• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Repo! - A genetikus opera (DVD)
Repo! - A genetikus opera Repo! The Genetic Opera
- 86%
Szállítható: BIZONYTALAN
299 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

A nem túl távoli jövőben belső szerveket pusztító járvány söpör végig a világon. A borzalmakon, mindenki nagy megmentőjeként, a GeneCo lesz úrrá: a biotechnológiával foglalkozó cég jó pénzért szervátültetést ajánl megoldásként. Ám akik nem fizetnek időben, azokat a cég emberei levadásszák, a szerveket pedig visszaveszik.

Ebben a rút világban, hol az operáltak drogokon élnek, az embervadászok pedig a törvény védelme alatt állnak, egy fiatal lány (családja rejtélyes történetét feltárva) gyógymódot keres ritka betegségére...

Stúdió:
Játékidő:
94 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
4:3
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2013. jan. 23. - 23:28
Véres operáció altatás nélkül
"Opera az, ahol ha valakit leszúrnak, az nem meghal, hanem énekel"

Paris Hilton és Sarah Brightman egy Twisted Pictures filmben, ahol majdnem gyakoribb a belezés és a véres hús látványa, mint az éneklés?! Bár régóta perverz kíváncsiság vonzott a Repo!-hoz, valahogy sosem került annyiba, amennyit szívesen áldoztam volna rá, mostanáig. Jól tettem, hogy vártam vele, és azt is jól tettem, hogy megvettem.

Ugyanis az összes groteszksége, diszharmóniája és káosza ellenére jobban tetszett, mint a hasonló témában, bár természetesen élesen eltérő stílusban készült Végrehajtók. Van itt ugye a világ és a sztori alapjául szolgáló "De bizony, hogy az egészség üzlet!", amire ráépül a görög tragédiákat (távolról...) idéző kettős családdráma, átvezetőnek kapunk képregényes bevágásokat, látványos díszleteket és jelmezeket, egy-egy meglepő ötletet (egy Blind Mag koncertre csak elmentem volna a "vetítés" miatt... persze nem az utolsóra:)...), így a zene és a dalok már csak hab a tortán. Kicsit döcögős az eleje, szokni kellett, hogy minden több rétegben torz, de amire a történet egy érdekes kirakóvá állt össze, addigra a Largo testvérek vonyításától sem akartam kitépni a fülem.

A stílus minden elemére rá tudtam idővel hangolódni. Nem mozgok annyira otthonosan ebben a zenei műfajban, hogy túl sok színész/énekest ismerjek (ugye a már említett kettőn kívül), de ők és a dalszövegek is jó kísérőim voltak ebben a környezetben. Még Miss Hilton is, aki például a Viasztestek után másodszor villantja meg, hogy nem csak pénzen veszi a szerepeit, leginkább azért, mert most is testhezálló szerepet kapott elkényeztetett, drogos, színészi és énekesi karrierre vágyó örökösnőként. A dalokból a Chase the Morning, a Zydrate Anatomy, a Chromaggia és a Let the Monster Rise tetszett kiemelkedően, leginkább azért, mert ezek dallamosabbak voltak... a többihez képest.

A DVD-n a musicaleknél szokásosan csak felirat van, így ez nem gond, az annál inkább, hogy valami hentes 4:3-ra trancsírozta a képet, így az néhány helyen csak húscafatokat idéz (mondjuk amikor a főszereplőnek öt másodpercig tart "beérni" a képbe, és addig csak az üres széksorokat mutatja a "kamera"), stílszerűen.

Röviden: Ha nem is opera, de egy kiadós metálmusical-megamix csak kijön belőle. Nem az a tipikus élmény, amiben minden hónapban részesíteni akarnám magam, de pár dal elfért a fülemben, és a történet is megfelelt a maga gót-emós módján.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
45%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Pár száz Ft-os DVD-k
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: