• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Becstelen brigantyk - Limitált extra változat (2 DVD) (DVD)
Becstelen brigantyk - Limitált extra változat (2 DVD) Inglourious Basterds (Becstelen brigantik)
A termék már nem kapható
 
 
 
 


MEGJELENÉS: 2009. december 9. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Franciaország német megszállásának első évében Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) családját lemészárolja Hans Landa náci ezredes (Christoph Waltz). Hajszál híján Shosanna is áldozatul esik. A lány Párizsba menekül, és álnéven egy mozi tulajdonosa lesz.

Valahol máshol Európában Aldo Raine hadnagy (Brad Pitt) amerikai zsidó katonákból alakulatot szervez, hogy könyörtelen büntetőakciókat hajtsanak végre. A németek brigantyknak nevezik el őket.

Raine csapatához csatlakozik egy német színésznő, Bridget von Hammersmark (Diane Kruger), aki valójában kém, és az a küldetése, hogy levadássza a Harmadik Birodalom vezetőit.

A hősök sorsa egy moziban fonódik össze, ahol Shosanna saját bosszúját forralja. Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című filmjében a második világháború gyalázatos, elhallgatott, valódi, illetve már-már fantasztikusnak tűnő történetei adnak egymásnak randevút.

Stúdió:
Játékidő:
147 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, dán, finn, izlandi, norvég, svéd
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
1. LEMEZ:
Bővített jelenetek -
 
Alternatív jelenetek -
 
Előzetes -
 
Kisfilm - A nemzet büszkesége - A filmben látható film
2. LEMEZ:
Előzetes - Nemzetközi és amerikai előzetesek
 
Kisfilm - Az eredeti Becstelen brigantik - tisztelgés az 1978-as eredeti változat előtt
 
Kisfilm - Rod Taylor a Victoria Bitters nevű ausztrál sörről
 
Kisfilm - Quentin Tarantino látószöge
 
Képgaléria - Plakátgaléria
 
Bakiparádé - Üdv Sally-nek!
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2010. jan. 4. - 23:29
Nem újdonság számomra, hogy egy ekkora érdeklődést generáló filmre ennyi ellentétes érzelmű vélemény érkezett. S azon sem lepődtem meg, hogy az általam nagyjából ismert nickek melyik oldalra soroltak be… Hát én is beállok egy oldalra, márpedig azok közé, akik kimondottan jó filmnek tartják a Brigantikot. Tarantinóval vagy anélkül, tökmindegy.


Spoileres lehet!

A trailer becsapós. Nagyon. A cím is az. Ugyanis én úgy láttam, hogy ez a mozi nem is elsősorban a Brigantikról szól, hanem Shosanna bosszújáról. De a Pitt féle halálcsapat szerepeltetésével biztos jobban el lehetett adni a filmet, s végül is szerepelnek benne eleget, tehát nem át b***szás. Csak egy jó marketingfogás.

Néhány kritikussal ellentétben az első húsz perc szerintem zseniális. A kevés szereplős, kamaradarab jellegű beszélgetés a szobában nagyon jó kis feszültséget generál, alaphangot ad a filmnek, a film igazi okát, motivációját mutatja meg. Kellett ehhez az első felvonáshoz két remek színész remek játéka, meg egy rendező remek elképzelése a felvételhez. A feszültség kegyetlen és véres feloldása mellbevágó, a lány futása meg az egész film iróniája is egyben.. Ha ott, akkor nem fut el, nincs az egész…
A film címszereplői, a Brigantikok csak a második fejezetben robbannak be a képbe. Hatásos belépővel, remek karakterekkel, remek színészi alakításokkal. Pitt Aldo hadnagya maradandó élmény, az akcentusa, a kinézete, az őrület és a zsenialitás határán egyensúlyozó személyisége az egész filmet meghatározza. Csapata nem kevésbé színes és alapos: e tekintetben szerencsés választás a cím. Tevékenységük meg ízlés dolga. Tekinthető szatírának, simán II. világháborús „hőstetteknek”, de nekem nem megy ki a fejemből, hogy csak háttér, illetve keret a film végi eseményekhez.
A cselekmény kibontása két, de inkább több szálon fut, amiket egyértelműen a náci tiszt, Landa fog össze. Ő részese minden szálnak, s szerintem a film egyértelműen legjobb és legzseniálisabb karaktere. Christoph Waltz hatalmasat alakít, a mosoly mögé bújt vérszomjas zseni karaktere ijesztőbb, és félelmetesebb, mint Aldo egész csapata együtt. A szálak összefonása a nagy zárójelenetben remek forgatókönyvet takar, a náci vezérkar teljes pusztulása meg egy remek szatíra. Ugyanakkor minden normális gondolkodású emberben némi elégedettséget és kárörömöt is generál – a vásznon bármi megtörténhet…

Ha jobban belegondolok, nem is igazán lényeges, ki rendezte ezt a mozit. Annyira nem érződik rajta Tarantino keze, mint korábbi filmjein. Jóval kevesebb pofázás, jóval kevesebb trágárság van, mint ahogy megszokhattuk eddig. A feszültségkeltés, a nagyszerű váltások, kamerabeállítások pedig egy szimplán nagyon jó rendezőt takarnak, akinek neve ezesetben Tarantino. Gyanítom, nekem akkor is tetszett volna a film, ha nem tudom, ki rendezte. Mert izgalmas, jól megírt forgatókönyvben kiváló karaktereket kiváló színészek formálnak meg, s ráadásul az érzelmekre is hatottak: részben a zsidó csaj bosszújával, részben meg Hitlerék purgatóriumával..

Külön dicséret a négynyelvű filmért. Gondolom most itt a szinkronmániások bosszankodtak eleget, de nagyon jó, hogy meghagyták az angol/német/francia/olasz négyes vegyesfelvágottat. Nagyon sokat tesz hozzá a filmhez, a szereplők hitelességéhez. Mint ahogy az eredeti helyszínek is, s a vegyes nációjú színészgárda. Úgy össze van rakva az egész.

Mint ahogy a DVD is. Remek kép, remek hang.. Az O-ringért is köszönet, bár ez ma divat lett kishazánkban. A belső borító hiánya fájó pont, de mivel az egész design fehér, annyira nem szembetunő. Az extrák is nagyon jók, rögtön az első kisfilmből ismét bizonyosságot szerezhetünk arról, hogy Tari bolond kicsit. Ahogy beszél, gesztikulál… Viszont hatalmas alázata a van a FILM iránt, így, nagybetűvel, amit a többi doksiból is láthatunk. A poszterekről szóló megdöbbentett, ha nem mondják, nekem nem tűnt volna föl ez az alaposság. No meg azért azt se felejtsük el, hogy forgattak egy filmet a filmnek is: A nemzet büszkeségét. Ami önmagában is nagyszerű lett, a Goebbelsi hangulat kiválóan átjött.

Lehet szeretni meg nem szeretni Tarantino új filmjét, nem vagyunk egyformák. Számomra biztos helye van a polcon, simán többször nézős, igazi kincs a gyűjteményben. Akinek meg nem tetszett, felejtse el hamar, talán akkor megtalálja a lelki békéjét.

Kosárba!

10 látogatóból 9 értett egyet ezzel a hozzászólással
KongFan666
értékelése:
2009. dec. 8. - 23:32
Az év filmje, Pont! Tarantino a legutóbbi filmjével a Halálbiztossal, számomra hatalmas csalódást okozott. Kezdve azzal hogy már a történetet is rossz szereplokön keresztül kívánta megmutatni(nagypofájú idegesíté pi***k) és ezzel gyakorlatilag haza is vágta filmet. Egyedül Kurt Russel volt értékelheto benne, sot zseniális volt.

Most pedig itt van és hozta azt amit elvártam tole. Sot még többet is. Mivel szerintem ez a mester legjobb filmje! A párbeszédek zseniálisak, feszültség teremtoek. A szereplok utolérhtetlenek, Christoph Waltznak pedig oda az Oscart! Brad Pitt szintén remekelt Mélanie Laurent szintén. Amin illetve akin viszont igazán meglepodtem az Diane Kruger, egy szerepében sem volt jó, még közepes sem, itt viszont Tarantino valamit nagyon elohozott belole.
A zenék igazán fülbemászóak, a hangok is nagyon élethuek foként a lövések, és úgy minden hang a helyén van. A hangokról még annyit hogy egészen elképeszto az ahogyan a film a 4 nyelv között válogat. Angol, német, francia és olasz. Rengeteg konfliktus ezekbol adódik, és még a legviccesebb jelenetek is ebbol adódnak. Pl: Aldo(aki még az angolt is egy elég érdekes akcentussal bolondítja meg) és társai olaszul beszélnek.
Quentin Tarantino megint alkotott, én és a többi rajongólya is köszönjük szépen neki a Becstelen Brigantykat! Egy élmény volt!
9 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
action88
értékelése:
2009. dec. 29. - 19:20
Egy gigantikus melléfogás ez a mozi!

Az amúgy kiváló, Tarantino-ra jellemzo stílusjegyeket nyakon öntötték egy jó adag náci-vadász, németellenes, teljes mértékben trendi, és totálisan PC maszlaggal. Az eredmény látható, kevésbé minoségi, viszont annál jobban eladható munka!

A mindig újító, lázadó rendezo pár fiaskó után, a mai érának megfelelo témához és sablonokhoz nyúl, lát és gyoz!! Már akinél!

Valószínuleg a Szovjetunió által megszállt Lettország területén az 1940es években játszódó film, melyben a derék lett hazafiak síbottal verik szilánkosra megszálló szovjet katonák koponyáját nem hozta volna ezeket a számokat a kasszáknál, ami számomra teljesen érthetetlen! Foleg így, hogy manapság minden és mindenki egyenlo!
De Orwell óta tudjuk: “some animals are more equal than others”

És erre következhetnek a szokásos sorok: “ez csak film”, “nem kell értelmet keresni benne”, “nem kell komolyan venni”! Ezen mondatok igazán szerintem urlényekrol és robotokról szóló filmek esetén állják meg a helyüket, de történelmi személyeket felvonultató filmnél? Szerintem nem!

Ezek csak akkor lennének helytállóak, ha a pár sorral feljebb említett, vagy hasonló sztorik is vászonra kerülnének, nem csak a meztelen grimaldik!
Akkor lenne mirol beszélni, de addig..!?

Remélem ez csak egy tévút és a rendezo visszatér a „Ponyvaregény” és a „Kutyaszorítóban” óta elvárt színvonalú filmekhez!

Csak saját felelosségre!
58 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással
Hydro
értékelése:
2009. dec. 4. - 20:10
Mindenki csak azt írja, nagyon jó film, állati, hatalmas.
Miért is?
Unalmas pofázás órákon keresztül (csak megjegyzem imádom a Ponyvaregény-t és a Kutyaszorítóban-t, de még a Halálbiztos-t is, pedig ezekben is megy ám a duma rendesen), és közben semmi, de semmi nem történik.
Csak mindenféle népek több nyelven, egymás seggét nyalva beszélgetnek, miközben legszívesebben kinyírnák a másikat.
Az elmúlt 30-40 év háborús filmjeinek harcmentes jelenetei egymás mellé rakva. Ennyi, nem több. Se izgalmas képi nyelv, se egy friss ötlet, semmi újítás, a párbeszédek unalmasak és céltalanok, és a látvány... Mintha a Halló-Halló címu (egyébként) remekbe szabott tv-s komédiasorozatot látnánk. Így 2009-ben ez nem igazán dicséret.
Az akcentus-figyelés talán egy nyelvtanárnak okozhat némi izgalmat. Arra viszont jobb a Ravasz..., a Blöff vagy bármelyik Monty Python-mu.
A végén Hitler is odakozmál. Nagy poén, igaz. De ettol még nem lesz jó egy felesleges, ezredik háborús témájú mozi.
Hová tunt Tarantino? Ez inkább Spielberg!
Szóval miért is olyan jó ez a film?
23 látogatóból 10 értett egyet ezzel a hozzászólással
Red_reed
értékelése:
2009. dec. 4. - 12:25
A filmet moziban láttam és - a kissé nehézkes, lassú kezdéstol, mely a vidéki házban játszódott -, lekötött, magával ragadott.

Bizonyára sokaknak feltunt, hogy BP kolléga nem egy húzós karakter, bárki bármit is állít, sokkal inkább a hátán elviszi az egész filmet a filmbéli Hans Lada.

A csóka egyszeruen fantasztikus, ahogy játszik, ahogy beszél, ahogy élvezi szépen lassan a másik nyakára tekerni a kötelet és lassan megfojtani ot. Azt most hagyjuk, hogy négy nyelven beszél - német, francia, angol és olasz - a filmben, élmény, ahogy szórakozik "áldozatával". Beleköt Pittékbe, hogy nem jó a kiejtése, olaszul szívatja oket, majd... de nem mondom el, tessék megnézni a filmet.

Amit szeretnék kiemelni, hogy a film felpörög kb az egyharmadától, de rettentoen figyelni kell a párbeszédekre, a hangsúlyokra és arra, hogyan próbálja az egyik karakter a másikat csapdába csalni.

Brutalitásban gusztustalan, szerencsére nem részletezik hosszan a brigantik ténykedését. Azért tegyük hozzá, nem az eroszakra épül a film, nem erre fókuszál, mint a Saw sorozat - mondjuk az sem egészen arra, de mondjuk azt, hogy alapeleme a kegyetlen "játék"ok -, viszont sokszor vicces, humoros és kelloen adagolja a feszültséget.

Spoiler:
A kocsmai jelenet, amikor a Gestapo-s csóka az álnémetek asztalához ül, remek! Kiszúrja, hogy érdekes német nyelvjárást használnak, próbálja beszéltetni oket, hogy mihamarabb lebukjanak, és persze azért le is buknak egy aprócska kézjelzés miatt.

Vétek a filmet magyar szinkronnal megnézni, mert a moziban felirattal sokkal élvezetesebb volt a 4 nyelvet élvezni, a hangsúlyokat, a gúnyolódásokat, stb.

Már kosárba is tettem a kiadványt, te is tegyél így!
11 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással
Tomo
értékelése:
2010. jan. 10. - 15:47
Eloször is ott kezdem,hogy nem vagyok Tarantino rajongó.Nem is látam sok filmjét,és azok közül is volt,ami egyáltalán nem hagyott bennem mély nyomot.A Becstelen Brigantik filmet is úgy néztem meg,hogy semmi eloismeretem nem volt,egy elozetest sem láttam róla,nemhogy a cselekményét,ergo minden elozetes várakozás,vagy eloítélet nélkül néztem a filmet.A Végeredmény pedig számomra nagyon tetszetos volt.Rettenetesen jól eltalált,feszes és izgalmas,szorngó párbeszédek,remek karakterekkel.Sokan mondják,hogy Hans Landát alakító színész mennyire jó,ezzel egyet értek,nem is ragozom tovább.Brad Pitt keveset van vásznon,de mindig üde színfolt ha végre akcióban van,talán azért is tették be ot és a "bandáját",hogy ellensúlyozzák a másik "drámaibb" szálat egy kis deruvel és néhány idióta amerikaival.
Azt tudom hogy nem vagyunk egyformák,és hogy minden nem tetszhet mindenkinek,de aki azt állítja,hogy ez a film szar is unalmas,annak azért baja lehet az ízlésével.
1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
REAL
értékelése:
2009. dec. 3. - 10:54
Ha filmet akarsz csinálni, hát csináld! Tegyél rá, hogy nincs pénzed, vagy hogy éppen nem megfelelo alkalom! Kifogásokat bármikor gyárthatsz, de filmet csak akkor, ha megvan hozzá az ihleted!"- vallja Quentin Tarantino. Az Inglourious Basterds forgatókönyvén 10 évig dolgozott, míg végül tavaly a sorozatévadnyi hosszúságúra nyújtott szkriptet átdolgozta, megkurtította, átírta, és belekezdett a forgatásba. A film ezek után rekordsebességgel készült el, és a végeredményt látva világossá vált, hogy a nagy sietség nem ment a minoség rovására. Tarantino-t elkapta az ihlet, az Inglourious Basterds egy érdekes felépítésu, feszültséggel és minoségi dialógokkal teli mozi, amelyben az eroszak csak idonként helyezodik elotérbe, de akkor kegyetlen hatást tud vele elérni a rendezo.


10 látogatóból 7 értett egyet ezzel a hozzászólással
Tallahassee35
értékelése:
2010. dec. 31. - 19:06
Sajnos nekem még nincs meg DVD-n a film de már dolgozom rajta és azért írtam kritikámat a 2 lemezeshez, mert majd ezt akarom megszerezni. Nos belátom sosem szerettem nagyon Quentin Tarantino filmjeit (kivétel a Ponyvaregény és ez), de azzal én is egyetértek, hogy egy zseniálisan nagy rendező. De térjünk rá a Brigantyk-ra. Eszméletlen jó film nagyon jó az alakítások szuperek (főleg Pitt, Waltz és Roth) a rendezés zseniális és a történet is. Christoph Waltz megérdemelte az Oscart. Egyetértek néhány előttem hozzászólóval, hogy az első jelenet úgy zseniális ahogy van. Továbbá amin legtöbbet röhögtem az a vége a mozi hadműveletes jelenettel együtt. Továbbá a legzseniálisabb jelenet szerintem még a kocsmás rész mikor a találgatós kártyajátékot játsszák. Ja és Pitt amilyen arcokat vág fantasztikus. Nagyon jó film mindenkinek ajánlom akinek van ereje olvasni ugyanis a film háromnegyede olvasással töltődik ha szinkronosan nézzük. És az biztos, hogy többet nem nézem meg szinkronnal. Szörnyű lett sokkal inkább jobb feliratosan az egész. Mivel szegény Selmeczi Roland már nincs köztünk így Brad Pitt is elevsztette egyetlen jó szinkronját. Még ahogy elmegy az Christoph Waltz hangja Csankó Zoltán ő még jó. És így végtére nekem:

100%
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
Balszo
értékelése:
2009. dec. 26. - 19:13
Tarantino legújabb alkotása. Amint látom, megosztja a véleményeket: kinek vacak szar, kinek eszméletlen jó film. Nos, én már évek óta Tarantino rajongó vagyok, az a legnagyszerubb az o filmjeiben, hogy más filmekbol is merít, így az igazán fanatikus filmrajongók örömüket lelik a filmjeiben. Ráadásul az o ötleteit is belerakja, ettol lesz az egész egy tömény kultfilm. Hiszen Tarantino érti a filmcsinálást. Jó, jó, a Halálbiztos tényleg nem lett egy nagy durranás, de a Brigantyk túltesz rajta. Talán még a Kill Bill-en is, de ezt már nem merném megkockáztatni.
Viszonylag kevés véres jelenet volt benne, de ahol volt, ott rendesen folyt. Mármint a vér. Sok monológ, ami nélkül már nem is Tarantino film egy Tarantino film. Valamint zenei, ill. képi utalások más filmekre (pl.: Vaskereszt, Kelly hosei, Piszkos 12, stb...). A család többi tagja nem volt elragadtatva, de én biztosan mondom, Tarantino újra visszanyerte régi formáját.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

10 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (7)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: