• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
Filmek pár száz forintért12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > Excalibur - Vér és mágia (szinkronizált változat) (DVD)
Excalibur - Vér és mágia (szinkronizált változat) Excalibur
- 82%
Szállítható: BIZONYTALAN
599 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

Egy kőbe döfött varázserejű kard várja hosszú ideje azt a férfit, aki meg tudja mozdítani. Arthur, az ifjú király megteszi, amivel eddig hiába próbálkoztak lovagokés kalandorok. A csodafegyver birtokában nekilát egyesíteni a darabokra szakadt országot. És sorban megjelennek előttünk a kor legkiválóbb férfijai: a Kerekasztal lovagjai, akik fölesküdtek arra, hogy életüket az igazság, a tiszta szív és hősi tettvezérli.

Vannak azonban átkozott korok és vidékek: a gonosz mágia erősebbnek látszik a jó ügyénél. A szemünk előtt dől el, hogy Arthur birodalma az ígéret vagy az átok földje lesz-e. Íme egy csodálatos, kegyetlen és kalandos világ: csak az lépjen be, aki bátor és van fantáziája.

Stúdió:
Játékidő:
135 perc
Gyártási év:
1981
Hangok:
- magyar - mono (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
critixx
értékelése:
2008. jan. 13. - 10:44
Pofás kis kaland/fantasy filmet gyúrt össze bo 25 évvel ezelott John Boorman, aki nagy szerelmese volt a klasszikus brit irodalomnak/legendáriumnak és a látványos, nagyszabású filmeknek. Boorman, aki egyébként a 60-as években a Gyuruk ura megfilmesítését is tervezte John Lennonnal Gollam szerepében, ezúttal Arthur király "realista" stílusban feldolgozott legendáját alkotta meg, melyben minden a "klasszikus" történetben eloforduló elem fellelheto. "Realistán" a középkori világ remek ábrázolását értem, a véres, saras, kemény tájkép minden szépítés és romanticizálás nélkül jelenik meg. Egy percig sem hagyja magát szentimentálissá válni a film, más - foként hollywoodi - produkciókkal ellentétben, ahol ez a kor - elegáns kastélyaival és zöld rétjeivel - romantikus rózsaszín habbal lett lefújva. Boorman szándékosan ismeretlen, de tehetséges, fiatal brit színészekkel forgatta a filmet, akik nagyrészébol mára világsztár vagy legalábbis híresség vált - közéjük tartozik Liam Neeson, Gabriel Byrne, Patrick Stewart és Helen Mirren. A kora középkor "ködét" remekül visszaadó, a legendákat szóról szóra huen követo, de mégis a szereploket és a "realista" képi világot középpontba helyezo film kelloen üdíto a mai fantasyk CGI-áradata után. Élvezheto és nyugodtan újranézheto többször is.
5 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
85%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Sorozatok + BD-k
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2014. Minden jog fenntartva.
T: T: