Keresés

Derült égből fasírt 2.: A második fogás (BD3D) (BLU-RAY)

2016. szeptember 18., vasárnap 13:22
Ha érdekel (még) valakit: a lemez sima BD lejátszóval nem játszható le (a 2D mód nincs engedélyezve), ellentétben az első résszel.
0
2015. március 18., szerda 18:37
Tökéletes összefoglalás!
0
2015. március 18., szerda 17:30
Vagy már a menü előtt tájékoztat, hogy 2D-ben nem lejátszható (mert tiltott).
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. március 18., szerda 15:39
Rendben, köszi a pontosítást!

Pusztán csak abból indultam ki, hogy a legtöbb esetben, ahol a betöltés után, a menüben lévő lejátszás indításakor választani lehet a 2D-3D között, már eleve 3D-s menü fogad, így azt nyilván nem tudja lejátszani a 2D-s lejátszó. Akkor ezek szerint ha egy BD3D lemezt 2D-s lejátszóba rakunk, akkor a menüt automatikusan 2D-ben jeleníti meg gond nélkül? (Nem tudom kipróbálni, de most már érdekel...) :)
0
2015. március 18., szerda 15:23
Ez nem egészen így van.

A BD3D, mint formátum teljességgel kompatibilis a sima BD-vel, tehát csak akkor kell hozzá 3D technika, ha 3D-ben akarjuk lejátszani.

A lemezeken azonban van egy digitális jelzés, hogy a gyártó engedélyezte-e a 2D lejátszást. Olyan ez, mint a régiókód. Ha le van tiltva, akkor hiába akarod 2D-ben nézni, a lejátszó (tiszteletben tartva a lemez programozását) nem fogja így lejátszani. Mivel a 2D lejátszók nem képesek 3D lejátszásra, az ilyen lemezek rajtuk nem lejátszhatók. Ha azonban van 3D lejátszó és tévé, a lemez 3D-ben lejátszható. Miután a tévé már csak a műsort kapja meg, a lemez tiltó jelét nem, a tévén a 3D kikapcsolható.

Összegezve tehát a 2D-ben is lejátszható BD3D lemezek sima lejátszóval és akár Junoszty tévén is nézhetők, míg a csak 3D-ben lejátszható lemezek 2D-ben nem játszhatók le, ezekhez 3D technika kell, de a 3D tévén a térhatás kikapcsolható.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. március 18., szerda 13:31
Köszi! :)
most posts by TM
0
2015. március 18., szerda 9:59
(a kérdésedre adott alábbi tömör válasz hosszabb verziója)

Sokszor volt már erről szó: ha a kiadvány csak BD3D lemezt tartalmaz, azt a korongot csak 3D-s lejátszóban tudod elindítani és csak 3D-s tévén tudod megjeleníteni. Ha pedig rendelkezel ezekkel az eszközökkel, akkor a 3D-t ki is tudod kapcsolni (a tévé távirányítóján a 3D gombbal) és így tudod 2D-ben is nézni.

Amikor kiírják, hogy 2D-ben is lejátszható egy film ugyanarról a BD3D lemezről, akkor is 3D-s technikai háttér szükséges hozzá, csak ott az (általában egyébként eleve 3D-s) menüben a film indításakor felajánlja a választási lehetőséget a 2D és 3D között, de ahogy előbb írtam, ezt te magad is szabályozhatod egy gomb megnyomásával.
0
2015. március 18., szerda 0:53
Nem vettem még meg :)   Mostanában nincs oda írva a kiadványokhoz, hogy lejátszható-e 2D-ben is vagy nem. A Transformers esetében ezt lehetett tudni, de pár kiadványnál sajnos nem.

0
2015. március 18., szerda 0:34
Csak állítsd át a tévét! :)
most posts by TM
0
2015. március 18., szerda 0:24
Tudja esetleg valaki, hogy 2D-ben is lejátszható?
0