Magos Zoltán a Bortúra késsel-villával műsorvezetője a jól értesültek biztonságával, de nem a mindentudók rátartiságával mutatja be a nézőknek az ország legjobb borászait.
Beszélgetésükből kiderül az adott borász hitvallása, megtudjuk, milyen borok készülnek az adott régióban, és kiderül az is, miben különbözik az egyik Merlot vagy Egri bikavér a másiktól. A sorozatból megtudhatjuk azt is, hogy adott bor mellé milyen étel dukál, és szakácsunk el is készíti a legízletesebb fogásokat.
Ha a néző jól figyel, és biztonságosan mozog a konyhában, akkor gond nélkül elő tud állítani egy kiváló borvacsora-menüt, amivel aztán elkápráztathatja vendégeit.
Ezen a lemezen a következő borászokról szóló műsorokat találjuk:
- Tiffán Ede - Villány
- Lőrincz György - Eger
- Liptai Zsolt - Pannonhalma