• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > A bukás - Hitler utolsó napjai (Blu-ray)
A bukás - Hitler utolsó napjai Der Untergang
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Berlin, 1945 április. Egy nép a bukására vár. A főváros utcáin kegyetlen harcok folynak.
Hitler hűséges tábornokaival és néhány hívével elsáncolta magát a vezetőségi bunkerben.
A Birodalom helyzete a Vörös Hadsereg előrenyomulásával egyre reménytelenebbé válik. A folyamatos bombázások állandó rettegésben és életveszélyben tartják a város elkeseredett lakosságát.
Miközben az utcákon kétségbeesett jelenetek játszódnak le, Hitler a Harmadik Birodalom teljes pusztulását a bunker falai között éli át. Jóllehet Berlint már lehetetlen tartani, a Führer mégis tiltakozik a búvóhely elhagyása ellen - Albert Speer építészhez hasonlóan a színpadon akar lenni, amikor legördül a függöny. Minthogy szívvel-lélekkel vesztes népe mellett áll, a színről való tragikus lelépését tervezi a mélyen a föld alatt húzódó bunker-rendszerben. Már csak néhány órája maradt, mielőtt közös öngyilkosságuk előtt feleségül veszi Eva Braunt. A vég elkerülhetetlenül közeleg, Hitler mindent az utolsó részletig kidolgoz: miután ő és szeretője meghalt, holttestüket a birodalmi kancellária udvarában fogják elégetni, nehogy a tetemük ellenséges kézre jusson. Az oroszok feltétel nélküli megadást követelnek, ezért hűséges hívei közül, vezetőjük példáját követve, többen is az önkéntes halált választják a rájuk váró kínkeserves meghurcoltatás helyett. A magát szintén a bunkerben meghúzó Magda Göbbels megmérgezi mind a hat gyermekét, majd férjével együtt véget vet életének. Röviddel ezután Hitler személyi titkárnőjének, a végsőkig kitartó Traudl Jungénak és még néhányaknak az utolsó pillanatban sikerül kimenekülnie a bunkerből, és átjutnak az oroszok ostromgyűrűjén...
Stúdió:
Játékidő:
155 perc
Gyártási év:
2004
Hangok:
- magyar - DTS
- német - DTS-HD
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.78:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Werkfilm (így készült) - (kb. 60 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Dokumentumfilm - A bunker (kb. 80 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Az írónő beszél (kb. 7 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Interjú - az alkotókkal - MAGYAR HANGGAL
 
Kisfilm - Forgatás Oroszországban (kb. 18 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
B-roll (felvételek a forgatásról) - (kb. 30 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes -
 
Tévészpot (televíziós előzetes) -
Átlagos értékelés:
2011. máj. 6. - 11:23
A filmről: a címe találó, hiszen egy nagyra törő ember nagy bukásáról szól, sorozatos hibák után! a történet pedig nagy szerencsénkre nem a szokásos klisékről, hanem egy emberről (is) szól, akinek megformálására nagyon jó szereplőt találtak, vérprofi alakítással!!! a legdurvább a kézremegés és az üvöltve, fröcsögve kiadott ellentétes parancsok, a teljes összeomlás, mind testileg, mind lelkileg, hiszen érezte hogy baj van, véget ért az amit megálmodott és majdnem véghez tudott vinni. De ezt soha nem vallotta volna be senkinek, még talán magának sem. Gyakorlatilag készült az öngyilkosságra, mégis olyan hihetetlen, valószínűtlen hogy megtette! És mégis, elmenekült az elől, hogy valami urali pásztorfiú lelője és a bolsevikok pózoljanak a hullájával az újságok címlapjain. Érthetetlen és mégis érthető amit tett... egy bomlott elme v egy nehéz döntés? gondoljon bárki amit akar... (a helyében valószínű én is ezt tettem volna)
a film "csúcspontja" számomra mégsem ez, hanem a gyerekek megmérgezése az "anya" által... ez a természet ellen vall, és itt látszik az ideológia óriási volta, hogy mindenáron véghezviszi amit az agya sötét része kitalált, hogy a saját kicsi gyermekeinek így jobb lesz!Ez az akarat diadala mondhatnánk, de a valóság az, hogy hiába lett "kegyes" haláluk, ez nem elfogadható morálisan, legalábbis ez nem megoldás az én számomra.

A kiadás: a kép szép, semmi kivetnivaló nincsen rajta, a hang tökéletes, már a dvd-n is ütősen szólt, itt eszméletlenül dinamikus! (a bombázásnál rendesen remeg a szoba)

Hiánypótló kiadások:
az ostobán hozzászólók figyelmébe ajánlanám a:
Hitler - Gonosz felemelkedése filmet(elég propaganda szagú, Hitlert ostoba szónoknak beállító film, nagyon ütős és jó szereplőgárdával)
Sztálin - Robert Duvall -al, nagyszerű alakítás és jellemrajz a grúz postarablóról, miután már diktátor lett.
és lenne még történelmi személy (és esemény) rengeteg, amit érdemes lenne korrekten megfilmesíteni, de ezek 10 évente látnak napvilágot csak, ami sajnos nagyon kevés!

Egyszóval komoly film, felesleges képsorok és bevillantott koncentráló táboros képek nélkül!
Erősen ajánlott megnézésre!
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
74%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (3)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (1)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: