• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
Deadpool 20<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > Vadállatok - bővített változat (DVD)
Vadállatok - bővített változat Savages (xpsavages)
- 53%
Szállítható: AZONNAL
1.490 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

Már csak 4 db. van raktáron
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
A háromszoros Oscar®-díjas Oliver Stone rendezésében érkezik ez a kegyetlen és kendőzetlen történet drogokról, szexről és erőszakról. A kaliforniai tengerparton, meseszép környezetben él az a két jó barát, akik ellenállhatatlan új receptjükkel felturbózzák a marihuána-kereskedelmet a környéken, és ezzel magukra vonják egy könyörtelen mexikói drogkartell figyelmét. A két barát hamarosan egy olyan háborúban találja magát, melyet szemlátomást nem lehet megnyerni, és minden ravaszságukat össze kell szedniük ahhoz, hogy megmentsék a lányt, akit mindketten szeretnek. A szélsebes akcióval és váratlan fordulatokkal teli film főszerepében Taylor Kitsch, Blake Lively, Aaron Johnson, John Travolta, Benicio del Toro és Salma Hayek.
Stúdió:
Játékidő:
136 perc
Gyártási év:
2012
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2013. már. 3. - 20:58
Mese fűvel...
-„Most sokan azt gondolják, hogy ribanc vagyok…”
-„Pontosan. Mert az is vagy” – gondoltam, mikor is néztem a prológust…

Én egyébként bírom Oliver Stone-t és filmjeit. Ugyan biztos nem láttam mindet, de amikhez volt szerencsém, azok kimondottan tetszettek. Ezek fényében érdekes csak igazán, mekkora csalódás is volt a Vadállatok. A fenti idézet alapján már a felütéssel gondom volt, egyszerűen képtelen voltam bárkivel azonosulni a bemutatott karakterek közül: megint egy törvényen kívüli társaság, akiknél csak a másik fél rosszabb – ha rosszabb egyáltalán. Volt már film sokkoló, megdöbbentő kezdéssel, olyannal is, amitől majdnem összecsináltam magam, de számomra ennyire a „pozitív” karaktereket megutáltató indítás ritka. Ráadásul – a szerelmi trió visszatetszést kiváltó keverését leszámítva – azt éreztem a pergő képsorokon, hogy a Vadállatok veszélye mindezek mellett még az is, hogy a kis csapaton keresztül bejutunk a drogkészítés dicső világába, mégpedig nem igazán elutasítva, hanem inkább elfogadva azt. A miami csillogás, a hiteltelen, pacifista vadkender termesztés könnyen szimpátiát ébreszthet az egész iránt – mintha olyan qrva ártalmatlan és jópofa lenne az egész…

Mert miről is van szó? A két barát – akik egy közös nőt dugnak, nagy egyetértésben – milliókat keres a marihuana termesztésen, az egyikük ebből segély utakon vesz részt a harmadik világban. WTF? Aztán egy külső ajánlat elutasítása után szembekerülnek egy mexikói kartellel – aminek törvényszerűen nagy és véres következményei lesznek. Érdekes, két nap alatt két ugyanilyen mozit néztem - a másik a Lawless volt -, annak tükrében ez még rosszabbnak tűnik. Oliver Stone neve ebben a moziban semmire nem garancia, én végig azt éreztem, ezt a filmet Tarantinonak vagy Rodrigeznek, esetleg Guy Richienek kellett volna megcsinálni.

A legelső szó, ami eszembe jut róla: dögunalom. A csillivilli miami részeket, amikor semmi nem történik, csak ritkán rázza fel egy-egy véres videoüzenet, vagy rablás. Magában a történetben semmi izgalom, csavar, furfangosság nincs, s ezen az „A” befejezés sem változtat. A másikról ne is beszéljünk, az egyszerűen a rózsaszín hollywoodi ködbe veszik – s végképp nem illik ehhez a filmhez. A női narráció csak ront az összképen, hiába mondja, hogy nem biztos, hogy túlélte – akkor hogy a francba meséli el??? -, meg túlontúl monoton és személytelen az egész. Sokszor a karakterek vélt jellemükhöz képest homlokegyenest másként cselekszenek – legjobb példa erre a „királynő” reakciója a fiúk lépésére –, sokszor a történet tátong méretes lyukaktól. A Vadállatok cím jelentése meg gyakorlatilag kimerül Lado ( Del Toro) tetteiben, az elvárásaim egy sokkal véresebb, brutálisabb, kegyetlenebb mozit vizionáltak.

Helyette egy idealista, pacifista kis lötyögés, ahol a gonosz főnöknő beengedi az ágyába a túszát, elsírja magát, mikor ellene fordul saját fegyvere, ahol a miami csinifiúk a közös pináért ujjat húznak a mexikói maffiával. Olyan édes, nem??? Talán a legkevesebb bajom a háttérrel, díszlettel volt, a baca történethez legalább hiteles és hihető környezet. A színészek és figuráik viszont semmi extrát nem adtak hozzá a filmhez – igaz, nem is húzták le jobban azt. A legjobb egyértelműen Lado (Del Toro), és talán Chon (Taylor Kitsch – én bírom srácot), míg Dennis, a rendőr (Travolta) idegesítően béna karakter, Ben (Aaron Taylor Jonson) szimplán hiteltelen, O-ról (Blake Lively) meg ne is beszéljünk. A legnagyobb baj azonban az, hogy az ellenség, a főgonosz, Elena (Salma Hayek) egyszerűen súlytalan – és egy pont után nevetséges. Miután ezt tehát ismét ilyen szépen levezettem, újfent megállapíthatom: nekem a nemszeretem karakterek ismét csak nemszeretem filmet eredményeztek. Ahogy az lenni szokott….
Ugyanakkor sajnálom is, mert ez lehetett volna egy igazán tökös, kemény drogháborús film – akár még Stone kezében is.

A DVD tisztességes képet és hangot, valamint nulla extrát tartalmaz. Utóbbi jelen esetbe nem hiányzik, mert nemhogy azokat nem akarom látni, hanem a filmet sem…

Boltban marad.

0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
berzerker8713
értékelése:
2013. jan. 23. - 13:51
Romantikus erőszak, vagyis így kegyetlenkedj szerelemből
Talán Oliver Stone-t senkinek sem kell bemutatni. Filmjeivel az is képben van, aki nem az a klasszikus értelemben vett filmguru. Rendezéseit olyan alkotásokkal fémjelzik, mint A Szakasz, a World Trade Center vagy a Nagy Sándor, A Hódító. Emellett a tabutémák feszegetése és a kendőzetlen valóság bemutatása teszi egyedivé a rendezőt.

A Vadállatok is ezt a csoportot erősíti. A világ egy olyan részéről szól, ahol a gonosz még gonoszabb, a hős pedig nem létezik és inkább, mint antihős jelenik meg. A jó és a rossz gyakorlatilag nem valós fogalmak, vagy legalábbis árnyalatnyi a különbség, ám ez a differencia is elmosódik. Ez nem egy tündér mese, bár ugyan a királylányt meg kell menteni, de ha valamit elcseszel, akkor nem tömlöcbe zárnak, hanem megkínoznak, elvernek, megint megkínoznak, aztán levágják a fejedet.
A régen szebb napokat is megélt exploitation-filmek egy 21. századi megközelítése. Agresszió, brutalitás, drogok, szex. 4 szó, ami a Don Winslow könyvéből készült mozira mindenféleképpen ráillik. A forgatókönyv és a megjelenítés egyébként egy Tarantino-Rodriguez alkotópároshoz hasonlít a legjobban.

Ahogy a leírásban is olvasható, a két főszereplő (Taylor Kitsch és Aaron Taylor-Johnson) különösen jó érzékkel rendelkeznek a kémia egy bizonyos ágát illetőleg. Konkrétan elsőosztályú, profi mariskát készítenek, amivel brutális mennyiségű lóvéra tettek szert. Persze megvan a hátránya is, mivel a siker együtt jár az irigyek feltűnésével. Jelen esetben a mexikói drog-maffia kopogtat az ajtón, kisebb részét követelve a milliós profitot termelő üzletből. A két „gyógyszerész” persze már épp kiszállnának a party-ból, de egy közös barátjukat, Ophelia-t (Blake Lively) elrabolják, így maradniuk kell a „gyepmesteri” szakma mellett. Vagy legalábbis kellene, mert ha nem barátjuknak annyi...

Ahogy írtam ez nem egy love story. Roppant brutális, erőszakos és véres. Ha elkapnak, akkor nem csak megpofozgatnak, hanem lekötnek, megkínoznak, megvernek, megint megkínoznak a fejedet meg elküldik valamelyik rokonodnak. Valami hasonlóra kell számítani. A cím hűen tükrözi azt a közel két órát, ami fel élményt nyújt a nézőnek, ám nincsen rózsa tövis nélkül, mert azért van hibája is. Személy szerint az én problémám, a történet töredezettségén bukik meg. Kicsit olyan, mint ha mennél egy autópályán, majd hirtelen egy rosszabb minőségű átkötő útra kerülnél, végül megint autópálya. A célállomásnál persze örülsz, mert végül is biztonságban megérkeztél, de a szálka benned lesz, hogy a silány rész miatt fog fájni napokig a segged. :-) Ennél szemléltetőbben nem tudtam leírni. Pörög a film ezerrel, izgalmas, érdekes, aztán snitt... és csak sodródsz az árral, majd megint megint megy az akció. A Vadállatok több, mint két óra. Ha nem volt elég ötlet, akkor miért nem lett 15-20 perccel rövidebb, ahelyett, hogy kitöltötték fűrészporral a köztes részeket. Sok sallang nincs benne, de az ember mindig keresi a tökéletes mozit, azt az amolyan filmes „szentgrált”. Egyébként tele van fordulatokkal, a végén egy elég érdekes csattanóval, aminek szükségességét én azért vitatnék, de nem akarom lelőni a poént. Ötletnek nem rossz és logikát is látok benne, ez azért egy elég alternatív befejezés.

A hangulata, a képi világa, kicsit Steven Soderbergh, Traffic cím filmjére hasonlít. A színek, a mexikói-arizónai környezet, Benicio Del Toro, a drogkartelet, mind mind Traffic-hatást kelt bennem, de mivel Soderbergh mozija nem tartozik a kedvenceim közé, Oliver Stone rendezését többre tartom, vagy inkább csak jobban szeretem. Laguna Beach az egyik helyszín, gyönyörű és szerintem mindenki szeretne ott egy kéglit vagy legalábbis csak eltölteni pár feledhetetlen hetet-hónapot.

Taylor Kitsch-nek nagyon jövedelmező volt a tavalyi év. John Carter, Battleship most meg ez. Nevével a 2012-es évben találkoztam először, de azonnal szimpatikussá vált és itt nem azt a kimondottan jófiút alakítja, ami arra enged következtetni, hogy sokoldalú színész és előbb-utóbb ő is megtalálja a neki megfelelő szerepet\szerepeket. Aaron Talyor-Johnson, Kitsch ellentéte, még is meg van bennük a közös, ami miatt elválaszthatatlan haverok és bármiben kitartanak a másik mellet. Az „O”-t (Ophelia) alakító Blake Lively a romantikus-ribanc szerepet nagyon hitelesen adta elő, elég nagy ellentmondásokra építve a két főszereplővel való kapcsolatát. Benicio Del Toro fizimiskájához találták az általa alakított karaktert. Mind közül ő a legnagyobb Vadállat. Kegyetlen, megbocsátást nem ismerve teszi el a nem kívánatos személyeket. John Travolta szerepe szintén fontos, ám bárki más is eljátszhatta volna. Alakítása nem volt valami nagy durranás. Elhanyagolható... Annál jobb volt viszont Salma Hayek, a kartell fekete özvegye, a véres „bárónő” és még sorolhatnám. Kétes személyiség, de a sötét oldal erősebb nála is. Kíméletlen és magabiztos, olyan, amilyennek egy ilyen szervezet vezetőjének ennie kell.

Nem lesz a tavalyi év filmje, de kihagyhatónak se mondanám. Többször nézhető kategória, aki szereti Oliver Stone vagy a főszereplők produkcióit, esetleg a drogkartellekkel kapcsolatos mozikat, azoknak mindenképp ajánlom. Mindenki másnak pedig azért, mert felesleges vállat volna elmenni mellette és egy igazán jó mozis élményt fog nyújtani apró-cseprő hibái ellenére...

10\6,5
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Niwrok
értékelése:
2013. jan. 23. - 19:35
Drogos lányregény az ösztönökről
Pszicho-veterán, Füvészhippi és DrogosBarbie kalandjai egészen izgalmasra és jópofára sikerültek, még ha ez utóbbi morbidan is hat ebben a környezetben.

Na nem egy Traffic, még csak nem is egy Határvidék, de azért két ultrabrutális jeleneten keresztül csak ad egy kicsi betekintést a mexikói drogháborúról. Kicsit, mert a csaj meséli a sztorit, és mivel két ágytársa pacifista üzemmódban nyomja a bizniszt Kaliforniában, ráadásul a film kulcsjelenetét jelentős emberrablásnál is kifogja Mexikó legérzelgősebb családi problémákkal rendelkező drogbárónőjét. Ő a nagyobb merítésből kimarad, és csak utalások vannak, hogy milyen is a drog rossz végén lenni, az egész még így is túl rózsaszín ahhoz képest, amit mondjuk a már említett Határvidék bemutatott.

Amik igazán hátukon viszik a filmet, azok a karakterek (főleg a két főszereplő srác és Salma Hayeké), második helyen vannak az akciójelenetek, aztán a színészek. Oliver Stone rendezői stílusát sosem tudtam megkedvelni, azt meg, hogy minden drámai jelenetet óbégató női kórusnak kell aláfestenie, egyenesen utálom, de az egy jó jel, ha egy több, mint két órás filmet csak az utolsó tíz percben kezdek el unni.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (2)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
Deadpool 2
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2014. Minden jog fenntartva.
T: T: