• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Film Noir (DVD)
Film Noir Film Noir
- 77%
Szállítható: AZONNAL
499 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft

Már csak 3 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Éjszaka Los Angelesben, a Hollywood feletti dombokon. Hősünk egy parkolóban tér magához, ahol egyetlen társasága egy halott zsaru. Fogalma sincs, hogyan került oda, mi történt vele, ki is ő egyáltalán. Egy valamire azonban gyorsan rá kell döbbennie: az életére törnek bármi áron, minden eszközzel. Hamarosan hullák, drogok és bomba nők szegélyezik az útját...

Ez a látványos animációs film, egy Raymond Chandleri stílusbravúr, a modern akciófilmek dinamizmusával, szigorúan csak felnőtteknek! Gyors, brutális és elég szexi.

Játékidő:
97 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Ajánló -
 
Előzetes -
 
Kisfilm - A Film Noir története
 
Interjú - D. Jud Jones író-rendezővel
 
Egyéb - Szinkronfelvétel
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2011. jan. 5. - 22:12
Magamtól nem vettem volna meg, mert sok rosszat hallottam erről a filmről. Ajándékként adtam neki egy esélyt, és bár a várakozásomat felülmúlta (AZT mondjuk nem volt nehéz), vannak olyan elemei, amiktől a hideg kiráz.

Noir-nak éppen noir, mert "szinszitisen" fekete-fehér, van benne egy rakás dögös maca, akiket a főhős tetszés szerint rakhat meg (az elsőnek épp csak köszön előtte:)), minden férfi nagyon macsó, és végig bánatosan szól a szaxofon; a kellékek megvannak, megteremtik a hangulatot. A történet is illik a stílushoz, itt-ott fordulatos, és mivel megállás nélkül veszély leselkedik a hősre, izgalmasnak is mondható. Csak hát mint film...

Két dolog van, amik majdnem élvezhetetlenné tették ezt a másfél órát. Ebből az egyik azon események csoportja, amikor az író "izgalmi" állapotba, emiatt pedig túlzásba esett, és olyan helyzetekbe kényszerítette hősét, amit az nem élhet túl... kivéve persze akkor, ha íróként totálisan hülyének tartjuk a kedves nézőt. Az események láncolatában is van nem egy ostoba, hajánál előrángatott, értelmetlen húzás (mondjuk a végén a jogosítvány megtalálása), de a mélypontot az akciójelenetek jelentik. Lövik ezt a fickót mindennel, pisztollyal, géppuskával, gépágyúval (olyannal, amivel akár házat is lehet bontani), rakétavetővel, de egy karcolás nem esik rajta. Mint a Superman, áll egy helyben (esetleg egyenes vonalú egyenletes mozgást végez egy autóval), és egyszerűen elporlasztja a golyókat, mert még csak azt sem látni, honnan pattognak le! Védekezésre, fedezéknek maximum a ruháját, egy ágyat vagy a kocsiját használja. Amikor szórják a kocsiját a mellette öt méterre repülő helikopterről egy percig, utána meg kiderül, hogy a kasztnin 7 (azaz hét!) golyó ütötte lyuk van, az is hátul... Értem én, hogy az izgalom fokozása volt a cél, de azt érte el a film, hogy a vége felé pusztán a helikopter zajára röhögőgörcsben törtem ki.
Hasonlóan vicces ezt a valamit animációnak nevezni (még ha a nevetésem egyik esetben sem volt teljesen őszinte), amit itt bemutatnak. Ha azt mondom, KisVuk-minőség, már tikkelni kezdhet a tapasztaltak szeme. A hátterek még csak hagyján (valós felvételek a helyszínekről, egy kis fotosoppal megdolgozva), bár feltűnően hiányoznak a statiszták és a díszletelemek (van egy jelenet egy bankban, ahol az ügyféltérben egy pénztáros van, az igazgató, és a hős, meg egyvalaki ül a háttérben). Állóképként a figurák is elviselhetők (na nem egy Renaissance...). De amikor mindez beindul, az alakok megmozdulnak, az végzetes. A hirtelen mozgásokat, eséseket az animátorok hihetetlen módon elnagyolták, és ilyenkor arról is hajlamosak voltak elfeledkezni, hogy egy emberi testben vannak izületek meg csontok. Ezt kibonthatnám még, és ha bizonyos jelenetek nem minősülnének súlyos vizuális sértésnek, az ajánlásuk pedig bűnrészességnek, azt mondanám, hogy "látni kell". De nem kell; kritikán aluli, na!

Legalább a DVD átlag feletti: a kép elég pixeles, de a hanggal nem volt probléma, extrából pedig sok van (közel egy óra), és érdekesnek is tűntek (a film színvonala miatt nem vesztegettem rájuk túl sok időt).

Röviden: A történet amnéziás thrillernek a blődségek nélkül egész kellemes; mondjuk olyan képregényként, amilyen a borító hátulján van, amihez esetleg lehetne mellékelni egy CD-n hangoskönyvként a szöveget és a zenét. A hülyeségekkel együtt és mozgás közben azonban iszonyatos; a "szaladó" kutyát, a buszos karambolt, és a helikopter komplett pályafutását még az ellenségemnek is csak saját felelősségére mutatnám meg.
2 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: