Belenéztem: nem 3 DVD, hanem csak kettő, de a kép, hang rendben van, a magyar felirat viszont tele van fordítási hibával, érthetetlen módon, néha olyan, mintha a fordító hallás után próbálta volna fordítani, pedig van angol felirat is. És persze szerepel a kedvenc vesszőparipám, a "Michaelmasban" . Látszik, hogy a fordító egy darab 19. századi angol regényt nem olvasott. Szinkronba még nem volt kedvem belehallgatni.
0
2005. június 22., szerda 22:15
344
OfFice: Egy angol ismerősöm ültetett le a tv elé, hogy ezt látnom kell még a múlt nyáron, aggódtam hogy mit akar lenyomni a torkomon, de hamar megszerettem, aztán az ősz folyamán leadták a sorozatot (megint) a bbc-n és mikor tehettem néztem, azóta akarom a polcomon tudni az Officet. A főszereplő játsza Arthur Dentet a Galaxis Utikalauzban, tökéletes választás az angol átlagember megszemélyesítésére. Az amerikai változatot nem láttam. Uff.
0
2005. június 22., szerda 21:41
2007
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. június 22., szerda 21:15
301
Közben megnéztem az előzetest, és tartok tőle, hogy a 2 órás játékidő kevés lesz, valamint hogy Keira sem szellemes, sem humoros, sem bájos nem tud lenni. Szépnek szép, de ide több kell, mint porcelánbaba-szerű szépség, meg bamba hű-de-jól-nézek-ki vigyor, a la Love Actually. Donald Sutherland, Brenda Blethyn no és persze Judi Dench jó választás, kár, hogy pont a főszereplők maradnak messze el tőlük.
0
2005. június 22., szerda 21:09
17243
keira knightley, mint _színésznő_? már fenntartásaim vannak.
0
2005. június 22., szerda 20:53
301
OFFice: Én láttam, szeretem is! Nem nagyon hiszem, hogy kijönne nálunk (mint ahogy más kedvenc angol sorozataim sem, mint a Spaced, a Black Books, The Vicar of Dibley, Blackadder etc). Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy ez a nagyon kifinomult fekete humor sokaknak tetszene. Láttad az amerikai remake-et? Az első rész elég borzalmas volt, de aztán összeszedték magukat.
0
2005. június 22., szerda 20:30
5042
Sok jót hallottam róla... Te már láttad is?
0
2005. június 22., szerda 20:27
344
Tudom ez off-topic, de én a BBC sorozatok közül az Office-ra várok, nem tudom hogy itthon mennyire ismert, félek semennyire, ezért is súgja azt a realista énem, hogy azt csak egyféleképpen szerezhetem meg, mégpedig ha megrendelem Angliából. Offolás vége.
0
2005. június 22., szerda 20:26
5042
Nekem éppen meg éppen ő keltette fel az érdeklődésemet...
0
2005. június 22., szerda 20:15
301
Nem, de Keira Knighley mint az _eszes_ Lizzy Bennet? Már fenntartásaim vannak.
0
2005. június 22., szerda 20:07
5042
Láttátok már az új Büszkeség él balítélet előzetesét? Az Imdb-n fönn van. Nagyon jónak tűnik... :-)))
0
2005. június 22., szerda 19:52
301
A sorozat Elizabeth Gaskell azonos című regényéből készült, afféle viktoriánus szappanopera, melyben a dráma több, mint a romantika, némi kis feminista felhanggal (a cím is innen származik: a férfiak uralma feleségeik és lányaik felett).
A produkció a szokásosan kitűnő BBC kosztümös sorozat minőség: a forgatókönyvet az az Andrew Davies írta, aki a Büszkeség és balítéletét és a Middlemarchét is, és maga a film is leginkább azokhoz hasonlít. Bár gondolom a nevek nem sokat mondanak, a szereposztás kitűnő, a legapróbb epizódszerepek is gondosan válogatottak, a produkció maga (kosztümök, forgatási helyszínek, zene) pedig elsőrangú. Remélem a Mokép még sok-sok BBC-s sorozattal rukkol elő, én még várnám a Hiúságok vásárát, a többi Jane Austent, a Szép reményeket... meg bármit, mert ebben a kategóriában még nem láttam, csak jót a BBC-től.
0
2005. június 22., szerda 19:11
2007
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.