Keresés

2014 - A tíz legjobb film

2015. január 31., szombat 19:10
No,akkor nézzük.
Sajnos idő hiányában még pár filmet nem sikerült megnéznem,amit szerettem volna,de azért összehoztam egy listát.
A pontozásaim 1-10-ig szoktak terjedni,ezeket azért odaírom zárójelben.Csak tömören komment nélkül:

BEST TOP 10:

1. Téli mese - /Winter s Tale/ (2014)  (10)
2. Amerika Kapitány - A tél katonája - /Captain America: The Winter Soldier/ (2014)  (10)
3. Amerikai botrány - /American Hustle/ (2013)   (9,5)
4. A kiütés - /Grudge Match/ (2013)  (9)
5. A majmok bolygója - Forradalom - /Dawn of the Planet of the Apes/ (2014)  (9)
6. A Grand Budapest Hotel - /The Grand Budapest Hotel/ (2014)  (8,5)
7. Godzilla - /Godzilla/ (2014)  (8,5)
8. 12 év rabszolgaság - /12 Years A Slave/ (2013)  (8)
9. A holnap határa - /Edge of Tomorrow/ (2014)  (8)
10. A harag tüze - /Out of the Furnace/ (2013)  (7,5)

Ami még versenyben volt:
Robotzsaru - /RoboCop/ (7,5); (2014)A csodálatos Pókember 2. - /The Amazing Spider-Man 2/ (7,5); (2014)Banks úr megmentése - /Saving Mr. Banks/ (2013)  (7,5);

0
2015. január 31., szombat 19:02
Ezennel lezárom az idei 10. jubileumi szavazós játékot. Ne írjatok több listát. Először is mindenkinek köszönöm aki vette a fáradtságot és ismét Top 10-es sorba rendezte kedvenceit. Idén 46-an szavaztatok 107 filmre! Igen ez kevesebb mint tavaly, de azért volt már ennél kisebb is az érdeklődés az évek során. A következők listája szerepel az összesítésben:

- mester-jani - Joe Cornelius Hallenbeck - DNS - Buttgereit - Hank Moody - tumi  - purple rain - wishmaster83 - Remo - panther - Laca11 - wildguy - Csaba007 - Piemaker - afiaf - Niwrok - cs-robert - beros77 - savanya - Dylan - kekec - Weide - dvdextra - CV - R2-D2 - lasi - del piero - lynnie - macready - Filmprofi - No More Mr. Nice Guy - Johnny88 - Thomas A. Anderson - Afrikakorps - tzoli - merliner - banana - mester-jani - jetti-1 - téglagyári megálló - butch - Jester - arzo - boticselli - andrew1975 - Mikey-Soft

Köszi még egyszer nektek! Hamarosan jövök az eredményekkel, hacsak nem köt bele valamilyen karakterbe a fórum...
0
2015. január 31., szombat 18:37
Ja, hát igaz, ez nem volt külön leírva, mert egyértelműnek gondoltam, hogy az xpress fórumozóinak véleményét fejezi ki az összesítés, akkor ne lehessen, más nem xpress-es fórumtag listáját közölni. Ez azt jelenti, hogy pl.: nekem is van több barátom aki csinált Top-10-es listát, és kérte hogy vegyem be az összesítésbe, de mivel soha nem jártak még fórumon, nem láttam értelmét.

Mikey-val viszont talán tényleg kivételt lehet tenni... Annak ellenére hogy nem maga tette közzé a listáját. Így részemről is rendben.
0
2015. január 31., szombat 18:19
Többször átolvastam a szabályokat és lehet én vagyok figyelmetlen, ilyen kitételt nem találtam. De ettől függetlenül ha van, ha nincs azt mondom ő egy olyan emberke filmes téren akinek mindenképpen jó lenne figyelembe venni a véleményét :)
0
2015. január 31., szombat 18:14
Mivel nem adnék esélyt és benne van a listájában a veszTEDbe film, akkor ne.

:))
Á, csak viccelek, tőlem jöhet, ha már nekem nem lesz listám.
0
2015. január 31., szombat 17:13
Akkor egy gyors közvélemény kutatás:

Bevegyük Mikey Soft listáját is az összesítésbe? Vagy ragaszkodjunk ahhoz a szabályhoz, hogy mindenkinek magának kell posztolnia a saját listáját?

0
2015. január 31., szombat 16:30
Hoztam még egy listát, Mikey-Soft-ét.
Szeretne ő is részt venni a játékban és a szabályok csak úgy engedik, hogyha ide írja a listáját, de ő ugye nem ír ide már...
Szóval akkor most én leszek a szócsöve! :)

MIKEY-SOFT TOP 10:

1. Csillagok között
2. Non-Stop
3. A védelmező
4. Így neveld a sárkányodat 2
5. X-Men: Az eljövendő múlt napjai
6. A holnap határa
7. A Madagaszkár pingvinjei
8. A majmok bolygója: Forradalom
9. Lucy
10. Hogyan rohanj a vesztedbe

Ami nem fért a listára, de tetszett:

Dumb és Dumber kettyó
Exodus: Istenek és királyok
Fiúk Jerseyből
Förtelmes főnökök 2
Piszkos pénz
Sírok között
The Expendables: A feláldozhatók 3

Bottom 3:

3. Rossz szomszédság
2. Megdönteni Hajnal Tímeát
1. 22 Jump Street: A túlkoros osztag
0
2015. január 31., szombat 16:25
Nagyon kevés filmet láttam sajnos, így ezekből kellett összehoznom a TOP10-et. Sajnálom, mert szeretem, ha jobban meg tudom ismerni egy adott év filmes termését, de sajnos az idén más fontos elfoglaltságom miatt kevés időm maradt moziba járni is, illetve házimozizni is.
Szóval ezen csonka év után a legjobbak (számomra):

1. Csillagok között - /Interstellar/ (2014)
2. Augusztus Oklahomában - /August: Osage County/ (2013)
3. Az első igazi nyár - /The Way Way Back/ (2013)
4. A galaxis őrzői - /Guardians of the Galaxy/ (2014)
5. X-Men - Az eljövendő múlt napjai - /X-Men: Days of Future Past/ (2014)
6. Amerikai botrány - /American Hustle/ (2013)
7. Éjjeli féreg - /Nightcrawler/ (2014)
8. Világvége - /The World s End/ (2013)
9. Oculus - /Oculus/ (2013)
10. A Grand Budapest Hotel - /The Grand Budapest Hotel/ (2014)

Amik még tetszettek:

Sin City - Ölni tudnál érte - /Sin City: A Dame to Kill For/ (2014)
Amerika Kapitány - A tél katonája - /Captain America: The Winter Soldier/ (2014)
A nő - /Her/ (2013)
Llewyn Davis világa - /Inside Llewyn Davis/ (2014)

Csalódást meg nem írok, azért volt pár, de emlékezzünk csak a szépre! :)

0
2015. január 31., szombat 16:08
A listából 61 filmet láttam,19-et moziban.

Top 10:

1.A Holnap Határa
2.A Hobbit-Az Öt Sereg Csatája
3.Amerika Kapitány-A Tél Katonája
4.A Galaxis Őrzői
5.Sin City-Ölni Tudnál Érte
6.Így Neveld A Sárkányodat 2.
7.Non-Stop
8.Godzilla
9.Csillagok Között
10.A Feláldozhatók 3.

Rosszak:

1.Herkules Legendája
2.Időhurok
3.Közeli Ellenség
4.Lucy
5.Én,Frankenstein

Ami kimaradt,de mindenképpen érdekel:

Förtelmes Főnökök 2.
Éjjeli Féreg

0
2015. január 31., szombat 15:23
Én 6-ot. A Joe tetszett a legjobban.
0
2015. január 31., szombat 15:18
Egyáltalán nem :D
0
2015. január 31., szombat 15:12
Az első 10-ből csak 3-at láttam... meglepő? :P
0
2015. január 31., szombat 14:51
Érdekes volt végigolvasni a listákat. Ezekből is látszik mennyire más és más az a látásmód amivel megtekintjük a filmvilágot. Egy érdekes játék ez a listázás, de minden szubjektivitása mellett szórakoztató.Több film megtekintése hátravan még így a lehetőség benne van más lehetett volna… mindamellett elég sokat láttam a listáról.  Nekem a következőkben felsorolt 10 film adta a legtöbb pozitív élményt - ezen filmek voltak melyek összhatásukban (mondanivaló, szórakoztatás, színészi játék, stb., stb.) a leginkább megfogtak.
Azért emeltem ki ezt az összhatásában kifejezést mert a következő 10-es listán szereplők is tetszettek még, de hiába adta mondjuk a /Csillagainkban a hiba/ a legnagyobb empatikus élményt vagy a /Nebraska/ (ez végül sajnos meg sem jelent itthon) az egyik legjobb mentális érzést, mégis összességében nem volt elég komplex számomra.

Nos akkor az első 10:

01Az orvosdoktor - /The Physician/ (2013)

02 A könyvtolvaj - /The Book Thief/ (2013)

03 Llewyn Davis világa - /Inside Llewyn Davis/ (2014)

04 Grace, Monaco csillaga - /Grace of Monaco/ (2014)

05 Az útvesztő - /The Maze Runner/ (2014)

06 Angélique - /Angélique/ (2013)

07 A szépség és a szörnyeteg - /La belle et la bête/ (2014)

08 Behálózva - /Closed Circuit/ (2013)

09 Joe - /Joe/ (2013)

10 Demóna - /Maleficent/ (2014)

Amik még tetszettek:
11 Augusztus Oklahomában - /August: Osage County/ (2013)
12 NebrasKa   - /Nebraska/ (2013)
13 Sráckor - /Boyhood/ (2014)
14 Csillagainkban a hiba - /The Fault in Our Stars/ (2014)
15 Téli mese - /Winter s Tale/ (2014)
16 A sötétség után - /The Philosophers/ (2013)
17 Csillagok között - /Interstellar/ (2014)
18 November Man - /The November Man/ (2014)
19 A holnap határa - /Edge of Tomorrow/ (2014)
20 12 év rabszolgaság - /12 Years A Slave/ (2013)

A legkevésbé (sem) tetszett hangulatában:
Műkincsvadászok - /The Monuments Men/ (2014)
Need For Speed - /Need for Speed/
Godzilla - /Godzilla/ (2014)
A Grand Budapest Hotel - /The Grand Budapest Hotel/ (2014)
A vihar magja - /Into the Storm/ (2014)
Amerikai botrány - /American Hustle/ (2013)
Minden odavan - /All is Lost/ (2013)
A galaxis őrzői - /Guardians of the Galaxy/ (2014)
Herkules legendája - /The Legend of Hercules/ (2014)
Exodus - Istenek és királyok - /Exodus: Gods and Kings/ (2014)
0
2015. január 31., szombat 14:39
... és ne felejtsétek: már csak néhány órátok van arra hogy megosszátok a listát, mivel 18 órakor zárul a játék. Ezután összesítek, és 19 óra felé jönnek az eredmények! :)
0
2015. január 31., szombat 13:56
Köszi, hogy még virrasztottál is a listaírás miatt! :) Megérte!
0
2015. január 31., szombat 13:54
Hát jetti1...

Ez egy elég fura lista! :) Most nem is tudom mit tegyek, mert mint tudod ebben a játékban lényeges a pontozás, és az összesítés. Összesíthetem a galaxis őrzőit 10 ponttal, a holnap határát pedig 9-el, de azt hiszem te nem így szeretnéd. Úgyhogy azt hiszem hogy most kivételt teszek, és 9 ponttal szerepeltetem a galaxist...
0
2015. január 31., szombat 13:27
Magam részéről köszönöm.

És nem, egyáltalán nem leptél meg ... utóbbi idők beszélgetései alpaján akkor leptél volna meg, ha a lista tele lenne blockbusterrel.
0
2015. január 31., szombat 12:49

tavaly, nem idén :)
0
2015. január 31., szombat 11:34
Figyelem! Most akciós a toplista!

1.  A túlélő
2.  3 nap a halálig
3.  A holnap határa
4.  A rajtaütés 2.
5.  Harag
6.  The Expendables - A feláldozhatók 3
7.  A megtisztulás éjszakája - Anarchia
8.  A védelmező
9.  A majmok bolygója - Forradalom
10. Amerika kapitány - A tél katonája

0
2015. január 31., szombat 11:31

sajnos, nagyon sok olyan van amit még nem sikerült megnéznem (Éjjeli féreg, Holtodiglan, Mielőtt meghaltam, Joe, Gibraltár stb), pedig kifejezetten érdekelnek, de hát ez van, idén inkább régebbi filmeket pótoltam.

01. A Grand Budapest Hotel
02. 12 év rabszolgaság
03. A galaxis őrzői
04. Minden odavan
05. Nyárutó
06. Oculus
07. X-men - Az eljövendő múlt napjai
08. Az első igazi nyár
09. A túlélő
10. Világvége
0
2015. január 31., szombat 9:41
Igen, azt.
0
2015. január 31., szombat 9:39
Az alábbi filmeknél ugyan 11-20 a számjelölés, de ezek a filmek is ugyanolyan kedvesek számomra, mint az elsőnek írt csoport. Mivel ezt Ők is tudják, ezért nem fognak rám megharagudni, hogy ebben a játékban így alakult a számozás. :)

11. A Hobbit - Az öt sereg csatája
12. Csillagok között
13. Holtodiglan
14. Sráckor
15. Két nap, egy éjszaka
16. A Grand Budapest Hotel
17. A Madagaszkár pingvinjei
18. Hogyan rohanj a veszTEDbe
19. Így neveld a sárkányodat 2.
20. Csillagainkban a hiba

+ Lucy és a Swing

Róluk viszont most már nincs időm írni, majd máskor. Ja, és "rosszfilm" listán nincs, amit úgy gondoltam, hogy gyenge, azt eleve meg sem néztem.
Csá! :)
most posts by TM
0
2015. január 31., szombat 5:42
1. Banks úr megmentése
- összességében nem egy vidám film. Aki csak a borítóját látta, meg elolvasta, hogy Disney, könnyen lemaradhat egy drámáról, mely ravasz módon és erős kontrasztként egy vidám hangulatú filmforgatókönyv születésébe van beágyazva. Mary Poppins meséje egy az otthoni gondok elől fantáziavilágba menekülő gyermek története. A tavalyi év legbrilliánsabb filmje!

2. Nyárutó
- egy film, melyben minden szereplőnek valamilyen hiánnyal bír, szinte az egész Maslow-piramis benne van. A kiváló színészi alakításokon keresztül életre kelő karaktereknek megadatik, hogy rövid időre kiszakadjanak ebből az állapotból és átmenetileg beteljesüljenek vágyaik. A nőnek szerető és gondoskodó férfi, a férfinek szerető és gondoskodó nő valamint egy fiú - tehát család - a fiúnak egy hús-vér apa a meglévő hétvégi mellé. Mindenkinek úgy kell a másik, mint egy falat kenyér. Talán valahol érzik azt, hogy a hirtelen jött változás nem tarthat sokáig, így próbálják minél jobban kihasználni ezt az időt, de mire maguk is elhinnék, hogy mindez akár valódi is lehet, a valóság átrendezi a vágyakat. Nagyon szép szimbólumokkal operál a film, valamelyest rokona A szív hídjainak, de ez kissé keserédesebb történet.

3. Leviatán
– csak azért harmadik, mert belőle ugyanaz a szar ömlik, ami a valóságban és az ember szereti, ha inkább elvarázsolják egy kis időre, ahelyett, hogy még kikapcsolódás közben is bevisznek neki egy gyomrost. Márpedig ez a szociodráma nemhogy gyomros, inkább lórúgás! A célbalövős jelenetet azért bármikor szívesen újranézem. Kíváncsi lennék, hogy magyar viszonyokra átültetve, pláne állami támogatással itthon is elkészülhetne-e egy ilyen film...  

4. Augusztus Oklahomában
- akárcsak az előző, szintén első osztályú dráma, csodálatos színészekkel. Még úgy is tudtam szeretni ezt a filmet, hogy a története családi balhékkal teli, amilyenek fiatal koromban odahaza is jellemezték a  mindennapjaimat és nem szívesen emlékezem rájuk.

5. Amerikai botrány
- amikor a bemutató idején beültem rá, úgy, hogy abszolút másfelé voltam hangolódva és húsz perc után otthagytam, nem gondoltam volna, hogy az éves listámon fogok vele találkozni. Szerencsére megkerestem őt, hazavittem és végre rendesen magamévá tettem. Ez egy rohadt jó film! A kor, a hangulat, a jelmezek, a sminkek, a zene, a színészek (az a cameo csúcs!), a forgatókönyv, a rendezés mind-mind telitalálat. Örülök, hogy egymásra találtunk!

6. Mielőtt meghaltam
- sokáig kerültem, mint egy leprást, aztán csak nem engedtem magamnak és újfent jól tettem! Teljesen más történetre számítottam annál, mint ami kirajzolódott. Erre is csak azt tudom mondani, hogy óriási! A két pasi átalakulása szenzációs, játékuk tökéletes. Akinek tetszett, annak ajánlom az „És a zenekar játszik tovább…” című 1993-as filmet.

7. A nő
- a legkülönlegesebb tavalyi darab. Már az alapszitu is zseniális, ehhez jön a főszereplő bravúros teljesítménye és a kellemes búgó hang, aminek sokan nem tudnának ellenállni. Az egész történet nagyon elgondolkodtató, tudományosan és morálisan is. Minden pillanatát élveztem!

8. Llewyn Davis világa
- Coen - ez az egy szó, ez az egy név máris igazol mindent, nagyobb biztosíték, mint egy ISO-szabvány. Örültem, hogy a kevéssé tetsző Frank után jött egy másik „zenészes” darab, ami végre bejön. Davis egy igazi elcseszett fazon, nem túl izgalmas történettel, mégis működik a dolog, hála az alkotóknak, a szereplőknek (végre egy film, ahol Mulligan sem irritál, sőt!) és a folkzenének, amit magában is csípek.

9. Joe
- Nicolas Cage nagy alakítása miatt bármikor újranézem. A bunkó, de jószívű favágó és a kamaszfiú meséje emlékezetes. Persze Gary Poulter sem piskóta…  

10. Éjjeli féreg
- a szutyok hírműsorok alapanyagául szolgáló „tunkolós” videók készítőiről szóló alkotás se nem túl gusztusos, se nem túl vidám, pont olyan, mint az a miliő, amit bemutat. Azért a film élvezhető, nem kell hozzá olyan gyomor, mint a benne látható non-stop szenzációhajkurászáshoz.
most posts by TM
0
2015. január 31., szombat 1:45
Gondolom, Lázadás helyett Forradalmat akartál írni.
0
2015. január 31., szombat 0:14
Az elmúlt 20 évben még soha nem fordult elő, hogy olyan kevés filmet tudjak megnézni, mint 2015-ben. A többség által dicsért filmek közül pl. kimaradt: a Nő, az Éjjeli féreg, Grand Hotel, Sin City 2. Holtodiglan, Sráckor vagy a Túlélő is.
Volt néhány igazán nagyszerű mozi élményem, úgyhogy muszáj egy listát összeállítanom, de nem akarom, hogy olyan művek kerüljenek fel rá, amelyek nem tetszettek igazán.
Engedjétek meg nekem, hogy egy csonka felsorolással vegyek részt a szavazáson:

1.-
2.Galaxis őrzői
3.-
4.A holnap határa
5. Majmok bolygója - Lázadás
6.-
7.Amerika Kapitány
8.X-men
9.-
10.Lego kaland
0