Keresés

Fantasy Film: 2014. novemberi/decemberi megjelenések

2014. december 1., hétfő 16:10
Izé... *jelenik meg*.
0
2014. december 1., hétfő 16:10
Sziasztok!
A nimfomániás csomag végül is hagyományos kartondobozos kiszerelésben jelent meg.
0
2014. november 14., péntek 17:36
A VOX alapján a Legénylakás nov.24 után jön.

0
2014. október 12., vasárnap 18:58
23.

Bosszantó a helyesírásunk értelmetlen megváltoztatása.
Inkább a technika szóból kellene a c hangot eltüntetni végre...

Maga az értelmetlen utca(régen utcza) szavunk(útka helyett) is egy értelmetlen szabály eredménye.

0
2014. október 12., vasárnap 18:22
Ha már Orvgyilkosság (vagy Orgyilkosság, vagy Merénylet), akkor jöhetne végre a többi Cannon-Bronson film is: Bosszúvágy 3-4, Éjféli leszámolás, Murphy törvénye, Kinjite, A bosszú angyala.
0
2014. október 11., szombat 21:39
22: Elfogadom, biztos jobban értesz hozzá. Azért kár, hogy ennyire logikátlan ez a béna szabály.
0
2014. október 11., szombat 21:08
18-19.

Nem az a helyes, ami nekünk tetszik, hanem az, amit a Magyar Tudományos Akadémia helyesnek elfogad. Az általuk kiadott Helyesírási Szótár szerint egyértelműen „orgyilkos, orgyilkosság, orvlövész, orvvadászat” a helyes forma. Vannak esetek, amikor kétféle írásmód is egyformán helyes: hát ez nem az az eset.

P. S.: Megjegyzem, én már megettem a kenyerem javát, de nekem mindig az Akadémia által elfogadott változatot tanították mindenhol. Jelenlegi szakmámban muszáj a helyesírással behatóan foglalkoznom, ezért is vagyok képben arról, hogy továbbra is az általam ismert formák számítanak helyesnek. Persze felőlem nyugodtan maradhat ORVGYILKOSSÁG is, nem ez lenne az első hülyeség egy magyar DVD-n. Az más kérdés, hogy én elvből nem veszek meg egy olyan filmet, amelynek már  a címe sincs helyesen írva, mert arra gyanakszom, hogy azzal egyéb nyelvtani (feliratozási) problémák is lehetnek, melyek a műélvezet rovására mennének.
0
2014. október 11., szombat 21:06
Egyébként az Orvgyilkosság cím azt sejteti, hogy a második szinkron lesz a kiadványon. Kár. Koncz Gábor alapjában véve egész jó az öreg Bronson hangjaként, de azért mégis csak Szersén Gyula az igazi.
0
2014. október 11., szombat 20:54
17., 18., 19.: Egyszerűbb lesz, ha a kiadó a korábbi címváltozatnál marad, a Merénylet, az biztos nem Merényvlet. :)
0
2014. október 11., szombat 19:39
17: És az Orvlövész címről mi a véleményed? Szerintem az orvgyilkosság a helyes, az orvul történő gyilkosság miatt.
0
2014. október 11., szombat 19:14
17.

Úgy tudom,nem túl régen találták ki,itt nem kell r betű.
Sok logika nincsen benne,hiszen mindkét szó az orvul alaptagból indul.

Én is orvgyilkosságot szoktam írni,gyerekként ezt tanultam még.
0
2014. október 11., szombat 16:18
Nagy rajongója vagyok az Agatha Christie-filmeknek, szóval örülök a RANDEVÚ A HALÁLLAL megjelenésének, még ha nem is az a legjobb adaptáció.

A LAMBADA: A TILTOTT TÁNC is nosztalgiaélmény lesz, bár inkább a sláger (ami egyébként a poptörténet egyik híres plágiuma), és nem maga a film miatt. :))

Na, és most megint kitör belőlem a nyelvtannáci! Plíz, valaki szóljon már a kiadónak, hogy a helyes verzió: ORGYILKOSSÁG. Orgyilkosság (orgyilkos) és orvvadászat (orvvadász) van, ne keverjük a kétféle előtagot! És ne legyen ORRGYILKOSSÁG se, mert az egy harmadik variáció, ami szintén nem helyes. :))
0
2014. október 11., szombat 13:59
Reméljük ezeken a kiadványokon nem fognak elcsúszkálni a feliratok, mint az utóbbi kiadványok esetében ...
0
2014. október 11., szombat 13:40
Remek! Végre egy újabb Charles Bronson. És még mi minden! Fantasy Film, ti vagytok a legjobbak, csak így tovább! Köszönöm, köszönjük!
0
2014. október 11., szombat 4:43
Kedves Fantasy!

Spartacus újabb évad blu rayen?
0
2014. október 11., szombat 0:04
Charles Bronson Orvgyilkosság c. filmje anno Merénylet címmel jelent meg videókazettán.
0
2014. október 10., péntek 18:28
Ha az idegen a cowboyok között c. filmnek az eredeti 160 perces változata jön,akkor a régi szinkron esélytelen,hiszen olyan 25 percet kivágtunk anno...

Marad az MGM változat,vagy remélhetőleg egy jó és jól időzített felirat.
0
2014. október 10., péntek 18:20
Érdekel:

Alamo
Idegen a cowboyok között
Missouri fejvadász
Legénylakás
1984

A cikk címe alapján gondolom decemberi,téli megjelenések is lesznek ebből.

A Missouri csak egy darab fejvadász.:)
0
2014. október 10., péntek 17:49
titus és a lilja 4 ever-rel mi a helyzet?
0
2014. október 10., péntek 17:07
7: Tudtommal az InterComhoz.
0
2014. október 10., péntek 16:46
5. Esetleg Spartacus folytatása?
0
2014. október 10., péntek 16:12
LEGÉNYLAKÁS!!! YESSS!!!
Mondjuk ha nem a Zenthe Ferenc-féle szinkron lesz rajta, akkor.... akkor nem.

Az öröm csak akkor lenne még nagyobb, ha a Fonda-féle 12 dühös ember jönne. Az kihez tartozik egyébként?
0
2014. október 10., péntek 16:05
Így, hogy a 12 dühös ember nem a várt verzió lesz, a mosoly már nem olyan széles, viszont a Randevú a halállalt külön köszönöm az FF-nek.
0
2014. október 10., péntek 15:53
Nos, a fenti kínálat még nem teljes: hamarosan újabb megjelenések címeivel bővítjük. :)
0
2014. október 10., péntek 15:14
Az MGM stúdió helyett a United Artists gazdag örökségéből. Az más kérdés, hogy a jogok az MGM-nél vannak. A Charlie Chaplin, David Wark Griffith, Douglas Fairbanks és Mary Pickford által alapított UA sajnos csődbe ment.
0