Elfelejtitek azt a fontos dolgot, hogy ez nem folytatás, hanem újra kezdé, egy teljesen más szemszögből való megközelítés. Én már láttam a filmet, nemrég jöttem haza az USAból, és tényleg nagyon jó. Persze picit csalódott vagyok, mert túlságosan is a karakterek jellemzésére mentek rá, kevés az akció, és az sem kiforrott mindegyik. De ami van az csodás. Szerintem méltó újraformálása Tim Burton legendás fimjének, és méltó helye van az X-Men illetve a Pókember filmek mellet a legjobb képregény adaptációk oltáránál. Cillian Murphy óriási, és Gary Oldman végre nem rosszfiút játszik. Bale meg talán a legjobb Batman.
Ami a zenét illeti, van főtéma, méghozzá kettő is. Az egyik rögtön az első tételben hallható, a szárnyszerű csapkodások hangja, majd az a téma amit szintén az egyes tételnél a végén hallunk, és a tizes tétel, de még hallható máshol is.
Szerintem semmiképpen nem szabad összehasonlítani Elfman és Goldenthal példa értékű zenéjével. Míg ők ketten stílusban nem nagyon különböznek, addig a két új zeneszerző enyhén eltér tőlük. És ha jól megfigyeljük a stílusukat, Zimmer és Howard nem áll messze egymástól. Szintik, kórus, szóló vokál, lágy hegedűk érzelmes részeknél és erőteljes rézfúvósok az akciósabb részeknél. Nekem nagyon tetszik az új Batman. Zenében is elégedett vagyok, bár néhány részt kihagytak aminek nem örültem. Ja, és a CDn hallható zenével vigyázni!!!
A közepe felé alaposan a frászt hozza az emberre.