• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
22417. nightrace  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. június 16. - 18:44

Abszolút egyetértek, nagyon sok minden zavart engem is, de leginkább az, hogy a trailerekben lépten-nyomon beharangozott mosasaurusos jelenet egy hatalmas nagy kamu volt...

22416. kekec  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. június 11. - 13:50

Nekem sem tetszett a Bukott birodalom. De sajnos nem csak nem tetszett, hanem egyenesen felháborított, amivel még magamat is megleptem, mivel az előző rész talán a legkedvesebb epizódom a szériából (igen, jobban élveztem, mint az eredeti, 25 évvel ezelőtti nyitó darabot), és hát a Bukott birodalom egyik írója az előző rész rendezője, Trevorrow volt. Így aztán nem értem, hogyan volt képes ezt a bárgyú ostobaságokkal teli, abszolút tucatfilmet összehozni. Ráadásul Bayona rendezésében, aki az egyik kedvenc filmemet, A lehetetlent készítette! Némelyik jelenetnél kifejezetten ideges lettem, annyira zavart, az pedig, hogy egy percig nem volt izgalmas, és a humora is csak visszafogottan működött, minderre rátett egy lapáttal. Ezek után nem tudom, lesz-e bizalmam a trilógia soron következő részéhez.

22415. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. június 10. - 23:23

A regény után az is csak egy kis színes képeslap volt.

22414. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. június 10. - 23:01

S már abban is alaposan kiherélték Crichton szellemiségét.

22413. Lord Picard
| 2018. június 10. - 17:56

Az már tisztán látszik, hogy a franchise legmegosztóbb részével állunk szemben. Sajnálom, őszintén, akiknek annyira nem tetszett, csalódtak benne, tényleg örültem volna, ha mindenki elégedetten távozik a moziból. Benne vagyok pár rajongói csoportban, fórumon, és a rajongók döntő többségének nagyon tetszett, vannak olyanok, akik 25 éve rajongónak vallják magukat, és elképesztően tetszett nekik a film, és van kontra, akiknek nem igazán, szóval itt most tényleg egy elég éles határvonal kezd kirajzolódni.

Minden hibája ellenére, mert van, azt én sem tagadom, én is rendkívül élveztem a filmet, és még hátra van pár megtekintés. Sokan a Jurassic World-öt biztonsági játéknak tartották, míg a Bukott birodalmat meg túlságosan elrugaszkodónak a franchise-tól, valahol a kettő között arany középút megtalálása a harmadik Jurassic World íróinak a feladata (Trevorrow és Connolly mellé érkezik Emily Carmichael).

22412. Blu-Ray Fan
| 2018. június 10. - 15:48

Nálam is gyűjteményben lesz a helye, lehetőleg fémbe. :)

22411. Gyulus
| 2018. június 10. - 15:00

Nekem őszintén szólva az összes eddigi rész tetszett. Most néztem meg az újat, és azt kell mondjam, az utóbbi idők legjobb moziélménye volt számomra. Nem értek egyet azzal, hogy a Jurassic Park utáni filmek rosszak lennének. Igazából szerintem az első rész sem nyújtott sokkal többet a folytatásoknál. Hiszen miről is szólnak ezek a filmek? Dínókat hoznak létre, van egy hűha faktor, aztán az állatok elszabadulnak, és lehet futni. Ja, és ennek legyen részese egy vagy két gyerek is! :) De nincs ezzel semmi baj. A történetek szerintem megállják a helyüket, és részemről jöhet a harmadik Jurassic World! A Bukott birodalomnak pedig bérelt helye van a gyűjteményemben.

22410. andrew1975  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. június 10. - 12:57

Ha őszinték akarunk lenni, akkor az első rész kivételével egyik rész sem tartalmazott semmiféle mélyebb mondanivalót.

22409. Blu-Ray Fan
| 2018. június 10. - 11:53

Tegnap elvoltunk, nos egyet kell értenem a lesújtó kritikákkal. Ebben a részben volt a legtöbb butaság, hülyeség, amik folyamatosan kizökentettek a kalandból. Igazából darabokra lehetne szedni a filmet. Aki nem dínó rajongó vagy egy kicsit mélyebb gondolat menetet vár az csalódni fog. Kicsit elmentünk a Halálos iramban/Transformers irány felé. Kapcsold ki az agyad, ne gondolkozz, csak élvezd a látványt. Abba az egybe nem lehet belekötni.

22408. Blu-Ray Fan
| 2018. június 9. - 3:39

Jó hogy valaki végre pozitívan nyilatkozik a filmről, mert a kritikák többsége temeti. Nekem még sajnos egy hetet várnom kell rá, de már nagyon nézném. Az előző részt és a régieket is szeretem, szerintem ez se lesz csalódás.

22407. Lord Picard  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. június 8. - 20:56

Igen, nagyon erős jelenetek! Azért csak látszik, hogy Bayona tud feszültséget kelteni, én nem bánnám, ha mégis maradna a rendezői székben, de nagyon úgy fest, Trevorrow rendezi a JW3-at is, de legalább van egy új forgatókönyvíró is a csapatban, azért el kell, mert valljuk be, nem a film legerősebb pontja a forgatókönyv.

Esetleg S P O I L E R

Én Rexy minden pillanatát levakarhatatlan mosollyal lestem, annál a bizonyos jelenetnél pedig elpárásodik a szemem már csak ha rá gondolok is... A Stygimoloch pedig imádni való volt! :)

22406. Piemaker  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. június 8. - 19:25

vadászata a "házban".

Bocsi a sok szóismétlésért.

22405. Piemaker  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. június 8. - 19:23

Egy két jelenet iszonyú jól sikerült.

Jurassic World-Fallen kingdom

SPOILER VESZÉLY:

A nyitójelenet az szenzációs volt.A szigeten voltunk mégis olyan horror stílusban kaptuk a jelenetet,mint a film második fel.Rendkívül intenzív volt és nagyon jól nézett ki.

A film felénél lévő víz alatti akciójelenet fenomenális volt.

A lávaködbe burkolózó dinó képe,háttérben a tűzzel már-már megindító volt.A franchise egyik legszebb jelenete ez.Viszlát Nublar sziget.

A vérvétel a T-Rextől egy trailerben is látott jelenet,de kibővített verzióban egy egyszerre félelmetes,feszült és vicces része a filnek.

Az Indoraptor csele a foggyűjtő vadásszal az szintén egy feszült és hátborzongatóan remek felvétel.A vadászata a gázban a viharral meg a sok fény-árnyék beállítással fantasztikus volt.

Hirtelen ezek maradtak meg.

22404. Lord Picard  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. június 7. - 22:16

Igen, egyébként remek a soundtrack, le a kalappal Giacchino előtt, mert az előző film kissé családi filmes stílusát most elég jól átalakította egy thrilleresebb stílusra, de ha az egész film alatt csak a JP főtéma szólt volna, akkor lettem volna 1000%-ig elégedett :D Természetesen a soundtrack már berendelve, remélem mihamarabb forgathatom.

22403. Piemaker  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. június 7. - 21:38

Nekem is megvolt ma. Fallen kingdom.

Ugyanazok a meglátásaim,mint Neked.A különbség annyi,hogy nekem nagyon bejött az új soundtrack.
Mind a zenében,mind a filmben nagyon tetszettek a finom kis utalások az első részre.Az elöző résznél finomabban nem tolakodóan csinálták.
Jövő héten újrázok az biztos.

22402. Lord Picard
| 2018. június 7. - 19:38

Jurassic World: Bukott birodalom

Az ötödik Jurassic-filmet kis túlzással 2015 nyara óta vártam türelmetlenül, jobban pedig a tavalyi forgatás kezdetétől. Szerdán volt szerencsém a 3D-s IMAX-es sajtópremieren részt venni, de ma is megtekintettem a filmet, ezúttal 2D-ben.

Egy lenyűgöző, utolsó(?) utazás a Jurassic Park-nak is egykor otthon adó Isla Nublar-ra. Elég hamar a szigeten találjuk magunkat, és máris kezdődhet a futás, meg a sikítás. Izgalmas, és egyben lenyűgöző a film első órája, és még tovább elidőztem volna a szigeten, de aztán helyszínt, és stílust váltunk, katasztrófafilmből gótikus horror sztoriba, persze a korhatárra figyelve. Owen (Chris Pratt) és Claire (Bryce Dallas Howard) párosa továbbra is jól működik, és főképp Claire-nél láthattunk nagy jellemfejlődést az előző filmhez képest. A mellékszereplők nem lógnak ki, megosztva ki a film első, ki a második felében kap nagyobb terepet. Rafe Spall, de főleg Ted Levine karaktere a széria legmocsadékabb szereplői, de Henry Wu sem mutat túl sok empátiát saját teremtményei iránt.

Az előzetesekből tudni, hogy egy új hibrid, az Indoraptor lesz az antagonista, de szerencsére itt van nekünk Blue és Rexy, utóbbi pedig végre több szerepet kapott, mint legutóbb. Nem vagyok ugye kritikus vénával megáldva, és nyilván a legkedvesebb franchise-om felett elnéző is vagyok, de tényleg csak azt tudom mondani, moziban kell megnézni 1-2-szer ezt a filmet, vagy többször, mint én :) Nem csak csupa izgalom, kaland és humor, de bizony, legalábbis nálam, jóval érzelmesebb jelenetek is akadnak annál, mint amit vártam. Michael Giacchino a Jurassic World esetében egy ínyemre való, gyönyörű soundtrack-et komponált, szép új témákkal és John Williams klasszikusainak felidézésével. Ezúttal talán kicsit kevésbé vagyok lelkes, de remélem ő is visszatér a Jurassic World 3-ban, és kiteljesedhet az "új trilógia" zeneileg is.

Azt hittem, a film megtekintését követően majd nagyjából sejtem, mi lehet a folytatásban, és ez részben igaz is, de jócskán fel is adták maguknak a leckét a készítők. Két napja kattogok a filmen, a látottakon és a jövőn. Nem lett sokkal nyugodtabb számomra a várakozás 2021 június 11-ig...

22401. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. május 24. - 12:05

Nem tudom, hogy az konkrétan melyik, de majd a CD-t mindenképp veszem, azon hallgatgatni fogom.:)

22400. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. május 24. - 10:29

Han témáját John Williams írta, de a többi zene is jó volt a filmben.

22399. raczjani  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. május 24. - 10:06

Köszi a véleményt. :-) Csak vasárnap este fogom nézni. De várom már nagyon.

22398. Morten  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. május 24. - 9:50

Köszi a kritikát! :) Én ma nézem meg és már nagyon várom.

22397. purple rain  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. május 24. - 8:55

Na ugye, hogy John Powell... :)

22396. téglagyári megálló
| 2018. május 24. - 8:38

SOLO

Nem volt sok alkalmam, időm se belefutni előzetes fanyalgásokba, szinte csak az exit pollokat néztem meg, így prekoncepcióképpen mindössze a lassacskán negyvenéves rajongásomat vittem a terembe. Úgy gondolom, hogy ez önmagában nem lett volna elég ahhoz, hogy kiválóan szórakozzak, így azt kell véljem, hogy ez az újabb antológiafilm király lett, máskülönben nem jöttem volna ki széles vigyorral a stáblista végén.Így a film után a főszereplőre vonatkoztatva is mondhatom, hogy remek a casting, Emilia Clarke itt is bűbájosan alakít, Woody most is g..i, a négy hónappal A Jedi visszatér után született és gyerekként első Star Wars figurának Lando Calrissiant választó Donald Glover pedig kívül-belül kiköpött Billy Dee Williams. Chewbacca alakítója immár végleg a finn Joonas Suotamo, aki ugyan szó szerint és képletesen sem ér fel a Peter Mayhew-i magasságokba - mivelhogy 10 centivel alacsonyabb is nála, így csak 211 cm, de mondhatjuk azt, hogy ez a film legkirívóbb baja és ez jó! :)
Han (kiderül, hogyan kapta a Solo nevet) és Chewie között nagyon jó a kémia, számomra ez volt a film sarokköve, hogy ezt jól meglépjék az alkotók, nos, annyira sikerült, hogy sokszor nevettem rajtuk úgy, mint kisgyerekként A Birodalom visszavágot nézve. A film látványvilága, akciójelenetei is pazarok, és a korábban egyszer leszólt John Powellt is megkövetem, nagyságrendekkel jobb muzsikát tett le az asztalra az előző antológiafilmhez berántott Michael Giacchinóhoz képest. A film végén már dúdoltam is. :)
Szóval részemről hozsanna és heppi, jó volt, hogy jó lett! :)

22395. Filmprofi  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. május 8. - 11:05

Én is hétvégén megnézem újra. Gondolkodok egy harmadik megnézésen is. Nagyon elégedett vagyok a filmmel. :D

22394. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. május 8. - 10:36

Avatar miatt 10-szer mentem el IMAX-be. A Bosszúállókat sem akarom máshol megnézni, talán jövő héten újra eljutok rá megint, bár már szűkösek a lehetőségek.

22393. DNS  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. május 8. - 9:11

#metooAz oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2014. Minden jog fenntartva.
T: T: