Keresés

2014 - A tíz legjobb film

2014. december 31., szerda 13:08
1: Csillagok között - /Interstellar/ (2014)
(Remek film, torony magasan az év filmje. Nolan megint megcsinálta.)
2:A Hobbit - Az öt sereg csatája - /The Hobbit: The Battle of the Five Armies/ (2014)
(Egy korszak vége, tetszett,hozta ez előző részek minőségét,sok munka volt benne,remek akciókkal,teljesen megérdemli a helyét.
3:Éjjeli féreg - /Nightcrawler/ (2014)
(Az év nagy meglepetése, jól átgondolt, pörgős dráma, remek alakításokkal.)
4:Harag - /Fury/ (2014)
(Komoly hangvételű háborús dráma Brad Pittel, sok ideje vártam egy ilyen remek filmre,nem is okozott csalódást.)
5:Holtodiglan - /Gone Girl/ (2014)
(David Fincher és az egyik kedvenc könyvem = egyedi stílus,nagy fordulat, egy igazi Fincher minőség.)
6:A galaxis őrzői - /Guardians of the Galaxy/ (2014)
(Az év képregény filmje, tudott mutatni egy csipetnyi újdonságot a képregényfilmek tengerébe.)
7:A galaxis őrzői - /Guardians of the Galaxy/ (2014)
(Hosszú,de egy percét sem untam, remek rendezés, már csak a koncepció is minden tiszteletet megérdemel.)
8:A majmok bolygója - Forradalom - /Dawn of the Planet of the Apes/ (2014)
(A Cgi fenomenális, Andi Serkis játékát öröm nézni, jobb, mint az elődje.)
9:A holnap határa - /Edge of Tomorrow/ (2014)
(Tom Cruise ismételten jó választása, az év legszórakoztatóbb filmje.)
10:A séf - /Chef/ (2014)
(Hmm, nem sok feel-good film volt idén, de ez valahogy emlékezetesre sikeredett.)

Tetszettek még: Piszkos Pénz,Csillagainkban a hiba, Amerikai botrány,John Wick, Nyárutó,Mielőtt meghaltam,Joe,A megtisztulás éjszakája: Anarchia

Csalódások:Műkincsvadászok, A Túlélő,Godzilla,Herkules,Sin City,Tini nindzsa teknőcök,Sírok között,Hunger Games,Exodus,Transformers 4, Expendables 3
0
2014. december 31., szerda 12:45
Sziasztok!

Volt 1-2 pótlás az elmúlt napokban és kicsit átírtam a listámat, ígérem több módosítás nem lesz. :)
1. A Hobbit - Az öt sereg csatája - /The Hobbit: The Battle of the Five Armies/ (2014) (Számomra kissé csonka de jó lezárása egy újabb nagyszerű trilógiának, minden percét élveztem. Jöhetne már a bővített.)
2. A galaxis őrzői - /Guardians of the Galaxy/ (2014) (Önfeledt vidám szórakozás, remek látvánnyal és karakterekkel.)
3. Paddington - /Paddington/ (2014) (Kellemes szívhez szóló történet, aranyos humorral.)
4. Demóna - /Maleficent/ (2014) (Szeretem a fantasyt, minden jobb darabját megbecsülöm.)
5. A Grand Budapest Hotel - /The Grand Budapest Hotel/ (2014) (Talán a karakterek, a látvány, vagy a történet vagy az egész elegy de valami nagyon megfogott benne.)
6. Holtodiglan - /Gone Girl/ (2014) (Gonosz egy film, de nagyon tetszik.)
7. A Lego-kaland - /The Lego Movie/ (2014)
8. Csillagok között - /Interstellar/ (2014)
9. Amerika Kapitány - A tél katonája - /Captain America: The Winter Soldier/ (2014)
10. Herkules - /Hercules/ (2014)
Amik még bejöttek:
Sráckor - /Boyhood/ (2014)
Godzilla - /Godzilla/ (2014)
Sin City - Ölni tudnál érte - /Sin City: A Dame to Kill For/ (2014)
A holnap határa - /Edge of Tomorrow/ (2014)
A majmok bolygója - Forradalom - /Dawn of the Planet of the Apes/ (2014)

Amikben csalódtam:
A csodálatos Pókember 2. - /The Amazing Spider-Man 2/ (2014)
Az éhezők viadala - A kiválasztott 1. - /The Hunger Games: Mockingjay - Part I/ (2014) (Nem rossz film, viszont míg a Hobbitnál működött a felosztás, ennél a filmnél kevésbé.)
Expendables - A feláldozhatók 3. - /The Expendables 3/ (2014)
Transformers - A kihalás kora - /Transformers: Age of Extinction/ (2014) (Bár jobban tetszett mint az eddigiek, de még mindig nem az igazi.)
0
2014. december 31., szerda 12:23

köszi a választ!
0
2014. december 31., szerda 9:20
A Locke-ot csak egy miskolci filmfesztiválon vetítették, az ezért nincs a listán, a The Imitation Game januári bemutató lesz Kódjátszma néven az imdb szerint, a Before I Go to Sleep-et meg októberben vetítették, és Amnéziaként lehet is rá szavazni.
0
2014. december 31., szerda 8:28

olyan filmek, mint a Calvary, Locke, The imitation game vagy a Before I go to sleep megjelentek bármilyen formában Magyarországon?
0
2014. december 31., szerda 2:12
1. A galaxis őrzői
2. X-Men: Az eljövendő múlt napjai
3. Sráckor
4. Világvége
5. Éjjeli féreg
6. A nő
7. A Grand Budapest Hotel
8. Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan
9. A hasonmás
10. Országúti bosszú
0
2014. december 30., kedd 10:36
Bíztam benne, hogy majd a Nyárutót feljebb helyezed el, de talán jobb is így, ha senki listáján nem lesz rajta. Megmarad titkos gyémántnak. :)
most posts by TM
0
2014. december 30., kedd 9:55
Sziasztok!

88 film, 113 mozizás. Nálam ez 2014 egyenlege. Legtöbbször a Galaxis őrzőit láttam moziban, hatszor! (bejött, na… ) :)

Az első tizet nehéz volt összeválogatni, a listám az alábbiak szerint alakul:

1.  A Grand Budapest Hotel - /The Grand Budapest Hotel/ (2014)
2.  Éjjeli féreg - /Nightcrawler/ (2014)
3.  A holnap határa - /Edge of Tomorrow/ (2014)
4.  A galaxis őrzői - /Guardians of the Galaxy/ (2014)
5.  Holtodiglan - /Gone Girl/ (2014)
6.  Harag - /Fury/ (2014)
7.  Csillagainkban a hiba - /The Fault in Our Stars/ (2014)
8.  Csillagok között - /Interstellar/ (2014)
9.  A túlélő - /Lone Survivor/ (2013)
10.  X-Men - Az eljövendő múlt napjai - /X-Men: Days of Future Past/ (2014)

Sajnos van pár film amit le kellett hagynom, pedig szívem szerint még valahogy odapréseltem volna. Ilyen pl.: Förtelmes Főnökök 2., Rossz szomszédság, Kísértés, Nyárutó, Madagaszkár pingvinjei, A séf, Lucy, Mielőtt meghaltam.

Köszi Dylan a szervezést! Nagyon várom a végeredményt!
0
2014. december 30., kedd 0:48
Sziasztok!
Mint már jó pár éve itt a fórumon az idei esztendő végén a következő 10-es listát állítottam össze az én tetszéspontom (látottak) szerint.

01. A Grand Budapest Hotel (Zseniális rendezés, Kitűnő színészi teljesítmények.)

02. A Túlélő (Teljesen életszerű történet, kitűnő rendezés, igzi háborús látvány.)

03. A Galaxis Őrzői (James Gunn rendező valami zseniálisan eltalálta az egészet, külön hatalmas piros pont a filmben felcsendülő klasszikus slágerekért, csak így tovább a második részel is.)

04. X-Men - Az Eljövendő Múlt Napjai (Az elejétől a végéig tökéletesen eltalált mozi.)

05. A Holnap Határa (Zseniális! Ez egy olyan film ami idővel akár egy sci-fi klasszikus is lehetne... vagy talán lesz is.)

06. Amerika Kapitány - A Tél Katonája (Minden megvan benne ami csak elvárható ettől a mozitól, A Sólyom színrelépése és akcióinak látványa csak emelt a főhős Steve Rogers alias Amerika Kapitány színvonalán.)

07. Demóna (Angelina Jolie valami megdöbbentően alakit szerethető gonoszt, A film látványvilága pedig tökéletes.)

08. Így Neveld A sárkányodat 2 (Egyszerűen tökéletes és maradandó szórakozást nyújt korosztálytól függetlenül.)

09. A Majmok Bolygója - Forradalom (Elgondolkodtató és egy bizonyos szemszögből tekintve megdöbbentő sci-fi aminek nagyon várom a folytatását... mert lesz.)

10. Robotzsaru (2014) (Úgy vagyok vele mint anno a Dreddel voltam... egyszerűen van benne valami baromi új és jó ami szerencsére nem próbálja másolni a nagy klasszikust.)

Itt emlitenék még egy pár filmet amik úgy szintén valamilyen módon elnyerték tetszésemet:

Lucy (Kiváló ötletes akciófilm.)
300: A Birodalom Hajnala (Csata, sok vér és látvány... tetszetős folytatás.)  Transformers - A kihalás Kora (Bőséges két óra Non-Stop Akció látvány... jól érzem magam mozi... de ki nem szereti az Autobotokat?)
A Szépség És A Szörnyeteg (2014) (Christophe Gans rendezése valami fenomenális filmélmény akár az első ötben is szerepelhetne.)
Herkules (2014) (Nem olyan rossz film ez mint ahogy azt sokan mondják... itt készült és egy kicsit a miénk is Magyaroké.)
Godzilla (2014) (Barátkozok ezzel a filmel... talán tetszik... talán a folytatás majd segít rajta.)

Tisztelettel Kivánok Minden Fórumtagnak Sikeres Új Esztendőt!

0
2014. december 29., hétfő 18:18
RoliVR6!

A éppen a sorrend lenne a lényeg! Másképp nem tudom összesíteni a listádat!
0
2014. december 29., hétfő 16:30
Esküszöm a hobbi szót akartam leírni nem a hobbitot...
0
2014. december 29., hétfő 16:18
Ma lesz.:)
0
2014. december 29., hétfő 14:39
Én TOP 10-et nem tudok összeírni, meg van amit még nem is láttam. Szóval nálam így néz ki a dolog, a sorrend véletlen szerű.

Ami tetszett:

-Majmok bolygója:Forradalom
-Amerika kapitány 2
-A holnap határa
-A túlélő
-X Men:Az eljövendő múlt napjai

Csalódások:

-Godzilla
-A csodálatos pókember 2
-Galaxis őrzői
-A feláldozhatók 3
-300:A birodalom hajnala
-Herkules

Amit még nem láttam, de érdekel:

-Csillagok között
-Hobbit 3
-Holtodiglan

Van amit biztos kifelejtettem, de hirtelen ennyi jutott eszembe.
0
2014. december 29., hétfő 13:40
2014 LEGJOBB FILMJEI

1. Amerikai botrány
2. A rajtaütés 2.
3. Éjjeli féreg
4. Holtodiglan
5. Világvége
6. Minden odavan
7. 12 év rabszolgaság
8. A holnap határa
9. A Grand Budapest Hotel
10. Szaftos szavak

Aki kíváncsi a hivatalosan be nem mutatott filmekkel, valamint mini-kritikákkal kiegészült TOP 20-as listámra, az itt találja:

http://filmbook.blog.hu/2014/12/29/2014_legjobb_filmjei_lazok
0
2014. december 29., hétfő 13:36
Te sürgősen nézz valami új hobbit után :DD
0
2014. december 29., hétfő 12:48
Csak egy észrevétel:

A Better Living Through Chemistry magyar címe: Működik a kémia (a listában Működik a szerelem címen fut)
0
2014. december 29., hétfő 12:41
1. 12 év rabszolgaság
2. A majmok bolygója- Forradalom
3. Parajelenségek- A megjelöltek
4. Ocolus
5. Lucy
6. Godzilla
7. Sírok között
8. Robotzsaru
9. A védelmező
10. A Grand Budapest Hotel
0
2014. december 29., hétfő 11:54
Lehet olyat, hogy csak a szarfos kategóriát írom le?
Sajnos a listáról általam látott 40 film közül semmi sem tetszett annyira, hogy egy előkelő listára kiírjam, viszont van pár annyira utált "alkotás", hogy attól mindenkit óvnék.:)
Ezek a nagyon nagy nullák, abc sorrendben:
A csajok bosszúja
A Jackass bemutatja - Rossz nagyapó
Az élet ízei
Hogyan rohanj a vesztedbe
Műkincsvadászok
Rossz szomszédság
Transzcendens

0
2014. december 29., hétfő 0:05
A legó-művi nálam is ott szerepelne, ahol nálad. Egyébként tetszik, hogy bevállalod az időnkénti kommersz-kívánatot, magam is így vagyok ezekkel a filmekkel. Mi több, még az első tízed is vállalni tudnám, bár pont a tizediket azt nem láttam, viszont végezni azt szoktam. :))
most posts by TM
0
2014. december 28., vasárnap 20:13
;)
0
2014. december 28., vasárnap 20:07
Stílusos. Többet inkább nem fűznék hozzá... :P
0
2014. december 28., vasárnap 19:52
Na megjöttem, hogy megmondjam mi is a helyzet... :)

1. Holtodiglan
Egyértelműen kimagaslik az idei mezőnyből. Azonnal meg akartam nézni újra, akár többször is. Embertelenül nagy a hangulata, a képi világa, és a kókler Ross/Reznos páros is elkapott most hangulatban.

2. Demóna
Döbbenet lett úrrá rajtam a film után. Igaz, hogy a vége olyan amilyen, igaz, hogy ennél többet nem lehetett volna összelopkodni más helyről, de valamiért nekem rohadtul összeállt. Azt hittem, hogy ez is valami gyenge B-movie szerű szar lesz (Eragon, A hetedik fiú és társai) és valamiért mégis jó lett. Jolie játéka (és maszkja), valamint James Newton Howard score-jától teljesen eldobtam az agyam.

3. A Hobbit - Az öt sereg csatája
Hol legyen ha nem itt… Persze elfogult vagyok, de akkor is…

4. Rossz szomszédság
Ha az egész film egy fos, a de Niro nap miatt ennél rosszabb helyen nem is lehetne. No de volt még itt egy s más, mint például Batman hang és társai… :)

5. Amerika Kapitány - A tél katonája
A Marvel engem igazán nem kényeztet. Egyik filmjük szarabb mint a másik. Ezt és a Vasember 3-at tudom nyugodt szívvel megnézni, a többi vagy nem érdekel, vagy nézhetetlen volt. Megmondom őszintén, én se tudom hogy került ez a lejátszóba, de ezt aztán nem bántam meg végre.

6. Így neveld a sárkányodat 2.
Ne kérdezzétek, hogy kerültem egy mesére a moziba. Az első részt itthon néztem, nagy nehezen rávettek terrorral, hogy ennek moziban essek neki. Hmm hát mit mondjak, odabaszott, komolyan mondom. Ötletes, sokszínű, drámai, vicces, minden egyben volt.

7. Sráckor
Ez egy érdekes élmény volt. Igazából az a fajta film amitől irtózom, lófasz se történik benne, csak csorgodál az emberek élete, oszt pont ennyit akar bemutatni az igen kreatív rendező néni/bácsi. A szerencse, hogy itt meg volt csavarva azzal a bizonyossal.

8. 300- A birodalom hajnala
Mit mondjak, vicc kategória, hogy Leonájdász és Spárta nélkül de bejött. Jó itt meg voltak Eva Green masszív mellei amik maximálisan helyettesítik a fent említett két hiányzót :)

9. A holnap határa
Ebből még fémdobozt is vettem, ráadásul vagy 2x láttam itthon, de hogy miért azt ne kérdezzétek. Csak azért van itt, hogy meglegyen a 10.

10. A mogyoró-meló
Ebből még lemezem sincs itthon, amúgy dettó, mint a 9. film.

Bottom:

Ez ugye általában az érdekesebb :D Itt nem igazán mernék sorrendet felállítani, inkább csak pár mondatban összegezném a tapasztaltakat (már ha tudom :))

A csajok bosszúja – erre igazából nem is nagyon emlékszem. Betettem, végigment, az asszony élvezte én meg néztem ki a fejemből. Elaludni azt nem sikerült rajta.

A galaxis őrzői – erről még hugggyozni is kimentem a moziból, kár, hogy nem szarnom kellett ami mondjuk a végéig tart. Óriási csalódás. Az az awesome mix meg… Hát ha 3 számot ismerek róla sokat mondok. Kalap szart nem ér az egész.

Amerikai botrány – fura egy film volt. Sztárparádé, kurva jó sztori, több csavar mint egy tölcséres McFreeze-ben és mégis. DÖGUNALOM. Mondjuk mindenhol ezt írták róla..

Csillagok között – nos az év pofánbaszása. Még attól is undorodom, hogy írjak róla. Unalmas, semmi látvány, és ez a túltudományolt szarság, hát… Én vagyok csak hülye hozzá, ahogy olvasgattam…

Godzilla – nos övé az év Fekete Pontja. Nem is az a baj, hogy egy szar, hisz Godzilla film mi más lenne, hanem hogy az egészből egy Fekete Pont látszik csak. Sötét, az egész olyan látvány nélküli látványosság akar lenni, aztán lószar se lesz. Itt nem érdekel a színészi játék, a forgatókönyv, semmi, legyen globális pusztítás, mocskos nagy szedés. Na itt volt is, csak nem látszott.

Transformers - A kihalás kora – Nos kedves Michael, itt jött el a Bay-Bay ideje. Az első három részt imádom (jó a második egy nézhetetlen szar :)), ezt megnéztem moziban. Már ott éreztem, hogy hűha, ez egy picit mintha hosszú lenne… Aztán azért kellett karácsonyra fémdobozban, mert miért ne. És mit ad isten? Nem néztem végig… Vesztegzár még oké-oké, de ez a nindzsa, meg kabátos robot, meg ezek a dínók… Amúgy szerintem egy baj van ezzel. Felnőttem.

És ez pedig itt a bottom alatti, kutyaszar szint:

A Lego-kaland
A rajtaütés 2.
Mielőtt meghaltam
Non-Stop

Ezekből EGYIKET SE sikerült végignéznem. Több filmet nem láttam a listáról, köszönöm ha végigolvastatok.

0
2014. december 28., vasárnap 19:27
Szerintem semmilyen bemutató nem volt... :(

Pedig akkor mindhárom dobogósom meglenne.
0
2014. december 28., vasárnap 18:49
Igen, ez a helyzet. De az ilyen filmek sokszor 2-3 évet is késnek itthon. Lehet hogy jövőre kijön DVD-n.
0
2014. december 28., vasárnap 18:18
Sajnos nem volt belőle szélesebb körű magyarországi bemutató vagy magyar kiadású DVD, ez viszont feltétel Dylan listájánál.
0