Újra csak köszönet Dylannek. Felemás év volt ez filmes szempontból. Idén olyan helyzet adódott, hogy a toptízes listámon csak nyolc film szerepel. Néhány nagyobb cím most kimaradt. Nem láttam a 12 év rabszolgaságot, az Interstellart és szomorú ezt írnom, de totális érdektelenség következtében a harmadik Hobbitra sem voltam kíváncsi, és az alant felsoroltak többségére sem tudom jó szívvel mondani, hogy zseniális mozi.
TOP 8
1. A majmok bolygója - Forradalom - /Dawn of the Planet of the Apes/ (2014)
Nagyszerű, látványos, szívhez szóló és remekül prezentált, viszont a cselekmény arcpirítóan katonás módon követi a jól bejáratott hollywoodi dramaturgiát, így nem nehéz kitalálni, mit is fogunk látni, éppen ezért számomra nem újranézős film.
2. X-Men - Az eljövendő múlt napjai - /X-Men: Days of Future Past/ (2014)
Izgalmas, érzelmes, egyszerre komoly és poénos. A legjobb rész a szériában.
3. A galaxis őrzői - /Guardians of the Galaxy/ (2014)
Friss, vicces, és szórakoztató, nem veszi magát komolyan, viszont emiatt habkönnyű kikapcsolódás.
4. A túlélő - /Lone Survivor/ (2013)
Egyesek szerint olcsó propaganda film, szerintem remek, kőkemény, giccsmentes akciómozi, mely a történteket hitelesen, a maguk nyers mivoltában meséli el. A kétkedők olvassanak utána Marcus Luttrell és társai történetének.
5. Világvége - /The Worlds End/ (2013)
A Cornetto-trilógia zárófilmje kissé haloványabb a két előző résznél, de nagyrészt azt nyújtja, amit Edgar Wright-tól és Simon Pegg-től várhat az ember.
6. Demóna - /Maleficent/ (2014)
Szép, érzelmes, látványos mese. Régen láttam Angelina Joliet ilyen jónak.
7. Oculus - /Oculus/ (2013)
Kitaposott ösvényen halad, mégis tud újat mutatni és modern horrornak maradni.
8. November Man - /The November Man/ (2014)
Régimódi kémtörténet, régimódi thriller, mely a zagyva befejés ellenére is lekötött.
Futottak Még
1. Sin City - Ölni tudnál érte - /Sin City: A Dame to Kill For/ (2014)
Az első rész közelében sincs, és hiányzik belőle a tűz, de jópofa szórakozás volt az Ölni tudnál érte.
3. Godzilla - /Godzilla/ (2014)
Látványos és... asszem ennyi.
5. Távozz tőlem, Sátán! - /Deliver Us from Evil/ (2014)
Sajnálom, hogy nem sült el jobban ez a mozi, mert amilyen ígéretesen és hangulatosan kezdődik, úgy válik egyre unalmasabbá, majd végül röhejessé.
4. Jack Ryan - Árnyékügynök - /Jack Ryan: Shadow Recruit/ (2014)
Szintén jól kezdődik, de egy lapos tévéfilm szintjére süllyed.
6. Az Európa-rejtély - /Europa Report/ (2013)
A kis költségvetés és a viszonylag egysíkú forgatókönyv ellenére megvannak a maga pillanatai.
7. Mars - Az utolsó napok - /The Last Days on Mars/ (2013)
Megvan a maga Zs-kategóriás bája.
Stop 7
7. A holnap határa - /Edge of Tomorrow/ (2014)
Tisztelem Cruise-ban, hogy szcientológia ide vagy oda, foglalkozik a sci-fivel és próbál újat mutatni, de ebben az esetben csak egy megfáradt akcióorgiára tellett, ami inkább unalmas sem mint mozgalmas. Ha tíz-tizenöt évvel ezelőtt mutatják be, úgy klasszikus válhatott volna ebből a filmből.
6. Amerika Kapitány - A tél katonája - /Captain America: The Winter Soldier/ (2014)
Egyszer megnézhető, újramelegített tökfőzelék. A készítőknek sikerült a második részre összegyúrniuk bármelyik Philip K. Dick novella és A Szökevény forgatókönyvét.
5. Lucy - /Lucy/ (2014)
Luc Besson gondolt egy kicsit és két nyaralás között összehozta ezt a nagy jóindulattal is közepes akciófilmet.
4. A beavatott - /Divergent/ (2014)
Dedós, szájbarágós tinédzser álszkifi, ami lehet, hogy könyvben működik, de a filmtől passzív agresszív leszek.
3. Megdönteni Hajnal Tímeát (2014)
Erőltetett, hülyeség húszéves "poénokkal".
2. Tini nindzsa teknőcök - /Teenage Mutant Ninja Turtles/ (2014)
Az idei legnagyobb csalódás, és idézem Joe Cornelius Hallenbecket: "gyermekkorunk meggyalázása" - ez a legtalálóbb jelző erre a moslékra.
1. Herkules - Feltámadás - /Hercules Reborn/ (2014)
Idén a legszarabb.