• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Csavardi Samu története - A Gyűrűk Ura egy színész szemével (Könyvek)
Sean Astin, Joe Layden
Csavardi Samu története - A Gyűrűk Ura egy színész szemével nem ismert
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák

Két év előkészítés, kétszázhetvennégy forgatási nap és három év utómunka után A Gyűrűk Ura filmtrilógia joggal írta be magát a filmtörténetbe. Megszámlálhatatlanul sok ember munkája fekszik benne, köztük a színészeké, akik vívó- lovaglóleckét vettek, intenzív tünde "nyelvtanfolyamra" jártak, a tükör előtt gyakoroltak furcsa hangokat és grimaszokat. És hogy mi mindent csináltak még, elmondja Sean Astin, alias Csavardi Samu, aki két évet áldozott az életéből erre a hihetetlen kalandra.

A Csavardi Samu története ezenkívül egy fiatal színész személyes hangú és mélyen őszinte vallomása az életről, a szakmáról, a pályatársakról és a családjáról.

Sean Astin egy szép napon éppen Los Angelesben autózott, amikor csöngött a mobiltelefonja. Az ügynöke hívta azzal, hogy felajánlották neki Csavardi Samu szerepét A Gyűrűk Urá-ban. Ha egy családos színész karrierje mélyponton van, ennél kisebb horderejű hír hallatán is rögtön parkolóhelyet keres. Sean Astin is pontosan ezt tette. Nyugalmat erőltetett magára, megbeszélte a részleteket, majd rohant a legközelebbi könyvesboltba, hogy megvegye Tolkien regényét. Ez az ajánlat nem egy, hanem három filmre szólt, amelyekről már ekkor sejteni lehetett, hogy filmtörténeti klasszikusokká válnak! Így is történt. A Gyűrűk Ura Oscar-díjak sorát söpörte be, és minden idők legnagyobb kasszasikerét hozta.

Mindezt azonban kemény munka előzte meg. A szereplők és a stáb tizennyolc hónapon keresztül forgattak Új-Zélandon, ahol úgy éltek, mint egy nagy család. És mint minden családban, náluk is adódtak konfliktusok, mulatságos és ijesztő pillanatok. Mert egy forgatáson mindig történnek váratlan események, és mert a művészek nem könnyű emberek. A Csavardi Samu története a kulisszák mögé enged bepillantást, műhelytitkokról mesél, és kendőzetlenül tárja az olvasó elé a hollywoodi filmipar működését.

Az 1971-ben született Sean Astin igazán avatott szakértője a témának: színész házaspár gyermekeként nyolcévesen forgatott először, majd egymás után kapta a szerepeket. Több mint harminc filmben játszott, de forgatókönyv-íróként, producerként és rendezőként is számon tartják. Hűséges férj, három kislány büszke édesapja.

Kiadó:
Európa Kiadó
Oldalszám:
306 oldal
Gyártási év:
2005
Átlagos értékelés:
Hank Moody
értékelése:
2012. jún. 5. - 22:19
Őszinte Gondolatok Samutól
Bevallom, mielőtt olvastam volna a könyvet, úgy gondoltam, hogy az egész nem más, mint még egy bőr, amit A Gyűrűk Uráról lehúznak, még egy pénzgyár, más semmi.

Tévedtem. Méghozzá nagyot.

Sean Astin meglepően őszintén, magát sem kímélve tárulkozik ki előttünk, olvasók előtt. Egy szimpatikus színész gondolatai életről, halálról, szerelemről, fájdalomról, családról, boldogságról, pénzről, más színészekről, no és persze a sorsfordító filmeposzról. Noha a teljes könyv tetszett, de legkedvesebbek mégis azok a részek számomra, melyekben karrierje kezdetéről, az akadályok leküzdéséről ír, illetve A Gyűrűk Ura forgatása során megismert, azóta barátokká vált emberekről. Nagyon is életszagú az egész. Ha kell, akkor az egoizmust sem mellőzve, ha kell, a giccset éltetve, de mindenképpen szeretnivalóan egyensúlyoz az érzelmek között. Mire a könyv végére érsz, úgy érzed, szívesen megismernéd személyesen is ezt az embert, és nem azért, mert ő játszotta Csavardi Samut...

Letehetetlen könyv, élvezetes az első betűtől az utolsóig.
4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
KÖNYV
DVD
BLU-RAY
Könyvek
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
90%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: