• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

berzerker8713 termékkritikái:
Találatok száma: 2 db. (1 oldal) | Jelenleg mutatva: 1. oldal (1-2. termék)
Termék/oldal: 20 | 40 | 60 | 80 | 100
<<< első oldal
< előző 1 következő >
utolsó oldal >>>
1.
4.249 Ft
 

Kosárba teszem

kb. 3-6 nap alatt szállítható
Könyv Részletek >


berzerker8713
értékelése:
2012. okt. 9. - 17:04
A fantasyk csatája
Hehe. Vicces, hogy újságok, internetes portálok úgy számolnak be George R. R. Martin-ról, mint a modern kor Tolkien-jéről. Ne már! Miért kell mindig mindenkit valakihez hasonlítani? Megjegyzem, ha Martin korábban írtam volna A Tűz És Jég Dalát, mint Tolkien a Gyűrűk Urát, akkor most pont fordítva lenne. Na de ezen tényleg nem veszünk össze.
Természetesen én is hamarabb láttam a fantasztikusan sikerült HBO sorozatot, mint, hogy elkezdtem volna olvasni a könyvet. A probléma korrigálása folyamatban, az a tervem, hogy mire kezdődik a 3. évad végzek az első 3 kötettel. Mert azt azért lássuk be, hogy sokkal jobban megdolgoztatja az ember agyát az, ha előbb olvas és csak utána nézi meg a filmet/sorozatot. Hiszen fordított esetben "rá vagy kényszerítve", hogy úgy képzeld el a karaktereket, helyeket, ahogy az a filmben is van.
A könyv közel 900 oldal és nem egy egyszerű olvasmány. Ez köszönhető annak, hogy egy zsákra való szereplőnk van. Rengeteg uralkodó ház, kihalt dinasztiák, a főszereplők segítői, barátai, segítők segítői, ecetera... Néha rosszabb egy brazil szappanoperánál.
Ám, de az első és legszembetűnőbb dolog az az, hogy ez végre az a fantasy, aminek az ég adta egy világon semmi köze a Tolkien-könyvhöz. Végre! Tünde-elf-ork mentes az egész. Saját képzeletéből dolgozik, amit én nagyon-nagyon tisztelek.
Amiért egy kicsit nehéz olvasni, azok a meglehetősen hosszú mondatok. Nagyon szépen fogalmaz - itt jegyezném meg, hogy csodásan sikerült a magyar fordítás- de az ember néha egy kicsit belekeveredik, ha a mondat elkezdődik az első sorban és a lap közepéig tart. Mondjuk ez tényleg csak azt bizonyítja, hogy egy remek íróval van dolgunk.
A sorozatot mindenki dicsérte, hogy "végre egy sorozatot, ami olyan mint a könyv". Támogatom, ez tényleg így van. Persze történtek változások és néhány dolog kimaradt, de ez nem baj. Sőt! Így legalább nem teszi unalmassá az olvasást.
A sorozatnál Martin egy kicsit hagyta, hogy az alkotók úgy alakítsák a dolgokat, ahogy, azt egy film megköveteli, persze ésszerű kereteken belül.
Így tehát, azt kell mondjam, hogy kötelező olvasmány a Tűz És A Jég Dala és ha még nem láttad a sorozatot, akkor a könyvvel kezd és csak azután állj neki az HBO remekének.
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. okt. 11. - 9:40
A kritikát eddig 5 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 7/10 volt.
2.
Jó nap ez a halálra nem ismert (2003)  


A TERMÉK MÉG
NEM RENDELHETŐ!

(A termék adatlapján
kérhetsz értesítést
a megjelenésről!)
Könyv Részletek >


berzerker8713
értékelése:
2012. okt. 9. - 16:37
A hazai sc-fi koronázatlan királya
Harrison Fawcett művei, a HAZAI sci-fi elit rétegbe tartoznak. Így van! Ugyan is ő egy magyar író, eredeti nevén Fonyódi Tibor. Közel 15 éve ír regényeket, köztük rengeteg science fiction mű található.
Maga a Jó Nap Ez A Halálra a "Brett Shaw-könyvek" egyik kiemelkedő darabja. Én speciel ezt olvastam először az író tollából származó művek közül, de ez is tetszett a legjobban.
A cselekmény nagyon fel van építve. Élvezet volt olvasni és alig bírtam letenni. 2 nap alatt végeztem is vele. A 27. századi dolgokat szerintem nagyon jól képzeli el az író, mármint úgy értem, hogy tényleg láttam magam előtt azokat az eseményeket, történeteket, amiket főhőseink megéltek. Az eszközök, amiket Fawcett elképzel, kicsit viccesek, mármint, ami a nevüket illeti, de így legalább tudom, hogy miről van szó.
Keménység, agresszió és erotika sok van benne, néha olyan pokoli részletességgel van leírva, hogy az ember teljesen beleborzong.
Ezért szép a magyar nyelv, mert olyan aprólékosan ki lehet dolgozni eseményeket, karakterek és helyszíneket, hogy öröm olvasni. Az angollal szemben pont ez az, amiért jobb. Részletesebben kijönnek a stilisztikai különbségek.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki legalább egy kicsit is érdeklődik a hazai vagy egyáltalán bármilyen sci-fi után.
Ja és kimondottan örülök, hogy a hazai tudományos-fantasztikus műfaj, nem merül ki az Űrgammáknál.

Ha bejött a könyv, akkor a Feketecsuklyásokat és a Birodalmi Osztagot (ami további magyar írok novelláiból tevődik össze) szintén ajánlom.
Kritika elbírálásának dátuma: 2012. okt. 11. - 9:40
A kritikát eddig 5 értékelő bírálta, az átlagos osztályzat 5.6/10 volt.
<<< első oldal
< előző 1 következő >
utolsó oldal >>>
Könyv
Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: