• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Perfect Blue (DVD)
Perfect Blue Perfect Blue (xp14)
- 85%
Szállítható: AZONNAL
499 Ft
Eredeti ár: 3.290 Ft

Már csak 2 db. van raktáron

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Rendező:
Szereplők:

„Megdöbbentően hatásos film. Ha Alfred Hitchcock és Walt Disney közös filmet forgatott volna, az ilyen lett volna.”
– Roger Corman

Ügynöke legnagyobb megdöbbenésére Mima nem csupán közepesen sikeres tini-zenekarából lép ki, de ártatlanságot tükröző imázsát is hátrahagyja, hogy egy fülledt hangulatú tévésorozatban vállaljon szerepet. A karrierváltást nem minden rajongója veszi jó néven. Mimát hamarosan üldözni kezdi egy rettenetes figura, ráadásul valaki intim részleteket közöl róla az Interneten. Később új arculatának két legfőbb alakítóját, egy forgatókönyvírót és egy fényképészt brutálisan meggyilkolnak, Mimát pedig régi énjének víziói kísértik. A lányon egyre jobban eluralkodik az a szörnyű érzés, hogy talán köze lehet a halálesetekhez...

Satoshi Kon (Tokiói keresztapák, Paprika) rendezői bemutatkozása bombaként robbant Japánban és világszerte rengeteg rajongót szerzett magának. Lebilincselő cselekménye, aprólékosan kidolgozott karakterei, az animáció határait feszegető, bámulatos látványvilága és kendőzetlen brutalitása olyan filmet eredményezett, amely alapjaiban változtatta meg a japán animációs filmekről kialakult képet. Kőkemény thriller, amelyre Hitchcock is büszke lenne.

Stúdió:
Játékidő:
79 perc
Gyártási év:
1998
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- japán - DTS
- japán - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Egyéb - Digitálisan felújított kép és hang
 
Szöveges kommentár - Trivia Track: Érdekességek, információk a filmről - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Képek és karakterek: Filmelemzés a rendező közreműködésével (kb. 30 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Interjú - Hangok és hangulatok: Interjú a szereplőkkel és az alkotókkal (kb. 40 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes -
 
Előzetes - Corner ajánlók
Átlagos értékelés:
Gulandro
értékelése:
2009. júl. 30. - 9:03
Mikor az évezred hajnalán lehetoség volt egyre több és több anime megtekintésére letöltések útján nem volt nagy kérdés, hogy tesszük e vagy sem. Én azzal a kitétellel fogtam neki anno a muélvezetnek, hogy mindent amit megnézek megveszek hogyha megjelenik nálunk is. Talán az elmúlt évek kiadásait tekintve ez elhamarkodott kijelentés volt tolem akkor, de mindig betartom amit ígérek.

Vicces dolog, hogy milyen sokáig távol tartottam magamat ettol a filmtol annak idején. Nem az én világom a pszichothriller, ijesztgesse magát mozgóképpel akinek két anyja van. Aztán egy komolyabb idoszakomban végül rászántam magam miután olvastam különös kialakulásának történetét. Ezt a filmet eredetileg éloszereplos mozgóképnek szánták a múlt évezredben, de mivel olcsóbb volt animációs filmként, ezért inkább úgy készült el.

Ha valaki ismeri a japán filmgyártást értheti ennek a fonáksáságát: a japán filmek nagyon kevés kivétellel borzalmasan rosszak. Mintha csak egy hat éves kezébe adna valaki egy kamerát és minden próba vagy színészválogatás nélkül elkezdenék orülten produkálni magukat. A nézhetetlenség átka szerintem onnantól datálható, hogy Kurosawának nem adtak hazájában lehetoséget a Kagemusha megrendezésére. A kultúrarcok úgy gondolták nem érdemes az egyetlen valamirevaló rendezojüket támogatni, akitol George Lucas és Spielberg is tanult többek között. A Takeshi Kitano féle fellángolást a szememben hamar lelohasztotta ez a Takeshi Ishii féle borzalomsorozat ami a nemrégiben megjelent Western Djangoban csúcsosodott ki. Ha jót akartok magatoknak kerüljétek el nagyon messzire.

Szóval miután nézhetetlen mozgókép helyett igényes és gyönyöru animációs film készült a mubol világhódító útjára indult és még nálunk is képesek voltak tavaly bemutatni az Odeonban. Természetesen ott voltam, de ez sem volt elegendo hogy letudjam régi ígéretemet. Mivel a moziban is ugyanazt a mély hatást gyakorolta rám mint korábban ezért nem berzenkedtem a korábban bemutatott koreai filmmel egy pakkban megvenni. A lehetoség korrektségét a Corner film és az Xpress részérol mi sem bizonyítja jobban, hogy a két film együtt olcsóbb volt mint külön-külön és még ennek a tetejébe adtak egy színes Perfect Blue plakátot.

A meglepetések ezzel nem értek véget, mert ugyan a tokban most csak egy lemez volt, a kivitelezés ismét önmagáért beszél. A külso papírtokon kivágott részben olvasható a film címe, ami a belso, muanyag borítást ábrázoló meztelen no képén is mellmagasságban van. Egyetlen más filmnél sem tudnám pozitívan méltatni hogy egy konkrétan hentai kép a borító, de ha ez nem világít rá egyértelmuen, hogy NEM gyerekfilmrol van szó akkor semmi sem.

A film egy népszeru könnyuzenei lánybanda egyik tagjáról szól, aki kilép és karrierjét a tévék és filmek világában szeretné folytatni. Fiatal, ezt o is tudja, de a színpadon szerzett tapasztalatai úgy érzi elegendoek kellenek legyenek ahhoz, hogy bírja azt a nyomást amit a mozgókép médiuma jelent a számára. Minden segítség ellenére érzi, hogy nehezen viseli és amikor egy rajongói honlapon rátalál a saját blogjára amit látszólag helyette ír valaki, részletes pontossággal a napjairól és érzéseirol komolyan gondolkodóba esik. Ha ez nem lenne elég, hamarosan borzalmas gyilkosságsorozat veszi kezdetét melynek áldozatai mind kapcsolatban voltak a lánnyal. A blogbejegyzések pedig egyre vadabbak lesznek...

Ahogy egy kedves ismerosöm fogalmazott anno az Exitben a film magyar mozis bemutatójakor elég durva dolog, hogy abban az évben egy múlt évezredbeli rajzfilm volt a legjobb thriller. Az igazság azonban pontosan az, hogy nem egyszeruen tavaly, de általában nehéz ennél jobban összerakott és izgalmasabb filmet találni ebben a stílusban. Az utóbbi évek borzalmas próbálkozásai hogy minél több keleti filmet torzítsanak a nyugatiak számára befogadhatónak kezd lassan befulladni és szinte friss levegonek hat egy ilyen durva, eroszakos és pornográf jelenetekkel gazdagon nyakon öntött film. Nem egyszeruen a történet vagy az események keltik a feszültséget, több jelenetnél is emlékeztetnünk kell magunkat, hogy egészen pontosan mit is nézünk ami ritka egy mai filmnél (lassan animéknél is sajnos).

A rajzolás a 90-es éveket idézik, de mivel én abban élek ez nem zavar. A szereplok meglehetosen gyorsan azonosíthatóak (meglepoen fontos ugyebár) és a jelentéktelen jelenetek is különös tartalommal telnek el így, hogy olcsó trükkfelvételek helyett mindent meg kellett rajzolniuk. Kedvenc érzésem a filmbol amikor a lány olvasva egy blogbejegyzést reményvesztetten kitekint a szobája ablakán a több házra melynek ablakai hol sötéten bámulnak vagy sejtelmes fénnyel világítanak.

A Perfect Blue nem való mindenkinek, azt sem mondanám például, hogy nekem való. De még a stílust nem kedvelok számára is tartalmas és emlékezetes lehet ez a film, olyan thriller ami még napokkal, hetekkel a megtekintése után is mozgatja az ember fantáziáját pedig igen "könnyeden" zárul le és nincsen olcsó húzás, hogy a végén a gyilkos kimászik a csatornából. Aki az anime és pszichothriller elemek résein át még a mu üzenetét is kiolvassa akkor igazán büszke lehet magára mert ott van ... csak a mai muvekkel ellentétben nem adja magát könnyen. Ettol sokaknak többszörnézos film is könnyen lehet belole.
7 látogatóból 7 értett egyet ezzel a hozzászólással
Remo
értékelése:
2012. nov. 22. - 11:40
A Fekete hattyú előtt
Megkésve láttam Satoshi Kon klasszikus animéjét, mely, amikor kijött, úttörőnek számított. Objektíve meg is érdemel minden elismerést, már csak azért is, mert pszichothrillert animációs keretek közé tudtommal még nem sokan vittek. A Perfect Blue amennyire lehet, igyekszik kitörni ezekből a keretekből, rengeteg a filmszerű megoldás benne. Alapjaiban véve a történet a radikális imázsváltás folytán személyiségzavarba kerülő popénekesnőről is jól kidolgozott, azonban mostanra már nem hat az újdonság erejével, részben Darren Aronofsky-nak köszönhetően, aki maga is rajongója a műnek, és a nagyját átemelte Fekete hattyú c. filmjébe. Meg kell mondjam, ott jobban is tudott működni a sztori, már csak azért is, hisz legyen Kon akármilyen jó rendező, illetve képalkotó, Aronofsky-t segítette az emberi alakítás ereje, hogy a lélekrajz további mélységet nyerjen. A Perfect Bluenak megvannak a maga erényei - egyebek mellett krimiként is megállja a helyét - és, ha korábban találkozom vele, biztosan nagyobbat ütött volna, így viszont már inkább csak filmtörténetileg tudom értékelni, mint műélvezőként.

A kiadásból nekem a slipcase nélküli változat jutott, de küllemre az is csinos darab. A lemez szitázását nagyon eltalálták. A menü hangulatos, a film nyugtalanító zenéje megy alatta. A képminőség összességében szép, a szinkron is egész jó, sőt jobb, mint, amire számítottam a magyar hangok kiválasztása és a színészi beleélés szempontjából egyaránt. Az extrák közül a trivia tracket és a rendezői filmelemzést néztem meg. Az előbbi színes feliratok formájában jelenik meg a film alatt. Néha úgy éreztem túlzottan eltér tőle és mondanivaló híján statisztikákkal bombáz perceken át a földrengések és a családon belüli erőszak gyakori előfordulásáról. A rendezői filmelemzés több hasznos infóval szolgál, még úgy is, hogy a lány, aki a rendezőt kérdezgeti, bámulatosan butuska. Kon maga viszont egy értelmes, jó humorú, rendkívül szimpatikus jelenség. Elszomorító, hogy már nincs közöttünk.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Dark-san
értékelése:
2009. jún. 17. - 17:30
A leghatásosabb pszicho-triller, amit valaha láttam. Rengeteg éloszereplos filmet a porig aláz, mind történetben, mind hangulatban. Hatásos, elgondolkodtató és a film nélkülöz minden agyonismételt sablonosságot. A komoly témákra fogékonynak kituno szórakozás, azonban valóban szükséges hozzá egy komoly fokú érettség, sot, az elvontabb, pszichológiai dolgok iránt való fogékonyság. Emiatt nem lesz belole soha sem divatmu, és ez nem is baj.
Számomra az egyik leghatásosabb animék közé tartozik, amit valaha láttam. A Perfect Blue inkább a rutinosabb, sokmindent látott animéseknek való és ahogy a példa is mutatja, a mufajra alapból ferde szemmel nézok számára csak mélyül a médium iránti ellenszenv. Ami nem tragédia, de meg kellene tanulni kissé bonyolultabban látni a világot.
A kiadvány nálam jelesre vizsgázott, a tartalomhoz képest igazán baráti az ára, a külcsíny pedig sokat ad a kiadvány értékéhez. Kellemes meglepetés volt, hogy a hagyományos DVD-tokban található borító duplaoldalas.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
EmThor
értékelése:
2010. jan. 2. - 20:16
Eloször is kicsit ódzkodtam a régi rajzstílustól, de fantasztikusan részletes, a legtöbb mozgást elozetes valódi videofelvételek alapján készítették!

A történet még 2-3 megnézés után is hagy maga után kérdéseket az emberben: nehéz alkotás, de teljes egészet alkot, nem marad hiányérzeted utána, inkább elgondolkodtat. Ez a sokrétuség fogott meg benne, ne hagyjátok ki!

A kép felújított, semmi kivetnivalót nem találtam benne, ahogy a remek DTS hangzásban sem, de a magyar szinkron is kiváló, egyedül az egyik mellékszereplo hangját éreztem túl fiatalosnak.

Csak az extrák (és a csomagolás ^_^) miatt megérné a film. Van egy trivia track nevu "infósáv" jellegu dolog, amivel még meg lehet nézni a filmet, ebben nagyon sok volt a helyesírási hiba (kimaradt betuk), emiatt haragszok, trehány munka; a tartalma persze rendben van.

A beszélgetések a rendezovel, készítokkel, seyuu-kkel mind remek extrák, ezek miatt (is) kihagyhatatlan remekmu!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással
Junichi-san
értékelése:
2010. jún. 30. - 15:52
Perfect Blue: egy idol ámokfutása
Nemrég kaptam meg a filmet(következo nap meg is néztem) és nagyon tetszett. A grafika szép, az animáció korrekt, a zene kelloen félelemkelto és hátborzongató, a történet érdekes és csavaros, a karakterek érdekesek. Maga a kiadás: én eloször magyar szinkronnal néztem meg és szerintem kellemesen sikerült, bár a japánt azért nem múlja felül, a felirat teljesen rendben van, a menü egyszeru, a boritó és a korong szitázása szép(bár az enyém valamiért nem kartontokos). Az extrák szerintem teljesen jól sikerültek, sok plusz infót adnak a filmhez. A menü szerintem rendben van, meg úg minden a lemezen. Összességében remek film remek kiadásban. Aki szeretne látni egy igazi japán thrillert(vagy csak simán egy jó thrilert) az egyszer mindenképpan nézze meg. Nem fog csalódni.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
97%

10 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (9)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Pár százas
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: