• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > Dolan és a Cadillac (DVD)
Dolan és a Cadillac Dolans Cadillac
- 50%
Szállítható: AZONNAL
499 Ft
Eredeti ár: 990 Ft

Már csak 3 db. van raktáron

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Amikor Elizabeth (Emmanuelle Vaugier – 40 nap és 40 éjszaka, Fűrész II) szemtanúja lesz, amint a kegyetlen gengszter, Dolan (Christian Slater – Tiszta románc, Interjú a vámpírral, A rózsa neve) hidegvérrel meggyilkol néhány embert, a nő élete veszélybe kerül. Az FBI ugyan férjével, Robinsonnal (Wes Bentley – Amerikai szépség, P2 – A rettegés új szintje) együtt azonnal védőőrizetbe helyezi, de így sem tudják az életét megóvni. A felesége elvesztését feldolgozni nem tudó Robinson bosszút esküszik, de hamar rá kell azonban döbbennie, hogy Dolan-t nemcsak testőrei, hanem hatalmas, fekete autója is védi. Az elkeseredett férfi ezért őrült tervet eszel ki: megpróbálja élve eltemetni Dolant, golyóálló Cadillacjét koporsónak használva... Persze ki másnak az agyából is pattanhatna ki egy ilyen történet, mint a horror koronázatlan királyának, Stephen Kingnek, így garantált, hogy ezúttal is hátborzongató szórakozásban lesz részünk.
Stúdió:
Játékidő:
85 perc
Gyártási év:
2009
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Előzetes -
 
Képgaléria -
Átlagos értékelés:
Niwrok
értékelése:
2012. júl. 18. - 11:33
Annál jobb, hogy eltemessék
Eddig majdnem minden Stephen King film végén az jut eszembe, hogy vagy a rendezők nem tudnak mit kezdeni vele, vagy a film, mint eszköz, nem ad lehetőséget arra, hogy azt a borzongató hangulatot, ami a regények, novellák sajátja, képeken keresztül is közvetítsék. A horrorjai közül nekem eddig talán az 1408 állt a legközelebb az alapanyaghoz... a Dolan és a Cadillac pedig valahol a lista végén kullog, mert eleve más műfajt választott sajátjának.

Amíg a novella pszichothriller volt, Robinson gyászba és bosszúba beleőrülésének lenyomata, valamint szellemi párviadala Dolannel, a filmben a krimi szál sokkal hangsúlyosabb, mert visszaemlékezések, narráció helyett -vélhetően a játékidő elnyújtása miatt- nulláról indulva mutatja be a sztorit, vagyis onnantól, hogy Elizabeth hogyan lesz tanúja Dolan gyilkosságainak és üzleti ügyeinek. Így aztán a film első fele egy majdnem felesleges, álmosítóan unalmas és klisés bevezető, amit csak néhány ötletesebb jelenet (mondjuk ahogy Dolan ráhozza a frászt Robinsonékra) dob fel, meg mondjuk azok, ahogy Dolan szortírozza az "áruját". A bosszút kiváltó tragédia után már kezd mocorogni valami, de a feszültség itt is majdnem nulla, mondjuk azért, mert Robinson mentális leépülését a legolcsóbb filmes trükkökkel mutatják be (pl.: egyre gyorsulva a karakter körül forgó, homályos kamera; ugye, milyen izgi?!). Hallucinációra négyre-ötre futja csak, pedig azokkal kiválóan lehetett volna fűszerezni a filmet, azok egyszerűségükben is mindenképpen a pozitívumok közé tartoznak. A harmadik szakasz, a "Dolan a gödörben", a lényeg volt a legjobb, bár izzasztó, verbális élet-halál harc helyett az is inkább egymás poénkodó cukkolásában merül ki.

A pár kiemelkedő jeleneten túl ami/aki elviszi a filmet a hátán, az Dolan és az őt alakító Christian Slater. Nem mondom, hogy Stallone-t nem néztem volna meg ugyanebben a szerepben (az eredeti koncepció szerint ő játszotta volna), biztos jól adta volna a mogorva maffiafőnököt, de Slater is kiváló volt, csak éppen ő "hiperaktív, unott strici"-re vette a figurát.

A DVD -ha az ember már túllépett az abszolút Taigetosz-pozitív, eleve turiskosárra hangolt, ocsmányra photoshopolt borítón, és a külcsín iránt érzett undora ellenére megvette a lemezt- hozza azt a szintet, ami ebben az ársávban normális. A kép még szokatlanul élénknek és zajmentesnek is tűnt, az szerintem jobb az átlagnál, és a hanggal, azon belül a szinkronhangokkal sem volt bajom. Az extraként kapott előzetes és képgaléria maximum arra jó, hogy legyen ilyen menüpont is.

Röviden: Bár aggódtam, hogy ez a DVD Dolan Cadillacje után repülhet a gödörbe, annyira nem volt benne semmi vonzó Stephen King nevén és az árán kívül (felidézve például a Fűnyíróember címen futó hulladék tapasztalatait), de a végére egész jól szórakoztam. A tévében éppen vetített lehetőségeknél legalábbis jobb volt, még ha nem is sokkal.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: