• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Szurov Zoltán termékkritikái:
Találatok száma: 14 db. (1 oldal) | Jelenleg mutatva: 1. oldal (1-14. termék)
Termék/oldal: 20 | 40 | 60 | 80 | 100
<<< első oldal
< előző 1 következő >
utolsó oldal >>>
1.
Croodék (BD+DVD) The Croods (xpcroods) (2013)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2014. máj. 1. - 14:41
A még hihetetlenebb család
A Dreamworks készítői tipikus alapmodellű családi felállást prezentáltak kimondottan a felnőtt nézőközönséget célozva meg.
Grug a legkomikusabb karakter a felnövő kamaszlányát elengedni képtelen családfő archeotipusa szerepében, majd hibátlanul modellezett a férje jellemhiányosságait türelmesen eltűrő feleség, Eep, az újdonság varázsa csábításának engedő kíváncsi kamaszlány, Thunk az elhízott, kissé bugyuta kisöccs és a családfőt folyton zsörtölődő bosszantó anyós is meg egy kócos pelenkás kislány akit még batyuként cipel a család. Mikor pedig megjelenik az újító frissességet hozó „modern” fiatal fiú, akkor teljessé válik a paletta. A legnagyobb telitalálat, hogy Grug a családfő karaktere hangjának sikerült megnyerni Nicholas Cage-t. Aki ugyanis aki látta Cage-t az Orchideatolvaj és a Trükkös fiúk, neurotikus és fóbiás szerepében az nyomban belefog szeretni az eredeti hangsávba amiben az újdonságoktól félő, fojtott orrhangon hadaró Cage viccesebb mint valaha.
A magyar szinkronhangok is tökéletesek.
Már a legelső tíz perc is rekeszizomszaggató mikor a család egy felgyorsított montázsban éhesen kizúdul a barlangjából és rögbimérkőzésre hajazóan egy emberként küzdenek napi élelmükért, egy hatalmas strucctojásért. Szegény Grugnak már csak egy csepp marad a tojásból, de azért a családjáért minden önfeláldozásra kész barlanglakó derűsen megjegyzi: „Semmi baj. A múlt héten már úgyis ettem.” Nem csak az ilyen szóbeli poénok fergetegesek de érdemes ráfigyelni a komikusan kidolgozott arcmimikákra is.
Ilyen a tökéletes szórakozástatás! Akrobatikus kalandok a mindennapi túlélésért, színpompásan megrajzolt dzsungel növényzet és vicces állatok, tanulságos és megható jellemfejlődések a történet végére. Minden ötpercenként zúz valami kataklizma, vulkánkitörés, földrengés, kátrányfolyás, ami által nem marad kihasználatlan a házimozi rendszer egyetlen hangfala sem. És ez az egyik szuper a blu ray lemezen. Ha ilyenkor kikapcsolnánk a mélysugárzónk és kicsire állítanánk be erősítőnkön a hangfalainkat, még akkor is kellő dinamizmussal dübörögnek a remek térhatású hangeffektek. És nem is akármilyen hangok ezek! Mikor a bivalyerős Grug mérgében belerúg egy farönkbe, az olyan süvítően száguld a messzeségbe, hogy azt hinni mindjárt Föld körüli pályára is áll. Vagy amikor egy vulkánkitörés következtében egy sziklatömb hatalmas robajjal becsapódik a hegyoldalba azt olyan baljóslatú hang előzi meg amilyet utoljára a Ryan közlegénye megmentése partraszállási jelenetében lehetett hallani mikor a partraszálló naszádok körül robbantak a bombák.
Ezekben az izgalmas akciójelenetekben mutatkozik meg igazán az animátorok nagy részletességű aprólékos munkája is, ahogy Croodék egy földtörténeti katasztrófa után előbukkannak a lassan oszladozó porfelhőből. Grug legutolsó menekülése a „világvége” elől pedig tökéletesen vegyíti a gyomorszorító izgalmat és helyzetkomikumot miközben nem csak magát, de még mindenféle kóbor állatot is felkap a frissen összetákolt „mini Noé bárkájába”.

Az extra tartalmak vegyes érzést keltőek. Egyrészt, mert többségük úgyis megtalálható a kiadványhoz adott sima dvd-n , másrészt egy ilyen szuper alakításokkal és káprázatos animációval elkészített mozihoz mellékelve azért többet és jobbat is elvárna az ember.

Először a dzsungelvilág 9 vicces teremtményét mutatja be Eep, amit sajnos csak az angolul tudók fognak érteni.
„A csimpa barlangi naplója” ugyan feliratos, de ezen a verbális poénoktól hemzsegő minitörténethez leginkább egy frappánsított magyar szinkron hiányozna.
A feliratozott „Legyél művész” című ami a főanimátor kedves instrukciója vezetésével lépésről-lépésre bárkit megtanít arra, hogy egy szál ceruzával megtudjon rajzolni 3 szereplőt, Csimpát a majmot, egy bolyhos ragadozócicaféleséget és egy minielefántot, nagyon hasznos, hogy fejlesszük kézügyességünket.
A World of dreamworks animációiban, a Shrek, Madagaszkár, Így neveld a sárkányodat és Kung fu panda zenés betétei próbálnak meg szórakoztatni, de ezt korábbi Dreamworks kiadványokból meg már úgyis unalomig ismerjük.
Ami viszont szerintem a legjobb, a 4 kihagyott jelenet, melyek mindegyike a rendezőpáros bevezetőjével kezdődik, akik meg is indokolják miért vágták ki ezeket a remek részeket. Na ez nagyon vicces. Különösen az amelyikben a minden újtól elzárkózó, félelmektől hemzsegő apa úgy akar gyorsan egy új otthont felhúzni, hogy egy ajtónak kikiáltott sziklával kezdi, amit mihamarabb magukra is akar zárni. Szerencsére ez az extra is feliratos.
A Sneak peak-ben a Zöld urai, a Turbó, valamint, Percy Jackson dolby digitalos előzetesei dübörögnek HD felbontásban. Feliratosak szintén mint a Croodék előzetese.

Mindent összegezve a blu ray kiadvány extrakínálata sokaknak csalódást fog okozni, de az, hogy nagyfelbontásban élvezheti a részletesen kidolgozott és látványos animációs kalandot, az egészen biztosan nem.

Szerintem ez a legjobb animációs mozi, mert Alan Silvestri zeneszerző (Vissza a jövőbe) olyan változatosan érzelemdús a fináléban pedig bombasztikus zenét komponált, hogy mostanában akarva-akaratlanul mindig ezt dúdolom.
Kritika elbírálásának dátuma: 2015. máj. 27. - 11:50
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 8.5/10 volt.
2.
Django elszabadul Django Unchained (2012)  
1.990 Ft
Listaár: 4990 Ft (-60%)

Kosárba teszem

A beszerzés bizonytalan
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2014. máj. 1. - 14:52
Kultfilmhez méltatlan kiadás
Az emberiség 80%-a szadista, aki amint hatalmat kap, nyomban késztetést érez arra, hogy embertársait kegyetlenül elnyomva uralkodjék rajtuk. Aki volt már katona vagy rabszolga az 1800-as évek amerikájában az biztosan tudja miről van szó. Ha valakinek viszont egyik opciót sem sikerült megízlelnie az élet viharaiban az most legalább az egyikről mégis fogalmat alkothat. Itt van ugyanis a Django elszabadult, ami egy modorosan kulturált fejvadász (Christoph Waltz) és az általa felszabadított, sokat szenvedett Django nevű rabszolga (Jamie Foxx) barátságáról szól, de ami a film címén, Louise Bagalow az eredeti Djangoból idézett dalain és a főszereplő kálváriáján kívül ugyan semmi rokonságot nem tud felmutatni a Franco Nero főszereplésével készült 1966-os klasszikussal, ám a segítségével mégis átélhetjük a felszabadító érzést, milyen jó is odapörkölni tahó parasztoknak. De éppen ezért, ezt a filmet ugyanolyan bűn szinkronizálva nézni, mint amekkora bűn a rabszolgaság volt. A magyar szinkron ugyanis nemcsak nagyon harsányra sikerült, de nem is tudja visszaadni Christoph Waltznak Djangohoz intézett atyáskodó-mentorkodó szavait sem a déli államok rabszolgatartó parasztjainak jellegzetes hangsúlyozásait. Némelyek közülük pl. az amelyik kutyával tépet szét egy szökött niggert az még beszélni se tud rendesen.
Ám ami Quentin Tarantíno erőssége szokott lenni minden filmjében, az most a gyengéjének bizonyul a Djangó elszabadultban. A kimért hűvös és körülírt párbeszédek néha jelentéktelen dolgokról, amik a látszat ellenére azért mégsem csak olyan jelentéktelenek hiszen társalgási életünk, mindennapjaink 70%-át is az ilyen apróságoknak tűnű csacsogások teszik ki. De a Djangoban ez azért mégis túl hosszúra sikerült. Annál is inkább, mert pontosan azért szeretjük a western filmeket, hogy ha igazságérzetünk azt súgja, hogy ha lőni kell, akkor nyugodtan lőhetünk a szabados vadnyugaton, de most a túl sok bevezető duma miatt a nézőnek várakoznia kell míg a gonoszok megbűnhődnek az elszabadult Djangó egy-egy jól irányzott lövése által. Akinek azért van türelme végigülnie a majdnem 165 percet mire a várva várt bosszú katarzis élményéhez eljut-ahol a blu ray kiadványba fektetett néző bőven fog kapni a pénzéért cserébe szaftos/dinamikus golyó süvítéseket, becsapódásokat, vérplaccsanásokat-azért addig sem fog unatkozni, mert közben a kiváló szinészek első osztályú játékkal jutalmaznak meg korhűen és ízlésesen szabott kosztümjeikben. Külön élvezetesek a finom zenei betétdalok és legendás filmekből felturbózott beállítások, ám itt némi hiányérzetet tapasztalhatunk. Nincs a lemezen ugyanis semmilyen felirat a dalokhoz sem a Tarantinora jellemző lelkes audiokommentár, ami rávilágíthatna, hogy a videotékásból kultfilmrendezővé felnőtt fenegyerek mely filmekből koppintgatott tisztelgés címszó alatt.

Éppen ezért kellemes meglepetés a jelenetválasztási opcióban található mini menürendszer, ami a filmben levő 35 zenei betétrészhez kalauzol és ráadásul ki is írja a zeneszerzők, előadók és azon legendás filmek címét amelyből ídézve vagyon. Nagyon kúl zenék.
A maradék extratartalom gerincét 3 egyenként 13 perces kisfilm alkotja.
„A spagetti western újragondolása” a lovak, kaszkadőrök fáradozásairól szól és többek között az is kiderül belőlük, hogy miért tudta Jamie Foxx olyan magabiztosan szőrén megülnie a lovat. Van még benne egy fura kisember is, egy úgynevezett gyorslövő világbajnok aki a nehéz hatlövető csípőből való villámgyors előrántásával és pörgetésével kápráztat el bennünket.
A másodikban Sharen Davis kosztümtervező kalauzol minket lelkesen a film szemet gyönyörködtető divat és színvilágába.
A harmadik a „Remembering J.Michael Riva” a Django elszabadult nemrég elhunyt produkciós tervező munkáinak szentel emléket. Ez a rövidfilm egyszer nézhető míg az első kettő azért többszöi alkalommal is érdekfeszítő.
Tarantino xx blu ray collekció előzetes beharangozó és Django elszabadult soundtrack promo próbálja még megfűszerezni a soványka extra tálalást.

Nem egy kiadós lakoma és ez sok filmtörténeti körítésre kiéhezett rajongónak biztosan nem lesz elég. Ezen talán az sem fog segíteni, hogy a Django elszabadult blu ray kiadvány borítója kétoldalas, vagyis a tokot belülről kinyitva egy szép filmbeli jelenettel találkozhatunk.
Kritika elbírálásának dátuma: 2015. máj. 27. - 11:50
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 8/10 volt.
3.
Gravitáció Gravity (xpgrav) (2013)  
1.990 Ft
Listaár: 6990 Ft (-72%)

Kosárba teszem

RAKTÁRON
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2014. ápr. 19. - 12:55
Életben maradni
Olyan értékes kiadvány ez, mint amilyen értékes gyöngyszem az űrben úszó kék bolygónk, a Föld.
Mert a történet azért többről is szól mint pusztán a Föld körül 80000 km/órás sebességgel száguldó pusztító űrszemét miatti George Clooney és Sandra Bullock alakította két űrhajós kisodródásáról a világűrbe ahol azok kétségbeesetten próbálnak megkapaszkodni a semmiben és valahogyan visszatérni a Földre. Hanem mindezt az életben maradni akarásról szóló egyszerű történetet olyan költőien gyönyörű képekben meséli el a rendező az operatőr és a zeneszerző hogy, az ámulattól tátva marad a néző szája. A lélegzetelállító űrbéli képek szinte inspirálnak az elmélkedésre és egyben ez a film egyik nagy erénye is, a zseniális operatőri munka ami nem csak gyönyörű, de egyben izgalmas és szemléletes fizika óra is lehet az űrbeli körülményekről. A film elejétől az utolsó percéig, minden képkockája egyetlen pillanatra sem untat. Már vagy tízszer láttam, de még mindig találok benne valami újat. Mert azért hányan mondhatjuk el, hogy megtapasztalhattuk valaha az űrbeni súlytalansági élet minden szépségét és veszélyét is egyszerre?
Mindehhez a változatos éteri és katarzis élményt nyújtó felemelő zene asszisztál ami néhol viszont- amikor a puskagolyó sebességgel száguldó törmelék miatt elszabadul a pokol- olyan húsba markoló zsigeri félelem érzést kelt mintha a fém szaggatná az emberi testet.
A két szinész teljesítménye és mélyen kidolgozott karaktere is 100 százalékosan maradandó élményt nyújt. Clooney még a legnagyobb vészhelyzetben is önmaga paródiájaként non-stop sármőrködik és tingli-tangli country zenét hallgat,de ha kell meglepően mély érzelmeket is képes kimutatni, csakhogy megnyugtassa rémült kisegér módjára bepánikolt űrhajós társnőjét. Sandra Bullock pedig tökéletes átéléssel alakítja a kislánya elvesztése miatti világfájdalmát még az űrbe is magával cipelő aztronauta szerepét. Két legkedvencebb jelenetem az mikor Bullock egy űrkabin menedéket nyújtó belsejében magzatpózban lebeg a súlytalanság állapotában vagy amikor magányos és tehetetlen kétségbeesésében kutyavonítást utánozva ugat mintha csak a holdat akarná megugatni.

A kiadvány képe tökéletes, sőt! Földünk űrbéli látványa mintha még ragyogóbbnak is látszana, mint a valóságban. De azért ha az extra tartalmat egy bónus korongra helyezték volna és nem a filmet tartalmazó lemezre akkor a kép még tökéletesebb lett volna.
Mivel az űrben nem terjednek a hanghullámok ezért a film hangmérnökei is igyekeztek reális hangkeverést alkotni, de azért az eredeti angol hangsáv mégis nagyon kifinomult és a térhatás is intelligensen szól minden hangfalon. Ám a magyar szinkron már nem annyira kielégítő. Clooney hangsúlyozásához nem illik és nem is ér fel magyar megfelelője, valamint
míg az eredetiben Sandra Bullock pl. legalább 56-szor cincogja el azt a szócskát: „No”. „No, no, no, no, no, no.” az magyarul már nem hangzik sem ugyanúgy sem ugyanannyiszor.
A térhatásban nekem mégis az a rész tetszett a legjobban, mikor a Clooney alakította űrhajós megkérdezi Sandra Bullockot, hogy mit szeret legjobban a világűrben és a nő lenyűgüzve a Föld grandiózus látványától ezt suttogja magának „A csendet”. Suttogó hangját ekkor a hátsó hangfalakból hallani.
Sajnos a magyar hangsávon ez a rész, meg még néhány, már nem ugyanoda van pozicionálva.

Páratlan élménnyel kényezteti magát aki végignézi az extraként adott majdnem 3 órás 14 fejezetekre osztott tartalmas és érdekfeszítő anyagot, ami felér egy rendezői kommentárral is, plusz Nasa felvételek és szakmai magyarázat segítségével gyorstalpaló ismeretszerzés is a súlytalansági állapotokról, valamint szól az arra való fizikai felkészülésről, az előkészületekről, a lélegzetelállító kamera beállításokról, az űrben uralkodó fényviszonyokról, a díszletek realisztikus megalkotásáról, vizuális trükkökről, filmzenéről, ahogy a zeneszerező végigkommentál egy szemkápráztató jelenetet, hangeffektusokról, a Clooney és Bullock közötti kiváló munkakapcsolatról, bohóckodásokról a forgatások közben, metafórikus képi ábrázolásokról a filmben, a jelenetekkel összhangban beleolvashatunk a forgatókönybe és még rengeteg csupa-csupa érdekesség.
Itt megint el lehet mondani, hogy pusztán már az extra tartalomért megéri a blu ray kiadványba fektetni. Ráadásul kapunk még egy 20 perces Nasa dokumentumfilmet is Ed Harris szinész narrációjában az űrszemét világűrbeni elterjedéséről és azon fáradozásokról, hogy miképp lehetne azt eltávolítani. Egyszer nem is elég végignézni mindezt. És akkor még nem is beszéltünk Alfonso Cuaron fia, Jonas Cuaron „Aningaag” című rövid filmjéről, ami azzal az eszkimó férfival történő rádió beszélgetésről szól akivel Bullock az űrben próbált kapcsolatot létesíteni. Ez a rádió beszélgetés azonban most csak az eszkimó férfi szemszögéből mutatja be az eseményeket, Bullocknak csak a hangját hallani. Már a film legelső megtekintésekor is kíváncsi voltam vajon miről beszélhet a rádióban az eszkimó. Megindító, hogy mivel nem értik egymás kommunikációját, szépen elbeszélnek egymás mellett. Míg az űrhajósnő a közelgő haláláról beszél, közben az eszkimó egy nagyon öreg kutyája miatti aggódásáról, akit nincs szíve elaltatni, mert annyira ragaszkodik hozzá. Ez a jelenet habár egyszerű, mégis nagyon szép.
Akárhová kapcsolom is a lemezt, a felvillanyozó extrákra amikből csak úgy árad az éltető kreativitás vagy a film bármelyik pontjára, egyszerűen lenyűgöz és tátott szájjal azonnal a fotelhoz kötöz. Ugyan ez igaz a filmbeli jelenetekbőll lélegzetelállítóan összevágott mozgó menűre is amit hosszan elbámulna az ember. Egyedül az unalmas fehér belső papírborító és a fekete színűre szitázott lemez okoz csalódást,
de azért mégis,a Gravitáció film és a kiadvány egy 10-es skálán a 11-es értéket üti meg és nekem annyira tetszett, hogy holnap ki is lövöm magam az űrbe. A ping-pong készletem már be is csomagoltam.
A Gravitáció bizony az év produkciója és minden bizonnyal be is írta magát a filmtörténelembe! Öngyilkos jelölteknek és életuntaknak különösen ajánlott, mert a film üzenete, még ha ezer okod lenne is meghalni, akkor is, válaszd inkább az életet, törekedj életben maradni, mert az élet jobb!

Kritika elbírálásának dátuma: 2014. máj. 2. - 7:28
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 8.8/10 volt.
4.
Az őrület határán The Thin Red Line (1998)  
2.990 Ft
Listaár: 6990 Ft (-57%)

Kosárba teszem

RAKTÁRON
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2014. ápr. 19. - 13:04
A paradicsom elvesztése
A film kereteként a Quadalcanali szigetekért folyó kegyetlen csata szolgál amit amerikai tengerészgyalogosok vívtak a japánok ellen a 2. világháború idején 1942-ben.
Az őrület határán egy tökéletes háborús filmbe oltott filozófiai elmélkedő, különös narratív elbeszélésmóddal amiben rengeteg különböző karakterű szereplők kerülnek fókuszba és gondolataikat a saját érzéseikről, vívódásaikról, elgondolkodtató monológjairól hangosan hallani, ami által a nézőben számos erkölcsi kérdés fogalmazódik meg. De akár turista hívogató reklámfilmként vagy természetfilmként is megállná a mű a helyét, annyira szépen van fényképezve a Quadalcanali paradicsomi szigetvilág festői naplementéivel,színpompás állatvilágával.
Azt a folyamatot ahogyan az édeni táj lángoló pokollá változik s ezzel egyidőben a katonák is belülről átváltoznak vérszomjas fenevadakká egyedülállóan elgondolkodtató módon mutatja meg a különc Terrence Malick rendező és ami a legzseniálisabb, hogy a fentieknek a tökéletes harmonikus egyvelege teszi a filmet lelket megérintő spirituális élménnyé.
Számtalan érv szól a nagyfelbontású adathordozón való beszerzés mellett. Hans Zimmer és John Powell zeneszerzők éteri filmzenéje, John Toll operatőr lázálomszerű paradicsomi képi világa pl. ahogy egy fénysugár átszűrődik a páradús, élénkzöld dzsungel lombkoronái között, vagy a kifinomult ugyanakkor brutális hangeffektek a csatajelenetekben és ahol minden szereplő az elementáris félelmet, fásultságot vagy szó szerinti őrületet páratlan színészi eszköztárral mutatja ki.
Itt érdemes is elgondolkodni, hogy vajon miért „A vékony vörös vonal” a film eredeti címe:. Ez az amerikai mondás utalás arra, hogy az épelméjűt az őrülttől, csak egy hajszál vékony vörös vonal választja el.

Könnyfakasztóan szép mozgó
menü fogad minket a lemez behelyezésekor. A katonák türelmetlen parancsnak engedelmeskedve animált lángtengerben futnak értelmetlen halálukba, csak azért, hogy a nagy véráldozatokkal járó rohammmal felettesük egy még nagyobb felettes elismerését vívja ki magának miközben egyfolytában szól a filmben is hallható melanéz bennszülött szigetlakók melankólikus dala.
Az angol dts hd hangsáv a legkiválóbb minőségű csakúgy mint a nagyfelbontású élénk színvilágú kép.
A magyar hangsáv rajongóinak viszont sajnos csalódniuk kell, mert az szégyenszemre csak pro logic és aki ezt a hangsávot választja annak le kell mondania az olyan részletgazdag élményekről, mint mikor pl. egy lágy szellő megsuhogtatja a békésnek tűnő dús aljnövényzetet ami gyilkolásra váró ellenséges katonát rejthet. Ezek az apró nűanszok rengeteget tesznek hozzá a dzsungelharcok párás atmoszférájához.
Viszont a figyelmesen és jól összeszedett extra anyagoknak van magyar feliratozása. Ez alól sajnos kivételt képez a producer, produkciós tervező, és John Toll operatőr közreműködésével készült audio kommentár ami még angol feliratozást sem kapott.
A 3 egyenként bő húsz perces kisfilm viszont annyira érdekesen világít rá a háborús mozi emlékezetes pillanataira, hogy megéri a többszöri újratekintés figyelmét is.
Az egyikben a színészek mesélnek forgatási élményeikről s hogy színjátszás közben mennyire nem látták át,hogy Terrence Malick szokatlan rendezői stílusának a végeredményéből vajon mi fog kisülni.
A másodikban a film vágásáról beszél 3 vágó.
A harmadikban pedig Hans Zimmer zeneszerző beszél a film zenéjének nehéz szülésésről és Terrence Malick rendezővel való idegőrlő közös munkájukról.
A pacifista gondolatokat ihlető film megtekintése után, erős kontrasztként megtekinthetünk még 5 korabeli propagandista hangvételű híradó tudósítást is a Quadalcanali
ütközetről.

A kihagyott jelenetekből 8 is van amik egészen terjedelmesek és nagyon jók. Az egyikben még Mickey Rourkot is láthatjuk egy félőrült mesterlövész szerepében aki rá jellemző módon itt is sír.
Akit érdekel, az könyvjelző funkciót is talál a lemezen.
Kellemes élmény, hogy ha az embernek a filmnézés közben kedve szottyan beletekinteni valamelyik extrába, akkor menet közben is felugrik egy menürendszer, majd ha az extra megnézésével vissza akarunk térni a filmhez. akkor a lemez megjegyzi, ahol abbahagytuk és ugyanott folytatódik a műsor.
Nagyon okosan, a film hangulatához és kiegészítéséhez intelligensen összeállított az extra anyag ami bizony megéri a blu ray formátumon való beszerzést, annál is inkább mivel a sima dvd kiadványon egyedüli ráadásként csak 11 melanéz dal található, ami viszont erről a lemezről egészen egyszerűen és érthetetlenül hiányzik. A lemez kissé fakóbb szitázása a dvd kiadáshoz képest némileg visszalépés, valamint az is, hogy mialatt a dvd borítója belülről gyönyörűen élénk színűen van fényképezve ezzel szemben a blu ray tokot kinyitva csak a fehér papírbelsővel találkozunk.

Egy csomó Oscart-legjobb film, legjobb hang, ez a mű söpört volna be ha az Őrület határán bemutatási évében a Ryan közlegény megmentése nem lett volna. De volt.
Gyorsan nézze meg minden ember, különben még azon kapja magát, hogy valami hőzöngő militarista barom hazafiságra utaló szónoklatai hatására fegyvert nyom a kezébe és a lángoló pokolba küldi, hogy embertársai torkának essen.
Kritika elbírálásának dátuma: 2014. máj. 2. - 7:28
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 8.2/10 volt.
5.


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2012. júl. 2. - 14:24
Feltámad a vadnyugat
Az indentitászavarban szenvedő gyíkféleség legendája akkor kezdődik mikor egy határmenti vadnyugati kisvárosban botcsinálta sheriff válik belőle légből kapott hazugságai által. Igazi nevét talán Ő maga sem tudja, a Rango nevet is úgy találja ki magának.Végül aztán így válik filmes elődjeihez, Django-hoz és Clint Eastwood-hoz felnőve igazi hőssé. "The man with no name"

Azért annak igen erős filmtörténeti oka van, hogy Johnny Depp kölcsönzi szinkronhangját Rango-nak. Hisz Depp az a fajta szinész akit nem skatulyázott be a szakma, mint pl Harrison Ford-ot aki unott-untalan a családjáért aggódó apát alakít aki végül sikeresen hőssé magasztosul. Depp eddigi szerepeiben, túlnyomórészt a semmiből jött senkit testesítette meg. A Csokoládé vándor cigánya, az Arizónai álmodózók teng-leng életet élő nihilistája vagy a Karib tenger kalózának sodródó törvényen kívülije. Depp ilyen értelemben, mint a szinész ambícióval megáldott Rango tökéletes alteregója, névtelen senki, de bárki lehet.

A Rango láttán a legemlékezetesebb vadnyugati filmek jutnak eszünkbe:
-A jó a rossz és a csúf-ból a csúf sikolyba elnyelődő káromkodása.
-Az egy maréknyi dollárért porszélfútta utcai leszámolása, ahogy Clint Eastwood hanyagul átveti poncsóját a vállán.
-A Volt egyszer egy vadnyugat nyikorgó, olajozatlan szélkereke.
-A félszemű jól nevelt de bosszúszomjas kis hölgye.
-A Délidő-ből, a sheriff által földre dobott sheriff csillag.
-A Vissza a jövőből amikor Veszett kutya Tannen párbajban leakar számolni Marty McFly-al, csak most Bandita Bill .

De Gore Verbinski rendező nem érte be csupán western filmes ikonok előtti tisztelgéssel. Megidéződnek többek között az Apokalipszis most Wagner zenére támadó helikopterei plussz egy horrorfilmbe illő élőholtak földből előmászó hadserege is a szintén Verbinski által rendezett A Karib tenger kalózai c. filmből.
A zenei betétek, amik Ennio Morricone legdicsőbb pillanatait juttatják eszünkbe fülbemászóan teszik emlékezetessé a spagetti westernnek, ennek a mára talán már kihalt legendás műfajnak a miliőjét, és már pusztán ezért is élvezetes újra és újra megnézni a Rango-t..

A blu ray lemezen való beszerzésért kiáltó vizuális gegek oly tökéletesek, hogy ha nem tudnánk, hogy a számítógépes animáció ilyen magas technológiai szinten jár, akkor azt hinnénk, hogy élőszereplős a történet és a részletgazdag díszletek is valódiak. A hangzásvilág remek térbeli kidolgozása és dinamikussága hallatán megnyugodhatunk, hogy valóban megérte beszerezni a filmet, erre egy jó példa mikor Kígyó Snake szitává lövi a Sheriff feliratot. Az eredeti angol dts hd hangsáv nemcsak hogy ütősebben szól, mint az egyébként aránylag jól és viccesre sikerült de azért érezhetően halkabb magyar szinkron, hanem emellett jobban ki is emeli a szereplők tájszólásából adódó verbális poénokat. Azért e tekintetben a magyar változat is szépen remekel, különösen mikor Babszem beszél.A klasszikus felállású 4 mexikói énekes spanyol akcentusú compadre, Babszem, a polgármester vagy Bandita Bill, egytől-egyig remekül szabott szórakoztató karakterek és megmernék esküdni rá hogy a történetet felkonferáló egyik zenésznek Antonio Banderas kölcsönözte a jellegzetesen rekedtes hangját.....de a stáblistában nyoma sincs a nevének.

Nem lenne csoda ha a Rango ott lenne az Oscarra jelölt legjobb animációs filmek között.

Rango szinte a szó szerint vég nélküli mulatságos ripacskodása láttán pedig még azt a technikai vagy szándékos malőrt is megbocsátjuk Verbinskinek, hogy hősünk néha a jobb, máskor a bal oldalán hordja a hatlövetűt.

Kritika elbírálásának dátuma: 2013. ápr. 21. - 20:09
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 7.8/10 volt.
6.
A jó, a rossz és a csúf (bővített változat) Il buono, il brutto, il cattivo (1966)  
6.990 Ft
 

Kosárba teszem

A beszerzés bizonytalan
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2013. már. 25. - 14:30
A rendező, a zeneszerző és a vadnyugat
Lenyűgözően élethű a világ legjobb westernje blu ray kiadásának képminősége! Bár egy-két helyen életlen, de ez egyáltalán nem zavaró. Annyira pontosak a közelről vett bőrszínek, hogy szinte érezzük a vászonról a szereplők több hetes, mosdatlan, izzadt bűzét. És pontosan ez az egyik jellemző eleme a Sergio Leone által készített spagetti westerneknek, hogy nagyon realisták! Mint ahogyan az a bőséges és érdekfeszítő extra anyagból is kiderül, a rendező alapos történelmi kutatómunkát végzett a vadnyugati barbár állapotokról, öltözetekről és a korabeli polgárháborús helyszínekről meg fegyverekről.

A lemez behelyezése után egy megunhatatlan first shoot person 3 dimenziós játék hatását keltő mozgó menü fogad minket amit akár órákig is élvezetes nézni és elhallgatni, köszönhetően az alatta kristálytisztán csendülő Ennio Morricone „Az arany láza” című műnek, annak a legendás zeneszerzőnek a dallamainak akinek utánozhatatlan kompozíciói western opera színvonalra emelték A jó, a rossz, és a csúfot.
Jó, hogy van magyar mono hangsáv is a lemezen, de azért az mégsem szól olyan elementárisan mint az angol dts hd. Pl. mikor ezek a vadnyugati barbárok ajtóstul rontanak egy faházba, akkor az olyan hangos és összetett robajú dübörgéssel jár amit a magyar vértelen mono egyáltalán nem tud megszólaltatni. A térhatás is eredetiben érvényesül igazán, még akkor is ha az csak kisebb zajokból áll, mint a tücsökciripelés, szélzúgás vagy egy coyote felugatása.
A korong az eddig mozikban be nem mutatott, kivágott részekkeli bővített változatot tartalmazza, olyan értékes jelenetekkel amik árnyaltabbá teszik a három főszereplő jellemét. A rossz pl. talán nem is olyan rossz, hiszen amikor az egyik eleddig kihagyott részben végig tekint a polgárháborús sebesültek tömkelegén, még ez a sokszoros gyilkos is elcsóválja a fejét az esztelen vérengzés láttán.

Az extra anyag megtekintése csak még jobban elmélyíti értékelésünket Sergio Leone örökzöldje iránt. Kettő filmtörténész audio kommentárja jár a filmhez. Ezek közül Christopher Fraylingé nemcsak hogy informatívabb, de csak úgy árad belőle a film iránti lelkesedés. Ikonikus kameramozgásra hívja fel a figyelmet és elárulja többek között azt is melyik korabeli filmből ered a Csúf sikolyba átforduló káromkodása. Na, hát a Burt Lancaster főszereplésével készült Vera Cruzból! Ezzel azért egyáltalán nem árultam el sokat, mert amúgy is olyan hatalmas információ özönnel lát el minket a két kommentár, hogy aki végig hallgatja nem győzi majd kapkodni a fejét (fülét).
A Leone nyugatja és A Leone stílusa a szereplők és készítők visszaemlékezéseiből összeállított egyenként 20 perces doku valójában egy film volt csak kettőbe vágták. Az egyikből kiderül, hogy szegény Eli Wallach élete és egészsége többször is veszélybe került és csak a véletlenen múlott, hogy nem halt meg pár forgatási balesetben.
A történelmi hitelesség alátámasztása kedvért van egy 14 perces kisfilm „Az ember aki elvesztette a polgárháborút” című, ami Henry Hopkins Sibley konföderációs tábornok hadjáratáról szól.
A jó a rossz és a csúf rekonstrukciójáról is szól egy érdekes extra anyag.
A törölt jelenetekből csak kettő van, mint ahogy előzetesekből is.
Ami még nagyon tetszett az Jon Burlingame-nek, a Daily variety írójának értekezése Morricone egyedi munkáiról. Magyar felirat sajnos nem jár egyetlen extra anyaghoz sem, de ez a kiadás akkor is pontosan az amelyikért megéri az angol vagy német szótárakat tanulmányozgatni.
Kritika elbírálásának dátuma: 2013. ápr. 4. - 15:29
A kritikát eddig 3 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 6.7/10 volt.
7.
Szigorúan bizalmas L.A. Confidential (1997)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2012. dec. 2. - 12:14
Szigorúan csak a dvd kiadás extráival
Igazi kult film, modern köntösbe bújtatott klasszikus realista krimi, ami az 1950-es évekbeli hollywoodi álomgyár ígérte csillogást állítja párhuzamba a rendőri korrupcióval és a szervezett bűnözéssel való szoros kapcsolatával. Egy felejthetetlen jelenetben-persze mindegyik jelenet az-a bűn kíméletlen üldözőjeként Hollywood által ünnepelt sztárzsarú (Kevin Spacey) és egy becstelen bulvárlapfirkász (Danny De Vito) hamis filmszerep ajánlattal kecsegtetnek egy állástalan jóképű fiatalembert cserébe ha sikerül elcsábítani a homoszexuális kerületi ügyészt, csak azért, hogy letolt gatyával rajtakapva őket majd címlapsztorit kreáljanak az ügyből.
A film alaposan leszedi a szenteltvizet a "szolgálunk és védünk" rend képmutató őreiről.

Az csak természetes, hogy ezt az első perctől az utolsóig felkavaróan izgalmas krimit amelyiknek minden jelenete és beállítása műremek, a lehető legjobb kép és hangminőséggel bocsátotta útjára a kiadó.
Hanem az extratartalom! Bőséges de íztelen!
Audiokommentár a szereplőkkel, szerzővel, forgatókönyíróval, fényképésszel.
7 dokumentumfilm vagy interjú a készítésről, vizuális stílusról, szereposztásról, adaptációról, korabeli valós helyszínekről. Egy egész estés Szigorúan bizalmas tv film, egy úgynevezett tv pilot. Alternatívan meghallgatható zenei hangsáv rég elfeledett de nagyon finom slágerekkel, és előzetesek.
De mindez szárazon és unalmasan egy kaptafán tálalva. Nemhogy magyar felirat nem jár egyikhez sem, de még angol sem! Még rendes menü rendszere sincs a filmnek, a nyelveket is menet közben lehet beállítani egy felugró részben. Ez a blu ray korszak szégyene. Hiszen a Szigorúan bizalmasnak még a síma dvd kiadásánál is van legalább angol felirat a hangulatosan kínált extráihoz. Ráadásul ami ott megvan, színészek és alkotók életrajzi profiljai, a filmbeli maffiózók eredeti története, a "Véres karácsony" igaz története amikor Karácsony szentestéjén 7 mexicói fiatalt letartóztatott a rendőrség és ittas állapotban levő tisztek megvertek, 1953 árairól összehasonlításképpen hogy mennyit ért akkor 50 dollár ami a Kevin Spacey megformálta rendőrtiszt megvesztegetési díjszabása, és az elnyert díjak sokaságáról amit a film 1997-ben kapott, köztük 9 Oscar jelöléssel, az ennél a blu ray kiadásnál teljesen érthetetlenül hiányzik.

Kritika elbírálásának dátuma: 2012. dec. 17. - 13:41
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 6/10 volt.
8.
Madagaszkár 3. Madagascar 3: Europe’s Most Wanted (2012)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2012. dec. 2. - 12:30
Igazi cirkuszi látványosság
Ritkán esik meg, hogy egy trilogiává bővült folytatás túlszárnyalja az előző részek színvonalát.
A Madagaszkár/Europe s most wanted ezen ritka kivételek közé sorolható.
Habár New yorki állatkertből szökött kedvenc szereplőink, Alex az oroszlán, Melman a zsiráf, Glória a viziló és Marty a zebra grafikai szempontból hasonlóan darabos lett mint az első részben, ám ez inkább az előző két rész rajongó táborához való hűség megnyilvánulása semmint a rajzfilm készítő animátorok hiányossága. A többi szereplő és helyszín kifinomult megjelenítése viszont már fej-fej melletti versenyben van más animációs riválisokkal.

Ahogyan a négy jóbarátot elkapja kényelmes állatkertük iránti honvágy, a hazakerülésük édrekében egy vándorcirkusz társulatában próbálnak elvegyülni, akiknek személyében sok érdekes, vicces és jól kidolgozott karakterrel gyarapodik a Madagaszkár 3. szereplőgárdája.
Vitalij a zord orosz késdobáló tigris, Gia a temperamentumos olasz jaguár légtornászhölgy sokak kedvencévé fog válni.
Útközben egy félelmetes ellenfél szegődik nyomukba, egy hatalmas fenék, Chantal Dubois kapitány, a Monacoi állatfelügyelet sintére képében, aki a Mátrixbeli levakarhatatlan Smith ügynök és Szörnyella De Frász lenyűgöző keveréke.
Egymást érik a megszámlálhatatlan vizuális és verbális poénok amiket elsőre észre sem venni épp ezért a Madagaszkár 3. bátran kiállja a többszöri megtekintés próbáját is. Jócskán kapunk a jellemfejlődések széles tárházából is. Alex végre megtanul igazi cirkuszi mutatványokat, Melman újabb fóbiát küzd le Glória segítségével, Julien király pedig feladja egoját és szerelemes lesz Szonjába a túlméretezett medve balerinába. Mindeközben a pingvinek vég nélkül ripacskodnak. Egyszerűen megunhatatlanul vicces!

Az animációs történet csúcspontja a londoni cirkuszi előadás.
Kate Perry rajongók bizonyára már jól ismerik az énekesnő Firework számát amit most újravágtak, hogy Alex és Gia elegáns hátraszaltója ritmusos dobütemre történő lassított felvétellel a legkáprázatosabban mutasson egy színtiszta neonparádé varázslatban. Hát nem ezért vásárolunk filmeket? Hogy otthonunkba vigyük a varázslatot?

Sok más érv is szól a blu ray kiadvány beszerzése mellett. A Monte Carlói belváros részletességét és a Skywalker hangstúdió viccesen kifinomult hangeffektjeit is érdemes a legnagyobb felbontásban élvezni. A magyar hangsávra sem lehet semmi panasz, ami a már előző részekból megszokott jól ismert szinkronhangokkal készült s itt külön dícséretet érdemelnek a leleményes fordítók is, akik viccesen hangsúlyozták az új szereplők olasz, orosz vagy francia akcentusait.

A gazdag és magyar feliratos extrakínálat egy audiókommentárral kezdődik. Megszólalnak a filmkészítők és a szereplők eredeti hangjait kolcsönző szinészek. Más Dreamwork előzetesek, játékok és még rengeteg néznivaló.

Kritika elbírálásának dátuma: 2012. dec. 3. - 20:56
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 7.5/10 volt.
9.
Batman: A sötét lovag (2 BD) The Dark Knight (xtdk) (2008)  
2.990 Ft
Listaár: 8000 Ft (-63%)

Kosárba teszem

A beszerzés bizonytalan
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2012. szep. 30. - 13:02
Batman
Tim Burton sötét Batman megfilmesítése után úgy nézett ki már nem lehet tovább mélyíteni a szülei elvesztése miatti világfájdalommal küszködő milliárdos karakterét. De amióta Christopher Nolan rendező átvette a stafétabotot a denevérember nagyívű röpte sikeresen szárnyal Hollywood egén. Nolan azt is megvalósította, hogy két különböző karakter, Joker és "Kétarcú" Harvey Dent karaktarét egyetlen filmbe sűríti bele. Az eredmény a robbanásokkal és a "Sötét lovag" túlideologizált jellem tanulmányi körítésével teletömött kicsit hosszú, 153 perces tüzijáték akció orgia lett, amiben a legtőbb petárdát azért jellemzően a bálványozott Batman durrogtatja el, romba döntve ezzel szeretett városa felét is.
Kétségtelen, hogy Christian Bale a legjobb Batmanus aki már eddig is hitelesen alakította az ambivalens érzelmekkel vívódó hősöket (Eqlibrium). De mellette a többi szereplő is kiválóan alakít. Aki nagyon megragadja a figyelmem az Michael Caine brit szinész veterán és a Jokert megformáló de a forgatások végén elhunyt Heath Ledger. Bár Jack Nicholson Jokere kétségtelenül viccesebb, Ledger-é viszont sötétebb és árnyaltabb. Ami azonban kicsit kilóg a képből, az "Kétarcú" Harvey Dent jellem fordulása. Egy valódi szilárd egyéniség megváltozásához, azért a filmben ábrázolt időnél több kell.
A kiváló kép és hangminőségű film tesztanyagnak is bellő akció jeleneteiben a gazdag színspaletta és teljes hangfrekvencia tartomány minden hangfalat megmozgató effektjei pedig elkényeztetik szemünk és fülünk.

A két legérdekesebb extra anyag a "Behind the story" alcímből érhető el. Az egyik a Batman által használt technológia tudományos alapokon nyugvó eredetét mutatja be, míg a másik Batman és bűnözők valóságos pszichológiai profilját magyarázó doku. Ami kicsit megmosolyogtató, hogy ez utóbbiban pszichologus szuper agyak milyen lelkesen elemzik Batman "erkölcsös" személyiségét, láthatóan egyáltalán nem akarván tudomást venni a tényről, hogy ilyen tökéletes hőstípus a valóságban nem létezik. Viszont jó hír a nagy felbontás szerelmeseinek, hogy mindkét hasznos extra anyag hd és dolby digital minőségű.
Az extrák almenüből pedig megnézhetjük a "Gotham ma este" című tv műsor 6 részét ami Gotham város képmutató közéletét vicces módon még jobban körülrajzolja. A film nézése közben előhívható kisfilmek armadája pedig az egyes jelenetek elkészítésébe enged bepillantást. Akinek még ez sem elég a jóból az galériákban, előzetesekekben és tv szpotokban mazsolázhat az egyik legszuperebben felturbózott blu ray kiadvány magyarul feliratozott extra csemegéi közül.
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. okt. 1. - 17:38
A kritikát eddig 5 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 7.2/10 volt.
10.
Nem vénnek való vidék No Country for Old Men (2007)  
3.990 Ft
Listaár: 7390 Ft (-46%)

Kosárba teszem

A beszerzés bizonytalan
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2012. júl. 27. - 15:20
Nem igénytelennek való kiadvány
A történet egy texasi Mexico határ menti poros kisvárosban játszódik, ahol az örök vesztes, de éles észjárású,talpraesett, kitartó és kellő önbizalommal rendelkező Llewelyn Moss (Josh Brolin) feleségével tengeti hiábavaló mindennapjait egy lerobbant lakókocsiban. Munkanélküliként, jobb híján vadászatból próbál megélni. Míg egy nap a határon két drogdíler banda lemészárolt tetemeire bukkan,egyebek közt több milliónyi dollárral teli bőrönddel.
Túlélő egy sincs.
Hősünkre tehát rámosolygott a szerencse, és a pénzt magához veszi. A film képi világa ekkor mutatja meg erejét, mert attól a pillanattól, hogy hazaviszi a rengeteg pénzt, borús felhők gyülekeznek, villámlással párosítva, és nagy vihar kerekedik, majd bérgyilkosok armadája ered Llewelyn nyomába. A 2 millió dollárnyi bőrönd útját pedig innentől kezdve hullák szegélyezik.

Aki akciódús filmre számít ahol nagy leszámolások után a jó elnyeri méltó jutalmát a gonosz pedig meglakol, s a néző elégedetten fellélegezhet, az jobb ha máris kidobja a megvásárolt lemezt a kukába, vagy frizbinek, vagy söralátétnek használja.

A helyi sokat látott és kicsit kiégett, de csendes humorú sheriff (Tommy Lee Jones) megpróbál segíteni Llewelyn-nek, mert tudja, hogy a maffiával nehéz ujjat húzni. Az Ő elgondolkodtató monológjai és a ritkán elhangzó párbeszédek, valamint a csend hangjai, ugyanis a történet legütősebb jelenetei. Az apró zörejek is, ami nem csoda hisz a film 2008-ban 4 Oscar díjat nyert amellett, hogy a legjobb film díját megkapta még a legjobb hang díjra is jelölték. Ez ha minőségi hangrendszerrel hallgatjuk, zseniális hangmérnöki munkáról tesz tanú bizonyságot pl. abban a jelenetben, mikor a Llewelyn nyomába küldött pszichopata bérgyilkos, az alakításáért szintén Oscart kapot Javier Bardem pusztán szórakozásból, az autójából kihajolva rálő egy vasbeton híd korlátján ülő hollóra, és a golyó a híd vasszerkezetét berezonálva, hosszan tartó kísértetiesen kongó visszhangot produkál.
Aláfestő zene egyáltalán nincs, jobbára legtöbbször csak a szél zúgását hallhatjuk, de ez csak még inkább a film előnyére válik hisz így jobban kihangsúlyozódik a poros kisvárosban élők sivár reménytelensége.
Woody Harrelson mint vicces bérgyilkos külön színt visz a cselekménybe, aki nagyon az ilyen szerepekre termett, hiszen csak úgy sugároznak belőle a gyilkos gének, tekintve hogy igazi apját valóban elítélte a törvény.

Ha nem a jelenleg legjobb minőségű eredeti angol pcm hangsávval nézi végig az ember, megint csak jobb, ha eszébe jut a fentebb említett jó tanács és más célokra használja a vevő a lemezt, hiszen a történet szomorú végkifejletébe hajló tanulságát, képtelenség levonni az egyedi texasi hanghordozás hallása nélkül, amibe szinte generációk óta belevésődött a faragatlansággal kevert reménytelenség akcentusa.

A stílusosan megtervezett vérgőzős mozgó menűből elnavigálva,találunk egy nagyon tartalmas így készült filmet amiben többek közöztt Tommy Lee Jones a történetre jellemző csendes humorral beszél. "Ez egy roadmovie. Úgyis mondhatnám ez egy komédia, mert rengeteg benne a humor. Ez egy horror történet, mert sok horror elem van a filmben. Szóval ez egy roadmovie horror komédia."
Valamint azt is megtudhatjuk mi a jelentősége a filmben viselt tökéletesen szabott texasi szalmakalapoknak.
Egy másik dokuban a szereplők nyilatkoznak a Coen rendező testvérpár munkamódszeréről. "Az egy sheriff naplója" címűben pedig a filmben ábrázolt érthetetlen és megfoghatatlan erőszakról nyilatkoznak a készítők.
Üdítő, hogy a nem túl sok, de rövid és velős három kisfilm mindegyike magyarul feliratozott.

Minimalista eszköztárral elkészített mű, hozzá illően minimális adalék anyaggal, mégis ez így tökéletes. Mert a kevesebb néha több.


Kritika elbírálásának dátuma: 2012. júl. 31. - 21:56
A kritikát eddig 5 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 3.8/10 volt.
11.
Idétlen időkig Groundhog Day (1993)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2012. júl. 23. - 16:05
Bill Murray halálra nevettet
Valójában 5 filmet kapunk egy áráért. Komédiát, drámát, romantikus, filozófiai és misztikus alkotást.
A komédia királyaként és az amerikai Saturday Night Live parodisztikus műsor állandó sztár szereplőjeként ismert Bill Murray, most mind az öt műfajban kiválóan megállja helyét.
A történet legnagyobb erénye a pontos pszichológiai jellemzés ami a hosszú hónapok, talán évek alatt lezajló Phil személyiségében végbemegy.
Már a kiadvány borítóján is gyanúsan ábrázolva van egy óra, ami a filmben nem is szerepel, de mikor Phil a pszichiátertől kér tanácsot, egy láthatatlan vekker ketyegését hallhatjuk valahol a háttérben. Vagy az éttermi jelenetben amikor Phil Ritával beszélget, négy különböző falitányérnak álcázott óra látható Phil bal oldalán, fej magasságban.
Mondanivaló: Milyen jó lenne ha megállna az idő, és rengeteg dolgot megtehetnénk!
Pár más különlegességre is rábukkanhatunk. Magára a rendezőre, az agy röntgent elvégző doktor szerepében. Egyébként Ő volt az egyik szellemírtó a Ghostbusters-ben.

A kép szép élénk színekkel teli mint amilyen egy vígjátékhoz illik, de nem a legtisztább.
A hang angol dolby digital 5.1 true hd és bár Bill Murray-nek nagyon egyedi orgánuma van, mégis inkább érdemes magyar szinkronnal nézni ezt a műfajában legelsőként elkészített kult filmet. A magyar 5.1-re kevert szinkron hangok kiválasztása ugyanis viccesen tökéletes,valamint élvezetes, hogy az emberi beszédhangnak a mélyebb tartományait is melegebbé varázsolja a mélysugárzó aktív közbenjárása.
És ahogyan zongorán felcsendül Sergey Rachmaninov rapszódia Paganini 18. variációja témájára, amint az rögtönzött jazz ritmusokba áthajlik, arról a részről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

A mókásra tervezett menűben ami egy olyan naptárat ábrázol ahol minden nap február 2-át mutatja, az angolul és olaszul feliratozott extratálalásban igazi ínyencségek találhatók.
Harold Ramis rendező audio kommentárjában elárulja, hogy ahogy idősödik úgy sír egyre többet a filmeken. Pl. megríkatta az egyik romantikus jelenete és az X-men film is.
Egy tartalmas kisfilmben a rendező elmeséli, hogy pszichológusok, jógik és vallásvezetők miért dícsérték és buzdították, hogy csatlakozzon közösségükhöz.
"Az idő súlya" című összeállításban producer, író, rendező és szereplők anekdótáznak többek között forgatás közbeni élményeikről. Bill Murray-t is láthatjuk amint két jelenet között bemelegítésként grimaszolva bohóckodik mert annyira elfagyott az arca.
A montanai Sziklás hegységnél készült dokumentum film pedig betekintést nyújt a mormoták életvitelébe.
És a törölt jelenetek is annyira briliánsak.
Plussz 2 előzetest is kapunk.

Érdemes megvásárolni a blu ray kiadványt mert, állítólag akinek sikerül fapovával végig ülnie a filmet annak a kiadó pénzvisszafizetési garanciát ad.
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. júl. 31. - 17:16
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 5.8/10 volt.
12.
Becstelen brigantyk Inglourious Basterds (Becstelen briga... (2009)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2012. júl. 23. - 15:36
Tökéletes szórakozás kiváló kép és hangminőséggel, érdekes extratartalommal
Ha valakinek ellenségképre van szüksége, a nácikban egészen biztosan nem fog csalódni. Ezeknek a tenyérbe mászó figuráknak tökéletesen sikerült a történelem során paprika jancsit csinálniuk magukból. Hiszen ha annyira felsőbbrendűek voltak, akkor hogy a csudába tudták olyan ostobán elveszíteni a háborút, hogy meggondolatlanul 3 frontos csatákat vívtak? Ja? Hogy a vezetőjük volt a legnagyobb vásári ripacs aki az egész világégéssel leginkább csak önmagát szórakoztatta? Akkor hogyan lehettek olyan ostobák, hogy egy ilyen pojácát emeltek a saját nyakuk fölé uralkodni?

Nem csoda, hogy Quentin Tarantino ebben a filmben most megadja nekik. Ha kell meghamisítja a történelmet, legendás zeneszerzők, mint Ennio Morricone korábbi western filmhez írt zenéjét keveri a jelenetek alá,..... éééés! Beveti a titkos fegyvert! Hagyja a szinészeit kibontakozni. Voilá, s a mozi tökéletesen működik!
Diane Kruger egészen kivételes alakítást nyújt Bridget von Hammersmark a német film csillag szerepében. Láthattuk már Őt korábban A nemzet aranya című filmben is, de ott szinte észrevétlen volt a játéka. Quentin Tarantino keze alatt viszont igazi film dívává érik. Lám miből lesz a cserebogár?
A simulékony és modoroskodó, kétszínű gestapo detektívet alakító Christop Waltz játékáról pedig még Brad Pitt is elismerően nyilatkozik az extratartalom egyik interjújában.

A filmben megnyilvánuló erőszak sem hatásvadász elemként, hanem a probléma gyökerének egyetlen lehetséges módon való ki írtásaként van ábrázolva s egyben a néző is megtanulja gyűlölni a fanatikus karlendítő őrülteket.

Háborús történetet még soha nem láthattunk ilyen színpompásan és izgalmas zenei körítéssel. Lalo Schifrin-nek a Kelly hőseiből átvett "Tigris tank" című műve elementáris erővel dübörög az angol dts hd hangsávban.
Diana Kruger ízléses sminkje és fekete estélyi viselete csillogó ezüst kiegészítőkkel is nagy felbontású adathordozó után kiállt. És a német díszegyenruhákon még soha nem ragyogtak ennyire élénken az arany szegélyek és súlytások valamint a náci horogkeresztes zászló sem vöröslött annyira vérpirosan egyetlen korábbi háborús filmben sem, mint a Becstelen brigantyk ezen blu ray kiadványán.
Ki lehet ugyan próbálni a dinamikus és igényesen elkészített magyar dts hangsávot is de Brad Pitt nácivadászlelkesítő belépő beszéde, csak eredeti angolban az igazán élvezetes.

Az extra anyagnál valóban el lehet mondani, hogy pusztán már ezért is megéri megvenni a korongot, de sajna csak angol feliratot kapunk hozzá.
Az alternatív és kimaradt jelenetek egész jók.
Megtekinthetjük a Goebbels agyatlan propaganda gépezetét kifigurázó "A nemzet büszkesége" náci mozi filmet is teljes hosszúságában, amiben amerikai ezredesként szerepel az eredeti
Becstelen brigantyk főszereplője Bo Svenson is.
Aztán "A nemzet büszkesége" készítése áldokumentum filmben Goebbels áradozik "A nemzet büszkesége" által elért sikereiről.
Mikor pedig az 1878-as Becstelen brigantykról készült dokumentumfilmben izgalmas részleteket láthatunk a filmből amiben mellesleg a jó képú Enzo G. Castellari rendezőt is megcsodálhatjuk amint a pökhendi Mussolini-t parodizálja igen tehetségesen-egyébként Ő rendezte a Keoma című spagetti westernt is-hát kedvem támadt azt is beszerezni.
Van még egy kerek asztal beszélgetés is Qentin Tarantino, Brad Pitt és Elvis Mitchelltől között.
Két kisfilm Rod Taylor közreműködésével. Ő játszotta Chuchill-t.
De Tarantino mocskos szájú kamera angyalát igazán lehagyhatták volna a tálalásból, hisz a csapót kezelő kis gnóm láthatóan még a szinészeket is zavarba hozza válogatott káromkodásaival.
Majd egy rövidke montázsban Sally Menke vágót üdvözli minden szereplő.
Két poszter galéria van még és ami szintén nagyon élvezetes, 4 Becstelen briganty high def. előzetes olyan különböző rockzenei aláfestéssel és jelenetekkel amik a filmben nem is szerepelnek. Egyik dögösebb mint a másik, de nekem a nemzetközi trailert tetszett nagyon.
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. júl. 31. - 17:15
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 5.5/10 volt.
13.
A pofonok földje Kung Fu Hustle (2004)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2012. júl. 17. - 13:41
Hong-Kong válasza a Csupasz pisztolyra avagy minden amit tudni akartál a kung-furól, de sosem merted megkérdezni
Ám míg a Csupasz pisztoly alkotói nem akartak a non-stop ökörködésnél többet felmutatni, Stephen Chow, aki rendezőként, főszereplőkén, forgatókönyvíróként és producerként is egyaránt jegyzi a filmet, fülbemászóan gyönyörű kínai népzenével még méltó emléket is állít a nyomornegyedek szülte kung-fu hősöknek, tiszteleg Bruce Lee munkássága előtt, majd tisztességes jellemfejlődéssel és könnyfakasztó szerelmi románccal fejeli meg ezt a kegyetlen terrorral induló, de parodisztikus humorral folytatódó burlex stílus bravúrt. A rendező éppoly könnyedén bírkózik meg a különbözö műfaji elemek mixelésével, mint ahogy a néhai mester fél kézzel elbánt minden ellenséggel. Nem csak kiparodizálja a Mátrix kung-fu harcjeleneteit-ahol az akciókoreográfiáért szintén Yuen Wo Ping volt a felelős-de túl is szárnyalja azokat, hiszen legendás hacművész sztárok verekednek a tökéletes cgi látványvilágú műben. Azért eddzett szemű nézők felismerhetik, hogy a végső leszámolás jelenet a néhai mesterek mestere jellegzetes mozdulataira épült.
A virtuóz kamera mozgás is pont olyan ügyes mint a kung-fu harcosok, de épp csak annyira kerül előtérbe, hogy a történetet segítsen megérteni, sosem válik hivalkodóan öncélúvá.

A képminőség egyszerűen tökéletes. Telt, élénk színspaletta segít gyönyörködni a kínai öltözetek széles tárházában és lenyűgöző részletgazdagságú feketeszintek figyelhetők meg a legsötétebb akciójelenetekben is.
Az intelligens és virtuális hangmérnöki munka referencia szintű a mind az öt hangfalat és mélysugárzót egyaránt keményen megdolgozó hangeffekteknél és zenénél egyaránt és látható, illetve hallható amint a készítők mindent bevetettek a néző szórakoztatása érdekében. Vannak golyó módra gellert kapó ütések, falrepesztő dinamikával dübörgő betonba döngölések és kengyelfutó gyalogkakukk rajzfilmhangok is, mindezt a jelenleg elérhető legjobb minőségű eredeti, kristálytiszta, kínai kompromisszummentes pcm hangsávban. Nem szabad megijedni az európai fül számára kicsit furcsán csengő nyelvtől sem, mert a szereplők a merevebb kínai mandarin helyett a dallamosabb csengésű kantoni dialektusban beszélnek és szinte mulatságosan végig éneklik a filmet.

A menűben a bőséges és viccesen informatív extratartalomhoz navigálva minden egyes gombnyomás pofon hangot vagy a szereplők szájából elhangzott tipikus harci kiáltást eredményez. Mivel itt csak angol feliratot találunk, a nyelvet ismerők nagyobb élményben részesülnek.
A rettentően jókedélyű audiókommentárban a szinész-rendező 3 másik szereplőtársával mulatja-makogja végig a filmjét.
Kapunk egy interjút amiben a leginkább Karl Marx-ra hasonlító, de jó humorú Rick Meyers Stephen Chow-t kérdezi kung-furól, szimbólumokról, és amiből pár olyan filmtörténeti érdekesség is kiderül, minthogy a háziurat alakító legendás hong-kongi szinész nem más mint Bruce Lee volt testdublőre és a házinénire is csak egy abbeli véletlen folytán esett a választás, hogy miközben egy meghallgatásra elkísérte barátnőjét a rendező meglátta amint valahol a háttérben unatkozva ücsörög lógó cigarettával a szája szegletében. Egyébként Az aranypisztolyos férfi című James Bond kalandban ő volt a két japán iskolásleány közül az egyik, aki segített Roger Moore-nak egérutat nyernie.
Aztán egy nagyon alapos dokufilmben Stan és Pan-ra emlékeztető két lökött szereplő kalauzol minket végig, beszélve a forgatásról, trükkökről, zenéről valamint a tökéletes hajzseléről amit a filmben is használtak.
A törölt jeleneteket átröhögve pedig nem is értjük igazán miért maradtak ki a filmből.
Elrontott felvételek és végül 4 dolby digital minőségű előzetes teszi teljessé a palettát.
A blu ray tok borító belső oldala stilusosan a vicces házinénit ábrázolja csak kár, hogy a tok jellegzetes kék színe miatt ez a poénos látvány kevésbé érvényesül.

Ha valakinek kedve támad kung-fu mesterségre adni a fejét és Bruce Lee féle sajt reszelő hasról álmodozik, a titkos recept csak a következő. Vedd meg a kiadványt és add át magad a rekeszizmot eddző fergeteges Humor mesternek. Lelkiismeretesen röhögd végig az extrákat is, majd fesd be a pizsamád feketére és irány a kung-fu edzőterem!
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. júl. 23. - 9:56
A kritikát eddig 4 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 8.2/10 volt.
14.
A majmok bolygója - Lázadás Rise of the Planet of the Apes (2011)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Blu-Ray Részletek >


Szurov Zoltán
értékelése:
2012. júl. 5. - 15:44
Az eredeti sorozathoz szervesen illő és méltó kiadvány
Tájékoztatásul és figyelmeztetésül nem árt közölni, hogy aki nem lelkes állatvédő és nem látta az 1968-ban Charlton Heston főszereplésével készült Majmok bolygója című filmet,aminek az egyszerű mondanivalója, hogy az állatok agresszív cselekedetei az emberektől eltanult viselkedési formák, az csak egy síma a majmok lezúzzák a humánokat típusú akció filmet fog látni és untatni fogja az egész történet. Épp ezért a cselekményről felesleges is beszélni, mert ez az alkotás az 1968-as film előzmény története.

Tökéletesen szemlélteti mi megy végbe egy állat érzelmeiben ha úgy hiszi, hogy az ember cserbenhagyta. Felejthetetlen az a jelenet, amikor Cézár a főszereplő majom, sivár cellája falára egy kör alakú ablakot rajzol ami a korábbi, biztonságos és szeretett otthonának szobája ablakára emlékezteti ahonnan mindig kibámult a nagyvilágra.

Több embert is hallottam manapság arról nyilatkozni, hogy az ember legjobb barátja, a kutya, egy kiszámíthatatlan állat, mert sok esetet is hallottak a szenzáció hajhász média által, hogy saját gazdájukat is megharapták. Ám bármely hozzáértő személy akár írásba is adná, hogy akkor harapja meg a kutya a saját gazdáját, ha az örökösen, bezárva, ingerszegény környezetben tartja fogva. Némely típusú állat ilyenkor egyszercsak megelégeli az idegesítő bezártságot és csak úgy mint a filmben, a Cézár névre halgató főszereplő majom, azt mondja: NEM!

A majmok bolygója/ A lázadás erősen kiemelkedik az utóbbi évek tucatdömping filmjei közül és lelkes állatvédő szervezetek kitüntető figyelmét is elnyerte. A Viharsziget óta nem láthattunk a vásznon ilyen elementáris, ütős alkotást. Egyetlen hibáját lehetne felróni a filmnek, hogy a számítógéppel animált majomszereplők a testbeszédükkel símán lejátszák a vászonról az ember színészeket. Cézár alakítása Oscar esélyes. A magyarul feliratozott egyik extra doku filmből kiderül,hogy ez Andy Serkis előadó művésznek köszönhető, aki korábban a forradalmi motion capture számítógépes technológia által A gyűrűk urában Gollamot, később a King-Kong-ban King-Kong-ot is alakította, nagyon meggyőző erővel.

A kép és különösen az angol dts hd hang minőség tökéletes, ahogy az egy új filmtől el is várható. Valamint üdítő megtapasztalni azt a manapság egyre terjedő tendenciát, hogy a kiadványokat nem csak werkfilmekkel pakolnak tele, hanem tudományos szempontból is érdekes extra tartalommal. Gondolok itt a
Majomhatározó című adalék anyagra.

A majmok bolygója/Lázadás egészen bizonyosan beírja magát a film történetbe éppen ezért a kiadvány egy komoly gyűjtő polcáról sem hiányozhat!
Vélhetően lesz még folytatás
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. júl. 9. - 22:42
A kritikát eddig 5 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 7/10 volt.
<<< első oldal
< előző 1 következő >
utolsó oldal >>>
Blu-ray
Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: