EHETŐ GOMBÁK * BIZTONSÁGOS GYŰJTÉS * KONYHAI FORTÉLYOK
Az erdőn-mezőn vadon termő gomba értékes élelem és ízletes konyhai alapanyag. Nem meglepő, hogy gyűjtése és fogyasztása egyidős az emberiséggel. A gombaszedéssel töltött természetjárás test és lélek gyógyírja, a teli kosár pedig az élelem-önellátást és a kulináris kalandozásokat is támogatja.
Az Ehető gombák Magyarországon összefoglalja a gombászás történetét, a biztonságos gyűjtés írott és íratlan szabályait, a gombák friss felhasználási módjait és tartósítási technológiáit. Bemutatja a hazai ehető gombák teljes kínálatát 200 hazai faj részletes gyűjtési és felhasználási útmutatójával. A gyűjtemény éppúgy kalauzolja a kezdő, a gyakorlott gombászokat és a szakellenőröket e sokszínű világban, mint a különleges alapanyagokra nyitott háziasszonyokat és a szakácsokat.
FEDEZD FEL A MAGYARORSZÁGI EHETŐ VADONT!