• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Hajrá boldogság! (DVD)
Hajrá boldogság! Happy-Go-Lucky
- 77%
Szállítható: AZONNAL
499 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Poppy (Sally Hawkins) könnyen veszi az életet. Imád táncolni, ugrálni a trambulinon és utazgatni erre meg arra. Az sem hozza ki a sodrából, hogy ellopják a biciklijét, miközben egy londoni könyvesboltban nézelődik. Még a rendőrségnek sem tesz feljelentést, ehelyett inkább elhatározza, hogy megtanul vezetni. Poppy határtalan életigenlése és elképesztően pozitív hozzáállása a mindennapokhoz alapjaiban változtatja meg a körülötte élőket.

Poppy Scotthoz (Eddie Marsan), a meglehetősen ingerlékeny oktatóhoz kerül, aki sportot űz abból, hogy kritizálja őt a cipőjétől kezdve kaotikus magatartásáig. Szerinte az a feladata, hogy a tanulókat megszabadítsa rossz szokásaiktól. Úgy tűnik, Poppy mindenkiben képes meglátni a jót – függetlenül attól, hogy egy rosszcsont csemetét kell jobb belátásra bírni az iskolában, ahol a lány tanít, vagy egy veszélyesnek tűnő hajléktalannal kell szóba elegyednie az éjszaka közepén. És Poppynak gyakorta bejönnek a megérzései, hisz az iskola szociális munkásától, Timtől (Samuel Roukin) megtudja, hogy a rossz magaviseletű srácot a szülei bántalmazzák otthon, a hajléktalan pedig valójában a légynek se tud ártani.

Az ötszörös Oscar®-jelölt Mike Leigh magával ragadó filmje azt a kérdést vizsgálja, hogy a naiv életszemlélet szellemi kiegyensúlyozatlanság eredménye és önveszélyes felelőtlenséggel társul vagy színtiszta jóérzésből fakad. Úgy tűnik, Poppy esetében az utóbbiról lehet szó: egyszerűen nem engedi, hogy bármi is beárnyékolja az életét – legyen az a testvére állandó piszkálódása, amiért nem veszi komolyan az életet, vagy pedig Scott egyre erőszakosabb nyomulása. Poppy úgy véli, az élet nem habostorta, de azzá tehetjük.

Stúdió:
Játékidő:
114 perc
Gyártási év:
2008
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
 
Werkfilm (így készült) - Kormány és kamera (kb. 4 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Karakterek bemutatása - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2009. okt. 18. - 21:21
Ha már idézetek és mottók, nekem is van egy:
"Boldognak lenni nem feladat! Az úgy... van! Spontán adódik! Amellett, hogy megcsinálsz minden baromságot, amit muszáj, ezen felül, mellesleg, pluszban, amikor szabad idod engedi, jól érzed magad! Érted?".

Felemás érzésekkel néztem végig ezt a filmet, és el(/le)fogadom, hogy emiatt nem leszek itt népszeru. Nálam legalább fél óráig tartott, amíg a remek színészi játék, a rendezés és az egész stáb munkája mellett pozitívumokat kezdtem felfedezni, foleg a karakterek terén. Akkor jött a tánctanárno ("My space!"), meg a jelenet a verekedos sráccal. Addig számomra Poppy egy mániákus, a felelosséget hírbol sem ismero, harsány hisztérika volt, akirol eszembe jutott: azért stílszeru a neve, mert vélhetoen naponta szív belole. Aztán kiderült, hogy Poppy tényleg csak szerencsés: tudna o másképp is élni, érdeklik ot a körülötte levok, de o, amíg megteheti, így szeretne élni (még ha ez veszélyt és kockázatot is hord magában). Kár, hogy a rendezo és a film (meg a fenti ajánló) nem tudott hasonlóan toleráns lenni Scott-tal is; akkor megkapta volna a Happy-go-lucky az ötödik csillagot is tolem. Lehetne feszegetni azt, hogy Poppy miért ilyen, mint ahogy lehet azt is hinni, a világ jobb hely lenne, ha az emberek jobban hasonlítanának rá, ha úgy néznék a világot, ahogy o. A választás a nézoé.

Boldognak lenni nem feladat.

A DVD kiadás jó, kép, angol hang, extrák rendben; talán Poppy szinkronhangját lehetett volna tovább keresni.
2 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: