• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > A Kaptár - Túlvilág (Blu-ray)
A Kaptár - Túlvilág Resident Evil: Afterlife
- 72%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!


  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Rég vége mindennek. A T-vírus elpusztította a világot, csak a végtelen kietlenség és az élőhalottak maradtak utána. És néhány túlélő, aki egyre fogyó eséllyel küzd az életéért. Alice (Milla Jovovich) részben hibásnak érzi magát a vírus elszabadulásáért, és mindent elkövet, hogy újabb túlélőket találjon a kiégett városok romjai között. Egy váratlan nyomot követve Los Angelesbe megy, mert ott talán létezik egy biztonságos körzet. Ám a hír csapda: a városban hemzsegnek az éhes élőhalottak, a nő és társai pedig kénytelenek összecsapni velük. A kaptár a mozikban és komputerjátékként is hatalmas népszerűséget szerzett, most 3D-ben még hatásosabb formában borzonghat a közönség. A gyönyörű Milla Jovovich ismét formába lendül, hogy megmentse a világot két sorozatsztárral: a Hősökből már jól ismert Ali Larterrel, és A szökés utolsó évada után most először mozifilmben szereplő Wentworth Millerrel.
Játékidő:
96 perc
Gyártási év:
2010
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- orosz - 5.1 (DD)
- ukrán - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol, bolgár, cseh, észt, hindi, horvát, izlandi, japán, kínai, koreai, lengyel, litván, román, szerb, szlovák, szlovén
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Movie IQ -
 
Bakiparádé -
 
Kimaradt jelenetek -
 
Kisfilm - Vissza a Umbrellához: Kisfilm a rendezésről
 
Kisfilm - A túlélők csapata: Kisfilm a szereplőválogatásról
 
Kisfilm - Élőholt dimenzió: A Kaptár 3D-ben
 
Kisfilm - Visszavágó: Akció a Túlvilágban
 
Kisfilm - Az apokalipszis viziói: Túlvilági látvány
 
Kisfilm - Vérfrissítés: Túlvilági élőholtak
 
Kisfilm - Túlvilági játékosok
 
Kép a képben - Élőholt víziók
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. feb. 7. - 1:31
Én egy cseppet sem bánom/bántam, hogy a Kaptárból egy ilyen terebélyes franchise kerekedett. Valahol élveztem eddig minden részt, s érdeklődéssel várom majd az ötödiket is. Mégis, azt kell mondjam, hogy bizonyos szubjektív nézőpont szempontjából messze ez sikerült a legkevésbé.. De még így is bőven nézhető.

Már a mozi után is, meg most is, az újranézés után is azt gondolom, hogyha az első 15, meg az utolsó 10 percet levágnánk, akkor a legjobb epizód lehetne. Ugyanis engem ez a két rész annyira zavart, hogy legközelebb azokat már át fogom pörgetni. Az eltúlzott, nyakatekert akciók és látványok sosem voltak szívem csücskei – itt pedig bőven van belőlük.

A film egyébként onnan folytatódik, ahol az előző abbamaradt: ötletes, jó kezdés Tokió, s a vállalat helyszíne is. Csak mikor Alice-ék megjelennek.. nos az egyszerre volt mátrixos a rosszabbik fajtából, meg a manapság divatos agyonlassított-bugyuta akciómozis egyben. Komolytalan, 3D-re kihegyezett jelenetek, teljesen feleslegesen felturbózott látvány. Aztán utána szerencsére visszatér a Kaptár feeling, Alice utazásával, majd a börtönben. Az a rész, a középső több mint egy óra maga a tökély. Jó karakterekkel, baromi jó helyszínen. Rengeteg zombival, rengeteg látványos népirtással ( bocsi, zombiirtással). Jó, itt is van néhány lassítás, de valahogy nem éreztem annyira zavarónak. Elvitt az érzés, hogy végre újból egy RE film sűrűjében vagyok, visszatért a korábbi filmek hangulata.
A középső etap két kiemelkedő jelenetet tartogatott számomra: az egyik egyértelműen a baltás óriás feltűnése illetve a küzdelem vele. S bár a moziban hatásos volt a vászonról kirepülő balta látványa, itthon mégsem éreztem annyira a 3D hiányát. Jól megkoreografált, öldöklő harc lett belőle, tetszett.
A másik viszont az egész film legnagyobb húzása: W. Miller feltűnése. Anno a fél terem felröhögött, mikor meglátta, de nekem még másodszor is mosolyra derült a szám. Egyszerűen zseniális húzás volt ott, úgy őt beletenni. Annyira jó, annyira illik így a történetbe, hogy ez majdnem plusz egy csillagot ér. Persze a nagy hatást akkor tudja kiváltani, ha valaki látta a Szökést – anélkül talán csak egy buta katona szerepkört tölt be. De ez a poén / tisztelgés mindent vitt. Egyébként az eddigi RE filmekben is tetten érhető néhány korábbi alkotás előtti tiszteletadás, itt a Mátrix és a Szökés rögtön beugrott. És jó ez így.
Jó hát, egész addig, míg el nem jutnak a hajóra. Pontosabban annak is a belsejébe. Kimondottan hangulatos, remek díszlet a hófehér csarnok, meg minden – csak hát azok a szétnyíló fejű dobbermanok már végképp nem kellettek volna bele. Meg az a verekedés… jaj. Agyonlassított, hatásvadász felesleges képsorok.

Azon gondolkodom, hogy érdekes, a filmnek azon részei nem tetszettek, mikor az Umbrella főnök a képen volt. Amikor Alice és a többiek csak maguk harcoltak, az valahogy olyan visszafogottabb, hitelesebbnek tűnt. Már ha egy ilyen filmnél lehet hitelességről beszélni…. A fickó karaktere egyébként nem rossz, kellően idegesítő és unszimpatikus és a másik oldal, Alice-ék csapata szintén remekbeszabott szereplőkből áll. A három-négy főbb helyszín hangulata is kiváló, nagyon jó a díszlet, illetve a CGI. Nem nagyon tudok belekötni a látványba, leszámítva a néhol felesleges lassítást. Minden jó, csak az eleje meg a vége nem. De ha azt meg levágnánk, meg a lassításokat normál módra tennénk, bizony csak egy nyúlfarknyi zombiirtás jönne ki belőle..

A BD kölcsönzői darab volt, ugyanis ennyi pénzt egyszerűen nekem nem ér meg ez a film. Majd DVD-n bezsákolom, de azért ha már lehetőségem volt rá, kíváncsi voltam a nagyfelbontás által nyújtott élményre.. Ami lenyűgöző. Csodálatos kép, tűéles, részletgazdag és egészen a végéig elkerült a BD rajzfilmszerű mellékhatása. A legvégén viszont, mikor a kamera távolodik a hajóról, na, ott iszonyatosan rajzoltnak tűnt a hajó. Persze, mert az is volt. De ezt leszámítva csodás élmény volt nézni – különösen a hófehér háttérben a fekete ruhás jeleneteket. A DTS MA hang szintén első osztályú, már amennyire egy 5.1 az lehet. Összességében egy nagyon picit erőtlennek éreztem ugyan (kivétel mikor a baltás döngeti a kaput), de ez annak tudható be, hogy kénytelen voltam tekintettel lenni kiscsaládomra – úgyhogy nem tudtam igazán megküldeni a rendszert. Ami hiányzott: az 5.1 miatt néhány átúszás a háttérben pár tizedmásodperces szünetet rejtett, a hátsó középső hangfal bizony néma maradt. De ez sajnos betudható annak az ostoba BD trendnek, hogy a kihasználható maximális nyolccsatornás térhangzás helyett csak 6 csatornára kevernek. Kár. A lemezen jó sok extra is volt – de mivel vissza kellett vinnem, azokra már nem futotta.

7000-et nekem nem ér.
4 látogatóból 3 értett egyet ezzel a hozzászólással
Hydro
értékelése:
2011. szep. 6. - 2:10
R2-D2: a negatívumok amiket leírtál - pl. a szétnyíló fejű kutyák vagy a végső harcjelenet - nos azok pont a játéksorozat 5. részéből lettek átemelve. Esetlenül, ostobán és bármiféle magyarázat nélkül. Ebből is látszik, hogy mennyire nem a rajongóknak készítették ezeket a filmeket. Csak odadobtak néhány elemet parasztvakításként, aztán lenyomták ezt az idióta Alice-jedi-klón katyvaszt. Amúgy Chris Redfield kb. 3x akkora mint a Szökéses gyerek, de legalább a hangja hasonlít - persze csak eredetiben és nem a Dicapriós szinkronnal. Claire Redfield kb. 15 évvel fiatalabb, mint az őt "alakító" Ali Larter, de a színésznőcske igazi díszsuna, az már biztos. A középső etap a Holtak hajnalából lett lenyúlva - még az is egyezik, hogy az áruló csávón fekete öltöny van - ezért élvezhető. A szétnyíló szájú zombik és a baltás óriás az 5-ös játékból lettek erőtlenül áthozva, de itt sehol a Tricell vagy Afrika, csak Alaszka meg L.A. van...
Szóval ez így sehogy nem jó. A rajongók a fogukat szívják a látottakon és röhögnek a castingon, a többi néző meg csóválja a fejét azon a kevés dolgon, ami a játékban tényleg szerepel... Hozzátenném, a leggyengébb rész a játékokból a mellékszálakat nem számolva az utolsó, 5. rész volt - pont azért mert rengeteg amerikai lebutítást raktak bele. Viszont még így is sokkal maradandóbb élményt nyújtott, mint az összes Kaptár-rész együttvéve. Nevezték volna inkább Project Alice-nek vagy Woman vs. Zombies-nak vagy tudomisén - de nem a Resident Evil-t kellett volna ilyen durván égetni.
Amúgy a Túlvilág egy fokkal élvezhetőbb, mint a 2-es és a 3-as, köszönhetően a tényleg hangulatos börtön helyszínnek. Viszont alig van vér, semmi feszültség, ez is, mint a többi igazi lány-horror, Alkonyatosoknak tökéletes.
1 látogatóból 1 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: