• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Náci zombik (DVD)
Náci zombik Dod sno
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Hét norvég orvostanhallgató húsvéti sí-vakációra érkezik egy isten háta mögötti vadászházba, jó háromnegyed órányi gyalogútra a legközelebbi országúttól. A házikó egy társuké, Saráé, aki a közeli hegyekben síel, és azt ígérte, hogy majd csatlakozik a többiekhez - de nem érkezett még meg...

A fiatalok nem zavartatják magukat, magukhoz vesznek némi lélekmelegítőt, és bulizni kezdenek, amíg egy váratlan vendég nem kopog az ajtón. Egy titokzatos idegen érkezik, aki elmeséli nekik a környék vészterhes történetét. A II. világháború alatt a környéket nácik szállták meg, a rettegett Herzog ezredes vezetésével. Három éven keresztül gyötörték a helyieket, majd a bukás közeledtével a lakosság minden vagyonát elrabolva megkezdték a visszavonulást. A falubeliek azonban fellázadtak ellenük, rajtaütöttek a menekülő nácikon és a többségüket megölték. Egy maroknyi túlélő-csapatot - köztük Herzog ezredest is - a hegyekbe kergettek, ahol a feltételezések szerint halálra fagyhattak...

A vándor a történet végére ér és felkerekedik. Nem sokkal később zombik támadják meg... ...náci egyenruhában...

Stúdió:
Játékidő:
87 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- norvég - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Előzetes -
 
Képgaléria -
Átlagos értékelés:
gerbence
értékelése:
2010. ápr. 24. - 22:03
Jópofa zombis film, ami visz némi újat a mufajba: havas, skandináv hegyvidéki fagyban játszódik és II. világháborús náci katonákat vet be élohalottként, így még némileg eredetinek is mondható. Mármint a körítés, mert a történetben semmi sincs, amit ne láttunk volna ezerszer: egy maroknyi, víkendezni készülo csapat a túlélésért küzd, ami - nem nagy titok - áldozatokkal jár. A filmnek azonban nem is szándéka semmi meglepot, vagy akár csak követni valót nyújtani sztoriban, egyszeruen némi ijesztgetést és rengeteg darálást akar prezentálni. Sajnos ez a film rovására is megy, hogy az akciót ennyire elotérbe tolják az atmoszférával szemben: az, hogy egy elhagyatott hegyen szakadatlan hóesésben halott náci katonákat dob a szereplok nyakába, ugyan önmagában bír jelentos hangulati értékkel, de azért az én ízlésem elbírt volna még egy kis dramaturgiai építkezést. Ha mondjuk kicsit többet kaptunk volna a sötét nácibarlang titkaiból, illetve az elején csak egy kevéssel jobban ránk húzzák a fenyegeto bizonytalanságot a tombolás elott, talán nagyobbat durrannának a vérpetárdák is. Ráadásul következetlenség is akad benne annyi, mint sablonosság: azaz boven. Így a film hangulata, kiállítása, történtvezetése egyszerre idéz egy igazi, eredeti és profi zombifilmet és mondjuk egy, a Barátok köztön csiszolódott kortárs magyar tévéfilmet. Szerencsére azért inkább az elobbi javára dol a mérleg: egyes jelenetek

SPOILER!
mint például a kibelezett lány szemszögébol felvett képsor, a molotovkoktél-akció, vagy a hómezo alól egyszerre feltámadó többszáz zombikatona,
SPOILER VÉGE

a zsenialitás határát súrolgatják. És bár a film inkább közepes, mint jó, mégsem bírok 4-esnél rosszabbat adni rá. Egy olyan filmre, amelyben hatvan éve halott náci katonák öldökölnek a norvég hómezokön, hogyan adhatnék?
A Braindead-póló önmagában is megér plusz egy pontot.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
berzerker8713
értékelése:
2012. okt. 17. - 15:58
Igényes aprítás,a horror ínyencei számára
Pontosan! Az ilyen jellegű filmeket ugyan így kellene elkészíteni. Akár ez, akár a Piranha 3D ez alapján készült. Ott a rendezők eltalálták, mi fán terem a horror-film és a humor.
A történet jó. Sőt! Ebben a kategóriában nagyon jó! Persze ott van az alap, 5-6-7 fiatal elmegy túrázni és a "csak egy maradhat" elv alapján egy is marad. Vagy mégsem? ;-). A csavar nem is itt van, hanem ott, hogy halott német katonák újjáéledve, az aranyukat próbálják megvédeni kint, a puszta közepén, 200 centi hóban. Ez valami hihetetlen, mintha A la Carte ennél egy pesti nívós étteremben, mert ebben minden van.
A helyzethez képest a színészek is egész jók. Nem akasztanak ki és érzik, hogy ez egy horror-komédia.
A látvány magával ragadott. Honnan tudod, hogy egy filmet komolyan gondolnak? Sokat foglalkoznak a grafikai résszel és ebben van meló dögivel. Azt azért elmondanám, hogy különösen agresszív és nagyon nagy mennyiségű vér és belsőség van benne, de ez hozzátartozik a látványhoz. Helyenként anatómiai leckéket is lehetne venni, mert hentes módjára vágják fel a főszereplők a zombikat és ugyan így vissza is persze.
A humor is megvan benne. Persze legtöbbször a morbid humort veszik alapul, de hát egy székely vicc itt nem is nagyon állná meg a helyét.
A kiadvány eleje szép, de maga a megjelenés elég fapados. Extra se nagyon van, pedig a forgatási képsorok biztos viccesek. Ez viszont negatívum.

Ha egy kicsit reklámozhatom a filmet, akkor - nyilván más környezetben - a Walking Dead c. sorozathoz tudnám hasonlítani. Csak ez egy kicsit pörgősebb...

TÖRTÉNET: 7
LÁTVÁNY: 8
KÉP, HANG: 7
KIADVÁNY: 4
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
The Man Who Laughs
értékelése:
2010. okt. 22. - 23:33
A skandináv népek mostanában teljesen berobbantak a filmes köztudatba. Ugye ott volt az Engedj be, aztán a Millenium trilógia, ráadásul régebbi északi filmeket is mostanában adnak ki itthon dvd-n. És természetesen itt van írásom zseniális tárgya :D. Na , jó nyilván nem az, de a célját csont nélkül teljesíti. És mi is lenne az a cél? Hát nem más, mint megidézni és tiszteletet állítani az olyan klasszikusok előtt mint az Evil Dead vagy a Braindead és természetesen eközben agyatlanul szórakoztassa a nézőt.

A forgatókönyv a legnagyobb közhellyel indul (fiatalok az isten háta mögé mennek nyaralni, ahol még térerő sincs) és annak ellenére, hogy teljesen kiszámítható nincs vele semmi baj, ugyanis a film már az elején bevallja, hogy maradunk a kitaposott ösvényen mint a nagy elődök. Innentől pedig a néző tisztában van azzal, hogy ez egy önironikus marhaság szigorúan tilos komolyan venni. Innentől pedig indul a móka, sajnos a film egy picit lassan indul be. Igaz, az elején is vannak feszültséggel teli jelenetek viszont a film második fele sokkal erősebb az ami remekül szórakoztat (gondolok az utolsó 20 percben lévő nagy összecsapásra, az minden pénzt megér). A kivitelezés igényes, a zombik jól vannak megcsinálva és goreból sincsen hiány, a humor is a helyén van. Ráadásul a sok jelenetbeli idézet is nagyszerű. A színészek nem rosszak, hozzák azt a szintet amit elvár az ember egy ilyen filmnél, de hiányzott egy igazán markáns főszereplő karakter mint pl. Ash.

Nem lesz klasszikus a film (pedig lehetett volna egy kicsivel gyorsabb kezdéssel, csipetnyi több humorral, emlékezetesebb főhőssel és pár fosatósan ijesztő jelenettel - hiába volt meg a feszültség és az izgalom, megijeszteni nem nagyon sikerült) de még így is kifejezetten szórakoztató film, Zombi rajongóknak megéri ráfordítani a 90 percet.


Sajnos a kép nem a legjobb néha bepixelesedik, a hanggal nincs baj. Extrák nuku, de legalább a film megjelent és nem túl drága.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Hydro
értékelése:
2009. dec. 18. - 2:12
A rossz magyar cím ezúttal (is) elronthatja sokak szórakozását, bár tény hogy beszédes. Lehetett volna Halott hó vagy Halálos hó, de még a HÓHALÁLÁBAN is remekül illett volna, egyúttal jelezvén hogy egy paródiáról van szó.
A film egyébként egész szórakoztatóra sikeredett, de természetesen azon galamblelkuek akiknek a Kaptár trilógia a kedvence inkább kerüljék el, mert ebben aztán van vér dögivel!
A horror-komédiák gyakori hibája, hogy nem elég viccesek és/vagy véresek - lásd legutóbb a rém gyenge Zombieland-et - de a Dod Sno ebben megfeleloen teljesít. A poénok nagy része (kb. 75%) ül és ötletes is, az effektek kelloen undorítóak. A fobb szereplok szimpatikusak, a csajok pedig csinik - a budi-szex nem semmi... A zene, a vágás és az operatori munka is meglepoen jó. A norvég nyelv igazán autentikus hangulatot ad, de talán a szinkronban hozzáadhatnak néhány plusz viccet, ha törodnek vele.
A rendezés viszont kapkodó és ütemtelen, néhány karaktert túl gyorsan áldoznak fel. A felvezetés kicsit hosszú, a lezárás túl gyors.
Felemás tehát az összkép, de egyszeri megtekintésre mindenképpen ajánlott minden horrorrajongónak.
TETSZENI FOG HA SZERETETTED:
- Hullajó (Braindead)
- Haláli hullák hajnala (Shaun Of The Dead)
- Barlang (Descent)
- Romero filmjei
- Holtak hajnala 2004 (Dawn Of The Dead)
- Bagman, Total Fury és tsai.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
68%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (3)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: