• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Ómen 2. (Blu-ray)
Ómen 2. Damien: Omen II
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Szüleinek hirtelen és rendkívül titokzatos halála óta Damien milliomos nagybátyja, Richard gyámsága alatt áll.

Az Antikrisztusként rettegett gyermek rövid idő alatt mind jobban hatalma alá hajtja a nagybácsi mammutvállalatát - és a világot. Néhányan megpróbálnak ugyan fényt deríteni Damien pokoli múltjára és baljóslatú jövőjére, de gyors és rendkívül kegyetlen haláluk megakadályozza őket abban, hogy a rejtélyt megfejtsék és figyelmeztetni tudják a gyanútlanokat.

Az Ómen hátborzongató folytatásában a jó és a gonosz még elemibb erővel csapnak össze. A harc végkimenetele döntő lehet az emberiség számára...

Játékidő:
107 perc
Gyártási év:
1978
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- német - DTS
- spanyol - DTS
Feliratok:
magyar, angol, görög, lengyel, német, portugál, spanyol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Harvey Bernhard audiókommentárja
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. ápr. 4. - 1:17
Érdekes, hogy kevés olyan franchise van, aminek második fejezete felér az elsőhöz – nos, ez itt sem sikerült. A sorozat szempontjából érzékeny változás volt mint a rendező, mint a forgatókönyvíró cseréje, szerintem a világ jobban járt volna, ha Donner ezt csinálja meg a Superman helyett. Az Ómen2 ennek ellenére egész jó kis mozi lett, csak az a sejtelmesség, hangulat veszett ki belőle, ami az elsőt oly félelmetessé/naggyá tette..

A fim ugyebár Damien öntudatra ébredése. Minden ezzel járó sajnálatos és rémisztő eseménnyel együtt. Lehet, az is a baj, hogy itt már a srác (aki egyébként telitalálat, mert remekül viszi tovább kinézetre a karaktert, s jól is játszik) tettei a végén tulajdonképp kiszámíthatóak és logikusak. Épp ezért kicsit kevesebb a feszültség, kicsit több talán a hatásvadászat (pl. lift) – szerintem az alkotók azt érezték, hogy többet kell nyújtani az első résznél. És ahogy azóta már rengetegszer itt is beleestek abba a hibába, hogy a kevesebb néha több lett volna…Az akkori korhoz képest mindenképp. Mert ugyan hatásos a madár szerepe, de kb. a rendezőcseréhez tudom hasonlítani. Egy rotit cserélni egy hollóra… néhány emlékezetes jelenet akad így is, a korcsolyás, a már említett liftes, a vonatütközős (ennyi idő után már kicsit mosolyogtató), illetve természetesen a múzeumos. Azonban a sejtelmesség, a kétértelműség, ami az egész első filmet kitöltötte, nos, az itt már csak nyomokban van jelen. Valahol viszont keményebb, sokkolóbb talán tőle a mozi (lift vs. fejlevágás)

A casting itt is jó, a már említett srác jó választás volt. De jók a nevelőszülei, s védelmezői is. Az ifjú „Bishopot” meg külön élmény volt látni – már el is feledtem, hogy szerepel benn. A díszlet, háttér talán még fel is dobja a kicsit laposabb sztorit, s végül is csak el lehet merülni az Antikrisztus megerősödésében… Tenni ezt ráadásul úgy, hogy igazából nem lehet Damient
gyűlölni – e tekintetben a kettősség megmaradt. Ahogy azonban nő föl a Sátán fia – nos, úgy veszik vele a misztikum is.

A BD a kép, hang tekintetében teljesen hozza az első résznél megszokott színvonalat. Szépen felújított kép, zömében 3.1-ben, de szépen, tisztán szóló MA HD hang. Viszont a kiadó extra tekintetében minden puskaport ellőtt az első filmnél, mert ezen jóformán semmi sincs. És a menü valóban spanyolul jön be, ahogy Dömi írta. A véleményem az, mint az első esetében: a régi, feliratos DVD kiadást megéri cserélni, az újabb szinkronosban már nem vagyok biztos.

Kosárba!

4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: