• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Sin City: A bűn városa - mozis és bővített változat (2 BD) (Blu-ray)
Sin City: A bűn városa - mozis és bővített változat (2 BD) Sin City
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Üdvözlünk Sin City-ben! Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely. Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki bosszúra szomjazik. Mások megváltásért sóvárognak. És aztán vannak olyanok is, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit. Alig hihető, nehezen kezelhető hősök univerzuma, akik nem adják fel. Az utolsó percig megpróbálnak helyesen cselekedni egy városban, amely nem törődik velük. Az ő életükből, a város szívének legsötétebb zugaiban játszódó három sokkoló, feszültséggel teli, izzó történetből épül fel a kult-hagyománnyá vált eredeti képregényt alkotó Frank Miller, Robert Rodriguez és a vendégrendezőként feltűnő Quentin Tarantino elsöprő erejű játékfilmje.

A központi történet az acélkemény utcai verekedő, Marv (Mickey Rourke) sorsát követi nyomon. Amikor a számára elérhetetlen Goldie (Jaime King) mégis felmegy vele a lakására, majd másnap Marv holtan találja a nőt az ágyában, a férfi az egész várost felkutatja, hogy megtorolja annak az egyetlen cseppnyi szeretetnek az elvesztését, ami valaha a szívébe költözött.
Aztán ott van Dwight (Clive Owen), a magánnyomozó története. Miután Jackie Boy-t (Benicio del Toro), az egykor feddhetetlen, mára korrupt zsarut megölik az Óvárosban, Dwight elkeseredetten és eltökélten küzd, hogy megvédje barátnőjét, a „lányok” legkeményebbikét, Gail-t (Rosario Dawson).
Végül pedig John Hartigan (Bruce Willis) esete. Ő az utolsó becsületes zsaru Sin City-ben. Mikor már csak egyetlen órája van hátra a pályáján, még egy utolsó bevetésre készül: egy 11 éves kislányt akar megmenteni az egyik szenátor szadista fiának karmaiból. Hartigant lesittelik. A táncosnővé cseperedő Nancy (Jessica Alba) nyolc évet vár rá…
Az alkotók az eredeti képregényből a legmodernebb digitális módszerekkel varázsolták filmvászonra az egyes történeteket, amelyek faragatlan fickókról, fajankókról, hősökről és könnyűvérű nőcskékről szólnak. Egy fikarcnyit sem vettek el a képregény sziluetteket formáló stílusából, és szaggatott, „staccato” ritmusából. SIN CITY-t fények és árnyékok keltik életre, szorosan kapcsolódó, tömör dialógusok, stilizált színészi alakítások és rendkívül találékony vizuális ötletek segítségével.
Játékidő:
142 perc
Gyártási év:
2005
Hangok:
- magyar - DTS-HD
- angol - DTS-HD
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
Korhatár:


Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
 
Audiókommentár - Robert Rodriguez és Frank Miller közreműködésével - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - Robert Rodriguez, Bruce Willis és Quentin Tarantino közreműködésével - MAGYAR FELIRATTAL
 
Audiókommentár - Magyar nyelvű audiokommentár Galambos Péter, Ábrai Barnabás, Láng István és Kubiszyn Viktor közreműködésével - MAGYAR HANGGAL
 
Audiókommentár - Mint a moziban: Hangsáv egy amerikai mozi közönségének reakcióival
 
Alternatív változat - A film bővített és újravágott változata - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Frank Miller meggyőzése - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Vendégrendező: Quentin Tarantino - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Keménytetős, jó erős motorral: A Sin City verdái - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Piák, csajok, pisztolyok: A Sin City kellékei - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Ballonkabát & neccharisnya: A Sin City jelmezei - MAGYAR FELIRATTAL
 
Werkfilm (így készült) - Így készültek a rémek: Maszkmesterek műhelytitkai - MAGYAR FELIRATTAL
 
Előzetes - - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Filmsuli 15 percben - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - A teljes film green screenben - MAGYAR FELIRATTAL és HANGGAL
 
Egyéb - A hosszú beállítás - MAGYAR FELIRATTAL
 
Egyéb - Sin City: A koncert - MAGYAR FELIRATTAL
 
Kisfilm - Főzősuli 10 percben - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. feb. 13. - 22:29
Megmondom őszintén, nekem már évek óta a polcomon figyelt a Sin City Recut, DVD formátumban – igaz, azon semmiféle magyar vonatkozás nem volt. Bár megtehettem volna, nem igazán volt kedvem megnézni, mindig csak halogattam, várva az esetleges hazai megjelenést. Ami el is jött, de sajnos jó hazai szokáshoz híven, nem hozta azt a felhőtlen örömöt, amit kellett volna ( ld. még fórum rész). Ugyanis ez a kiadvány is azon abnormális kiadói trend része lett, miszerint néhány film csak BD-n jelenik meg, nagy ívben lesz**rva a hazai DVD vásárlói réteget (ami eddig mondjuk eltartotta a T. Kiadót)… És nem is olcsón.

Ennek ellenére, vagy talán inkább a választás lehetőségének hiánya miatt, megvettem. Arra gondoltam, szeretem én ezt a filmet annyira, hogy áldozok rá – és tulajdonképp nem bántam meg. Valóban maximumot kaptam az áráért – akkor is, hogyha gyakorlatilag ez az egész cucc, ami ezeken a lemezeken van, külföldön már rég elérhető volt. Semmi más nem történt, minthogy pár évvel később magyarítottak mindent. Akárcsak a kétlemezes Ponyvaregény, Alkonyattól pirkadatig és Jackie Brown esetében. Csak ott van ésszerű a_lternatíva a gyűjtők számára. No de vissza BD-hez. Az első lemez a korábbi,
moziváltozatként ismert filmet tartalmazza, tökéletes képminőséggel, angol és magyar DTS HD MA hanggal. Csak belehallgattam, de meg kell mondjam, a hangzás maga a tökély. Magyarul is. Már az első kiadásnak is jó hangja volt, csak míg ott a magyar hangsávot hangosabban kellett hallgatni, itt erre nem volt szükség. Ugyanolyan jó mindkettő. Ráadásul véleményem szerint a szinkron nagyon jó lett – így minden további nélkül kitűnő élményt nyújt magyarul is. Extraként rajt van három audiokomment is, a korábbi magyarral együtt.

Az igazi kincs tartalomban azonban a második lemez. Akkor is, hogyha két átverés is van. Egyrészt a lemez menüje jelzi a magyar hangsávot, de az nincs a lemezen (igaz, az adatlap sem írja), másrészt meg a kb. 20 perc, amivel a film hosszabb – nos, annak 80%-a vége főcím.
A filmet négy részre szedték, Hartigan, Marv, Dwight történetére, illetve a negyedik epizód a korábbi nyitó- és a zárójelenet Josh Harnettel. Ez így négy rész, s mindegyik után kb. 3-4 perces vége főcím van. Igazán értékelhető plusz jelenet Marv látogatása a szülői házban, komikus párbeszéde anyjával, s néhány kibővített Hartigan börtön és kórházjelenet. Meg még gondolom néhány apró bővítés – azonban azokat én nem is vettem észre. Nem volt rossz a négy epizód külön, de valahogy az első vágás, amikor az események kvázi párhuzamosan zajlanak, s a kocsmában kapcsolódnak egymáshoz, nos, nekem az jobban tetszett. Érdekesebb, izgalmasabb volt úgy. A karakterek, események továbbra is zseniálisak, mint ahogy az egész képi világ. S továbbra is csodálom ezt a rengeteg nagyszerű színész összehozását egy filmben. Akkor is, ha azóta már volt hasonló…

Az extratartalom példás. Rengeteg kisfilm, minden magyar felirattal. Nem is tudom, mi tetszett a legjobban, de a CGI nélküli, Green City nagyon jó volt, illetve Rodrigez ételsulija: kedvet kaptam egy kis mexikói kajához.. A kép ez esetben is szenzációs, mint ahogy az angol hang is. Van alkalma bizonyítani – és le is teszteltem alaposan, tekintve, hogy egyedül voltam itthon. Mi tagadás, qrva jól szól. S a végére megszoktam az eredeti hangokat is.

Tartalomban, minőségben valóban példaértékű anyag. Talán még az árát is megéri – de nem megy ki a fejemből ez az erőszakos nyomulás a DVD ellenében. Kár..

Kosárba!8 látogatóból 8 értett egyet ezzel a hozzászólással
Hubbard
értékelése:
2011. júl. 18. - 22:24
Nos hol is kezdjem én ma láttam a filmet az után hetekkel hogy egy véletlen folytán láttam korábban a vágott verziót is és meg voltam elégedve azzal amit láttam, de igazán egy komplett jól össze rakott és igazán szinvonalas kis munkát láttam a vágott se volt rosz de ez még anál is jobb lett. És miért is mondom ezt mert így van mert mikor néztem egy hasonlóan nyers és önkifejező alkotás jutott az eszembe zack snyder watchmen filmje anak is az ultimate cut verzioja ami szintén egy nagyon jó munka lett és egy szinten említhető ezzel a sin city verzióval mind a stílusa mind a jellege végett, bár ez az ujra vágás kicsit sajátos lett a bemutatási stílusát tekintve mindenképp de ettől függetlenül le a kalapot robert rodriguez előtt mert profi munkát végzett érthető a film kellően jo a történet vezetés a cselekmény és a különbözö történetek is nagyon jól lettek be mutatva. Meg persze ott a bölcsen össze szedett szereplő csapat olyankkal mint Bruce Willis Michael Clarke Duncan Clive Owen Mickey Rourke Powerth Booth Alexis Bledel hogy csak néhány nevet irjak a fő és mellék szereplők közül, de a lényeg a lényegben hogy nagyon jó film lett ez az újra vágott sin city kellően nyers és élvezhető darab még a baljóslatú és kellően sötét atmoszférájával is élvezetes a film bár én nekem valami gyanus talán csak el írás de akkor is fura a hossza ennek a verziónak mert az angol wikipédia szerint 2 óra 27 perc és ez nem olyan hosszú és nem tudom hogy el irták ott a dolgokat vagy valoban annyi a hossza de ez csak apróság ez az apróság a film élvezeti értékén nem változtat semmit aki tudja ezt nézze meg elsőre mert nagyon jó lett.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
96%

8 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (7)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Legkelendőbb termékek
Kategória: film-noir
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: