Keresés

"A mezőgazdaság és az olcsó dvd filmek kapcsolata a mai Magyarországon"

2005. június 1., szerda 19:22
Már megbocsáss elm: én Salgótarjánban születtem, ahol az elmúlt tízegynéhány évben sorra rugdalták ki az embereket a gyárakból - ahol mindaddig 30 vagy akár több éven át dolgoztak. Milyen munkahelyet tud találni magának egy az életét mondjuk hegesztőként leélt 50 éves pacák diploma nélkül Észak Magyarországon? Nekik ki szavatolja a megélhetést? Nem csak a mezőgazdaságról van itt szó.
A nyugdíjjal kapcsolatban pedig én nem azt vettem ki Angel szavaiból, hogy szerencsétlen nyomorult éljen meg a bolhafasznyi nyugdíjából, hanem azt, hogy abból KELLENE megélnie, ha az ország nem lenne olyan elszomorítóan szar helyzetben, nem tudja biztosítani a megfelelő anyagi hátteret azoknak, akik tisztességgel szétdolgozták magukat az elmúlt 4 évtizedben. Ez egy nagyon súlyos és nyilvánvaló társadalmi probléma.
0
2005. június 1., szerda 19:15
Sok mindenben jók voltunk, csak szépen tönkretettük a dolgainkat, még azt is ami jól működött! :(
0
2005. június 1., szerda 19:10
ugyan nem szeretném folytatni a vitát, de magyarország nagyon régen nem agrárország. az igaz, hogy sokan élnek a mezőgazdaságból (vagy legalábbis próbálnak), de a gazdaságnak már réges régen nem ez a motorja. sajnos pár gazda is beláthatná, hogy váltani kellene. ez csak az saját véleményem.
0
2005. június 1., szerda 18:25
nincs mire szerénynek lennem

/ez most egy még magasabb paci/
0
2005. június 1., szerda 18:23
"mert az a mérhetetlen gyermeki naivitás ahogy ezeket a dolgokat felfogod csodálkozásra késztet.vagy csak egyszerűen mesze laksz ezektől a dolgoktól, vagy szimplán uram bocsáss hülye vagy"

Jesszus. :) Kicsit magas lóról beszélsz ember.
0
2005. június 1., szerda 18:19
bányászok helyzete hasonló, de mégsem azonos, márcsak azért sem mert magyarország mezőgazdasági ország jóédeje és enm bányászország
0
2005. június 1., szerda 18:18
baszhatod a nyugdíjat. egyébként te a föld nevű bolygó magyarország nevű országában laksz, avgy vhol máshol? mert az a mérhetetlen gyermeki naivitás ahogy ezeket a dolgokat felfogod csodálkozásra késztet.vagy csak egyszerűen mesze laksz ezektől a dolgoktól, vagy szimplán uram bocsáss hülye vagy.
elmondanád ha ezek az emberk ha ledolgozták az életük és kapnak lófasznyi nyugdíjat akkor itt hol a hiba? anyugdíjjala segged kitörölheted mséra nem elég. nagyapám 75-ön túl van de mind a mai napig aktív dolgozó hogy kéynelmes megélhetsét teremtsen számukra.az életét ledolgozta, kibazsott vele, mint sokakkal másokkal is az előző rendszer, de a mostani se jobb.sőt! elértünk oda hogy a munkának nincs becsülete a fiatal sóher ingyenélő taknyoké a jövő.sanjos... de ez megint egy más téma
0
2005. június 1., szerda 16:48
és aki 30-40 évig bányász, kohász stb. volt, és megszűnt a munkahelye, annak mit ér a szakmája, munkája, élete? amiről te beszélsz az egy általános társadalmi probléma - azzal együtt hogy egy 60-70 éves embernek a nyugdíjából kellene élni -, nem pedig a mezőgazdaságé. úgy pedig nyilván nem lehet megoldást találni, hogy a kormány szarik rájuk, de ezt már korábban is írtam. a probléma megoldásához mindkét fél aktivitása szükséges...

0
2005. június 1., szerda 16:38
aki 50-60, vagy ne adj isten még több éve, egy emberöltőn keresztül ebből élt (meg), azt mire szeretnéd megtanítani? akik életük során ebből éltek most azzal szembesülnek hogy a szakmájuk, munkájuk, életük szart sem ér. egy 60-70 éves idős paraszt bácsit mire anakrsz megatnítani? a szarból várat építeni úgy hogy az egész magyar kormány szarik rájuk? ugyanmár! és erre még itt nekünke z az áldott únió, amiben nyílt titok hogy az igazi nagy vesztese a magyar mezőgazdaság lett.

nem akarok vitázni úgyhogy itt be is fejezném
elm
0
2005. június 1., szerda 16:37
Angelnek: igen, tervezték a termékek körének kiszélesítését, amit éppen a VERSENYHIVATAL szeretne kivetetni a törvényjavaslatból. Kérdeztem tőlük, hogy mégis mi indokolja ezt. Mert ha mondjuk a Fogyasztóvédelemnek jutott volna ez az eszébe, (mondván, hogy nekik az a céljuk, minél jobb legyen a fogyasztónak, tehát minél olcsóbb legyen minden) akkor azt mondom, ez a dolguk, indokolják meg, miért. De a Versenyhivatal? Kérdezem én: milyen verseny az, ahol mondjuk az egyik rajtkőnél a Tesco áll, a másikon meg mondjuk én, és a törvény szerint mindenki mindent annyiért ad, amennyiért szeretné.
És mi van akkor, ha holnap a Tesco azt mondja: minden DVD-t egy forintért ad és ingyen szállít az országban bárhová. Szerintem egy hét alatt lehúzza mindenki a rolót, rajtuk kívül. De ha kell, ők egy évig is bírják, hiszen a többi termék árrésével keresztfinanszírozzák a DVD-piacon termelt veszteségüket. Aztán ha ez a piac már az övék, jöhetnek a könyvesboltok, majd a pékek, a zöldségesek, a műszaki boltok, az ékszerészek, a pizzasütők, a cipészek és a benzinkutak. A lehetőségek gyakorlatilag határtalanok, főleg, ha még a versenyhivatal is segít abban, hogy ne legyen számukra semmi akadály.
0
2005. június 1., szerda 16:34
nah ez még egy érdekes topic :]
0
2005. június 1., szerda 16:32
"juhu   6/1/2005 2:24:00 PM  

magyar foldbol ma 700 000-en akarnak megelni es 300-350-en lehet csak, ez itt a baj, de ez nem csak kozgazdasagi kerdes, hiszen a neninek aki ebbol akar megelni annak nem lehet azt mondani, hogy csokolom tessek mostantol tavmunkaban dolgozni az interneten... tehat azok az emberek akik ott dolgoznak nem arrol hiresek, hogy tele lennenek diplomaval, ok ahhoz ertenek es mashoz nem"

nem kéne távmunkában az interneten dolgozni, létezik más alternatíva. egy csomó dolgot lehet kicsiben is gazdaságosan termelni, csak meg kéne tanulni, és tanítani. erre kéne több gondot fordítani a kormányzat és a termelők részéről is, nem pedig a jelenlegi helyzetet konzerválni.

0
2005. június 1., szerda 16:11
Köszi! ;)
0
2005. június 1., szerda 16:09
Bambytchek!
Ma ez volt a legjobb amit olvastam! :)
most posts by TM
0
2005. június 1., szerda 16:07
ez jó:)))

tessék elm, anyázás helyett akár érvelhetnél is...
0
2005. június 1., szerda 16:06
Az ócsó DVD szar, tehát trágya, ergo lehet vele szórni a földeket.
0
2005. június 1., szerda 16:05
Talán itt lehetne folytatni a "DVD melléklet" helyett.
Jó téma arra érdemes helyet kíván!
Szerintem.
:-))))
0