• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
Etalon12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > Kétely (DVD)
Kétely Doubt
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Aloysius nővér (Streep), az egyházi iskola rettegett igazgatónője ki nem állhatja a haladó szellemű és a gyerekek körében rendkívül népszerű plébánost, Flynn atyát (Hoffman). Lépten-nyomon azt lesi, hogyan köthetne bele a sorból mindig kilógó férfiba, és persze talál is valamit. Súlyos vétség elkövetésével vádolja meg Flynn atyát: azt állítja, hogy bűnös vonzalommal viseltet egyik tanítványa iránt. Bizonyítékai azonban nincsenek...

A Pulitzer- és Tony-díjas színdarab alapján készült Kétely – amely bemutatója évében a kritikusok által leginkább dicsért film volt az Egyesült Államokban – lebilincselő, felkavaró és izgalmas történet Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams és Viola Davis nagyszerű játékában. Az öt kategóriában Oscar®-díjra jelölt produkciót méltán emlegették az év egyik legjobb filmjeként.

Stúdió:
Játékidő:
99 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, észt, héber, lett, litván, orosz, szlovák, ukrán
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kisfilm - A színpadról a vászonra - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A Kétely szereplői - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A Kétely kísérőzenéje - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Irgalmas nővérek - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - John Patrick Shanley közreműködésével
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2009. aug. 25. - 1:33
Ismét csak Niwrok kollégához kell, hogy csatlakozzak. S a film címe egyben nálam is azt jelenti: igazából vagy egy zseniális mozit láttam, vagy egy üres kamaradarabot…

Ha az eszemre hallgatok, az elobbi. Parádés szereposztás, parádés színészi játék, egy okosan megcsavart kis történettel, ahol soha nem tudhatod, ki az akinek igaza van. Különösen nem a záró képsorok után.. Izgalmas, jó kis korrajz, kényes téma körül: kevés film foglalkozik az egyházon belüli pedofíliával (már ha ugyebár valóban megtörtént jelen esetben – Kétely…)

De mivel minden filmélmény szubjektív, nagyon is szubjektív, s értékrendem szerint egy filmnek elsosorban az érzelmekre kellene hatnia, már az elso percektol gondban voltam. Egyrészt Meryl Streep karaktere egy undorító, konzervatív vén p***csa, akit nem lehet szeretni (egyébként ezt zseniálisan játssza). Másrészt P.S. Hoffman egy pap , egy vélhetoen pedofil pap (egyébként ezt meg o zseniálisan játssza), akit meg ugyebár ezért nem szeretek. A többi karakter meg elég gyengus, a filmet e két szereplo viszi a hátán. Szóval van két utálnivaló foszereplo, akiknek a harca a mozi alapja – ez önmagában egyébként hibátlanul ki van dolgozva – szóval két utálnivaló foszereplo számomra egy nemszeretem filmet eredményezett. Érzelmileg mindenképp. A végén pedig Meryl Streep kiborulása annyira összezavart mindent, annyira hazavágta az egész sztorit, hogy keseru szájízem maradt: teljesen hatásvadász jelenet, mintha csak a film címének kijelentéséért tették volna bele..

Nem tudom. Nem szeretem azokat a mozikat, amiket egyébként kiváló, de unszimpatikus alakítások hivatottak jóvá tenni. Nem az én világom. Én szeretek örülni, izgulni, sírni egy filmen, nem pedig egy baca apáca, meg egy köcsög pap párharcát nézni. Számomra ez nem élvezet – de lehet, a hiba az én készülékemben van (mint már annyiszor)

A DVD napjaink színvonalát simán hozza. Jó kép, jó hang, némi extrával.

Boltban marad


4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2009. jún. 10. - 6:43
A kétely, ami megmaradt a film végére, hogy tényleg feleslegesen néztem-e végig, tényleg elpazaroltam-e a rá szánt 110 percet. Talán szokatlan elvárás, de én egy drámát szeretek érteni, szeretem látni, hogy a szereplok motivációi és tettei összhangban vannak, de itt ez még az író esetében sem sikerült. Elobbiek múltja halványan sejlik csak fel mondataikból (a színészek játékából is jórészt hiányzik, nem is értem a díjakra jelöléseket), ami különösen egy olyan környezetben zavaró, ahol a kétség-bizonyosság "tengely" kap egy harmadik pólust, a hitet. Utóbbi pedig teleszórta a filmet mindenféle eroltetett nyomokkal (mágnes, cigi, golyóstoll), oda nem illo, pármásodperces snittekkel, témák sokaságával díszítette a filmet (modernizáció vs. hagyományok, kisebbségek, egyházi hatalom, stb.), de ezektol a történet szétesik. Az egyetlen jelenet szinte a végéig, ami megtekintésre érdemesnek tunt, az a rendfonökno és az anya beszélgetése volt.
Aztán már éppen elkönyveltem volna az egészet egy közepes drámának, de az utolsó egy perc akkora "mostakkormivan?", hogy csak na! Éppúgy igazolja a filmet, mint teljes egészében megtagadja azt, és így éppúgy lehet zseniális, mint ócska. Most akkor hogyan viszonyul a film az egyházhoz és fordítva? Azért készült, mert trendi az egyházat összeesküvo, bigott pedofilok gyülevészetének beállítani? Vagy az egész arra ment ki, az egész "nyomozás" és drámázás arra szolgált, hogy bemutassa, a papság is egy megbélyegzett kisebbségnek számít napjainkban? Lehet-e közepes egy film, ami képes ilyen kérdéseket felvetni? Valaki vállalja, hogy megpróbálja eloszlatni ezt a kételyt?
3 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Etalon
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2014. Minden jog fenntartva.
T: T: