• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
Sorozatok, BD-k12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > Angyalok és démonok - Bővített extra változat (2 DVD) (DVD)
Angyalok és démonok - Bővített extra változat (2 DVD) Angels & Demons (xp20)
A termék már nem kapható
 
 
 
 


MEGJELENÉS: 2009. szeptember 30. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Az Oscar®-díjas Ron Howard rendező A Da Vinci-kód lélegzetelállítóan izgalmas folytatásával elkészítette Dan Brown azonos című sikerkönyvének méltó adaptációját.

Robert Langdon szimbólumkutatót (a kétszeres Oscar®-díjas Tom Hanks) több száz éves nyomok megfejtésére kéri fel a vatikáni titkosszolgálat, hogy kiszabadítsák a Róma különböző pontjain fogva tartott négy bíborost, akiket a veszélyes titkos társaság, az illuminátusok ejtettek túszul. Mivel a fenyegető helyzetben a pápaválasztást felügyelő camerlengo (Ewan McGregor) senki más segítségére nem számíthat, Langdon szédületesen akciódús hajszára indul lepecsételt kripták, életveszélyes katakombák és a világ legszigorúbban őrzött könyvtárán keresztül, mely során minden perc végzetes veszélyeket tartogat!

Játékidő:
140 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- török - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, litván, román, szerb, szlovák, szlovén, török
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Bővített mód - A film bővített változata
2. LEMEZ:
Kisfilm - Róma nem egy nap alatt épült: A filmkészítők megosztják titkaikat az Angyalok és démonok készítéséről - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Így íródott az Angyalok és démonok: Dan Brown és a forgatókönyvírók megvitatják a sikerkönyv filmrevitelét - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A szereplők a történet nyomában: A színészek megosztják velünk gondolataikat Dan Brown karaktereinek megformálásáról - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - CERN - A tudás határai: Bepillantás a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb tudományos kutatóközpontjába - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - A kellékek: A filmkészítők beszámolnak a Dan Brown könyvében szereplő tárgyak létrehozásáról - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Angyalok és démonok - A teljes kép: Átfogó kisfilm az Angyalok és démonok kulisszatitkairól - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Íme egy ambigramma: Bemutatkozik John Langdon ambigrammakészítő művész, a könyv és a film főhősének ihletője - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2009. nov. 26. - 0:58
No ezt aztán nem gondoltam volna, hogy pont én fogom az Xpress hasábjain védelmembe venni ezt a filmet… Tekintve az első rész mérsékelt sikerét (nálam), sok jóra nem számítottam Langdon professzor újabb vallási hókuszpókuszától…

De aztán az első jelenetek, amik a svájci CERN-ben játszódtak, adtak egy kellemes alaphangot a mozinak. Hiteles háttérrel sikerült egy lehetséges felfedezést vallási köntösbe öltöztetni – így nem volt erőltetett az átmenet az azt követő közel két órás őrült római rohanáshoz. Persze, nyilvánvaló képtelenség (még) az antianyag-bomba – és nem az antianyag!! -, de hát valami kellett alapnak egy felturbózott thrillerhez. Mert a film lényegében ugyanazt a vonalat viszi tovább, mint elődje: próbál egy egyházi thriller lenni, csak szerencsére ezt jóval sikerültebben teszi, mit a Da Vinci kód tette néhány éve.
Jót tett a mozinak a gyorsítás. Nem ül le a cselekmény, végig izgalmas, misztikus, rengeteg érdekes helyszínnel és figurával. Persze tömve tipikus hollywoodi megoldásokkal, az utolsó utáni percekre kiélezett eseményekkel, mégis működik. A sodrás magával ragadott, nem igazán értem rá a hibákkal foglalkozni. Egészen addig, míg az a bizonyos csavar el nem érkezett a filmben: az teljesen megalapozatlan és erőltetett volt. Az igazi gyilkos karaktere, tettei egész film alatt egy percre sem voltak úgy ábrázolva, hogy hitelessé tették volna a csavart. Nem is esett le az állam, inkább értetlenül és elhúzott szájjal bámultam az eseményeket. Kár volt érte… Mint ahogy a helikopáteres részért is kár volt, valahogyan az sem illett ide – szimplán a hatás fokozása miatt erőltették bele.

Ezektől eltekintve az A&D egy kiválóan elkészített, jól sikerült blockbuster mozi lett. Nagy tömegeknek készült, s bár persze hogy van néhány túlzóan okos kritikus (akinek negatív érzelmeit még meg is tudom érteni, pláne, ha értelmesen érvelnek), mégis a film az átlag filmnéző közönségnek bizony tetszhet – mert van, hogy az ember szórakozni vágyik. Arra meg alkalmas. Ráadásul a szórakozás mellé bepillanthatunk egy zárt világba is, ami még engem is érdekelt: nevezetesen a Vatikán belső muködésébe..
Nem hiszem, hogy ez ne így lenne… Arra azért gondolom ügyeltek, hogy a konklávé körülményeit hűen adják vissza. És bizony nekem tetszett az egész ceremónia, egyfajta hittanóra volt kezdőknek – annak tükrében meg pláne, hogy az öreg a valóságban nem is oly rég hagyta itt e világunkat.
Nem is igazán értem az egyház ellenszenvét a filmmel kapcsolatban. Abban igazat adok aakkooss2nek, ez inkább fényezi őket, mint szidja: azt meg, hogy miket csináltak régen, igazán felvállalhatnák végre – nem kell ezen megsértődni... (külön tetsztettek a cigiző, mobilozó bíborosok, mint a 21. század valósága).

A karakterek nagyszerűek. Különösen Langdoné, aki ugyebár nem egy szuperhős, sem szuperzsaru, hanem egy egyszerű ember, de a camerlengó is remekül eltalált figura. Ahogy a bíborosok is: a méltóság és konzervativizmus remekül átjött néhányuk figuráján. A svájci gárda, élükön a parancsnokkal szintén tetszett, mint ahogy a CERN dolgozói is.. Mindezekhez persze kellettek a remek színészek is, akik életre keltették őket. S a végén még Tom Hanksnak is lesz egy akciókaraktere, ami már oly sok színésznek van: de azért nekem egyelőre még elsosőrban Forrest marad.
Látvány, helyszínek, hangulat mind első osztályú, s annak tükrében, hogy nem is volt vatikáni forgatás, zseniális. Egy percre sem jutott eszembe, hogy nem az örök városban vagyok, a díszlet és a CGI tökéletes lett.

A DVD szintén. 3D hatású külső tok, remek kép és hang. Másfél órányi dokufilm, mind magyar felirattal. Különösen a CERN-es tetszett, de a díszletes és az ambigrammás is nagyon jó. Viszont a belső borító hiánya itt is bosszantó, tehettem át fekete tokba a lemezeket meg a borítót.

Szórakoztató, pörgős popcornmozi, némi egyházi oktatással, remek hangulattal, meg persze az amerikai filmkészítés rengeteg rákfenéjével.. mégis:

Kosárba!
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
pepemint
értékelése:
2011. máj. 27. - 11:38
Fenntartásokkal ültem le a film elé, mert A Da Vinci-kód kifejezetten csalódás volt, ráadásul az egyházat lejárató mozikat sem szeretem. Bár ezúttal is kap egy-kettőt a római katolikus egyház, azért legalább ennyiszer tiszteleg is előtte a film.
Egy különleges, mégis zárt világba nyerhetünk bepillantást, tradíciókkal, évszázados szertartásokkal, amik valahol többet jelenteken mint puszta háttér egy kirakós, logikai puzzle-ökkel megpakolt bűnügyben.
A nyomozás pergő és működik, a díszletek impozánsak, a szereplők sejtelmesek, és fordulatokból is bőven akad.
Nagyon kellemesen csalódtam ebben a filmben, a mostani 1190 forintos akcióban pedig gyorsan lecsaptam rá. Úgy tudom, létezik sima feknis változatot is, én jeleztem, hogy lentikulárisat szeretnék, és olyat is kaptam. Köszönet érte!

A filmlemezen találunk három előzetest (Teminátor - Megváltás, Hajsza a föld alatt, 2012), az extralemez viszont az ígértekkel ellentétben valamivel kevesebb, mint másfél órás.
Egy 17 perces kisfilm a forgatási helyszínekről, nehézségekről, összmunkáról szól, kiderül, hogy nem csak számítógéppel megrajzolt, de felépített díszlethátterek is készültek a mozihoz.
Közel 10 perces rövidfilm a forgatókönyvről mesél, mennyiben más, mint a kódé és miképp segített Dan Brown a készítőknek.
16 perces videóban mesélnek a színészek az általuk életre keltett figurákról: az egyikük spoieresen, úgyhogy ezt is csak a film után ajánlott megnézni!
15 perces dokumentumfilm mutatja be a CERN-t, ahol a nagy hadronütköztető található. Unalmasnak gondoltam, de kiderült: ez az egyik legérdekesebb, legtanulságosabb ráadás!
11 percnyi bepillantás a kellékek és kellékesek világába, ahol a szakember szintén mesél egy-két extra háttérinfót a történethez.
10 percben az operatőr, a jelmezesek munkáival és két tüzes jelenet forgatásával ismerkedhetünk meg.
Az utolsó, alig ötperces filmecske az ambigrammákról mesél jó néhány ábra és készítőjük, John Langdom segítségével, aki a film címének ambigramma változatát is elkészítette, vagyis ugyanaz a szöveg olvasható fejjel lefelé fordítva is, mint rendesen tartva.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
93%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Mesés nyári szünet
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2014. Minden jog fenntartva.
T: T: