Keresés

A világ legnagyobb érdekes egybeesései

2005. július 8., péntek 15:14
Azért nem kell ezeket az állításokat készpénznek venni. Sok hülyeséget kitaláltak már, ami igaz történetként kering, pedig semmi, vagy nagyon kevés köze van a valósághoz.
Ezek csak a szokásos urban legends kategórába tartozó dolgok, nagyon kevés kivételtől eltekintve.
0
2005. július 8., péntek 11:33
Aberfan: egy tragédia megjövendölése

A walsey Aberfan városában egy reggel különös álomból ébredt a kilencéves Eryl Mai Jones. "Elindultam az iskolába, de nem találtam meg. Valami feketeség teljesen eltakarta." - mesélte az anyjának.  Ez 1966. október 20-án történt. Másnap a falu fölötti szénbánya esőtől fellazult meddőhányóiból vagy félmillió tonnányi zúdult a falura. Eryl 115 iskolatársával együtt meghalt.
A tragédiát azonban nem csak Eryl sejtette meg. 30 perccel a bekövetkezte előtt, egy 320 km-el arrébb lévő légiirányító szeme előtt egy fekete hegy jelent meg, mely megmozdult és egyrmekeket temetett maga alá. Egy londoni asszony 5 órával az esemény előtt rémálmot látott, melyben egy gyermekeket valamiféle fekete hullámzó, nagy tömegű anyag követett.
J. C. Baker pszichiáter felhívás tett közzé a londoni est újságban az aberfani tragédia előérzeteivel kapcsolatban. Hatvavan válaszoltak rá, közülük 22 személy legalább egyvalakinek beszámolt megérzéseiről a tragédia bekövetkezte előtt!
0
2005. július 8., péntek 11:18
kiráz a hideg ezektől a sztoriktól...
0
2005. július 8., péntek 11:15
A hajó végzete

1912. április 14-én Nagy - Britannia luxus utas szállító hajója, a Titanic az észak-atlanti vizeken egy jéghegynek ütközött és néhány óra múlva elsüllyedt. A hajót kevés mentőcsónakkal látták el, és a 2207 utas közül csak 705-en élték túl a katasztrófát.

1892-ben W T Stead angol újságító egy képes lapban megjelentetett cikke egy óceánjáró hajóról szólt, amely túlélőket mentett ki az Óceánból annak jégheggyel történt ütközés után. A katasztrófában sokan odavesztek, mivel a hajón nem volt elegendő mentőcsónak. A képzeletbeli hajóskapitány neve E. J. Smith volt - A Titanic kapitányát szintéln így hívták.

Morgan Robertson 1898-ban írt Futility című regénye szintén egy jéghegy és egy Titán nevű luxushajó végzetes találkozását beszélte el, mely április hónapban következett be. Az elsüllyedhetetlennek mondott Titán nem rendelkezett elegendő mentőcsónakkal. Robertson titánját olyan részletekbe menően írta le, mely kitért a vízkiszorításra, a 3000 személyes fogadóképességre stb.

Maga az író is kaptt levelet egy lelkésztől, hogy ne szálljon fel a titanicra, mert az el fog süllyedni! Colin McDonald, aTitanic másodgépésze háromszor utasította vissza a szerződés aláírását, mert beljós előérzetei voltak, hogy a hajó el fog süllyedni.
Egy N. V. Turvey nevű médium április 10-én megjósolta, hogy egy nagy tengerjáró hajó hamarosan el fog süllyedni.
A katasztrófa éjszakáján pedig J. P. J. Chapmen angol fiatalember látomásában úgy írta le az eseményt, ahogy az valójában megtörtént.
0
2005. július 8., péntek 11:08
"Die Hard 1 - felhőkarcoló
+
Die Hard 2 - repülőgép
=
al kaida 2001.09.11 - felhőkarcoló + repülőgép"

Ez a kiadónak is feltünt, mert a 2001 után megjelent extra kiadások nem az eredeti bórítokkal jelentek meg, hanem oly módon megváltoztatott címlapokkal, hogy az elsö kiadáson és a moziplakátokon égö felhökarcolót, ill. becsapódó repülögépet Willis felnagyított képmása kitakarja.
0
2005. július 8., péntek 11:00
Éedekes egybeesések

Nem sokkal azután, hogy 1986-ban Ukrajnában, a Csernobil atomeőműnem robbanás történt, a londoni Daily Telegraph megírta, hogy "csernobil" ukránul annyit tesz,  "üröm". A Jelenések könyvében (8:10-11) a következő olvasható: "... és leesék az égből egy nagy csillag... a csillagnak neve pedig üröm... és sok ember meghala a vizektől, mivel keserűkké lőnek". A "csernobil" egy másik jelentése "fekete esemény". A baljós nyelvi asszociációknak azonban ezzel még nincs végük. Az alvilág istenét Csernobognak, Fekete Istennek hívják!

A véletlen egybeesések egyik speciális esete a szókapcsolódás, amikor szavak különösképpen személy- és földrajzi nevek szinkronizációja fordul elő különféle bonyolultsági fokon, erre egy példa:  1970-ben pl. egy Eric Janesen nevű holland fiatalember az észek-angliai tóvidék egyik szállodájába vitte barátnőjét egy téli hétvégére. útközben valaki az útirányt tudakolta tőle, s az eltévedt autósról kiderült: ő is holland és Eric Janesennek hívják.
0
2005. július 8., péntek 10:51
Én amiért elindítottam ezt a topicot, szerintem a Kenndey-s dolog érdekes. Nem hülyeségből írtam, mert úgy gondoltam, hogy esetleg érdekelni fog benneteket és esetleg majd hasonlóakat fogtok beírni. Hülyeségektől kíméljetek...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. július 8., péntek 9:38
Szerintem sem, inkább érdekességnek.
0
2005. július 8., péntek 9:26
Galaxis útikalauz: a Föld szanálása. 200?. ??. ??.: Al-Kaida...

Ugyan már!
0
2005. július 8., péntek 4:13
szerintem Tadam azokat nem viccnek szánta.
0
2005. július 8., péntek 3:56
Miért, az elnökök "kivégzésének" összefüggései viccesek?
0
2005. július 8., péntek 3:53
szerintem sem.
0
2005. július 8., péntek 2:12
Na ez annyira azért nem vicces!
0
2005. július 8., péntek 1:58
Ilyen összeesküvés elméletet én is ki tudok találni :)

Die Hard 1 - felhőkarcoló
+
Die Hard 2 - repülőgép
=
al kaida 2001.09.11 - felhőkarcoló + repülőgép

Die Hard 3 - robbantás a metróban
=
al kaida 2005.07.07 - robbantás a metróban
0
2005. július 8., péntek 1:17
Most alkottuk a tegnap és ma híreiből:
az öt olimpiára (azaz ötkarikás játék megrendezésére) kandidáló városból négyben volt az utóbbi négy évben (értik ugye: négy év: mind az olimpiai ciklus) nagy terrotámadás...
Szerintem megfelelően sok adatból elő lehet állítani ilyen sztorit. Ajánlom még (nem teljesen a tárgyban): http://urbanlegends.freeblog.hu/
0
2005. július 8., péntek 1:06
Majd holnap én is írok be valami érdekes sztorit! :-)
0
2005. július 8., péntek 1:05
Ez tényleg érdekes, és nem is tudtam eddig erről...
0
2005. július 8., péntek 1:03
IGEN-IGEN elnézést!
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. július 8., péntek 1:02
"John Wilkes Booth, aki megölte Lincoln-t 1939-ben született.
Lee Harvey Oswald, aki megölte Kennedy-t 1939-ben."

Ez már kifejezetten gyanús egybeesés... John Wilkes Booth visszautazott az időben és úgy ölte meg Lincoln-t? :)) Najó, gondolom 1839 akart az lenni :)
0
2005. július 8., péntek 1:01
Égnek áll a hajad, igaz?

Talán ez az egyetlen történelmi lecke, amit senki sem fog unni elovasni!
0
2005. július 8., péntek 0:59
Előre is elnézést az új topicért, de így legalább mindenképpen el fogjátok ezt olvasni, mert iszonyúan érdekes. És ide írhatjátok is a hasonlóan érdekes dolgokat.

Szóval...

Egy nagyon érdekes történet...
Kérj meg egy történelemtanárt magyarázza meg a következőket: (Lássuk tudja-e?)

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2f/Lincoln.jpg/190px-Lincoln.jpg"

És innen lesz misztikus a történet!

Lincoln titkárnőjének a vezetékneve Kennedy volt!
Kennedy titkárnőjét Lincoln-nak hívták!

Mindkettőjüket egy Johnson nevű ember iktatta be, és mindkettőjüket a déliek ölték meg.

Andrew Johnson, aki beiktatta Lincolnt, 1808-ban született.
Lyndon Johnson, aki Kennedyt iktatta be, 1908-ban született.

John Wilkes Booth, aki megölte Lincoln-t 1939-ben született.
Lee Harvey Oswald, aki megölte Kennedy-t 1939-ben.

Mindkét gyilkos használta mindhárom nevét, mely ismert és gyakori volt az észak-amerikai kultúrában.

Mindkét név betűinek összege: 15!

És most kapaszkodj meg a székedben!

Lincoln-t a "Ford" színházban lőtték le...
...Kennedy-t egy Lincolnban, melyet a FORD cég gyártott!

Booth-ot és Oswald-ot megölték ítélethozatal előtt.

Egy héttel azelőtt, hogy megölték Lincoln-t Monroe-ban volt!
Kennedy egy héttel a gyilkosság előtt Marilyn Monroe-val volt!

0