• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > A demokrácia kézikönyve (Könyvek)
jog
Kivaghy Krisztián
A demokrácia kézikönyve A demokrácia kézikönyve
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
A kézikönyv a sokat emlegetett, ennek ellenére tisztázatlan demokráciáról szól. A demokráciáról, amelyet egyesek a legjobb, legtökéletesebb társadalmi rendszernek tartanak, mégis a tapasztalatok alapján valamiért az emberek egyáltalán nem ezt érzik. A demokrácia lényegét talán Benjamin Franklin fogalmazta meg a legtalálóbban: A demokrácia olyan, mintha két farkas és egy bárány szavazna arról, hogy mi legyen a vacsora. Viszont egyelőre nem hoztak létre jobbat, ezt viszont bőven lehetne még hova fejleszteni. A teljeskörű, mindenre kiterjedő, minden ember részvételére épülő, internet alapú szavazási rendszer, ahol több támogató és kiejtő szavazat is leadható lenne és ahol a szavazatok súlyozottak lennének a szavazók hozzáértése alapján, egyszerűen kivitelezhető tökéletes megoldás lehetne a valódi demokrácia felé való elmozdulásra, de sajnos a kapzsiság, a hataloméhség, és egyéb emberi tényezők miatt bevezetése nem érdeke semmilyen hatalomnak sem. Sajnos a mai nyugati demokráciák sokszor jobban mutatják a diktatúrák jegyeit, mint a valóban a nép érdekeit szolgáló rendszerét. Demokrácia és demokrácia közt óriási különbségek vannak, és bár ezt hisszük, a demokráciaszint egyáltalán nincs összefüggésben a nép jólétével, holott jelen világunkban az emberi tényezőn kívül minden adott lenne a valóban demokratikus társadalomhoz. Jelen kézikönyv szókimondó stílusban elemez, részletez és javasol, de valódi megoldásnak csakis a közvetlen demokráciát tartja.
Kiadó:
BBS-Info Kft.
Oldalszám:
288 oldal
Gyártási év:
2016

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: