• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A Római Birodalom bukása (Fantasy Film kiadás) (DVD)
A Római Birodalom bukása (Fantasy Film kiadás) The Fall of the Roman Empire
Szállítható: BIZONYTALAN
999 Ft
 
 
 
 

  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Idõszámításunk után 180-at írunk. A Római Birodalom végső korszaka ez. Az idős császár, Marcus Aurélius Antonius fiát, Commudust nevezi ki utódjául, de mielőtt a döntését hivatalossá tehetné meggyilkolják. Eközben lánya, Lucilla - bár érzelmei máshoz kötik - kelet békéje érdekében összeházasodik Örményország királyával. Commodus, akinek a hatalom a kezébe került zsarnoki módon kormányozza Rómát, mely így már megállíthatatlanul halad a végső bukás felé... Anthony Mann monumentális filmalkotása Hollywood aranykorának egyik fontos darabja, amely annak idején rekordköltségvetéssel készült el, világsztárok közreműködésével és minden idők egyik leglátványosabb történelmi kalandfilmje lett.
Stúdió:
Játékidő:
177 perc
Gyártási év:
1964
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
 
Egyéb - Digitálisan felújított kép és hang
 
Előzetes -
Átlagos értékelés:
K
értékelése:
2012. már. 13. - 21:08
Mann filmjeiről mindig Goethe mondása jut eszembe Klopstockról, mely szerint Klopstockot mindenki tiszteli, de senki nem olvassa. Mann filmjei egy korszak monumentális záróakkordjai voltak, szóltak is rendesen, s talán ma azokhoz szólnak, akik a színházat és a mozit egyszerre akarták látni. Mert itt vannak kulisszhasogató dialógusok, önemésztő nagy szenvedélyek, teátrális kirohanások, kardcsörgés, lódobogás eposzi felvonulások... és törpévé alacsonyított színészóriások. Mert mindent elnyom a fékevesztett gigantomán hajlam, a szónoklat, a fanfárok harsogása. És mégis egy nagy korszakot megidéz ez a film, ma már egy régi, de elnehezült nagyság panoptikuma lett ez is, mely tele van nagysággal, de a nagyság művi minden kolosszalitása ellenére is. Mégis érdemes évente egyszer bedobni a lejátszóba, megidézni egy korszakváltás árnyait a történelemben és a filmtörténelemből...
8 látogatóból 5 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
80%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: