Keresés

Megvásárolható vagy letölthető?

2005. június 24., péntek 1:42
igen, valahol az is benne van a dolgoban, hogy megtisztelem az alkotót, előadót, filmzeneszerzőt, hogy kifizetem neki a munkáját.. mégha mindenkiét nem is tudom, de legalább azokét akiket nagyon kedvelek és áldozok az eredeti lemezre.
0
2005. június 24., péntek 0:51
a legtöbben olyanok vagyunk, hogy ha lehetne pl. lcd monitort tölteni, azt is bevállalnánk.
0
2005. június 24., péntek 0:41
Ez jó :))))
0
2005. június 24., péntek 0:39
nem, bement egy microsoft szalonba és ellopta... :)
0
2005. június 24., péntek 0:35
Akkor te biztosan megvetted a gépedre 85.000 ft-ért az Office csomagot, meg a Windows-t 30.000 ft-ért mert ha nem akkor az is lopás...
0
2005. június 24., péntek 0:26
Azért én még itt a letöltési dolognál felvetnék még egy dolgot ez pedig a morális kérdés.Én az illegális letöltéseket egyértleműen lopásnak tartom.Szoktam is volt mondani minek kínlódni a letöltéssel.Be kell menni a boltba és ellopni a lemezt...
Gondolom most kapok az arcomba:)...
0
2005. június 24., péntek 0:02
Nem hallottam, de a PG DVD tényleg érdekel, úgyhogy majd biztos sor kerül rá :)
0
2005. június 23., csütörtök 23:47
"szerintem messze jobban szól egy sima mezei kompaktlemez, sztereó hanggal."

ez sokszor tényleg igaz. pl. a u2 besztof dvd-je kitűnően szól stereoban, de pink floyd a live at pompeiinél még ezt is sikerült elcseszni. nem tudom halottad-e peter gabriel két legutóbbi dvd-jét. na ott vmi nagyon igényes munkát végeztek. kis túlzással néhány dal új értelmet nyert. :)
0
2005. június 23., csütörtök 21:41
hát ez a letöltés lesz a jövő az tuti, meg kell csak nézni a zenénél az itunes-t.
De ehhez még kell egy jópár év, elgalábbis itt magyarorszégon ahol hdtv is még csak tervbe van véve, plusz a szélessávú internet is most van feltörekvőben.
Másrészt az iylen minőségi letöltésért fizetni kell, és stúdiótól vagy mittomén mitől főggően lehet csak x óráig megtekinthető a film, vagy teljes hazsnlhatóséggal letölthető mint egy rendes dvd. korai még sztem erről bezsélni.

hiába indul be a hd letöltés, ha nincs formátum amire ki lehet menteni adott filmeket. És ez a formátum is minimum még a hítrek szerint 2 év. utánna hogy egy új formátumot ne hagynéának megerősödni ilyen letöltések megjelenése miatt azt meg kétlem. sztem minimum 5 de legalább 10 év hogy ez kifinomultan tudjon múködni.
0
2005. június 23., csütörtök 21:27
Én a minőségi hangzás mellett vagyok. A térhatást már marhára letojom amióta van itthon házimozi. Valahogy nem köt le hogy a hátam mögött csicsereg a kismadár, mikor tudom hogy simán lehetne odabaszós hangja bármelyik filmnek (ami most sajna egyiknek sincs sokcsatornán) tömörítetlen sztereóban.

Az lenne jó ha mind a hat csatornán tömörítetlenül jönne a hangorkán. Pl. jó lenne ha kifejlesztenének erre valami új szabványt, a következő generációs adathordozókon már elférne ilyen minőségű hang is.
0
2005. június 23., csütörtök 21:01
"Nem a fülön múlik, a rendszeren!"
Szerintem meg először a zenén, aztán a fülön (pontosabban az odafigyelésen), aztán a berendezésen. Kivéve, ha az valami reménytelenül vacak szerkezet. De szerintem még egy ilyen egybeépített minitornyon is kijön a különbség egy része. Viszont igaz, hogy háttérzenére vagy diszkóra kár sokat költeni.
0
2005. június 23., csütörtök 20:53
"beszélhetünk a minőségi különbségről is, de elsősorban a tudat, hogy eredeti cd (borítóval, füzetecskével, képpel megnyomva) ott virít a polcomon. ez nekem megéri az árát. akárcsak egy eredeti dvd kiadás esetében."

