• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Farkasokkal táncoló (Blu-ray)
Farkasokkal táncoló Dances with Wolves
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
Az 1860-as évek vadnyugatán John Dunbar hadnagyot egy isten háta mögötti állomáshelyre vezénylik. Dunbar tart az ott élő sziú indiánoktól, és arra számít, hogy hamarosan rátámadnak. Ehelyett azonban fokozatosan összebarátkoznak vele, és a férfi hamarosan az amerikai terjeszkedés és az indián őslakosok véres konfliktusának kellős közepén találja magát. Dunbart Kevin Costner alakítja, aki ezzel a filmmel Hollywood egyik legfigyelemreméltóbb rendezői debütálását mondhatja magáénak: a Farkasokkal táncoló hét Oscar®-díjat nyert, köztük a legjobb film és a legjobb rendező kategóriájában. Harcok dúlnak, sorsok keresztezik egymást, bölények dübörögnek a prérin – ez a grandiózus, látványos alkotás a hősiességről mindig elkápráztatja a nézőt.
Stúdió:
Játékidő:
181 perc
Gyártási év:
1990
Hangok:
- angol - Dolby True HD
- angol - 5.1 (DD)
- spanyol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- olasz - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, dán, észt, finn, görög, héber, holland, horvát, izlandi, lett, litván, norvég, olasz, portugál, román, spanyol, svéd, szlovén, thai, török
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
Átlagos értékelés:
2011. már. 8. - 17:39
Az első BR amit tavaly megvettem magamnak.
Úgy éreztem, hogy nem bántam meg, akár szinkronos, akár nem, akár van felirat, akár nincsen, ezeket a csodálatos képeket nagy felbontásban is szerettem volna látni már!
A képek és a film is önmagukért beszélnek, a történet jól ismert, a szereplők szintén... a vágatlan változatban viszont sokkal többet láthatunk az őslakosok életéből és a főhős beilleszkedéséből is, és talán a szinkron nem illene ebbe a környezetbe, valljuk be őszintén... egy indián, aki ismerkedik a fehér emberrel "ékes magyarsággal"??? kicsit elveszne az illúziónk, hogy a sátorban kucorgunk a tűznél... mert néha én úgy éreztem, ott vagyok. gyerekként is, és még ma is, ha újra nézem!
Mindenkinek ajánlom, (de csak sziú nyelven!) aki kicsit is fogékony a lírai, de kemény hangvételű filmek és westernek iránt és azoknak is, akik még nem látták! Pótolni, szigorúan, hisz ez a film "kék lények" és cgi nélkül is bezsebelte a díjakat és elismeréseket és nagyon szépen meséli el a katona és idegen nép találkozását!
A kép nem referencia, de nagyon szépre sikerült, dolgoztak vele, komolyan vették. a hang is rendesen szól, "körbevesz", szinte ott érezzük magunkat a prérin.

1 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással
K
értékelése:
2011. aug. 16. - 18:35
A Farkasokkal táncoló első látásra szerelem volt, hiszen Costner képes volt az eposzi méretekkel jól egyensúlyozni. Örök mondanivalót fogalmaz meg amolyan vörösmartysan... az ember fáj a földnek... Costner érzi, hogy a régi világ a panteisztikus emberideáljával lassan elsüllyed, s helyette nem marad más, csak egy horpadt kólásdoboz. Ebben a filmben táj-ember-állat szentháromsága jelenik meg, ez a harmónia.
A kiadással mégsem lehet elégedett az ember, hiszen ezt a szintet egy maximálisra járatott dvd is tudja hozni. A kép sokszor remeg, sokszor maszatos, nem tűéles, hanem inkább itt-ott szürreálisnak tűnik. A hangtól is többet vártam, mert úgy tűnik, hogy az effekteken csavartak, de a hátérhangok továbbra sem az igaziak.
Egy tökéletes film még várja, hogy méltó kiadást kapja, s John Barry zenéje is még jobb keverést érdemel. Egyébként Barry zanéjének ihletőjét Sosztakovics V. szimfóniája első tételének indulótémája után megtalálja a figyelmes és zeneértő kutató...
9 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
BedeKrisz
értékelése:
2011. jan. 5. - 11:16
A világ egyik legcsodálatosabb western klasszikusa, Kevin Costner legjobb alakitásával és rendezésével, egy felejthetetlen film abból a 90-es évekböl amikor még ilyen klasszikus filmek láthattak napvilágot és amelyekért érdemes volt mozijegyet váltanunk ellentétben napjaink silány és felejthetö filmtermésével. Ez a BluRay változat számomra a legfeleslegesebb ami eddig megjelent ugyanis a DvD kiadás tartalmazza az eredeti magyar szinkront Józsa Imre magyar hangjával amit innen alaposan lespóroltak. Készült egy jobb minöségü szinkron is Szakácsi Sándorral de az egy rendezöi változathoz tartozó szinkron ami semmilyen formában nem jelent meg a mai napig számomra érthetetlen módon csupán néhány TV csatorna mutatta be. Továbbá extra tartalom sincs a lemezen ami egy BluRay-en elfogadhatatlan hiszen az hogy a kép tüéles és az eredeti hang kiváló az alapvetö dolog de a szinkron és az extrák hiánya ezt a kiadást a boltok polcán való porosodásra itéli.
11 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
58%

6 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (2)
21-40%
 (0)
0-20%
 (2)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: