Keresés

2014 - A tíz legjobb film

2015. december 23., szerda 21:05
Hehe, kb 10 éve, de lehet még régebb óta, benkenobi@citromail.hu az egyik email címem s még használom is, bár azóta a mostani nevem alapján van gmail-es :) A legelső, itteni nevem meg Dwimorberg (vagy dr. kezdéssel) volt :D
0
2015. december 23., szerda 20:51
janivankenobi volt eredetileg, mikor regisztráltam épp a Star Wars 3 volt az egyik kedvencem és innen jött. :D
Errefelé vannak úgynevezett háznevek, és gondoltam átírom a miénkre, az is jól jött mellé, hogy Obi-Wan pont egy mester. :)
0
2015. december 23., szerda 20:39
Fú, nem rémlik :$ Nem Star Wars-os volt, igaz?
0
2015. december 23., szerda 16:19
Ha még emlékszel az eredeti fòrumos nevemre az enyém is kitalálhatò. :)
0
2015. december 23., szerda 11:56
És amin meglepődtem(?), hogy mennyi Han-t és Leia-t, azaz 50-60 év körüli párt láttam a vetítésen, ők lehettek az eredeti trilógia legkorábbi rajongói. Ez a film megmozgatott minden korosztályt. És én a Jurassic World mind a 4 vetítésén is nagy tömeget láttam, pedig a 4. alkalomnál már jó ideje műsoron volt. Lehet, hogy ez a nosztalgiahullám sokaknak nem tetszik, de én ilyen érdeklődést rég nem láttam s ha így térnek vissza a régi kedvencek, akkor egy rossz szavam se lesz az elkövetkező évekre. Különösen örülök a World teljesítményének, mert 14 éven át láttam, mennyit tökölnek vele. És nem igazság, hogy még két SW film jön, míg jön a World 2 :@ :D

Nagyon igaz Dylan, nem egy olyan filmet láttam mostanság, ami anno elsikkadt, vagy ha túl nagy a hype, akkor várok vele egy kis időt, míg lecseng.
0
2015. december 23., szerda 10:42
Jó is, felhoztad az idei rekordokat, mert ilyen téren viszont kifejezetten érdekes és izgalmas volt az év. Én személy szerint szurkoltam mind a Jurassic World-nek, mind a Star Wars új részének, hogy csapjon oda, és a bevételek meg a nézők száma alapján ez sikerült is. Eszméletlen számokat és statisztikákat lehetett olvasni idén, és ilyen téren a hazai mozis kultúrára úgy érzem, büszkék is lehetünk. Ehhez még hozzájön az a személyes érzés, amit akkor éltem rá, mikor az Ébredő Erő előtt láttam a kis kis fiatal gyerekeket star wars-os pólóban, műanyag lézerkarddal vonulni, majd fotózkodni őket a vászon előtt, mikor már végefőcím és a stáblista gördült lefelé.
Azt az örömöt, azt az áhítatot az arcukon tényleg hihetetlen jó érzés volt látni. És be kell vallanom, a film alatt én is kicsit újra kisgyerekké váltam, olyan szinten pörögtem rá most az egész SW-témára.

Ilyen téren tényleg kellemes volt az idei év.
0
2015. december 23., szerda 10:27
A Revenant, meg Hateful Eight csak jövőre jön magyarországra. Mindkető az Oscar-ra gyúr egyébként.

Az olyan filmrajongók mint mi, általában csalódottak szoktak lenni év végén, mert hollywood egyre több fantáziátlan franchise filmet gyárt, az eredeti rejtett gyöngyszemeket meg nehéz felfedezni, megtalálni az adott évben, ezeket én is jellemzően 1-2 év után találom csak meg.
0
2015. december 23., szerda 9:39
Hát, mondasz valamit. Számomra voltak amúgy értékelhető blockbusterek, régi vágású kém filmek (vagy paródiái), animációs sikerfilm, de például nagyon kiváncsi leszek, Oscar-on kit láthatok viszont, mert hirtelen nem tudnék mondani tippet sem a jelöltekre. Mondjuk a jelölések után szoktam bepótolni őket, de magyar filmsikerből is jutott azért. A Visszatérőket és az Aljas nyolcast nem fogom tudni már látni, azt se tudom, előbbi idén lesz e moziban? Pedig QT filmje biztos listás lenne nálam, azt még meg kellene várni a listázással.

A young adult adaptációknál pedig már az első Alkonyatot se láttam s a többi sem érdekel. A Fast7 is kimaradt, a harmadik résznél letettem a szériát, de azért bevételeket tekintve, idén csak úgy repkedtek a rekordok, emlékezetes év volt.
0
2015. december 23., szerda 9:25
Hű, nagyon gyenge év volt ez számomra is, alig fért be valami extrémebb, indie, kevésbé felkapott film a listámra. Nagyjából én is a felkapottabb blockbusterekből voltam kénytelen szemezgetni. Bár még hátra van 1-2 pótolnivaló (Sicario, In the Heart of the Sea pl.) de nem hiszem, hogy ezek nagy mértékben tudnák befolyásolni a listámat.

Ti amúgy hogy értékelitek összességében ezt az évet?
Számomra siralmas volt visszatekinteni, hogy moziban harmad annyi filmet láttam idén, mint tavaly. Ráadásul színvonalban is sekélyebbnek érzem az idei évet, valahogy nem érintett meg annyi film, nem voltam annyira lelkes.
Ami meglepetésként ért, azok a horror-vígjátékok, amikből idén valahogy kurva sok jó alkotás került ki. De ezek ugye nem szerepelnek a listán, egy kivétellel, de erről majd később, a nagy év végi összesítőben. :)
0
2015. december 22., kedd 21:22
És kinél kell könyörögni?
0
2015. december 22., kedd 20:55
Én igen! :)
0
2015. december 22., kedd 20:50
+1
0
2015. december 22., kedd 20:49
Kevés "komolyabb" filmet láttam úgyhogy az enyém tele lesz blockbusterrel meg a Kémek hídjával. :)
0
2015. december 22., kedd 20:48
A megérzésed nem csal ;)
0
2015. december 22., kedd 20:40
Már csak ki kéne könyörögni egy új topikot neki... ;)
0
2015. december 22., kedd 19:29
Van tippem az első helyre. :D
0
2015. december 22., kedd 19:28
Tavaly túl soká húztam a listázást s lemaradtam, az idei lista viszont már készen is van :)
0
2015. december 22., kedd 19:01
Óhh de jó, a kedvenc év végi listázásom visszatér. Nagyon szépen köszönöm a listát, és azt is, hogy ismét időt fordítasz rá. :D
0
2015. december 22., kedd 18:05
Igen, a fesztiválfilmek, amiknek nem hivatalosan országos premierjük, azok nem szerepelnek a választéklistában, hisz az nem lenne fair a többi filmmel kapcsolatban, ha pl.: csak egy vetítés volt belőle, akkor azt szinte senkinek sem volt lehetősége látni.
0
2015. december 22., kedd 18:04
Köszi, javítottam őket.

A JAVÍTOTT ELŐZETES VÁLASZTÉKLISTA:

http://dylan-nas.synology.me:5000/fbsharing/TzC34sD2
0
2015. december 22., kedd 17:52
Ezt én sem értem, hogy mire vonatkozik... :)
0
2015. december 22., kedd 15:23
Elvileg a fesztiválfilmek vagy amiket csak egy-egy helyszínen vetítenek, nem kerülnek be a listába. Tavaly is voltak filmek, amiket talán csak Miskolcon lehetett látni, és emiatt kimaradtak.
0
2015. december 22., kedd 15:21
Miről maradtam le?
0
2015. december 22., kedd 15:18
Milyen feltételek szerint van egy ilyen lista összeállítva? Csak mert nemrégen voltam a Bioszkóp című film vetítésén és az nincs pl. a listában. Igaz nem multiplexben, hanem egy követségen vetítették, de nyilvános vetítés volt.
0
2015. december 22., kedd 14:28
A nyáron elmentünk öten moziba, és hárman a Barbie-filmet nézték meg, szóval igenis van esélye. ;)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0