• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Alien - A nyolcadik utas: a Halál (Blu-ray)
Alien - A nyolcadik utas: a Halál Alien (xp66)
- 43%
Szállítható: AZONNAL
3.990 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft

Már csak 4 db. van raktáron

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

A film bővített jelenetei nem tartalmaznak szinkront, csak eredeti hangot és magyar feliratot!

A Nostromo csillaghajó évekkel ezelőtt hagyta el a Földet és még évek telnek el, mire - küldetésük befejezésével - visszaérkezhetnek oda. A legénység hibernálva várja, hogy a központi számítógép - néhány héttel a hazaérkezés előtt - kiolvassza őket. Bár még messze van a szülőbolygó, a dehibernációs program mégis elindul: különleges helyzet áll fenn.

Egy közeli bolygóról titokzatos rádiójelek érkeznek. A legénység néhány tagja megkeresi a jel forrását és legnagyobb megrökönyödésükre egy idegen űrhajó roncsára bukkannak. A roncsban a titokzatos idegen holttestén kívül különös, lüktető tojásszerű képződményeket is találnak. Az egyik tojásból félelmetes, skorpió-szerű lény robban elő, és azonnal rátelepszik a közelben álló űrhajós arcára...

Az űrhajósok megszegve a szabályokat a fedélzetre hozzák megtámadt társukat, akinek arcáról még mindig nem sikerült eltávolítani a lényt. És ezzel megpecsételték az egész legénység sorsát...

Ridley Scott immár klasszikus sci-fi/horrorfilmje ezúttal felújított képpel és hanggal, valamint rengeteg extra tartalommal jelenik meg. A kiadvány különlegessége, hogy a mozikban vetített, eddig ismert eredeti változat mellett megtekinthetjük a rendező által 2003-ban újra vágott új változatot is, amely néhány plusz jelenettel bővült, ugyanakkor egyes jeleneteket a feszültség és a tempó fokozása érdekében megrövidített Scott, így az új változat az új jelenetek ellenére is mintegy negyven másodperccel rövidebb lett!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak a film eredeti változata tekinthető meg magyar szinkronnal, az új, rendezői változat csak eredeti hanggal és magyar felirattal található meg a lemezen!

Játékidő:
117 perc
Gyártási év:
1979
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, görög, hindi, izlandi, kínai, lengyel, portugál, szerb
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Alternatív változat - A film rendezői változata (kb. 111 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - Ridley Scott, Dan OBannon, Ronald Shusett, Terry Rawlings, Sigourney Weaver, Tom Skerritt, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton és John Hurt közreműködésével az eredeti változaton!
 
Bevezető - Ridley Scott bevezetője az új, rendezői változathoz. (kb. 1 p.)
 
Audiókommentár - Ridley Scott közreműködésével (csak a moziváltozathoz)
 
Önállóan meghallgatható zenei hangsáv -
 
Kimaradt jelenetek -
Átlagos értékelés:
Argento
értékelése:
2011. máj. 22. - 12:04
A filmről:

A Nostromo űrhajó fedélzeti komputere ébreszti fel a mélyálomból az utasait.Egy ismeretlen segélykérő üzenet forrását kell kivizsgálniuk,mely egy sivár,lakatlan bolygóra ,s egyben a végzetük felé vezeti őket.

Hamarosan rájönnek,hogy a segélykérő jelzés egy figyelmeztetés,de ekkor már túl késő.Egy idegen űrhajóroncsban talált sok ezer tojás egyikében szunnyadó idegen parazita fertőzi meg egyik társukat.A bolygót elhagyva,újra űrhajójuk belsejében még nem is sejtik,hogy maga az elpusztíthatatlan,savas vérű Halál lopakodott be közéjük.

Dallas kapitány,Ripley és többi társuk egy olyan idegen organizmussal kerül szembe,melyben sokkalta nagyobb az élni akarás és a gyilkolási vágy,mint bármelyik más fajban az univerzumban...

Ridley Scott 1979-ben kétségkívül filmtörténelmet írt,mikor leforgatta a mára már legendássá vált "A nyolcadik utas:a halált".

Az ALIEN egy igazi megkerülhetetlen filmes mestermű:"űrparahorror",mely évtizedekkel később sem veszített semmit értékéből.Egy olyan klasszikus,melyet sokan követtek,vagy próbáltak utánozni és még 3 további közvetlen folytatást is megélt.

Kétségkívül az ALIEN sorozat legmeghatározóbb része.

A BLU-RAY kiadás:

Az ALIEN már korábban is megélt jópár digitális kiadást.A legelső DVD kiadás (ALIEN LEGACY),már a DVD formátum életciklusának elején az egyik legjobb és legemlékeztesebb kiadássá is vált.A később megjelent ALIEN QUADRILOGY gyűjteményben egy még szebb képi transzfert kapott ,hogy a rajongók megkaphassák az SD technológia által nyújtható legszebb minőséget,amiben akkortájt a polcunkra tehettük és a korábbi ALIEN LEGACY kiadvány helyébe egy még tökéletesebb lépett.

Lehet-e még überelni egy 9 lemezes ,gyönyörű Digipackos DVD kiadványt,mely kétségkívül az egyik legátfogóbb,leginformatívabb gyűjteményes kiadvány volt az utóbbi években ? Hisz végre megkaptuk a 4 Alien filmet 2 féle választható verzióban,az első kettőt THX-es minősítéssel,na és persze rengeteg extrával...

Igen is,meg nem is...

Az ALIEN ANTHOLOGY egy olyan kiadvány,mely a korábbi kiadás nyomdokain halad:tehát megkapjuk a filmek választható verzióit (az első kettőt THX-es minősítéssel) és mindezt egy 6 lemezes BD gyűjtemény formájában (közel 60 (?) órányi bonusz matériával),interaktív extrákkal,hangulatos,animált menükkel.

Na de most vissza az első filmhez:

Hasonlóan a korábbi DVD változatokhoz,szerintem itt sem fog senkit meglepetésként érni az,hogy a legelső Alien BD változata kapta a legszebb és legkomolyabb restaurációt.

KÉP:

Az 1080p/AVC HD transzfer elfeledteti velünk az elmúlt 30 egypár évet.Ez a film soha nem nézett még ki ennyire jól,semmilyen eddig otthon nézhető formátumon.A közeliek gyönyörűek,a szereplők ráncai,vagy akár a Nostromo sötét helyei mindvégig tisztán és kontrasztosan tárulnak elénk.Az újonnak elkészített 4k-s remasternek köszönhetően (mely a mostani BD kiadás forrásául szolgált) olyan teret és új dimenziókat kapott ez a "poros klasszikus",hogy bármely HD fan megnyalhatja az összes ujját és tátott szájjal fogja újra és újra végigülni Scott eme klasszikusát.

Tökéletes és egyben példaértékű restauráció.

HANG:

A film korábbi 5.1-es - kissé erőtlen - hangja immár múltidő...

Az új dts-HD MA hang elsöprő és dinamikus lett,melynek köszönhetően a film végre tényleg úgy szól,ahogy szólnia kell.A térhangzás is sokkalta jobb,minden egyes apró nesz vagy zörej is tisztán hallható,melynek köszönhetően mi is a Nostromo fedélzetén fogjuk magunkat érezni köszönhetően az újgenerációs hangnak.

SPOILER:

a bolygón landolás valami übergigabrutálisan szólt így. :)

EXTRÁK:

Audiokommentárok,zenesáv,4.1-es DD hang a moziverzióhoz (bár ez nem igazán tudom kinek,vagy minek kellhet ?) a film 1979-es és 2003-as rendezői változata Seamless Branchingelve valamint az MU-TH-UR módnak köszönhetően újabb interaktív módok válnak elérhetővé és felgyorsul a lemezcserélgetés ,valamint a betöltési idő.

MEGJEGYZÉS:

A korábbi Alien Tetralógia DVD kiadásain a mozis és rendezői változatok nézésekor,volt hogy észrevettem olykor némi minimális meg-megakadást.Itt nem tudtam már ezen a téren sem hibát felfedezni.Bármelyik verziót is választjuk ,azt tökéletesen lejátszhatjuk ,még a rétegváltás sem tettenérhető.

Összegezve:

Kötelező polclakó.A formátum egyik legjobbja. :-)

folyt köv...
7 látogatóból 6 értett egyet ezzel a hozzászólással
R2-D2
értékelése:
2012. jún. 13. - 1:08
Nostromo

„Azt mondják, az asztrodroidok, különösen az X-szárnyúakban szolgálatot teljesítők, világutazók. Világűrutazók. Nem tudom, de tény, hogy rengeteg univerzumot bejártam már, most elmesélem, milyen volt, mikor egy teherszállító hajón valami furcsa lény minden élőlényt meg akart ölni… Még a macskát is. Szerencsére a droidokat nem bántotta, így nyugodt szívvel nézhettem az eseményeket…” – egy asztrodroid naplójából.

*** 2122-ben épp a Nostromo űrhajó fedélzetén voltam: a Weyland-Yutani Társaság űrhajója a Föld felé haladt, rakománya – pontosabban vontatmánya - 20.000.000 tonna ásványi érc és a finomító. Hét fős legénysége mélyálomban feküdt: Dallas kapitány, Kane első tiszt, Ripley altiszt, Ash tudományos tiszt, Lambert navigátor, Parker főgépész és Brett gépésztechnikus. És ott van még Jones, a macska... nos, e díszes társaság mellett voltam épp, mikor megtörtént a riasztás és Anya, a computer – elég kezdetleges masina, hmm... – felébresztette a legénységet a hibernálásból. A felvétel elején a hajón végigvonuló kamera, illetve a sisakokon visszaverődő szöveg amúgy kegyetlen hatásos és hangulatos, jómagam sem rögzítettem volna jobban, minden dicséret a kamerát irányító kézé érte…Szóval megkaptuk a jelzést, mindenki fölkelt, de hamar kiderült, nem otthon vagyunk... Mesze nem. A Zeta II Reticuli rendszerbe kerültünk, ahol Anya egy vészjelzést fogott… Igazán sajnáltam, hogy a nagyszájú barátom, C-3PO nincs itt, ő kapásból lefordította volna az üzenetet… Azonban a fiúk/lányok elsőre ezt nem tudták megtenni, ezért leszálltak a jel forrására, az LV-426 számú bolygóra. A fene se tudja, én nem mentem volna, ha emberből vagyok. Talán valami droidot küldtem volna, ha lett volna a hajón…(menjen a droid).

Egyébként meg csak pislogtam: olyan gyorsan történtek az események, hogy eddig nem is volt igazán idő megismerni a karaktereket. Felébredtek, meg már le is szálltak. Legjobban talán Dallast, meg Ripleyt bírtam, de a többi űrhajós is szimpatikus alaknak tűnt. Kiváló karakterek, kiváló megformálásban. Már ha ez persze szerepjáték lenne…Na, mindegy, csak azért furcsa volt az a néhány semmitmondó párbeszéd köztük. – de gondoltam, ők régóta ismerik egymást, így félszavakból is… Viszont amit azon a bolygón találtak, az nem semmi: baromi nagy és újszerű az a hajó, nem is láttam még olyat, pedig jártam már néhány helyen. Egyúttal mondjuk Kane jobban is vigyázhatott volna magára, aztán akkor nem szedte volna össze az arcára azt a fertőzést, vagy mit. Le se lehetett szedni. Pedig jól felszerelt volt a Nostromo is. Tényleg. Kimondottan igényesen megcsinált kis hajó, látványilag, technikailag minden rendben volt vele. S még mekkora terek is voltak benne, élvezet lesz barangolni benn - gondoltam még akkor.

Amikor a baj megtörtént, én épp már kikapcsoltam magam, mert már mindenki a hibernációhoz készülődött, úgyhogy csak felvételről láttam az egészet. Mondhatom, ütős jelenet volt, talán az összes addigi vászonra vitt jelenet közül a legütősebb. Ahogy kijött ez a mellkasrobbantó Kane testéből, az brutális volt. Akkoriban még nem volt ám ez divat!! Ilyen felvételeket megőrizni!! Szegény legénység meg tiszta vér lett – állítólag valóban nem is tudták, hogy ennyi vér lesz a helyszínen. Azok a felvételek örökre rögzültek a memóriámba… Pedig az őrület aztán még csak most kezdődött…

Egyébként eddig néha kimondottan unatkoztam. Olyan „nem történik semmi” érzésem volt, kicsit talán a 2001 Űrodüsszeiás kalandomhoz tudnám hasonlítani. Eddig a pontig, mert aztán innentől jött a pokol. Mint már mondtam, kimondottan örülök, hogy csak kívülálló voltam, s a lény engem nem evett meg, vagy még rosszabb, nem dezintegrált. Mert amit itt szegény személyzettel művelt, az örök emlék mindazoknak, aki valaha megnézik a felvételeket. A legénység – 7 utasnak nevezik őket, de hát ők nem is utasok, nem tudom, ki találata ki ezt a baca címet – azt hitte, könnyű dolga lesz. De nem: Kane után először Brett veszik oda. Kimondottan véres körülmények közt. Az a lény pedig!!! Apám!! Sok helyen jártam már, de ennyire vadállatot még nem láttam. Egyszer olvastam valami Giger nevű fazonról, az rajzolt ilyeneket.. Na, basszus, ez tisztára olyan volt!! Gyors, kegyetlen, brutális. A Halál maga. (Aha, a baca cím második fele – ezek szerint ő a nyolcadik utas. Miért nem én???? Én előbb voltam a hajón..)

Sorban hullt a legénység. A parancsnok, Dallas, Ash, Parker, Lambert… Apropó: Ash, mint android először nagyon meglepett. Kiválóan rejtegette a dolgot, valódi csavar volt, mikor kiderült. S ráadásul áruló is… Mindig vannak olyan cégek, akik emberéleteket nem kímélve, saját profitjuk miatt bármire képesek lennének. Ennek jó példája ez a sztori is – de azért mindennek van határa. Ezt a lényt a Földre vinni??? Hát mit képzetek ezek? Mit képzelt Ash? Ez a lény pár óra alatt kinyírta a teljes személyzetet, Ripleyt leszámítva. Nagyon izgalmas és hatásos volt a keresése, a mozgásérzékelő műszernél jobbat én sem tudtam volna kitalálni. A szűk szellőzőjáratok kellően klausztrofóbok voltak, a lángszóró meg kellően hatásos lett volna, ha tudták volna időben használni. De nem tudták. Igazából Ripleynek igaza van. Hogy robbantott. Szerencsére még előtte átmentem a mentőkabinba…

Ripley végjátéka meg egyszerűen kiváló volt. Éreztem, hogy gond lesz, ilyen könnyen nem szabadul meg attól a dögtől… De Ripley kemény egy csaj volt. Kemény, és milyen fiatal...Még beszállás előtt utánanéztem, a Galaktikus adatbázisban eredeti neve Sigourney Weaver. Mindenestre megjegyeztem, biztos ami biztos. Ez a mentőkabin egy ideig úgyis elsodródik, legalább tudom, kivel utazom - gondoltam. ***

A BD bármennyire is vártam, engem nem győzött meg maradéktalanul. A képet valóban gyönyörűen megcsinálták, Argento értékelését csak alátámasztani tudom, de én a hangtól sokkal többet vártam. Jó, jó, az eredeti HD MA, de messze nem az igazi. A legjobb kifejezés rá, hogy üres. Abszolút érezni rajt a film korát, túl steril, szegényes hangzásvilág. A meglevő mastert keverhették föl, de gondolom 33 éve nem készült a mai viszonyoknak megfelelő, összetett, részlet gazdag hangsáv. Ez így kicsit dobozhangú, olyan öreges. Nem vitatom, hogy klasszisokkal jobb, mint a DVD, de az összes közül a leggyengébb. Ez persze semmiben nem befolyásolja az értékelést, aminek vége:

Kosárba!!!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
HICKS TIZEDES
értékelése:
2011. máj. 16. - 15:36
Film:

1979...

...a film ebben az évben készült, de ez a képminőségen és a hangminőségen nem látszik (32 év!)! A történeten sem fogott ki az idő, mert simán megállja a helyét még most is, sőt, szerintem a későbbiekben sem fog rajta ki az idő, mert mondhatni időtálló a történet!

Maga a film egy alapmű, nagyon jól kivitelezett, és a látványvilág is fantasztikus (szó szerint)!


Kép:

A kép (AVC) tökéletes! (Ahogy már írtam, az a pár év (32!) nem látszik rajta!)


Hang:

A hang (DTS HD) úgyszintén tökéletes!
A szinkron nem az eredeti, de szerintem jó lett. A magyar hang "természetesen" gyengébb, mint az eredeti hang! Ha a rendezői változatot választjuk a magyar hanggal, akkor találkozhatunk hangvágási hibával...


Extrák:

Eredeti és rendezői változat (a bővített részek csak eredeti hanggal és felirattal) akár 5.1-es szinkronnal, bevezető (Ridley Scott), audiokommentárok, törölt jelenetek, önálló zenesávok.


A borító elején az a felirat olvasható (szerintem helyesen!), hogy:"Az űrben senki sem hallja a kiáltásodat".Ui.:

special order 937: nekem megérte az árát!
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
96%

12 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (10)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: