Keresés

Trónok harca: 5. évad (4 BD) (BLU-RAY)

2016. január 16., szombat 19:48
Örülök, hogy megint csak az a lényeg, hogy engem lehessen oktatni! Holott csak azt szeretném, ha a világ legjobb sorozatát a polcomra tudnám tenni magyar vonatkozással, de ha ilyen hozzászólások születnek, hogy: akkor inkább letöltöm és lesz szinkronom, stb., és még e mellé szinte mindenki oda is áll, akkor úgy érzem, nekem nincs keresnivalóm itt a fórumon!
Na viszlát, további jó töltögetést mindenkinek!
0
2016. január 16., szombat 18:55
Az a durva, hogy az HBO is 5.1-es szinkronnal adja, ezért érthetetlen a szinkron hiánya, mondjuk a dvd-s surround magyar hangot sem értem, ha létezik 5.1-ben is. A 24-et meg tilos magyar hanggal nézni, Jack "vallatási hangja" és Chloe "flegmasága" borzasztó magyarul, de a Trónoknál is van egy pár rossz szinkronhang.
0
2016. január 16., szombat 18:45
Akkor már inkább adnék másfélszer ennyit a 25 lemezes DVD változatért.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2016. január 16., szombat 18:30
Pedig utána nem kellene annyit izgulnod, hogy mi történik előtte a szereplőkkel. :)
Egyébként pont az ötödik évad az eddigi leggyengébb, úgyhogy ettől aligha lennél rajongó.
most posts by TM
0
2016. január 16., szombat 18:24
Megjegyzem, még ha fel is keltette volna az érdeklődésemet, és meg is felelne az igényeimnek a kiadvány, mivel egyetlen részt se láttam még belőle, nyilván nem kezdeném az ötödik évaddal. :)
0
2016. január 16., szombat 18:24
Így van. Ha meg valaki annyira májer az angol nyelvben, hogy feliratra sincs szüksége, annak meg nincs szüksége a magyar forgalmazó drága termékére, megrendeli kevesebbért külföldről.
most posts by TM
0
2016. január 16., szombat 18:22
"az lenne a minimum, hogy a portékájuk technikai paraméterekben ne legyen gyengébb, mint az ingyenes verzió"

Na, igen, erre nyomok egy lájkot. :)

Vettem én már elég feliratos DVD-t a hőskorban, amelyekből a kedvenceket aztán sorra cserélhettem szinkronos verzióra - nem kevés pénzért. BD-knél igyekszem tartani magam ahhoz az elvemhez, hogy ebbe a csőbe nem húznak bele még egyszer.
0
2016. január 16., szombat 18:18
Tudomásul kellene venni, hogy mindenkinek mások a preferenciái. Van, akinek csak az eredeti nyelv a fontos, van, akinek a szinkron. Én speciel tudok olvasni és szeretek is, sőt, munkaköri kötelességem, ennek ellenére ha lehet, filmet szinte mindig szinkronnal nézek. És nem azért, mert derogál olvasni.

Számomra pl. a HD élményhez hozzátartozik az is, hogy 100%-ban elmerülhessek a film vizuális világában. Ezt a felirat akárhogy is nézzük, csorbítja. Ha cinikus akarnék lenni, mondhatnám, hogy akkor ennyi erővel - mivel úgyse élvezhetem 100%-ban a képet - megvehetném DVD-n is, azon meg, ha jól hallom, ott is van a szinkron... :)
0
2016. január 16., szombat 18:12
Ne haragudj, de már miért ne lehetne valakinek igénye a magyar szinkronra? Tudjuk jól mindannyian, hogy az emberek többsége nemhogy szinkron nélkül, de szinkronnal, feliratos extrákkal és csecsebecse körítéssel se vesz filmet, ha azért fizetni kell.

Én speciel egy részt se láttam ebből a sorozatból, de ha szinkronnal adnák ki, lehet, hogy elcsábultam volna, annyit dicsértétek már nekem. A feliratos 24 se zavart, mert az se hoz lázba, és enélkül is jól megleszek.
0
2016. január 16., szombat 18:09
Szinkron nélkül nekem se kell, ez minőségi visszalépés a már megvásárolt DVD-k után. Sose néztem feliratosan Trónok harcát, ennél a sorozatnál a (kiváló) szinkron vált be nálam, próbáltam eredeti hanggal, de nem jött be.
Na meg kétlem, hogy e totál elbaltázott üzletpolitika (aranyáron, csak felirattal) lehetővé fogja tenni a többi régi évad rentábilis kiadását. Na meg ha már (talán) szinkronnal tervezik kiadni az első négy évadot új, "hazai" megjelentetésben, akkor azzal kellene kezdeni, és az ötödiket a végén kiadni, szintén szinkronnal. Megint az van, hogy túlbecsülik a feliratos filmek vásárlórétegét, mert hogy ez a népszerű Trónok harca, csak megint abban nem gondolkodnak, hogy legtöbben letöltéssel teszik magukévá az epizódokat és ha ezzel kívánnak versenyezni a bevételért, akkkor az lenne a minimum, hogy a portékájuk technikai paraméterekben ne legyen gyengébb, mint az ingyenes verzió. Mivel itt mégis erről lesz szó, ezért a hazai forgalmazó magában kell keresse a hibát, ha ez a félresikerült ötlete nem lesz sikersztori.
most posts by TM
0
2016. január 16., szombat 16:54
Szerintem meg az a probléma, hogy nincs választási lehetőség a kiadványon. Ha Te csak magyar felirattal szereted nézni a filmeket, akkor azzal sincs probléma, de ha valaki meg magyar hanggal szeretné, mint Dömi, akkor az lenne az optimális, ha lenne választási lehetőség.
Ezen a kiadványon nincs, így azok akik csak magyar nyelven szeretik nézni a filmeket azok nem veszik meg ezt a kiadványt, ezért is gondolja pl. úgy Dömi is, hogy sok potenciális vásárló inkább nem veszi meg ezt. Érthető az Ő döntésük is és a Tied is, de szerintem nem egymásnak kéne esni, hanem a forgalmazónak kéne biztosítani a kiadásoknál a magyar hangot és feliratot is, hogy a vásárlói igények teljesülhessenek.
0
2016. január 16., szombat 15:40
Miért? Ez nem gyereknek való sorozat. Ja, hogy a magyar embörnek derogál olvasni? No látod, ez már tényleg probléma!
0
2016. január 16., szombat 15:11
Angliában március közepén jelenik meg, fogadni mernék rá hogy az a februári dátum csúszni fog :)
0
2016. január 16., szombat 14:47
Ilyen formaban sajnos ez a kiadas es az elso negy resz is halalra van itelve.
Pl a szinkron hianya egy ilyen sorozatnal szerintem hatalmas nagy hiba. Kar erte.
0
2016. január 16., szombat 13:59
Nyugtával dicsérd a napot... :(

Azért az első négyet még le is kell gyártatni (gazdaságosan), nem csak importálni. Kíváncsi lennék, a vélhetően 100 alatti darabszámú eladás milyen költség mellett éri meg...
0
2016. január 16., szombat 13:52
Végre, 5 éve várok rá hogy megjelenjen itthon is a Trónok Harca BD-n. Fura, hogy az ötödikkel kezdik, de így legalább át lehet ismételni az áprilisi 6. évad kezdés előtt :)

A szinkron hiánya nagyon furcsa, de bízom benne hogy minőségi felirat lesz cserébe. A minőségi alatt azt értem hogy nem fordítógéppel készült hibás szar, hanem szépen a könyv fordításokkal összefésült magyar nyelvtannak megfelelő felirat lesz :) Az ár mondjuk kicsit húzós, 12-ben reménykedtem, de ez van. Legalább kapható lesz.

Akit érdekel, javaslom rendelje meg azonnal, mert borítékolhatóak a rossz eladások, így utánnyomás sem lesz.
0
2016. január 16., szombat 13:28
Valószínű az 5. évad BD-jére úgy került fel a magyar felirat, hogy a Warner megint a hasára ütött, ahogy azt elég gyakran szokta a katalóguscímeknél. A hazaiak meg erre úgy döntöttek, kiharcolják az első négy eresztést is...
0
2016. január 16., szombat 13:08
Egy olyan piacon, ahol egy címből nem jön össze előrendelésben 10 darab eladás, szerintem teljesen helyénvaló az az utolsó mondatom is.
0
2016. január 16., szombat 12:53
Szerintem sokan örültek a hírnek, mikor megtudták, hogy végre megjelenik a Trónok harca Blu-rayen. Engem a szinkron hiánya mondjuk nem zavar itt, de elég fura, hogy a DVD-n van szinkron itt meg nincs. Nem értem, hogy ha az egyik formátumnál van, akkor a másiknál miért nincs.

Amúgy az utolsó mondatoddal nem értek egyet, mert ha nem lenne érdekük a forgalmazóknak filmeket kiadni, már rég külföldről vásárolnánk csak filmeket. Viszont idehaza nincs meg a vásárlók és a forgalmazók közötti kommunikáció és ez sajnos meglátszik néhányszor a megjelenéseknél.
0
2016. január 16., szombat 11:05
Lehetséges. Akkor jól néz ki! Olyan kiadás is van amin a doboz része a kék sáv, az el tudja csúfítani.
0
2016. január 16., szombat 11:04
Ne kiabáljuk el, hogy a többin nem lesz szinkron. A világon már kvázi mindenhol kiadták az első négy évadot BD-n, csak nálunk nem, így azok valószínűleg kelet-európai verziók lesznek. Amíg nem tudunk többet, felesleges mindenféle siránkozás.

Bár engem mondjuk nem érint ez a sorozat, de már az örvendetes, hogy ilyesmi nálunk megjelenik HD-ben...
0
2016. január 16., szombat 10:56
Én bárminek tudok örülni, ha legalább a feliratot megkapja. Nem is tudom hány éve mikor megjelent a Maradj! c. film egyből megvettem, pedig az is csak feliratos volt. De nagyon szeretem azt a filmet. :)
Star Wars DVD-kis nagyon jól néztek ki a polcon pedig a 3-on kívül mind feliratos volt, persze azóta van szinkronos is. :)
0
2016. január 16., szombat 10:56
Az szerintem csak egy külön lap ami levehető.
0
2016. január 16., szombat 10:51
Mondjuk én pont bele szoktam szarni az olyan nyafogásokba, hogy pl. a Warner logo miért nem feljebb van a tok gerincén, így már meg sem veszem... meg az olyanokba hogy miért teszi rá a kiadó a korhatár karikát, egyesek azt is képtelenek megérteni lassan 4 éve hogy jogszabály írja elő. Az ilyen hozzászólások nekem is felkúrják az agyam.
Ettől függetlenül ez a kiadvány számomra nem teljes értékű, mondjuk lehet jobb is, mert akkor is csak sztereó hang lett volna rajta.
0
2016. január 16., szombat 10:43
Wow eltaláltam az árát. Ami nem is rossz, még extra is van szép számmal rajta. Jó a borító, csak ne lenne az a hülye kék sáv, simán középre a fehér logo oszt kalap.
0