• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
9005. Argento  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 7. - 16:52

kb. 5 éve vettem,2013-ban. 3 évig külföldön éltem. bár lehet egy próbát megér(ne) :)

9004. Cisco  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 7. - 10:16

Azt se felejtsük el, hogy a Pio-ra ha jól tudom 3 év garancia van, így egy 2,5 éves lejátszót el kell vinni a szervízbe.

9003. Argento  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 20:35

A Pioneer BDP150-emet pont emiatt nyugdíjaztam most. DVD-ket nem olvas, Bd-ből sem mindet. Összesen max talán 2.5-3 évet ment, az 5-ből.

Tartósságra már egyik név sem garancia,ez rég nem arról szól. El kell adni az újat minél hamarabb.

9002. Blu-Ray Fan
| 2018. szeptember 6. - 19:36

Én a Panasonic dvd házimozim kb 9 év után nyugdíjaztam, sose volt vele gond, most is működik. A 4 éve vásárolt Sony bd lejátszó meg már szarakodik, előfordul, hogy nehezen olvas be gyári bd-ket vagy hogy lefagy. Többet vártam volna ettől a márkatól ennyi pénzért. A tv-m és a hifim is Panasonic, ezekkel sincs semmi baj, pedig utóbbi kb 18 éves.

9001. bava
| 2018. szeptember 6. - 14:55

Nem tudom, hogy min múlik, de én otthon összehasonlítottam ugyanazon a megjelenítőn, ugyanazt a tartalmat HDR10 és DV verzióban és a DV sokkal jobban nézett ki, sokkal természetesebb volt a képi világ és a színek, nem volt annyira mesterkélt, illetve a sötét jelenetek részletgazdagabbnak tűntek. És ez igaz a Netflixre is, én napi szinten nézem és ott is erősen kijön a különbség a DV javára, pedig az csak streamelt tartalom.
Persze kérdés, hogy mi lesz Xév múlva, nyilván bedobnak majd pár új formátumot, de a fentiek miatt én úgy gondolom, hogy pillanatnyilag érdemes figyelembe venni a DV képességet, ha valaki új lejátszó vásárlásában gondolkozik, persze ez csak az én nézőpontom, mert erősen függ a tartalomfogyasztási szokástól is.
Panasonic-ot nem tudom, nekem eddig még nem volt, de nem gondolnám, hogy rosszabb, mint más márka, pontosabban ez szerintem konkrét lejátszó függő is, mert itt a Sony-t dicsérték, nekem kettő is volt olyan, amivel sokat szívtam.

9000. Cisco  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 14:26

Nincsen szerintem velük semmi baj, a többi sem jobb vagy rosszabb tartósság szempontjából.

5-8 évente egy lejátszó szerintem bele kell férjen. Ennyi időnként jön úgyis újabb formátum vagy valami olyan változás ami új készüléket igényel!

Én eddig minden lemezes formátumot 1 készülékkel nyomtam végig (dvd, bd). Ha új készülék kellene az meg már uhd-s lenne.

8999. Stanley Ipkiss  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 10:44

Ajjaj, kezdem azt gondolni, hogy a Panasonic-kal baj van.

8998. Stanley Ipkiss  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 10:43

Ezek nem túl jó hírek számomra, mert most vennék Panasonicot, ami még előtte nekem sosem volt. Sony, Samsung és Pioneer lejátszóim voltak, mind a Sony és a Samsung is sokat bír. Jelenleg a Sony lejátszóm már vagy 5-6 éve működik, semmi baja. A Samsung is strapabíró, remélem a Pana is az lesz, pláne ennyi pénzért.

8997. Stanley Ipkiss  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 10:42

Néztem teszteket, véleményeket, jónak tűnik az UB820.
Engem hidegen hagy a menü nyelve, eddig is angolul használtam a menüket, sokkal fontosabb pl. hogy legyen rajta kijelző.

Azért kérdezem az élettartamot, mert most ezzel a lejátszóval most egy darabig le akarom tudni a dolgot, és nem szeretnék majd 2 év újat venni, ezért remélem, hogy nem fog tönkremenni. Sosem vettem még ilyen drága lejátszót, ha olyan filmek jöttek volna BD-n is, mint most csak UHD-n, akkor nem is cserélnék lejátszót. De tudjuk, hogy pont azért jönnek csak új hordozhatón a filmek, hogy vegyél tévét meg lejátszót. Mindegy, én szerintem ezek után is a BD-ket fogom megvenni, persze adott esetben most már a 4K-s filmeket is megvehetem. Ez legalább adott lesz.

Kösz még egyszer a segítséget, jelenleg feldolgozás alatt van a rendelésem, 10-14 munkanapot ígértek. Alig várom! :) Az első 4K filmem már megvan: Forrest Gump, a 2. pedig a Ryan lesz Xpresstől.

8996. cs-robert  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 10:38

Pontosan így kezdődött nálam is. Kezdetben csak néhány olyan lemez volt, amiket nehezen ismert fel, majd később mindegyik lemeznél ez volt. 5-10-20 próbálkozás után azért felismerte a BD-ket, onnantól hibáltanul lejátszotta, csak a felismeréssel volt gondja. DVD-ket viszont egy idő után már egyáltalán nem ismert fel.

8995. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 10:21

A régebbi Pana nálam is vacakol. Kb. 8 éves, és egyed BD-ket néha nehezen vagy egyáltalán nem ismer fel, miközben a másik lejátszón semmi gond velük.

8994. Cisco
| 2018. szeptember 6. - 9:54

Az újabb készülékek hamarabb megadják magukat! Így tervezik őket!

A használat / nem használatnál, szerintem sokszor rosszabb, ha csak keveset fut a gép, mert a mozgó dolgok, nagyon beállnak. Ez igaz a kocsiknál is.

DV kérdéskörön lehet pörögni, de tegye fel a kezét, akinek a megjelenítője tudja a 4000 nit-et. Ergó tök felesleges.

8993. cs-robert
| 2018. szeptember 6. - 9:23

Nekem először volt egy Philips DVD lejátszóm, amit még 2000-ben vettem. Még ma is működik, semmi baja. Utána vettem egy Panasonic BD lejátszót, annál öt év után adta meg magát a lejátszófej. A következő Panasonic lejátszóm csak két és fél évet bírt ki. Most egy multirégiósra alakított Pioneert használok. Remélem, hogy ez tovább bírja, mint a Panák.

8992. bava  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 6. - 8:54

Kint már kapható az UB820 és a youtube-on vannak részletes tesztek, bemutatók, ezeket azért érdemes megnézni, de én is úgy vélem, hogy mostanában az egyik legjobb vételnek tűnik, úgyhogy lehet, hogy nálam is csere lesz :-) A funkciókon túl több olyan apróság van, ami tetszik. Van aki azért nem szereti a Panát, mert nem magyarítják a menüt, de szerintem felesleges lenne, mert nem olyan bonyolult egy lejátszó menüje.

Az élettartamot nem tudom megjósolni, de azért biztosan hosszú évekig lehet rá számítani, illetve a használat mennyiségétől is függhet, mert szerintem leghamarabb az optika adhatja meg magát, de ahhoz extrém sok óra lemezlejátszás kell. Nálam még ne romlott el egy lejátszós de az is igaz, hogy úgy 3-4évnél tovább egy sem volt meg, mindig frissebb modellre cserélem. Viszont a családban vannak őskövületek, még dvd lejátszó is és semmi bajuk. Ráadásul ebben az esetben, egy nem belépő kategóriás Pana azért szerintem rendesen össze van rakva.

8991. Stanley Ipkiss  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 5. - 14:27

Sajnálatos dolog, hogy az árukeresőn szereplő információk nem fedik a valóságot, én abból indultam ki.

Nagyon szimpatikus ez a 820-as változat, pláne úgy, hogy olyan jellegű ki-és bemenetek vannak rajta, amik pl. a korábbi, 420-as változatnál hiányoznak. A 420-assal is szemeztem, mert az csak feleannyi.

Szerintem megtaláltam neked köszönhetően a kiszemelt áldozatot, ez a 820-as Pana remélem beváltja majd a hozzáfűzött reményeket. :) Szerinted mennyi évig bírja majd ki?

8990. bava  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 5. - 12:30

Panában nincs 3D? Tudtommal van.
Ha az árukeresőn nézted, akkor azt ne vedd szentírásnak, ott össze-vissza írnak mindent. Most megnéztem a Panasonic honlapját és ott írják mindegyik lejátszóhoz a 3D-t, sőt letöltöttem három lejátszónak is a használati utasítását PDF-ben és ott részletezik is a 3D beállításokat.
Itt van pl. az UB820 használatija:

KÜLSŐ LINKA Sony X700-ban van még 3D és 4KHDR (DV is), de többen szidták, hogy rendszeresen lefagy. Nekem a régebbi X800 volt (az is kb. a K8500-al egykorú), az is 3D és 4k HDR, azzal meg voltam elégedve, egy apróság miatt váltottam csak le a mostanira.

Az én M9500-asomban valóban nincs 3D, de az engem nem érint. A K8500-asról jókat hallottam, csak a távirányítóját szidják, hogy borzalmas. Ahhoz olcsón hozzájuthatsz most (budaörsi MM-ben láttam nemrég olyan 50ezer körül, lehet, hogy utolsó darab volt, vagy ha használtban is gondolkozol, akkor még olcsóbban), egy hátránya lehet, ami mindne régebbi modellre igaz, hogy arra frissítések biztosan nem jönnek már, ami nem feltétlenól baj, ha jól működik. Ha neked elegendő a HDR10 támogatás, akkor akár jó döntés lehet.

8989. Stanley Ipkiss  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 5. - 11:52

Megnéztem az általad említett lejátszót, de sajnos abban nincs 3D támogatás. Nekem viszont erre is szükségem van, hiszen egy lejátszóban szeretnék tudni mindent, és nekem ehhez kell a 3D is, szóval a Pana minden változata ugrott. Vagy van olyan, amiben van 3D lemezes lejátszás is és a HDR-t is támogatja? Egyetlen egy megoldást találtam, a Samsung K8500-as lejátszót, ami már vagy 2 éves, de van benne HDR (ezt csak gondolom), 3D és UHD is.

Szerinted?

8988. bava  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 5. - 11:48

Az UB820 már támogatja a Dolby Visiont, részben emiatt is gondolkozom ezen, mivel a Ready Player One lemezen már van DV és talán később lesz több is és akkor jövőt állóbb ez a lejátszó.
Nekem most M9500 van,és egyébként tökéletesen meg vagyok elégedve (csak a DV és a kijelző hiányzik), amúgy ezen is van egy pici oled kijelző, de csak kis ikonokat jelez, hogy éppen milyen funkció működik (play, stop, off...stb.), sajnos számláló nincs benne, de ez is több a semminél, mert legalább visszajelez, hogy érzékelte a megnyomott funkciót, mert korábbi lejátszómnál néha bizonytalan volt, hogy "bevette-e" a kívánt parancsot.
Nekem még azért is fontos a kijelző, mert zenéz is ezen hallgatok kikapcsolt tv mellett és így nem látok semmi lejátszási infót.
M8500 annyival kevesebb, hogy azon csak 1HDMI kimenet van (nekem ez volt a döntő az M9500 mellett), nincs az oled kijelző és elöl van középen az usb bement, nem oldalt)

8987. Stanley Ipkiss  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 5. - 10:58

Igen, sajnos így tényleg leszűkül a kínálat, mert valóban nagyon kevés gyártó látja el a lejátszókat kijelzővel. Bevallom, nekem fontos, amellett is, hogy egy kattintással már látom hol tartok.

Az OPPO-t néztem, de ára miatt esélytelen és egy kijelző miatt sem fogok 40-50 ezerrel többet fizetni, így valószínűleg lemondok a kijelzőről.

De viszont akkor ott van a Samsung M8500 vagy M9500-ös modellje, az is szimpatikus.

8986. Stanley Ipkiss  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 5. - 10:56

Köszi.

Most olvastam egy cikkben az alábbit:

"a Dolby Vision HDR szabványt nem támogatják, ami azért érthetetlen, mert ez papíron ez biztosítja a legjobb képminőséget, és ha valaki egy ilyen lejátszóra vágyik, az pont emiatt dönt vásárlás mellett"

Ez most akkor mennyire befolyásolja a minőséget?

8985. bava  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 5. - 10:31

Sajnos a 4K lejátszók 90%-án nincs digitális kijelző, mondván, hogy a képernyőn meg lehet jeleníteni. Ha az fontos, akkor leszűkül a választék, Panasonic-ból UB700, UB900 és a most megjelenő UB820 kerülhet szóba, de ezek mind 130ezer forint felett indulnak. Sony, Samsung, LG lejátszók között nincs olyan, aminek lenne ilyen kijelzője, az OPPO 203 pedig már egy másik kategória a közel 300ezres árával.
Én személy szerint a fenti okok miatt annak idején lemondtam erről, eleinte nagyon zavart, de már megszoktam, hogy egy gombnyomás után tudom meg, hogy hol tart a film. De egyébként a fenti lejátszók szerintem megbízható minőségűek, 4K lejátszást és 3D-t tudják, digitális optikai kimenetük van. Az idei modellen, az UB820-on én is gondolkozom, hogy lecserélem rá a mostanit.

8984. Frank Horrigan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. szeptember 5. - 10:24

Igen, ez olyan.

8983. Stanley Ipkiss
| 2018. szeptember 5. - 10:09

Hello!

Még mindig 4K lejátszó kérdés.

Megérné-e ez a pénzét?

PANASONIC DMP-UB 400 EGK

Számomra a lényeg: tudjon 4K-s lemezeket lejátszani, ne csak felskálázni, 3D-s lemezeket tudjon megnyitni, legyen digitális percszámláló kijelző akármi, legyen benne digitális audió kimenet a hátoldalán. Wifi, BT, ilyesmi nem szempont. Ja, és legyen megbízható. Ez olyan? :)

8982. Argento
| 2018. június 11. - 13:01

Felkerült a Trónok harca 1. évad UHD tesztje, ebből mindenki eldöntheti be kívánja-e szerezni (bár a blu-ray.com szigorúbb volt ismételten).

KÜLSŐ LINKKÜLSŐ LINK

8981. Frank Horrigan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. június 4. - 19:04

Panasonic DMP-UB300 már van 50 ruggerért.

LAPOZÁS: 9005-8981 | 8980-8956 | 8955-8931 | ...első oldal »


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2014. Minden jog fenntartva.
T: T: