• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
Szárnyas fejvadász - A végső vágás (DVD) Szárnyas fejvadász - A végső vágás (DVD)


 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
180. Jester   [ ELŐZMÉNY ]
| 2016. szeptember 11. - 23:12

Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokról? - Ez pedig a könyv címe volt. A filmnek kevésbé lett volna frappáns.

179. Film-mániás
| 2016. szeptember 11. - 19:45

Tényleg a legjobb -és számomra valóban a végső- változata ez a "Penge-futár"-nak (Szárnyas Fejvadász: amúgy én gyatrának tartottam mindig is a Blade Runner címet, helyette szerintem találóbb, magától értetődőbb lett volna a "Replicants" (Másolatok) elnevezés ennek a mozinak)!
u.i:
Rutger Hauer pedig nagyszerű színész, ennyi!

178. .  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. március 30. - 16:15

Azt hiszem a Jeunet/Caro/Pitof filmek is idesorolhatóak.
Vidocq,Elveszett gyerekek városa,Delicatessen
De talán kicsit a Sejt is.

177. Harbinger
| 2011. február 24. - 8:17

Ha már Dick filmek, ki mit szól a bemutatásra kerülő The Adjustment Bureau-hoz? Bár nem ismerem a novellát, de az előzetesek alapján nagyon Dark Citys.

176. gerbence  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 22. - 9:52

Nem is feltétlenül sztoriban, inkább dramaturgiában, látványban, a filmes kifejezőeszközök "elbumfordiasulásában" látom a filmet meggyengülni a végére. (Példa: a Szárnyas fejvadász vagy a Kamera által homályosan a végére nyílik meg igazán, ez a film inkább ellaposodik kissé.)
Az Imposztornál sem a sztorival van baj, hanem az óvodás kivitelezéssel.

175. ergo  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 22. - 9:43

paycheck kihagyható...
nagyon gyenge feldolgozás, sci-finek és akciófilmnek is gyenge.

174. ergo  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 22. - 9:41

a legvégét leszámítva, emlékeim szerint, teljes egészében az írásának a feldolgozása, a film hozta azt, amit olvastam.

173. Harbinger
| 2011. február 21. - 23:19

És még kimaradt a Dark City, de látom eddig a Ghost in the Shell is csak egy valakinek jutott eszébe. Pedig e három (Blade Runner-rel) számomra nagyon egy témát dolgoznak fel, hasonló stílusban. Hosszú snittek, városképek, melankólikus zene. Habár a Dark City elég pergős, bár a díszlet totál film-noir. A GitS viszont nagyon sci-fi, de nagyon Dick stílusú.

A Minority Report és a Screamers is jó filmek, utóbbit nem rég láttam TV-ben és még mindig jó. Bár nagyon underground-B-movie-low budget feelingű, de mindenképp jobb, mint a Next, amit csak Cage miatt néztem végig. Paycheck-et még nem láttam - nem bírom a John Woo filmeket. Ezenkívül a Total Recall még a kedvencem.

172. gerbence
| 2011. február 21. - 18:15

Ami még nekem eszembe jutott az inspirációs listához:
-Akira
-Ghost in the Shell

Mindkettőt a zseniális kategóriába sorolom.

171. gerbence  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 21. - 18:07

Tényleg, Az elhagyott bolygót kihagytam. Igazából azt ésszel a "közepes", szívvel a "jó" kategóriába raknám, valójában szerethetőségre a kettő között van nálam.
Az eleje hibátlan, a közepe jó, a vége gagyi, viszont sci-fi is, Dick is, eléggé apokaliptikus hangulatú is, nekem ezek mind följebb tolják egy picit a valós érdemeinél. Összességében egy háromnegyedes az ötből.

170. creeper
| 2011. február 21. - 17:56

Nagyon tetszik ez a kezdeményezés, ne spórolhatok az "ihletettekkel" sem!

169. Ger_man
| 2011. február 21. - 17:54

Hát szerintem azért nem kéne ilyen rossz pontokat adni a Különvéleményre és a Felejtés bérére sem...

Igaz én nem olvastam a novellákat, vagy regényeket (?), de szerintem mind a két film nézhető, és szórakoztató, 10/3-4-et csak olyan filmre adnék ami annyira rossz hogy soha nem néznék meg újra:)

10/6-7-et mindkettőre adnék.

168. Joe Cornelius Hallenbeck  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 21. - 17:50

Én meg annak örülnék, ha filmvászonra kerülnének Elijah Bailey történetei :) De ennek esélye sincs, pedig azokból a sztorikból is fasza sci-fi film noirt lehetne összehozni, csak sajnos Asimovot még nem tudnak megfilmesíteni normálisan.

167. jevgenyij  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 21. - 17:38

Jó ötlet! Az én listám a következő, amilyen sorrendben láttam a filmeket:


Szárnyas fejvadász 10/10
Az emlékmás 10/9
Az elhagyott bolygó 10/4
Imposztor 10/5
Különvélemény 10/3
A felejtés bére 10/4
Next 10/3


A Dick által ihletettek listája:

Nyisd ki a szemed 10/8
13. emelet 10/9
eXistenZ 10/10


És örülnék, ha a "Fagyos utazás" című novellát megfilmesítené végre valaki...

166. Joe Cornelius Hallenbeck  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 21. - 17:25

Pedig a film noirt mint műfajt kedvelem, bár nem sokkal találkoztam :D

165. Joe Cornelius Hallenbeck  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 21. - 17:23

Kamera által homályosan, Különvélemény, A felejtés bére azok, amik tetszettek. A Mátrix nagy kedvenc és nem csupán az első rész, a másik két rész is (szerintem így alkot kerek egészet). A többi kimaradt. Total Recall sose hozott lázba, Equilibrium nem jött be (10 percig bírtam), Next és Imposztor úgyszint kimaradt - talán nem kár.

164. gerbence
| 2011. február 21. - 17:05

NA ha már szóba került, szedjünk már össze egy Philip K. Dick filmlistát!
Hátha egyikünk-másikunk kihagyott valamit, és szívesen pótolná. Az sem baj, ha értékelitek is őket, ez iránymutató lehet a többieknek. Én sem teszek másképp:

-zseniális:
Szárnyas fejvadász
Kamera által homályosan

-jó:
Total recall - Az emlékmás

-közepes:
Különvélemény

-szar:
Imposztor (pedig az egyik kedvenc novellám tőle)
Next
A felejtés bére (vagy ez ugyanaz?)

És amik szerintem (khm...) "inspirációt merítettek" a Dick-életműből:
-Mátrix
-Equilibrium
...ée egy ilyen lista-folytatás is érdekelne.


Ha pedig szerintetek ez az egész érdektelen/nem ide való/kapjam be, akkor bocs!

163. jevgenyij  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 21. - 15:35

Dehogy ugattam le, egyáltalán nem ez volt a célom. Csak gondoltam, megvédem a kedvenc filmemet...:) Ez persze csak vicc, a Blade Runner-nek nincs szüksége rá, hogy bárki is megvédje.

De a lényeg: Joe írta azt, hogy nem látott még rossz Philip K. Dick adaptációt. Ebből nekem az következett, hogy alapos ismeretei vannak Dick írásaival kapcsolatban. Persze egy filmnek meg kell állni a saját lábán is, ezért az eredeti alapanyagtól elvonatkoztatva valamennyi említett filmet gyenge közepes sci-akciófilmként jellemezném. És ez tőlem bók. De mivel Joe hozta fel az adaptáció fogalmát, erre reagáltam, hogy az adott írások mozgóképes értelmezéseként mindhárom film katasztrófális. Persze csak szerintem.

A filozofálgatás pedig simán kötelező lenne egy magára valamit is adó filmrendező számára, ha képes lenne kellő alázattal nyúlni Dick életművének bármelyik darabjához. Gondolj csak bele, egy olyan íróról beszélünk, akinek az jelentette a legnagyobb kihívást mindennapjai során, hogy saját maga számára meghatározza a valóság mibenlétét "egyszer és mindenkorra". Na egy Dick-adaptációban én ezt a fajta tépelődést, önmarcangolást, és cél nélküli kiútkeresést szeretném végre viszontlátni! Természetesen az SF műfaján belül maradva. Mivel mindezen jegyek nyomait sem tudtam felfedezni az említett három filmben /annak ellenére, hogy a két novella és az egy kisregény simán mindent visz a kategóriájában/ ezért mondom, hogy katasztrófálisak, mint adaptációk.

Ja és még valami: ha nem akarom, hogy órákat füstölögjenek a képembe, akkor nem nézek film noir-t.:)

162. csabaga  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 20. - 15:55

Maradéktalanul nekem sem tetszik,de vannak kiváló és elgondolkodtató részei.
Nem tudom,a moziváltozatot ismered-e,na én azon majd megpukkadtam a végén mérgemben.
A narráció ott meg valóban egy "altató".
Ehhez képest a RV. kiváló darab,bár mindig van hiányérzetem,de azért már ötször láttam az elmúlt 10 évben.
Szerintem megvehetnéd,majd egyszer talán megtetszik.:)Ma talán komótosnak tartod,de később már nem.Én is voltam így sok filmmel.

A Különvéleményt ehhez képest elég "gagyi" mozinak érzem.Ott aztán az akció teljesen háttárbe szorítja a film mondanivalóját.

161. Dilibogyo
| 2011. február 20. - 12:15

Elsőre nekem is szokatlan volt a Szárnyas fejvadász, de én ezt annak tudtam be, hogy az epikus, nagy ívű történeteket kedveltem, a kisebb eseményeket bemutató filmeket kevésbé. Mára ez megfordult, és így azt kell mondjam, nekem Ridley Scott-tól ez a második kedvenc filmem (és az utolsó filmje, amit még értékelhetőnek tartok a saját skálám szerint) az Alien után. És a sci-fi listámon is előkelő helyen szerepel.

A BR-ben és hasonló társaiban az a jó, hogy a történetbeli világ egy nagyon pici jelenetét, eseményét mutatja be, az egészre csak utalgatások történnek. Amolyan balladai homály-féle (hasonló amúgy a Hold tematikája is). És emiatt nyílik nagyra az ember fantáziája ... ahogy tovább gondolod, hogy milyen lehet az a világ, amit bemutat (pl. a kínai nyelv világnyelvvé válása).

160. Joe Cornelius Hallenbeck  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 20. - 11:23

jevgenyij azt mondja, hogy inkább ne néztem volna meg... érdekelt és sokat beszéltetek róla itt a topikban, és ha valami felkelti az érdeklődésemet, akkor megnézem. a két kimenet úgy is, hogy tetszik vagy nem tetszik. egyáltalán nem bűn rossz a Szárnyas fejvadász csak sokkal kevesebbet nyújt, mint amit az ember elvárt volna tőle. nem érzem azt, hogy leugatott volna, hiszen lehet véleményem a filmről még ezen a fórumon is. nem vitatom a film érdemeit, az alkotókat is kedvelem, csak ez most nem igazán talált be se hangulatilag, se történetileg. nekem a 200 éves ember jobban tetszett regény formájában és az Én, a robot is nagyon messze van az Én, a robot novelláktól... de azt kell mondjam, hogy korrekt filmeket hoztak össze belőle. PKD feldolgozásokból nekem A felejtés bére kifejezetten tetszett, a Különvélemény is jó film, bár túl van hype-olva az is, mert meg lehet azt nézni úgy 5 évente egyszer, de nem egy kiemelkedő film. ahogy a Szárnyas fejvadász sem kiemelkedő számomra, pedig imdb-n előkelő helyet foglal el és jó az értékelése (a film megnézése után megnéztem, hogy milyen). pedig a Szárnyas fejvadászt még elő is rendeltem látatlanba (néha hazárdírozok), de jobb, hogy megnéztem, mert így visszamondhatom :)

159. .  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 20. - 10:53

Na ez azért barokkos túlzás.De ez nem az a topic,ne offoljuk szét.

158. hamsy - Toruk Macto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 20. - 10:45

mint könyvadaptáció egyik film sem hű csak nagy vonalakban Asomov novelláihoz. azonban mint film megállják a helyüket.

157. .  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 20. - 10:37

És az a két felsorolt film is milyen borzalmas volt!Pedig az Asimov.

156. hamsy - Toruk Macto  [ ELŐZMÉNY ]
| 2011. február 20. - 10:32

látod JCH erről beszéltem. ha elmondod, hogy nem tetszik, akkor egyből leugatják az embert, hogy inkább csendben maradtál volna.


"Csak egy kicsit nyitottabbnak kéne lenni, meg mondjuk kicsit több PKD-t olvasni.."

már ne haragudj meg, de egy film álljon már meg a saját lábán, ne kelljen elemzéseket, életrajzi könyveket, meg az adott szerző isten tudja hány könyvét elolvasni, azért, hogy én is átérezzem a történetet. az általad felsorolt filmek: Next, A felejtés bére, Különvélemény közül, talán a Next-re lehet azt mondani, hogy nem éppen a legjobban sikerült darab, mint film. a másik kettő, de még a Next is olyan filmek, amiket megnézve tudom azt, hogy miről szólt, nem filozofálnak meg füstölögnek órákat az ember képébe (milyen jó, hogy akkor még nem volt 3D). ja és igen, engem mint filmnézőt marhára hidegen hagy, hogy előtte az volt könyvben. a kettő nem egy és ugyanaz sosem. attól, hogy valaminek volt egy előzménye könyv formájában még nem muszáj mozgóképen is ugyan annak lennie, lásd Én, a robot, vagy a 200 éves ember.

LAPOZÁS: 180-156 | 155-131 | 130-106 | ...első oldal »


Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: