• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
22236. nightrace  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 20. - 19:51

Már nagyon várom, hogy láthassam!

22235. téglagyári megálló
| 2018. január 20. - 19:34

Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

A lánya gyilkosát elkapni képtelen helyi seriffen hirdetőtáblákon elhelyezett szöveggel kéri számon a tehetetlenséget a film főszereplőnője. Lesz is kavarodás rendesen, a kisvárosban egymásnak feszülő indulatok okozta felbolydulás komor véget sejtet. S bár valójában egy drámát nézünk, a karakterek lehetetlensége, a sztori fordulatai, a haláli jó dialógusok adnak egy komikus ízt mindehhez, mintha egy Coen-tesós mozira ültünk volna be. Zseniális alakítások, nagyon jó forgatókönyv, pazar rendezés, eddig négy Golden Globe-díj, várhatóak az Oscarok is, de ami nézőként lényegesebb, remek szórakozás, amit jövő héttől mozikban megejthetnek az érdeklődők. Vastagon ajánlott!

22234. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 14. - 16:40

Köszi!:)

22233. nightrace  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 14. - 16:32

Jobbulást!

22232. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 14. - 16:31

Kösz! Most épp betegeskedem, de ha nem hullik ki a helyi műsorból egy hét után, akkor rápróbálok.

22231. téglagyári megálló
| 2018. január 14. - 16:29

Az utolsó Jedik

Harmadszorra megint tetszett, akárcsak elsőre. Úgy látszik, hogy a páratlan alkalmak a nyerők. :)

22230. nightrace  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 14. - 16:28

Akkor ne hagyd ki a Kicsinyítést se! :)

22229. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 14. - 16:27

Szerintem épp a Kerülőutak a legjobb. Meg az Utódok.

22228. nightrace  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 14. - 16:20

A rendezőtől a Schmidt történetét és a Nebraskát nagyon szerettem, főleg ez utóbbit, a Kerülőutak viszont szimplán untatott így félbehagytam.

A Kicsinyítést szerintem inkább Zemeckisnek vagy Spielbergnek kellett volna megrendeznie, az ő kettejük filmográfiájba sokkal inkább beleillik mint Paynébe.

22227. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 14. - 15:49

Sajnos úgy hírlik, hogy ez Payne eddigi legkevésbé sikerült munkája, ami viszont a kommerszet kedvelőknek sem jön be, így a film valahol mindenkitől távol, ízlések közt félúton süllyed el.

22226. nightrace
| 2018. január 14. - 9:07

Kicsinyítés

Egy szó jut eszembe erről a filmről legelőször: pazarlás. Sajnos a zseniális alapötletet, amire a filmet felfűzték abszolút kihasználatlan marad, pedig nagyon szerettem volna szeretni ezt a filmet. Annyira vártam, mint kisgyerek a karácsonyt, ehhez képest amit kaptam az maximum egy minden téren közepes filmélmény amiben a jóindulatom is vaskosan benne van.
A film első fele, a nagy döntés, a zsugorítás, plusz Christoph Waltz karakterének bemutatása pazar. Meglepő módon ez utóbbi színész a film fő humorforrása, az ő beszólásain nem lehet nem röhögni. Zseniális a faszi, de tényleg, ugyanakkor végtelenül sajnálom, hogy a film az alaphelyzet abszurditását teljes mértékben eldobja. Értem ez alatt, hogy a miniatűrizálás után játszódó jelenetek, nyugodtan játszódhattak volna a normál méretű emberek világában is, ugyanis gyakorlatilag semmi sem utal a két világ méretbeli különbségeire. Egyetlen rózsafejet kivéve, amit Matt Damon karaktere tart a nappalijában. Ez azért édes kevés, ennél többre vágytam. Annyi de annyi fantázia és kreatív ötletet bele lehetett volna sűríteni ebbe a moziba, hogy akár egy nap klasszikusként is visszagondolhattunk volna rá, de nem, elmegy a rendező úr filmjeire jellemző filozofálgatós-bölcselkedős-világvége nyomvonalon, ami szerintem ide nem illet és ezáltal unalmassá is vált az egész.
Vártam a filmben a bonyodalmat, mikor jön valami állat, ami a kis emberekre közvetlen fenyegetést jelent, vagy a vége felé, amikor a norvég fjordok között hajókáznak, mikor bukkan fel egy hal, ami megtámadja a kis hajót, de semmi ilyesmi nem történik, az események végtelenül lassan hömpölyögnek előre a maguk medrében.
Mint említettem Christoph Waltz zseniális a filmben, miatta abszolút érdemes megtekinteni a filmet, Matt Damon teljesen átlagos, valamint a film második felének jelentős részét kitevő kis kínai szereplőt emelném még ki, de hosszútávon már nagyon idegesítővé válik a karaktere.

Jó szórakozást a filmhez! :)

22225. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. december 9. - 0:03

Nekem főleg a cikk azon része nem tetszett, hogy "unta a filmet". Mi kellett volna még ennél érdekesebb? Na de felejtsük is el, örülök, hogy Téged meg tudtalak nyerni egy mozizásra! :)

22224. Niwrok  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. december 8. - 23:24

Végül csak visszahozták még egy hétre, és akkor már megnéztem, meg utána a "tyúk" cikkét is elolvastam :)...

Hogy most a 7/10 mennyire "leszólás", azt nem tudom, főleg, hogy ami negatívumot említ (a több pozitívum mellett), azt azért részben nálad is ott volt az "érettebb gyerekeknek" ajánlással. Szerintem sem hatéveseknek való, sem az összetettsége, sem a krimibe hajló sztorija miatt, legfeljebb akkor, ha a szülő utána rászánja az időt, hogy elmondja, mi miért történt... de talán akkor sem.

Nekem viszont "éretlenebb tíz éven felüliként" viszont nyugodtan tudott tetszeni. Ez az ünnepkör és a mögötte levő gondolatiság, annak bemutatása egyre jobban bejön, a cselekmény érdekes volt, megvoltak a maga tanulságai, és a rokonok is elég karakteresek voltak ahhoz, hogy szolgáljanak néhány kellemesebb poénnal, és volt egy-két jobb fordulata, amik nagyon tetszettek, például rögtön Cocot illetően. Az enyhén Johnny Deppre hajazó, higanymozgású csonti, a kevésbé enyhén dilinyós kutya viszont éppen az olcsó humorkodás miatt lefelé húzta a hangulatom, és a hosszán szerintem is lehetett volna még nyesni. Ha nekem nem is "tízpertizes", de 8,5-t szívesen adok rá, kb. egy szinten van az Élet könyvével.

A cikkről meg még annyit, hogy kár sérelmezni, hogy Olafból egy idiótát csináltak... mert az egy idióta :).

22223. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. december 3. - 12:46

Bizos valami magvasabbat adtak az esti sávban. Úgy szokták. Ja, igen, biztos Viszkist. Ez van.

22222. Niwrok  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. december 3. - 8:32

Aha, és akkor is gyakorlatilag munkaidőben...

22221. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. december 3. - 1:46

Mielőtt elfelejtem, köszi, hogy említetted Az élet könyvét! Úgy rémlik, valahol megvan itthon BD3D+BD kombóban, előtúrom, most pont ideális lesz végre megnéznem.:)

22220. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. december 3. - 1:03

Amúgy egy másik helyen, ahol lehet szerkeszteni is, a tyúkot átírtam tollasra, mert kétértelmű és szellemes, s a lelövés erősségét is finomítottam még az itteni okvetlenkedés előtt magamtól, valami olyasmire, hogy elzavarni az írás közeléből. Merthogy bizony egy országos oldalt százezrek látnak, s ami oda kerül, az felelősséggel kellene íródjon. Több fórumon is olvastam, hogy az Indexre alapozva nem mentek el a filmet megnézni. Azért remélem, hogy az előtted szólóval ellentétben Te olvastad azt a szót az írásomban, hogy "IS". Nagyobb betükkel nem tudtam írni. :)
Amit mi ide műkedvelünk, annak potenciálisan pár tucat olvasója lebetne, akik közül azonban 80% leragad a filmbeszerzésekről fellelhető mindenféle infóknál és/vagy három mondatnál hosszabb szövegnek neki sem kezd, abogyan három bozzászólásnál többet sem teker/olvas vissza. A Dunkirk tehát nincs veszélyben és Spacey-t sem fogják másbogyan megítélni, főleg, hogy én sem védtem (a valós eseményeket nem ismerve ezt nem is tehetném), hanem csupán a képmutató Hollywood pálfordulásait kritizáltam.
Remélem, lesz még alkalmad beCocózni! :)

22219. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. december 3. - 0:35

Csak egy hétig vetítették? :(

22218. Niwrok  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. december 2. - 23:30

Na, ezzel is úgy járok, mint a Kuboval :S : akkor jön az a vélemény, ami kedvet csinál hozzá, amikor már nem vetítik nálunk... Pedig biztos jobban jártam volna vele, mint a másik kettővel.

Igaz, én nem a "tyúk" miatt hagytam ki, hanem mert az előzetese a Halottak Napjával önmagában nem hozott lázba. Pedig az Élet könyve nagyon is tetszett ugyanerre az ünnepségre felhúzva...

22217. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. december 2. - 22:25

Törődj a vakondtúrásokkal, a hegyek majd csak ellesznek valahogy.

22216. mcnulty  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. december 2. - 21:53

Egy indexes cikk elég, hogy megfelezzen, netán lenullázzon egy vagy több mozitermet?
Így a Transfomers filmeknek nem is lenne létjogosultsága/nézője a hazai mozikban, ha az itthoni negatív kritikákat vennénk alapul.

És le kell lőni??
Hmm..

Kevin Spacey viselt dolgai ellen nem keltél ki ilyen vehemensen...


Azért remélem, ha a Dunkirk-ről írt volna rosszallóan, akkor csak dugós puskával állítanád falhoz.

22215. téglagyári megálló
| 2017. december 2. - 21:14

Coco

Mit tegyen Miguel, aki egy generációkon át cipőkészítéssel foglalkozó család legifjabb tagja, ha őt nem érdekli a családi vállalkozás, helyette mindene a muzsika, és példaképe a nagy mariachi, Ernesto de la Cruz, akinek zenés filmjeit titokban nézegeti a padláson, s a dalokat a filmmel együtt gitározza a saját maga által farigcsált gitárján, merthogy a família ük-korig bezárólag bojkottálja a zene minden formáját? Az ükpapa ugyanis a világot jelentő deszkát választja a hétköznapi családmodell helyett, lelép, s bosszúból a családi fotón is letépett fejű torzója virít, így gyakorlatilag már Miguel nagyszülei sem tudják, hogyan is nézhettek ki arcvonásai. Miguel egy ideig behódol a családi akaratnak, de a vérének nem tud parancsolni, s az éppen Halottak Napjára szervezett tehetségkutatón még olyan áron is szándékozik fellépni, hogy a minderre rájövő családtagjaival összetűzésbe kerül, s a nagyanyja által széttört hangszerét a példaképe kriptájában kiállított hangszerrel kívánja pótolni. Csakhogy Halottak Napján ezt következmények nélkül nem teheti meg, emiatt a szellemvilágban találja magát, ahol felmenőivel is találkozva próbál visszajutni a valódi életébe, de ugyanakkor töretlenül ragaszkodik a zenéléshez, s ez további kalandokat, még életveszélyes helyzeteket is teremt, melyben csodálatosan szép animációval megrajzolt környezetben, hihetetlen kalandokon keresztül vezet az útja, s ahogyan a családtagjai, úgy ő is mérlegeli, hogy mi is az, ami igazán fontos lehet az életben illetve azon túl.
Azt kell mondjam, én még életemben nem láttam ennyire összetett, ennyire kalandos, ennyire mély történetet egy gyerekfilmbe rejtve. Nem véletlen talán, hogy idehaza ez a mestermű ennyire mostoha visszhangra lelt. Minden bántás nélkül, idehaza annyira egybitesre butítottak némelyek, hogy számukra a "mese" az kizárólag a felszínesebb, csetlő-botló, tündibündi figurákkal teletömött történeteket jelentik, abiben minyonok vannak, vagy szökött állatkerti lények, vicces hóember, stb. akiknek a "problémái" alig feszegetik a legalacsonyabb szintű, kisgyermeki ingerküszöböt, "jópoénos", minimálsztoris, lájtos erkölcsi tanulságos akármik. Nos, Coco ennél fényévekkel összetettebb, elgondolkodtatóbb. Az itt is meglévő humorelemek, burleszkes megoldások mellett megpendíti azt, hogy az életből eltávozottakra való emlékezés mennyire fontos lehet, mellette a család fontosságát, de ugyanakkor az egyén önmegvalósításának lényegességét is hirdeti. Mindezt valami elképesztően magas színvonalon, oltári jó muzsikával, amit meglepő módon az általam eddig nem favorizált Giacchino komponált. S hogy kicsoda a címszereplő Coco, s hogy egyáltalán miért őa címszereplő? Nos ez sok minden mással együtt legyen a filmnézés közbeni felfedezés öröme. Ha osztályoznom kéne, ez bizony egy hatalmas tízpertízes csoda, ami vita nélkül lesz Top10 szereplő az éves listán. Azt az indexes tyúkot, aki ezt leszólta, s miatta IS félig vagy teljesen üresen tátonganak az itthoni mozitermek, simán le kellene lőni, hogy a pillanatnyi szar hangulatának "kritikába" öntésével ne húzhasson ki milliókat az ilyen kiváló filmművészek keze nyomát viselő produktum bevételeiből. Azért én bízom benne, hogy akiknek igazán való ez a film, azok nem hagyják teljesen az érdektelenségbe süllyedni Cocót és legalább a szájról szájra intézményével megtalálják azokat a nézőket, akik fogják tudni értékelni és szeretni. Voltaképpen ezért téptem a számat én is ennyire hosszasan.
Tiszta szívvel ajánlom Cocót, de a korhatárkarikával ellentétben inkább csak az érettebb gyerekeknek, vagy az éretlenebb tíz éven felülieknek és persze a nyitottabb szüleiknek meg mindenkinek, aki szereti az igényes történeteket. Így karácsony környékén ez is egy kiváló program, kicsit másabb, mint a megszokott, de vastagon megéri elmerülni egy a megszokottól valamivel komolyabbra hangszerelt kalandban. Ha a gyereket nem sikerül rábeszélni, akkor nélküle kell látni, mert hogy mindenképpen látni kell! :)

22214. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. november 30. - 11:35

Vacanci vót az, má tudom! :)

22213. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. november 30. - 11:35

Elhagyott szoba! Vagy mi.

22212. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. november 30. - 11:31

Tényleg a ...izé! Azt meg kéne már néznem újra, úgy emlékszem, izgalmas volt.