• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
Az Etalon tavaszi akciója 20-30-40-50%-os engedménnyel12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > Fido - Hasznos a zombi a háznál (DVD)
Fido - Hasznos a zombi a háznál Fido
Szállítható: AZONNAL
999 Ft
 
 
 
 
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

Az 50-es években járunk egy idilli kisvárosban, Willardban, ahol mindig süt a nap, a szomszédok jól ismerik egymást… és rothadó zombik hordják ki a postát. A háziasított zombik fontos szerepet játszanak a társadalomban, kihozzák a tejet és besegítenek a házimunkában. Minden békés, és szabályozott keretek között zajlik, mert a ZomCom vállalat tudósai egy olyan speciális zombiszelidítő nyakörvet készítettek, amely megnyugtatta az egykoron tomboló, vérszomjas zombikat. Vagy mégsem? Egy visszahúzódó fiú, Timmy Robinson (K Sun Ray) nincsen erről annyira meggyőződve.

A fiú szoros barátságot köt háztartási zombijukkal, akit elnevez Fidónak (Billy Connolly). Az események azonban rémes fordulatot vesznek, amikor Fidó nyakörve meghibásodik. Furcsa, szatirikus történet kezdődik egy fiúról és a legjobb barátjáról, a rettegésről és a felvállalt szeretet jutalmáról.

Stúdió:
Játékidő:
88 perc
Gyártási év:
2006
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- magyar - Surround (DD)
- angol - Surround (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2008. aug. 7. - 10:10
Remek kezdohangulatú zombis filmecske, ami a végére kicsit ellaposodik és unalmassá válik. Az ötvenes évek idealizált kertvárosi élete és a hullabuz sokat ígéro volt, mintha a Haláli hullák hajnala és a Pleasantville legjobb "falatkái" "penészednének" egy tányéron. Willard annyira színes-habos-nyálas, annyira tetszett a kispolgári sznobizmus karikatúrája, ahol a házizombi státuszszimbólum, mindezt olyan jól aláfesti a zene, a propagandagépezet (az elején a Zomcon-reklámja hatalmas!) és a Carrie-Ann Moss színészi játéka (a többiek eléggé haloványak), hogy majdnem a felénél döbbentem csak rá, kissé vontatott és túl kiszámítható ez az egész. Hogy inkább csak mosolyokra futja harsány röhögések helyett, és igaza van az itteni átlagnak: horrorhoz nem elég véres, vígjátékhoz nem elég vicces.
A végére aztán megkeseredett a számban az egész, mert volt idom végiggondolni, tényleg tudna-e az emberiség kényelembol és gazdasági megfontolásokból ennyire érzéketlen lenni? Tudná-e ennyire semmibe venni a holtak kegyeletét, hogy egyszeru rabszolgává silányítják az egykor valaki által szeretett ember porhüvelyét? A társadalomkritika-része így muködik, a többi alig.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Akciófilmek + vígjátékok