• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
Sorozatok, BD-k12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > A végső állomás 4. (2009) (DVD)
A végső állomás 4. (2009) The Final Destination (xpfd)
- 70%
Szállítható: KB. 1-5 NAP
999 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A Végső állomás-sorozat, amely a legbelsőbb félelmeidet hozta elő, most újabb haláli ötletekben tobzódó résszel folytatódik. Ez a film is pontosan azt nyújtja, amit vársz – minden fordulatával valami váratlant! Egy furcsa előérzetnek köszönhetően egy baráti társaság megússza, hogy egy autóversenyen a leszakadó nézőtér lángjai között végezzék. Ám a Halál eszén nem lehet csak úgy túljárni! A Kígyók a fedélzeten rendezője hátborzongató és izgalmasan eredeti történetben tárja elénk a barátok kétségbeesett küzdelmét önmaguk és mások életben maradásáért.
Stúdió:
Játékidő:
78 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- ukrán - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, román
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kimaradt jelenetek -
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. feb. 18. - 1:05
Mikor eloször megláttam, hány perces ez a mozi, az ugrott be, hogy jé, a Micimackó is ennyi volt… No persze ettol még lehetett volna jó, de nem lett: itt a játékido rövidsége a végére a film elonyére vált…

A lényeget tulajdonképp Zolindy leírta. Bár jómagam sokcsücsku szívem egyik végletében melengetem a Végso állomás franchise-t, de errol a részrol nem sok jót tudok elmondani. Ezt szerintem semmi másért nem készítették, mint a 3D hatás maximális kiaknázásáért. A baj csak az, hogy így, mezei DVD-n a hatás elmarad, és egy nagy nulla film a végeredmény. Épkézláb forgatókönyv nélkül nem is lehet mást várni... Belecsöppenünk a már megszokott elorelátott balesetbe (ami még helyenként jó is), de közben tök érdektelenek a foszereplok. Szeretni oket, izgulni értük egyáltalán nem lehet. A baleset és az utána történo halálesetek nagy része szimpla kaszabolás, mindenféle kreativitás nélkül. Pedig a sorozat korábbi részeinek egyik erossége volt a véletlenek gyilkos összjátéka. Itt ilyen csak elvétve akad, a lerepülo fejek meg a lezuhanó kövek hivatottak ezt helyettesíteni.. Ráadásul minden 3D-re kihegyezve..

Történet gyakorlatilag nulla. Az események mindenféle háttér és érzelmi kötodés nélkül követik egymást, hullanak a szereplok 78 percen át. Néha többször is. Nincs meg az a rejtély, amit át kellene élniük. A rajongó számára világos, mi miért történik, de ok ezt nem tudhatnák – aztán meg mégis. Rohannak a halál elol, meg elé, meg utána. Anélkül, hogy a filmben bármi történne. A halálesetek egyáltalán meggyozoek – inkább összecsapottak és eroltetettek: és kizárólag a 3D látványról szólnak.

A karakterek szerintem is teljesen egysíkúak, a színészeknek nem sok dolguk volt. A rosszabb tinihorrorok szintjén mozog az egész, a szereplok bénaságát repülo testrészekkel meg bugyogó vérrel helyettesítik. Lapos és unalmas rész lett. Sajnos.

A legnagyobb pozitívum a hangzás. Már az elején, az autóversenynél brutálisan jól szól, de aztán a továbbiakban is tartja a szintet: részletgazdag, ütos térhangzás. A képpel nekem nem volt bajom, az extrák? eltörpülnek az elso két rész dokuja mellett. A DVD tokja meg egyenesen szánalmas ezzel a lyukas megoldással: de sajnos úgy néz ki, ez lesz a trend.

Ezektol függetlenül én még adok neki egy esélyt, meg fogom nézni ezt 3D-ben is. Úgy talán muködik, mert a film majd minden percén érzodik, hogy ezt három dimenzióra csinálták. A jelenlegi formában azonban nem csak egy D, hanem a komplett sztori hiányzik, s bár azt a 3D sem fogja pótolni, talán élvezetesebb 78 percet biztosít. Majd írok róla, ha magamévá tettem…

Kosárba ezt így semmiképp.

------------------------------------------------------

3D

Háát... Nem elég, hogy nem tett hozzá semmit a filmélményhez, hogy nem lett tole jobb a film, de sajnos az eddigi leggyengébb 3D kiadást láttam. Valahogy bántóan zavaró volt az egész. Egyrészt a 3D-re kihegyezett jelenetek egyáltalán nem jöttek ki úgy 3D-ben, mint kellett volna, másrészt zavaróan homályos volt az egész film: szellemképes, mint 30 évvel ezelott a már haldokló fekete-fehér tv-nk. Olyan, mintha nem lett volna jó hozzá a szemüveg, amit adtak (családi csomagban 4!! szemüveg... :-)) ) De próbálgatttam másikkal is, úgysem volt jó. Eddig az otthon 3D-ben látott filmek háttere színtelen volt, itt találtak valami sárgát - dominált a sárga szín. Az a gyanúm, hogy valamit a színkeverésnél rontottak el, ha ilyet el lehet rontani egyáltalán - mindenesetre csalódás volt. Vagy csak nálam volt a hiba...

Azért a technológiába vetett hitemtol nem tántorított el, de ez egy kevéssé sikeres átirat lett.

2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2010. júl. 31. - 16:44
A "Végso állomás"-sorozat -ellentétben a Furészekkel- tényleg nem szól másról, mint hogy az elso részben lefektetett szabályok mentén új és új díszletet építenek a mészárszéknek.

A hozzávalók ezúttal is jórészt ugyanazok, mint a korábbiakban:
- gyengécske tiniszínészek - pipa;
- gyatra forgatókönyv - pipa;
- a közönynél erosebb érzelmet kiváltani képtelen karakterek - pipa;

Ami újdonságot próbál hozni, az a 3D, de nálam az kimaradt, a délutáni tévésorozatok látványvilágát idézo robbanások pedig erosen a "pfff... szánalmas" kategóriába tartoznak. Szerencsére van némi javulás, mintha a rendezo rájött volna, milyen fakezu a grafikai trükkmestere, és a kezdeti baleset után kidobta volna. Negatívum az is, hogy tele a film tolakodó, csak a 3D miatt bekerülo töltelékjelenetekkel, de persze minek nézi az ember 2D-ben azt, aminek a címében is benne van a 3D:)?

Amiért mégis azt kell mondanom, a második rész után ez tetszett a legjobban (az elso rész az újdonsága ellenére sem lett a kedvencem, a harmadik meg unalmas volt), azok a halálesetek. Több ötletes, morbidan vicces vagy éppen meglepo is akad közöttük, és azért a véletlenek sem kerültek teljesen háttérbe.

Röviden: Témája miatt gusztustalan trancsírfilm, de szerintem a jobbak közül való.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Mesés nyári szünet
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2014. Minden jog fenntartva.
T: T: