• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
991. NocadLee
| 2018. február 27. - 12:50

Szerintem is érdemes megnézni. Nagyon más, mint az eddigi Trekek, de érdekes. És ha belekezdesz, érdemes végignézni az évadot, egy csomó dolog csak epizódokkal később nyer értelmet.
Kissé szokatlan a dolog, vannak benne vitatható döntések, de összességében nem rossz. Más dolog, hogy nekem pl. a TNG/DS9 korszak a kedvencem, azt nyilván nehéz lenne utolérni, de nem is kell.

990. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 25. - 22:55

Nézd meg, érdemes!

989. DNS  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 25. - 21:10

Én még nem láttam a Discovery-t, de az írásod alapján úgy tűnik, a Star Trek is egyre inkább átfordul önmaga paródiájába... Nagyjából úgy, ahogy maga a valódi emberi civilizáció.

988. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. február 25. - 16:11

Nekem nem volt bajom vele, talán a meleg pár nélkül is kibírtam volna, pláne Kevin Spacey miatti szimpátiám miatt.

987. Dylan
| 2018. február 25. - 14:49

Kissé hosszúra nyúlt kesergésem a Star Trek Discovery első évada után.

KÜLSŐ LINK

986. Dylan   [ ELŐZMÉNY ]
| 2018. január 31. - 15:25

Tarantino Star Trek: :)

KÜLSŐ LINK

985. Dylan   [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. december 20. - 11:20

Én személy szerint nagyon izgalmasnak találom ezt a hírt. Nagy rajongója vagyok Tarantinonak! Még a gyengébb filmjeit is nagyon kedvelem. Az hogy most először kalandozna a sci-fi világába, ráadásul egy franchise filmbe, az nagyon érdekes ötlet. Valamiért úgy érzem hogy a klingonokkal kapcsolatban támadt egy ötlete. A Kill Bill 1-ben volt két Star Trek utalás, köztük a film elején látható klingon idézet.

Amikor Justin Lin neve felmerült a Beyond rendezőjeként, nem voltam elragadtatva, mert sejtettem hogy vele kapcsolatban milyen filmre számíthatok. (És végül olyat is kaptam.) Most hogy Tarantino neve felmerült nem kérdés hogy milyen filmre is lehetne számítani ha ő írná vagy rendezné. Teljesen más lenne mint minden eddigi Star Trek, valószínűleg inkább lenne Tarantino mozi mint Star Trek. De úgy vagyok vele hogy egy ilyen filmet, ami esetleg még ki is lóghatna a kánonból, teljességgel záró jelbe lehetne tenni, és úgy kezelni. De egészen biztos vagyok benne hogy valami egészen zseniális film kerekedne belőle.

A Paramount is jól járhat, mert egy ilyen jellegű vérfrissítés (Tarantino első sci-fije.) tényleg több nézőt vonzana be a moziba, meg amúgy is: melyik az a hollywoodi stúdió aki elhajtaná Quentin Tarantinot, mikor megkeresi őket, hogy rendeznék nálatok egy franchise filmet? Tarantino: "De R Rated lesz ám!" Paramount: "Oké, megdumáltuk!" :)

Remélem összejön ez a projekt!

984. téglagyári megálló
| 2017. december 7. - 1:05

Quentin Tarantino rendezheti a következő Star Trek-mozifilmet?

Miközben a sajtó azzal van tele, hogy vajon kik szerepelhetnek Quentin Tarantino 2019-es filmjében, egyesek már azt is tudni vélik, hogy mit fog legközelebb rendezni az egykori fenegyerek. A Deadline értesülései szerint ugyanis a rendezőnek támadt egy remek ötlete egy új Star Trek-mozifilmmel kapcsolatban, és miután azt ismertette J.J. Abrams, producerrel, el is kezdtek összeállítani egy írószobát annak érdekébe, hogy szkript formájába öntsék Tarantino elképzeléseit.

A kap úgy tudja, hogy ha a fejlesztési folyamat sikerrel zárul, akkor Abrams produceri felügyelete mellett Tarantino meg is rendezheti a Star Trek-filmsorozat következő epizódjaként a filmet. Mindezt persze sem a rendező, sem pedig a Paramount stúdió nem erősítette meg, s nyilván addig nem is fogják, míg nincsenek konkrétumok a projekt kapcsán.

983. DNS
| 2017. május 2. - 15:00

982. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. május 2. - 13:33

Az egyiket a Dunafilm, a másikat meg az, aki nem akarta a Balog Mix-verziót használni.

981. Harbinger  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. május 2. - 11:50

Igen, Worf hangja is a DS9-os, de én azt is annyira megszoktam hogy nem zavar. Szerintem kicsit jobban is illik hozzá. Janewayt is jó volt hallan ia megszokott hangján, hisz annyira cameo szerep volt hogy bárki lehetett volna. Bár ha anno a fanok elérték hogy a Voyager 7. évada új szinkront kapjon az első 6 évad szinkronhangjaival semmi se lehetetlen.

A 9. filmnek az ISzDb szerint két szinkronja is létezik, csak pár hang más. Nem értem miért, nincs róla infó se ki készítette, de mondjuk Riker megkapta Oberfrank Pált.

980. Harbinger  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. május 2. - 11:42

Ez érdekes. Erről a verzióról tudok, nem értem miért rövidítették még később. Bár a 79-es verziót már rég láttam, de úgy tudom sokban más a Director s Edition. Nemc sak az új effektekben, de sok jelenet más hosszabb-rövidebb, alternatív. Tényleg, az első film miért nem jelenet meg soha mozis verzióban is? Legalábbis dVD-n, mert BD-n meg csak az jött.

979. NocadLee  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. május 2. - 9:52

Nem volt semmilyen "jogi" ok, egyszerűen azt akarták, hogy illeszkedjen a frissen leszinkronizált sorozathoz.
Ilyen jófejek voltak a TV3-nál. :)

978. Frank Horrigan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. május 1. - 21:15

Az első mozifilm egyrészt valószínűleg jogi okok miatt, másrészt a hang-egységesítés miatt kapott új szinkront.

A TV3 valóban azokat vetítette, amiket írtál (TOS végig + az első nagy film, TNG 1-2. évad).

Egyébként az ős-eredeti Dunafilmes VHS-en bővített változatban jelent meg az első mozifilm, feliratosan és 143 percben, de ez nem egyezik meg a 2001-es rendezői változattal, hanem az 1983-ban az amerikai televíziókban bemutatott verzát hasznosították újra. A betoldások extraként vannak fent a dupla DVD-n.

977. Frank Horrigan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. május 1. - 21:07

A Ted 2-ben Michael Dorn is vendégszerepelt, gyakorlatilag a saját karakterét parodizálta ki. Képzelem, mennyit röhögtek a forgatáson.

976. Lord Picard  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. május 1. - 20:23

Nem csak Troi, Worf hangja is más, László Zsolt (gondolom a DS9 miatt, de ha jól rémlik, akkor Tallós Rita pedig a Voyager-ben is Troi hangja volt). Ugyanakkor hatalmas puszi jár Dezsőffy Rajz Katalinnak amiért arra a pár mondatra megkapta Janeway Menszátor Magdolnát :) Imádom a film szinkronját, hiszen ugye majdnem tökéletes a TNG szereposztása, de ugye csak ekkora alakult ki a sorozat végleges castingja is. Kár, hogy a Viasat, ha már a sorozatok anyacsatornája volt itthon többnyire, nem áldozott arra, hogy a 7-8-9-10. filmeknek egységes szinkront készítsen.

Nem tudom, mennyire ismered a Family Guy című sorozatot? A sorozat atyja, Seth MacFarlane bevallottan trekkie (az eredeti széria és filmek mellett a TNG is visszatérő gag a sorozatban), annyira, hogy az Enterprise sorozat két epizódjában is vendégszerepelt. De nem is ez a lényeg, a 7x11-es epizód egyik vezérfonala egy Star Trek találkozó, ahol az egyik főszereplő a TNG szereplőgárdájával bandázik, az angol eredetiben pedig mindenki saját magát szinkronizálta (még Tasha is, pedig nem voltak kegyesek vele). Viszont, itt jön a "csavar", a magyar változat rendezője, Dóczi Orsolya ugyanis fogta magát, és mindenkit behívott a TNG szinkrongárdájából, akár csak egy mondat erejéig is :D

Az egész epizód itt megtekinthető magyarul:

KÜLSŐ LINKSir Patrick Stewart amúgy is örömmel dolgozik úgy látom Seth-el, mert több epizódnyi Family Guy mellett a Ted 1-2 narrátora is ő volt, de MacFarlane másik, zseniális, sorozatában, az Amerikai faterben is ő szinkronizálja a róla mintázott FBI igazgatót :D Kár, hogy hol megkapja Varga T. József a karaktert, hol nem...

975. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. május 1. - 14:27

Tévés vetítéseknél akkor kapnak a filmek többféle szinkront, amikor a szinkront eleve egy tévéadó készíttette el, így a szinkronnak is ő a tulajdonosa, vagyis egy másik tévéadónak vagy nem adja oda, vagy annyi pénzért, hogy annyiból (vagy presztizsből)a másik tévéadó inkább készíttet egy másik szinkront csak azért, hogy a saját csatornáján levetíthesse a filmet. A Nagymenők a rekorder, annak ÖT szinkronja van, pedig csak egy film, ami mind az öt verzióban tökugyanaz.

974. Harbinger  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. május 1. - 12:01

Oké, akkor szinte tuti, hogy a Viasat3-on láttam, mert a DS9 is futott. Keverem a két adót, főkép mert mindkettő vetített Star Treket. A klasszikus sorozatot végig, az TNG-t azt hiszem csak 1-2 évadot. Egyébként nem értemm iért kapott az első film új szinkront. Max azért kaphatott volna, ha a director s edition, de azt tudtommal nem került TV-s sugárzásra.

A Nemesis-ben Troi hangja más, nem Tátrai Zita, a többiek paszolnak. Tegnap hogy újranéztem szinkornnal azonnal feltűnt.

973. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. május 1. - 9:52

Micsoda remek összefoglaló! Magam sem írhattam volna jobb kritikát. :)

972. Frank Horrigan  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. május 1. - 5:48

Az 1979-es mozifilmet jóval korábban, 1997-1998 környékén a megboldogult TV3 szinkronizáltatta újra Sörös Sándorral, akkor még a láthatáron sem volt itthon a DS9 vetítése. Jelen esetben is létezett Szersén-féle első szinkron, de ma már ultraritka, egy alkalommal vetítette azzal, még a 90-es évek legelején a Magyar Televízió. Sajnos nem volt hozzá szerencsém, pedig biztos jól sikerült.

A Nemesis-t az InterCom elég hamar megjelentette kölcsönzői VHS-en, kb. az első DVD-kiadással egy időben, akkoriban a TNG-szinkron már elnyerte végső formáját, ezért passzol mindenkinek a filmbeli hangja a sorozatéhoz.

971. Harbinger
| 2017. április 30. - 23:34

Hamár Star Trek, akkor inkább ide kellett volna írnom. Én bevallom anno nem voltam Star Trek fan, ismertem, tudtam róla, bár itthon pl. a 90-es évekbe nem igazán volt jelen se TV-ben, se máshol. 99 novemberében láttam a Star Trek Nemzedékek filmet, az HBO-n, tetszett mert a két generációból is add egy-egy szeletet. Azt hiszem után a Khan haragját láttam, utána 4-5-6.. talán. Elég össze-vissza vetítették TV-ben. A Viasat3 kezdte el adni sorba 1-től 6-ig, érdekes hogy az első filmnek új szinkront készített Sörös Sándor lett Kirk hangja, akit akkoriban Siskóval azonosítottam a DS9-ból.
A Nemezist én mintha az egri mozi műsorán is láttam volna, arra is emlékszek feliratos volt. Fura, hogy akkor mégse jutott el a mozikba. Én évekkel később a TV2-őn láttam, meglepő volt a kellemes szinkron, hisz a legtöbb hang a Baloghmix által készített TNG-s hangokból állt.

970. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. január 31. - 14:00

Na igen, a Star Trek a legösszetettebb és a legrégebbre nyúló széria, ez nem vitás. Az utóbbi évtizedben való visszaesése sajnos annak (is) köszönhető, hogy a nézők fokozatosan butulnak elfele. Másrészt a közösségi média létrejöttével termelődött a kertévék saját gyártású szarjai mellé még egy nagyobb adag hulladék, amivel az újszülött nemzedék képtelen megbirkózni, pláne, ha a szülő is ugyanezen rothadt vizuális csecseken csüng. Na most egy ilyen miliőben hogyan is lehetne értéket létrehozni, olyat, ami nem csak spriccel, robban, fröcsög, hanem akár némaságában is elgondolkodtat? Egyébként is, ki akar manapság gondolkodni? Az ingerküszöb minél nagyobb, gyorsabb és durvább stimulálásában kimerül itt a "kultúra". A mai kor nem Roddenberry kedvelőinek kedvez. A régebbi Star Trek mozifilmek a tévésorozatot kedvelő rajongók ünnepnapjai voltak, amikor nagy költségvetésből bonthattak ki egy, a sorozatepizódokhoz hasonlóan elgondolkodtató sztorit hosszabb időtartamban, több effekttel. Ma meg az effektorgia a váz, de nincs rajta történet. S ebből a szempontból nekem a Darkness is bukó, mert az sem hoz semmi újat, csak összelopkodták régebbi dolgokból. Igaz, annál legalább még törekedtek arra, hogy a Star Trek az Star Trek legyen.

969. DNS  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. január 31. - 13:53

Na azért a Star Wars-t meg a Halálos irambant nem kellene egy lapon emlegetni, a klasszikus részeket legalábbis semmiképpen, mivel lényegesen több réteggel rendelkeznek. De azért sem, mert jelen állás szerint - a mozifilmek tekintetében legalábbis - még mindig a Star Trek az, ami jobban hasonlít az autós akcióorgiára...

Nekem is fáj, hogy így van, de ha a jogtulajok/stúdiók ilyen alkotók kezébe adják a stafétabotot, akkor nem is nagyon lehet másra számítani.

968. Niwrok  [ ELŐZMÉNY ]
| 2017. január 31. - 13:14

Azért a Star Wars is kellően nagy és összetett univerzumnak számít a rengeteg regényével, rajzfilmekkel, játékokkal, stb., bármit is engednek utána ebből a filmek a vászonra, ahogy a képregényrajongókról is el tudom képzelni, hogy az agyvérzés kerülgette őket az első MCU-mozikat látva.

Amit behatóan ismer az ember, affelé nagyobb elvárásai is vannak. Neked az ST ilyen, másnak meg más :) .

A Csillagok között éppen elég helyről megkapta, hogy "Az szar!" :), általában azon részei miatt, amik nem fértek bele a "nagyköltségvetésű látványos űr-sci-fi, ellenséggel meg akcióval" körbe, és háborodtak fel sokan, hogy micsoda semmitérő bolygók azok, ahol az a kunszt, hogy égig ér a jég van meg bokáig a víz... miközben én meg azt a részét szeretem a legjobban, ami a Földön játszódik, az eltitkolt űrutazással meg a poros tányérokkal.

967. Dylan
| 2017. január 31. - 12:56

Na még az előzőekhez:

Ha egy szórakoztató akciófilmet akarok látni, akkor bülök egy Star Wars filmre, vagy egy Halálos iramban filmre, vagy akármelyik Marvel őrületre. Bár ezek is egyre jobban fárasztanak. A Star Trek-től ennél mindig többet vártam. Mert a 700 sorozatepizódot oda-vissza ismerve pontosan tudom, hogy ennél sokkal több van benne. Na persze a sorozatepizódok a filmhez képest csak fillérekből készültek, és nem rakhatták tele az összes epizódot látványos űrcsatával. Így ezek hiányát intellektuális fantáziadús, okos forgatókönyvekkel kompenzálták. A vicc éppen az, hogy a kettő meg nem zárja ki egymást. Lehet egy Star Trek film akcióorgia, ha tesznek mellé egy jó sci-fi történetet is. Itt ez most teljességgel hiányzik, így maradt egy agyatlan akció-csihi-puhi.

Ott van az Interstellar. A történetét tekintve pontosan beleillik a Star Trek univerzumba. Több hasonló történetű tévéepizódot tudnék felsorolni. Az a film pontosan azt mutatja, hogy lehet nagyköltségvetésű látványos űr-sci-fit csinálni, ellenség, meg akció nélkül. És működik, és érdekes módon több bevételt termelt mint a Beyond.

Ja meg a cím... Ez a cím "Beyond" kb pontosan annyira semmitmondóan fantáziátlan mint a történet maga. Pedig amikor még csak a cím volt meg, titkon reménykedtem valami intellektuális történetre...

LAPOZÁS: 991-967 | 966-942 | 941-917 | ...első oldal »