• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
Díszdobozok + BD-k12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > Menekülés New Yorkból (MIRAX kiadás) (DVD)
Menekülés New Yorkból (MIRAX kiadás) Escape from New York
Szállítható: AZONNAL
990 Ft
 
 
 
 

Már csak 1 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

1997-et írunk. Egész Manhattant egy fallal körülvett börtönné alakították, ahonnan a hárommillió bűnözőnek esélye sincs a szökésre. Amikor az amerikai elnök gépe pont ebben a zónában zuhan le, nem akad senki, aki bemerészkedne érte az életveszélyes területre. A segítség végül Snake Plissken, az egykori háborús hős személyében érkezik, aki maga is börtönben ül, és szabadulása érdekében bármit hajlandó megtenni.

Megbízói rendhagyó módszerrel gondoskodnak arról, hogy ne feledkezzen meg a küldetéséről és a határidejéről: időzített bombát ültetnek a bőre alá...

Stúdió:
Játékidő:
99 perc
Gyártási év:
1981
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- angol - Surround (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Locke(d)
értékelése:
2012. júl. 15. - 21:45
Menekülés New Yorkból - egyenesen a monitor elé!
Helyenként SPOILER VESZÉLY!

Remek nosztalgiamozi, John Carpenter nagymester fénykorából. A mai filmes tempóhoz szokott szemeknek szokatlanul nyugodt, lassabb folyású filmről beszélünk, aminek hangulata még ma is könnyen beszippanthatja a nézőt. New York városának sötét tónusáról mindig az a jelenet jut eszembe először, amikor a korszakhoz méltón hiperlaza főhősünk a World Trade Center tetején történő landolás után felhívja a tetőre a liftet. A liftajtó kinyílik, fenyegető, üres sötétség rejtőzik mögötte, és jól láthatóan Snake is lassan, megfontoltan lép be a fülkébe, mivel nem tudja, várja-e valaki/valami. Apró jelenetnek látszik, mégis baromi hatásos, és jól jelzi, hogy az egész városban résen kell majd lenni.
New York városa már a kezdetektől fenyegető, nyugtalanító érzést kelt a nézőben, ami a benne élő emberek (de helyenként nyugodtan lehetne állatoknak is nevezni) felbukkanásával csak tovább fokozódik. A trükkök inkább becsülendőek, mint időtállóak, itt még minden szépen, türelmesen, kézzel foghatóan lett megvalósítva, amit viszont leginkább a nosztalgiára fogékonyak fognak értékelni, ők viszont nagyon. Akárcsak a zenét, amivel a maga minimalista, de ugyanakkor fülbemászóan kellemes módján szintén nincs baj.
Színészi játékok terén nem kapunk különösen kiemelkedő munkákat, de mindegyik szerepbe sikerült odaillő színészeket találni, akik a maguk módján teljesítik, amit kell. Köztük is főleg a főhős szerepében Kurt Russell, akit én mondjuk a Tango és Cash kapcsán ismertem meg még régen, de azóta (szinte) csak felülmúlja ottani teljesítményét. A további szereplők között megtaláljuk az egyik utolsó szerepében látható Lee "Sentenza" Van Cleef-t, a Dr. Loomis karakterével emlékeimbe vésődött Donald Pleasencet, az ezúttal vezetői beosztásba juttatott "Séf bácsit" Issac Heyest, a korábban az Aliennel szemben alulmaradt Brett, Harry Dean Stanton, valamint A Köddel szemben párbajt nyert szépasszony, Adrienne Barbeau is.

Számomra klasszikus, TE pedig járj utána, ha még nem hiszed!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
NOCTURNE
értékelése:
2012. jún. 5. - 14:56
Röviden a kiadványról
Na akkor igyekszem minden kíváncsiságot kielégíteni:
- tényleg van rajta 5.1-es angol hang
- A képarány ugyan az mint a B-roll kiadásé, azaz 2.35:1, sőt véleményem szerint ennek a kiadásnak észrevehetően szebb is a képe!
- A felirattal sem tapasztaltam semmilyen problémát, nem volt csúszás, sem az, amit ergo említett
- A borító nagyon jól néz ki, sokkal jobb mint a B-rollos
- Aminek viszont a legjobban örülök az az, hogy ellentétben a B-roll kiadással, itt kikapcsolható a magyar felirat, ha angolul nézem a filmet
- Valamint egy szép mozgó menüt is kapunk, háttérzenével

És még a film is zseniális, mi kell még? Mindenkinek csak ajánlani tudom a megvételét.
12 látogatóból 12 értett egyet ezzel a hozzászólással
ergo
értékelése:
2012. júl. 7. - 17:49
nosztalgifaktor
nosztalgiafaktor, vhs korszak.
jó kis film most is még, de nyilván összehasonlítva a mai filmes látványvilággal, alulmarad, a verekedések, és a lövöldözések kivitelezésben...
szerencsére a carpanteri hangulat örök :)

a képe meglepően szép, a szinkron mono, az angol 5.1 teres, de mégsem az igazi, és az eredeti hanghoz a felirat sajnos "ott marad", addig, amíg nem jön a következő párbeszéd.
(lg bd lejátszó és ez a 2. mirax film, aminél tapasztaltam)
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
77%

7 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (4)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Jó filmek minden napra