• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
Sorozatok, BD-k12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > Aki bújt, aki nem 2. - A második este (DVD)
Aki bújt, aki nem 2. - A második este Jeepers Creepers II - The Second Night
- 77%
Szállítható: AZONNAL
499 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft

Már csak 3 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Újra visszatér a huszonhárom évente huszonhárom napig táplálkozó szárnyas, húsevő bestia. Eledelül ezúttal egy középiskolai baseballcsapat szolgál. A mérkőzést követően a bajnokcsapat egy iskolabusszal indul haza az edzőik és a pompom-lányok kíséretében. A busz azonban elakad a rossz hírű Kelet 9-es országúton. Ahogy leszáll a sötétség, az elhagyott úton a fiatalok a legvadabb félelmeikkel szembesülnek. Gyilkos szörnyeteg szedi közülük áldozatait. Csak úgy élhetik túl a borzalmas éjszakát, ha fölveszik a harcot a félelmetes ellenféllel.

Stúdió:
Játékidő:
98 perc
Gyártási év:
2003
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Előzetes -
 
Képgaléria -
 
Ajánló -
Átlagos értékelés:
Edwest12
értékelése:
2012. júl. 3. - 12:28
Megbízható folytatás
KRITIKÁM BEVEZETÉSÉT AZOK NE OLVASSÁK, AKIK NEM LÁTTÁK AZ ELSŐ RÉSZT, MERT UTAL VALAMIRE, AMIT TALÁN NEM VOLNA JÓ MEGTUDNI! Az első részhez már írtam véleményezést, még ha kicsit kurtának is látszik. Végülis a lényeg benne van. Az „Aki bújt, aki nem” történetét ebben a második részben ott folytatták nagyjából, ahol az előző abbamaradt (kénytelenek, mivel 23 évente jön elő a szörny, az meg már a jövő, és feltehetően nem akartak átmenni mindjárt science fiction-be. Azt Jason-nel is csak a 10. részben tették meg :)). Persze Trisht és kedves öccsét (Darry nevűt) már magunk mögött hagytuk. Illetve utóbbi még befigyel szellem, illetve köldök formájában, de még az sem kizárt, hogy a fog is az övé. :)

Ahogy az jó folytatáshoz illik, itt sokkal, de sokkal több lesz az áldozat. Ezt már mindjárt a film elején megsejthetjük abból, ahogy a szörny egy helyi farmer fiát viszonylag gyorsan a hóna alá kapja táplálkozás céljából, az apa és a bátyó szeme láttára. Ez persze csak a bevezetés, hiszen mindjárt ezután megjelenik egy iskolabusz tele unszimpatikus középiskolás baseballjátékossal meg pompom-lánnyal. Naná, hogy hősünk szimatot kap (szó szerint), és nekiáll új testrészeket és belső szerveket vadászni magának.

Az, ami miatt annyira szerettük az első rész első felét, nyilván nem lehet jelen ebben a filmben, hiszen a nézők számára már nem titok, hogy kivel/mivel állunk szemben, azaz valószínűleg visszás hatást váltana ki, ha ugyanazokkal a feszültségkeltő módszerekkel próbálnának hatni ránk. Külön köszönet a készítőknek, hogy nem próbálkoztak olyan blődséggel, mint fellibbenteni a fátylat a szörny eredettörténetéről, mint azt sok horror esetében megteszik! Nincs tehát lassú felvezetés, hanem belecsapunk a közepébe, mivel sok még a (t)ennivaló a film végéig.

Mindegy, nem a sztori elmesélése a célom. Az „Aki bújt, aki nem 2.” tipikusan olyanra sikeredett, ahogy az egy folytatástól elvárható. Több a vér, több az akció, ugyanakkor a készítők következetesek maradtak, és nem tarkították a történetet valami új elemmel (új képesség, új karakter, stb.). Lehetne sorolni azokat a horrorokat, amiknek a folytatása maximum utalás szintjén érintkezik az eredeti történettel (Ideglelés 2., A hírnök 2., stb). Nem kell! Gondoljunk csak a Péntek 13. sorozatra. Miről szól? Jason fiatalokat öl ütő, szúró, vágó eszközökkel. Mindegyik rész erről szól. Működik? Működik. Nem kell mindig megváltani a világot. Az első rész jobban tetszik. A rendőrautós jelenet az egyik kedvencem az általam látott most már nem épp kevés horrorfilmből. De én a másodikat is nagyon szerettem és élveztem. Nem tudom, mi újság a harmadik résszel, de remélem, mihamarabb megnézhetem azt is.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
95%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
Mesés nyári szünet
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2014. Minden jog fenntartva.
T: T: