Keresés

2014 - A tíz legjobb film

2014. december 28., vasárnap 18:18
Lehet nem volt neki hazai bemutatója.
0
2014. december 28., vasárnap 18:09
A  Nebraska (2013)
http://www.imdb.com/title/tt1821549/

Se a tavalyi, se az idei listában nincs, pedig igencsak 100%-os film.
0
2014. december 28., vasárnap 2:14
Az én listán:

1. Sráckor
2. A nő
3. Csillagok között
4. 12 év rabszolgaság
5. Holtodiglan
6. Amerikai botrány
7. A Grand Budapest Hotel
8. A Lego-kaland
9. A majmok bolygója: Forradalom
10. Így neveld a sárkányodat 2.
0
2014. december 28., vasárnap 1:35
Gondolkodtam a napokban azon hogy lehetne megcsinálni ezt a sorozat szavazós top-10-et. Hogyan és mi alapján állítsuk össze a jelölteket? Mit nevezzünk 2014-es sorozatnak? Komplett sorozatokat értékeljünk, vagy csak adott évadokat, amik 2014-ben mentek?

Lehet ezt a sorozatos topicban kéne megbeszélni.
0
2014. december 27., szombat 20:18
Engem is elkapott a Tűz és jég dala könyv és sorozat is. Most karácsonyra pedig a világáròl kaptam egy nagyon szép könyvet.
Azt nem vitatom, hogy sorozatok közt elég kiemelkedő.
0
2014. december 27., szombat 19:37
Egyébként alább Dylan említette, hogy esetleg sorozatos szavazás is legyen... gyakorlatilag a sorozatjunkie-n javában folyik az idei jelölgetés, aztán januárban meg gondolom lehet szavazgatni :)
0
2014. december 27., szombat 19:31
Nincs ezzel a rajongással semmi baj, jó is az, ha az ember örömét leli benne. Mivel én nem vagyok fan, ezért nyilván kritikusabban kezelem a dolgot.
Nekem az utóbbi időben a Trónok harca univerzuma jött be/rántott be jobban, minden évben várom az új évadot :) Bár ennek is bőven megvannak a hibái, de néha olyan epizódokat tesznek le az asztalra, olyan színészi teljesítményeket láthatunk (ráadásul sorozatban!) hogy az eszem megáll...
0
2014. december 27., szombat 19:26
Hát nem tudom, de az szerintem biztos, hogy a Forradalom IMDb-n és általában a kritikusoknál is jobb pontokat kapott, mint amit az eddig itt felsorolt filmek jelentős része.

Amúgy meg ízlések és pofonok... Főleg az utóbbi:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2014. december 27., szombat 18:42
Tiszteletben tartom a véleményedet. Én ùgy szoktam a filmeket értékelni, hogy mennyire hatottak rám, illetve mennyire mutattak valami ùjat. Kivéve a Hobbit. Tudod évek òta figyelem a világa alakulását. Tetszenek a filmek, könyvek, zenék, játékok (Shadow of Mordor). Mind hozzá adnak a hangulathoz, mind gazdagìtják. Kìvánom, hogy egyszer téged is kapjon el ìgyegy világ jò érzés.
0
2014. december 27., szombat 18:07
Nem tudom te láttad-e... amikor mi néztük IMAX-ben, néhány jeleneten az egész közönség sírva röhögött, hogy ilyen már nincs :D Jó volt a hangulat... ilyen momentumok, amikor pl. SPOILER Thorin észhez tér és törptársaival kirohanva megfordítják a csatát vagy amikor az ork cápaként a jég alól feltör vagy amikor Legolas szökdécsel a köveken vagy Bilbo szerelmi vallomása Thorinnak vagy a vállról indítható nyíl, amivel kinyírják a sárkányt vagy az apró B filmes horrormotívumok vagy a túlnyújtott szerelmes jelenetek... soroljam még? SPOILER VÉGE
Szóval igen, aki az idei év LEGJOBB filmjének tartja az vagy nem látott elég filmet idén vagy valami baj van :D Minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy ennél biztosan volt jobb film idén. Erős középszer, de ennyi.
0
2014. december 27., szombat 17:15
A 12 év rabszolgaságot és a Sráckort még értem, de személy szerint A majmok bolygóját nem hoznám semmilyen összefüggésbe a komolysággal :) .
0
2014. december 27., szombat 16:39

nem volt annyira brutálisan rossz, de ízlésficamos aki szereti? most akkor mi van?

a másik amit nem értek, hogy ha csak a gyilkolásról, meg a csatáról szól, akkor miért viselhető el szódával vígjátéknak? nem lehet hogy akkor egyszerű akció/kalandfilmnek menne el inkább, amiben némi humor is van?
0
2014. december 27., szombat 14:05
Ezért is írtam, hogy néhol nagyon erőltetettnek hat MacFarlane humora. Nekem sem a kedvencem, de valamiért bírom a western vígjátékokat :)
Persze, a Hobbit sem volt annyira brutálisan rossz, valószínűleg sok rosszabb filmet is lehetne találni az idei évből. De az indok ami miatt a bottom listámra került: tényleg nem ezt vártam, hanem jobbat. Szerintem PJ sem gondolta már komolyan ezt a filmet, gyakorlatilag B horrorfilmes elemek tömkelege a lezárás. A másik dolog pedig az, hogy tényleg sok volt 3 részre bontani... indokolatlan. Persze mindenkinek szíve joga szeretni és rajongani érte (vagy inkább az univerzumért). Egyébként most tartottam LOTR maratont is és néha nagyon homár a két kicsi hobbit... viszont újranézve a trilógiát, azt kell mondjam, hogy amennyire nem szerettem régen A Két Torony epizódot, most annál jobban tetszett. A legjobban összerakott epizód. A Király Visszatér meg most valamiért annyira nem feküdt. Unalmas volt...
0
2014. december 27., szombat 14:02
Újra csak köszönet Dylannek. Felemás év volt ez filmes szempontból. Idén olyan helyzet adódott, hogy a toptízes listámon csak nyolc film szerepel. Néhány nagyobb cím most kimaradt. Nem láttam a 12 év rabszolgaságot, az Interstellart és szomorú ezt írnom, de totális érdektelenség következtében a harmadik Hobbitra sem voltam kíváncsi, és az alant felsoroltak többségére sem tudom jó szívvel mondani, hogy zseniális mozi.

TOP 8

1. A majmok bolygója - Forradalom - /Dawn of the Planet of the Apes/ (2014)
Nagyszerű, látványos, szívhez szóló és remekül prezentált, viszont a cselekmény arcpirítóan katonás módon követi a jól bejáratott hollywoodi dramaturgiát, így nem nehéz kitalálni, mit is fogunk látni, éppen ezért számomra nem újranézős film.

2. X-Men - Az eljövendő múlt napjai - /X-Men: Days of Future Past/ (2014)
Izgalmas, érzelmes, egyszerre komoly és poénos. A legjobb rész a szériában.

3. A galaxis őrzői - /Guardians of the Galaxy/ (2014)
Friss, vicces, és szórakoztató, nem veszi magát komolyan, viszont emiatt habkönnyű kikapcsolódás.

4. A túlélő - /Lone Survivor/ (2013)
Egyesek szerint olcsó propaganda film, szerintem remek, kőkemény, giccsmentes akciómozi, mely a történteket hitelesen, a maguk nyers mivoltában meséli el. A kétkedők olvassanak utána Marcus Luttrell és társai történetének.

5. Világvége - /The Worlds End/ (2013)
A Cornetto-trilógia zárófilmje kissé haloványabb a két előző résznél, de nagyrészt azt nyújtja, amit Edgar Wright-tól és Simon Pegg-től várhat az ember.

6. Demóna - /Maleficent/ (2014)
Szép, érzelmes, látványos mese. Régen láttam Angelina Joliet ilyen jónak.

7. Oculus - /Oculus/ (2013)
Kitaposott ösvényen halad, mégis tud újat mutatni és modern horrornak maradni.

8. November Man - /The November Man/ (2014)
Régimódi kémtörténet, régimódi thriller, mely a zagyva befejés ellenére is lekötött.

Futottak Még

1. Sin City - Ölni tudnál érte - /Sin City: A Dame to Kill For/ (2014)
Az első rész közelében sincs, és hiányzik belőle a tűz, de jópofa szórakozás volt az Ölni tudnál érte.

3. Godzilla - /Godzilla/ (2014)
Látványos és... asszem ennyi.

5. Távozz tőlem, Sátán! - /Deliver Us from Evil/ (2014)
Sajnálom, hogy nem sült el jobban ez a mozi, mert amilyen ígéretesen és hangulatosan kezdődik, úgy válik egyre unalmasabbá, majd végül röhejessé.

4. Jack Ryan - Árnyékügynök - /Jack Ryan: Shadow Recruit/ (2014)
Szintén jól kezdődik, de egy lapos tévéfilm szintjére süllyed.

6. Az Európa-rejtély - /Europa Report/ (2013)
A kis költségvetés és a viszonylag egysíkú forgatókönyv ellenére megvannak a maga pillanatai.

7. Mars - Az utolsó napok - /The Last Days on Mars/ (2013)
Megvan a maga Zs-kategóriás bája.

Stop 7

7. A holnap határa - /Edge of Tomorrow/ (2014)
Tisztelem Cruise-ban, hogy szcientológia ide vagy oda, foglalkozik a sci-fivel és próbál újat mutatni, de ebben az esetben csak egy megfáradt akcióorgiára tellett, ami inkább unalmas sem mint mozgalmas. Ha tíz-tizenöt évvel ezelőtt mutatják be, úgy klasszikus válhatott volna ebből a filmből.

6. Amerika Kapitány - A tél katonája - /Captain America: The Winter Soldier/ (2014)
Egyszer megnézhető, újramelegített tökfőzelék. A készítőknek sikerült a második részre összegyúrniuk bármelyik Philip K. Dick novella és A Szökevény forgatókönyvét.

5. Lucy - /Lucy/ (2014)
Luc Besson gondolt egy kicsit és két nyaralás között összehozta ezt a nagy jóindulattal is közepes akciófilmet.

4. A beavatott - /Divergent/ (2014)
Dedós, szájbarágós tinédzser álszkifi, ami lehet, hogy könyvben működik, de a filmtől passzív agresszív leszek.

3. Megdönteni Hajnal Tímeát (2014)
Erőltetett, hülyeség húszéves "poénokkal".

2. Tini nindzsa teknőcök - /Teenage Mutant Ninja Turtles/ (2014)
Az idei legnagyobb csalódás, és idézem Joe Cornelius Hallenbecket: "gyermekkorunk meggyalázása" - ez a legtalálóbb jelző erre a moslékra.

1. Herkules - Feltámadás - /Hercules Reborn/ (2014)
Idén a legszarabb.
0
2014. december 27., szombat 13:56
Nem akarok itt bevédeni senkit, de hát tudható, hogy mester-jani hatalmas LOTR meg Hobbit fan, és abban egyet értek, hogy az első kettő Hobbit filmhez nem tudott felérni a trilógia lezárása, de összességében nem volt ez annyira rossz, hogy ne férjen fel akármelyik listára, plusz lelkesedéssel Középfölde világa iránt akár még az első helyre is, főleg, hogy az idei filmes felhozatal amúgy sem volt olyan erős szerintem.

Én is számon kérhetnélek -persze nem teszem, mert amúgy nagyon bírlak-, hogy mi a rákot keres a "Hogyan rohanj a vesztedbe" egyáltalán bármilyen listán, mert olyan mocsokszar vígjátékot nem igazán láttam az elmúlt években... leszámítva bármi olyat, amiben az a disznó Melissa McCarthy játszik.
Pedig én nagy Seth MacFarlane rajongó vagyok, az összes sorozatát imádom, még a Tedet is többször néztem, de ezt a gyalázatot 3 nekifutásra bírtam leküzdeni.
0
2014. december 27., szombat 13:34
Már felkészültem, de addig is jól fogok szórakozni a megosztott listákon:)
0
2014. december 27., szombat 13:33
Ami azt illeti én is borítékoltam a végeredményt... :) De te már láttál négy listát, így kicsit elkéstél! :)
0
2014. december 27., szombat 13:32
Erre felkészülhetsz. :P
0
2014. december 27., szombat 13:28
Mit, hogy A galaxis őrzői lesz az idei év legpopulárisabb filmje az Xpress fórumon?:)

Mondjuk bármi is végez majd az első helyen, ha nem a 12 év rabszolgaság, a Sráckor vagy A majmok bolygója hármas közül kerül ki, az számomra nagyjából be is határolja az egész filmértékelés komolyságát:-P
0
2014. december 27., szombat 13:19
Meglesz majd az is, ez inkább egy kis ironikus kiszólás volt.

De nem írom ide le, mert akkor mindenki megtudná... :)
0
2014. december 27., szombat 13:17
Elképzelni sem tudom, hogy mit lehet ezen a filmen 3x is megnézni... :) Nem hiába van rottenen is 60%-on... többet nem is érdemel.
0
2014. december 27., szombat 13:15
A Világok harca sosem érdekelt, unalmas. A Különvélemény korrekt film, de semmi kiemelkedő. A Feledés pedig pont abba merült, mint ami a magyar címe. Szóval nem vártam tőle sokat, ahhoz képest egész izgalmasra sikerült. Sokszor elgondolkodom, hogy Tom Cruise-nak vajon csupán csak egy arca van, amit mindig láthatunk többféle variációban vagy esetleg szegényes az eszköztára?
0
2014. december 27., szombat 13:15
Ha ide (is) leírod, azzal mi a gond? Mondjuk a saját top 10-es listáddal egyetemben:)
0
2014. december 27., szombat 13:07
Ha leírom egy fecnire idén, hogy mi lesz az első, azt elküldöm Dylannek és eltalálom, kapok különdíjat?
0
2014. december 27., szombat 12:53
1.A galaxis őrzői - /Guardians of the Galaxy/ (2014)
2. A Hobbit - Az öt sereg csatája - /The Hobbit: The Battle of the Five Armies/ (2014)
3. Világvége - /The Worlds End/ (2013)
4.A Lego-kaland - /The Lego Movie/ (2014)
5. Amerika Kapitány - A tél katonája - /Captain America: The Winter Soldier/ (2014)
6.Hogyan rohanj a vesztedbe - /A Million Ways to Die in the West/ (2014)
7. X-Men - Az eljövendő múlt napjai - /X-Men: Days of Future Past/ (2014)
8.Szabotázs - /Sabotage/ (2014)
9. A holnap határa - /Edge of Tomorrow/ (2014)
10. A Grand Budapest Hotel - /The Grand Budapest Hotel/ (2014)
0