Jaja, én is így vagyok vele. Sokan hülyének is tartanak, miért veszek még audió CD-ket és DVD-ket, amikor ingyen le is tölthetem őket :)
0
2005. június 23., csütörtök 20:45
Hát nem tudom, szerintem egy MP3 bármilyen jó tömörítésű is, csak egy MP3, elmarad a CD minőségtől. Persze attól függ, min hallgatod a zenét :)
0
2005. június 23., csütörtök 20:44
"Még a Star Wars kliplemezt is inkább sztereóban hallgatom. Én szerintem jobb úgy."

Hát ha neked így tetszik, de hát éppen filmzenéknél amikor nagy szimfonikus zenekarok játszanak kell leginkább a térhangzás. Akkor majdnem olyan mintha ott lennél a nézőtéren... Erre találták ki a DVD-Audiot nem?
0
2005. június 23., csütörtök 20:32
Na, én inkább CD párti vagyok. Hallottam már pár zenei DVD-t (5.1-es hanggal), de szerintem messze jobban szól egy sima mezei kompaktlemez, sztereó hanggal.
(Még a Star Wars kliplemezt is inkább sztereóban hallgatom. Én szerintem jobb úgy.)

Persze ha lenne oldva hogy mind a hat csatorna rendes CD minőségben szólaljon meg, akkor befognám a szám :)

(SACD-t meg még nem hallottam sajnos :(
0
2005. június 23., csütörtök 20:25
Ez iagz, de attók még azok is elférnek többcsatornás formátumon, mint a dvd-knél a régi mono hangú filmek...
0
2005. június 23., csütörtök 20:10
A CD-nek abból a szempontból van jövője, hogy sok olyan anyag került CD-kre, amiket már kevéssé hiszem, hogy jobb mediumra át tudnának/akarnának ültetni majd. Gondolok itt pl. régi filmzenékre master tapekről, amiket már nem hiszem, hogy bárki is fel tudna jobbra keverni vagy áldozna rá pénzt.
0
2005. június 23., csütörtök 20:09
Nagyon igaz:)
0
2005. június 23., csütörtök 19:41
Hidd el nagyon sokan nem veszik észre, hogy egy 128kbit-es mp3 máshogy szól, mint az eredeti CD, sőt még az alacsony bitráta miatti kockásodást sem veszik észre a TV-ben (lásd. Viva, Spektrum stb.). Ezt egyszerűen én sem tudom felfogni és mindig csak felidegesítem magam rajta, ha a másik nem hallja/látja. Tipikusan ilyen emberek nálam pl. a barátnők és ez nem feltétlenül a technikai hozzáértésen múlik szerintem.
0
2005. június 23., csütörtök 18:57
Hát igen... Van jópár Morricone mp3-am, de aztán megvettem DVD-n az Arena Concerto-t, és hát ott elég komoly 6 csatornás hang van... Amikor pl.: The Good, The Bad And The Ugly-nál a teljes zenekar rázendített, nahát az akkorát szól...

Ezért nincs jövője a CD-nek! Csak hát az mp3-ak miatt sem tudott megtelepedni egyik multicsatornás audioformátum sem... Pedig ha elterjedne, valószínű lemondanék az mp3 töltögetéstről...
0
2005. június 23., csütörtök 17:56
Nah, 256 kb/sec még nem is rossz... sőt! :)
Az igazán elterjedtek a 192 és 128-as tömörítésű számok... utóbbiaknál csak az nem veszi észre a minőségromlást aki sosem hallott még eredeti CD-t (szerintem).
0
2005. június 23., csütörtök 17:37
beszélhetünk a minőségi különbségről is, de elsősorban a tudat, hogy eredeti cd (borítóval, füzetecskével, képpel megnyomva) ott virít a polcomon. ez nekem megéri az árát. akárcsak egy eredeti dvd kiadás esetében.
aztán beszélhetünk még a zenei műfajokról is. pop, rock zenénél nem, de mondjuk egy kórussal megfejelt szimfónikus zenénél már sokkal zavarobbak az mp3 tömörítési hátrányai.
0
2005. június 23., csütörtök 17:10
Dylan: na de itt most DVD/HD minőségű, házimozi rendszeren nézhető letölthető filmekről beszéltünk, nem DivX-ről. Vagyis nem a mostani helyzetről, hanem a lehetséges jövőről.
0
2005. június 23., csütörtök 17:02
Nem a fülön múlik, a rendszeren! De mivel az ilyen komoly rendszerek nem olcsók, szinte mindenki marad az mp3-nál!
0
2005. június 23., csütörtök 16:58
Nagyon demagóg leszek, de szerintem vannak elég sokan, akiknek kell a pénz számlákra, etc. :) Komolyzenét én is CD-n veszek, mást nagyon ritkán. Meg aztán, kevés ember van, aki _tényleg_ meghallja a különbséget a CD meg mondjuk egy 256kbps tömörítésű mp3 között.
0