• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Művészfilmek
Xpress.hu > DVD > Hetvenkedő katona (DVD)
Hetvenkedő katona Hetvenkedő katona
- 9%
Szállítható: BIZONYTALAN
1.990 Ft
Eredeti ár: 2.190 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek

Taub János legendás rendezése minden idők egyik legsikeresebb előadása a Radnóti Színházban. Plautus ókori komédiáját bravúros színpadi megoldások és fergeteges színészi játék teszi felejthetetlen élménnyé.

Azt mondjuk: Don Quijote, vagy Gulliver, vagy éppen Falstaff – mindegyik névről támad képzetünk. Így vagyunk a Hetvenkedő Katona alakjával is. Újra találkozunk hát vele. Milyen régen nem járt magyar színpadon! Pedig ahol ő megjelenik, kezdődik a mulatság, a bonyodalom, a fergeteges komédiázás. Sokat vándorolt a Katona irodalmi anyagokon, színműveken át. Neve olykor változott, jelmeze is, de a jelleme alig. Nem is mindig tudtunk rajta igazán gondtalanul nevetni.

Taub János állította színpadra a darabot. Az előadás stílusa közel áll a Szentivánéji Álom mesteremberei által „elővezetett” színjátékhoz (amely mindig az adott színházi este csúcspontja): játékot játékosan, talán ez lehetne az ilyen felfogású játék „ars dramaticá”-ja. Pillanatig sem titkolva a színház színház voltát, a klasszikus írás kötött szövegét a legkötetlenebb színjátszással párosítva.

Látjuk majd a Hetvenkedőt hetvenkedni, önszépségében gyönyörködve szerelmi kalandra készülődni. De a széplányokat Plautusnál azok ölelik, akikhez valók. Ügyes cselek sorára van szükség, míg a világnak ez a rendje helyreáll. S persze nem akármilyen cselvetőkre.

Stúdió:
Játékidő:
120 perc
Gyártási év:
1988
Hangok:
- magyar - mono (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
4:3

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Művészfilmek
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: