• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > Star Wars II - A klónok támadása (Blu-ray)
Star Wars II - A klónok támadása Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
A termék csak csomag részeként vásárolható meg
 
 
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban...

Minden idők legnépszerűbb csillagközi legendájának folytatása, az első rész befejezése után tíz évvel veszi fel az elbeszélés fonalát.

A 20 éves Anakin Skywalker a tiszteletreméltó Obi-Wan Kenobi Jedi-lovag tanítványaként az évek során sokat tanult az ERŐ használatáról, de türelmetlensége, arroganciája és keményfejűsége miatt mentora úgy érzi, még nem áll készen az önállóságra.

Anakint és Obi-Wan-t a Jedi-tanács új feladattal bízza meg: védjék meg Padme Amidalát, a Naboo bolygó egykori uralkodóját, aki ellen sikertelen merényletet hajtottak végre. Amidala jelenleg bolygóját képviseli a Galaktikus Szenátusban. Éppen aznap törtek az életére, amikor arról készült szavazni a tanács, hogy felhatalmazást adjanak-e Palpatine szenátornak egy ütőképes katonai alakulat létrehozására a titokzatos Doku gróf (egy volt Jedi-lovag) egyre fenyegetőbb szeparatista mozgalma ellen...

Játékidő:
142 perc
Gyártási év:
2002
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-ES
- német - DTS-HD
- spanyol - DTS
- lengyel - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, görög, héber, izlandi, kínai, lengyel, német, portugál, spanyol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
 
Audiókommentár - George Lucas, Rick McCallum, Ben Burtt, Rob Coleman, Pablo Helman, John Knoll és Ben Snow közreműködésével
 
Audiókommentár - a stábbal és a szereplőkkel készült archív interjúkból
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. szep. 28. - 0:58
„Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban…”

Corusant: a galaxis fővárosa, a Magvilágok tán legfontosabb bolygója. Leginkább a Földhöz hasonlít a maga 12240 km átmérőjével, a 24 órás nappalával és a 368 napos évével. Négy természetes holdja van, az ötödik már megsemmisült. Hőmérséklete szabályozott, lakóinak száma kb. egy trillió, aminek 78%-a humanoid. Az egész bolygó egy hatalmas város, ahol az évszázadok alatt több száz méter magasra nőttek az épületek, a gazdagságot, hatalmi pozíciót szimbolizálva. Ezáltal egy többszintes populáció jött létre, a bolygó közvetlen felszíne, vagy az az alatti csatornarendszerek a legszegényebb, míg a csúcsfelhőkarcolók a leggazdagabb rétegek élőhelyét jelentik. A közlekedés az először a bolygóra érkezőknek maga a káosz, azonban valójában egy jól szervezett, szintekre osztott légiközlekedést jelent A Jedik székhelye, a Szenátus székhelye. A Sithek székhelye…
Minden képét imádom. Eszméletlenül színes, változatos látványvilág az épületek, a járművek, a bolygó populációja terén. Igaz SW védjegy, a sorozat sava-borsa: Lucas stábja élénk képzelőerejének intenzív kivetülése. Hasonlót Del Toro szokott művelni – kevéssé monumentális keretek közt. Dex kocsmája és figurája nagyon jó, de a Jedi templom könyvtára, illetve az üldözés közben feltűnő helyszínek is mind-mind kiválóak. Apropó üldözés: már első nézéskor is kicsit túlzónak éreztem a hajszát a levegőben, s most sem gondolom másképp: lehet, a kevesebb több lett volna. Rengeteg kikacsintás a többi rész felé
(fogatverseny közvetítés Dexnél, a dugok a járműben és nála, a kocsmás jelenet, stb.), illetve néhány easter egg ( Lucas és az E.T-k a Szenátusban – bár az EP I.)
Nagyon jó filmkezdet, remek alaphang a későbbiekre. És igen, sokaknak fáj, de számomra egy nagyszerű választással a kamasz Anakin szerepére: Hayden Christensennel.

Naboo: a középső peremvidék határán található, Föld szerű bolygó, három holddal. Mérete, légköre, hőmérséklete szinte megegyezik Földünkével. A bolygó 85%-a víz, lakói 72% gungen, 27% ember, 1% egyéb élőlény. Gyönyörű, tájakkal, csodás épületekkel. A béke és a szerelem szigete…
Úgy gondolom, telitalálat volt a szerelmeseket a Naboora vinni. Valahogy ez a világ a maga csodás képeivel illik a hangulathoz. Az első (bűnös) csók helyszíne. S a film talán legbénább jelenetének, a puffasztott tehénen való lovaglásnak a helyszíne.. No meg egy újabb easter eggnek: a leszállópálya bal alsó sarkában parkoló Milleneum Falconnak.

Kamino: A Viharok Bolygója. A külső peremvidéken található, felszínét víz borítja. A Földnél nagyobb, 19270 km átmérőjű, három holdja is van. A nap és az év is hosszabb, mint nálunk, 27 órából áll egy nap, és 463 napból egy év. Lakói a kaminóiak, ezek a vékony, hosszú nyakú lények – a klónozás mesterei..
Zseniális. Az egész, úgy ahogy van. Már ahogy Obi-wan belép a légkörbe az is ütős, de nekem leginkább a belső fehérség, sterilitás tetszett. Tényleg, mint egy laborban. No meg a klónok – mikor legelőször láttam a filmet, azt hittem, ezek már a rohamosztagosok… Jango Fett qrva jó karakter, s a színész is az, akit erre a feladatra találtak. A kis Boba szerepeltetése tán kicsit erőltetett, de kikacsintásnak mindenképp elmegy. S nagyon jó volt a rövid összecsapás a jedi és a fejvadász között. A film közepére ennyi pont kellett.

Tatuin: a külső peremvidék egyik homokkal borított bolygója, felületének mindössze egy százalékát borítja víz. Földünknél kisebb (10456 km átmérőjű), különlegessége a két napja (Tatuin 1 és 2). Három holdja is van, klímája sivatagi: nappal forró és száraz éjszaka hűvös. Bár a Huttok irányítása alatt van, a lakosság 70%-a emberi. Akik a néhány főbb űrkikötő ( Mos Espa, Mos Eisley, Mos Gamos, stb) környezetében illetve a vidéki farmokon élnek.… A SW filmek központi bolygója, innen ered Anakin története. És itt kezdődik bukása is.
Valahol törvényszerű is volt, hogy itt kezdődjön. Hisz annyi minden történik itt. Később is. Egyébként nagyon jól van ábrázolva, ahogy elveszti anyját, illetve amit tesz érte: tulajdonképp teljesen együtt lehet vele érezni. Az átlagember is így tett volna. Abszolút jogos és helyén valónak éreztem – lám, belőlem sem lehet már Jedi. Owen és Beru szerepeltetése nagy húzás, mint ahogy a lecsúszott Watoo-é is. S a filmet nézve valóban úgy érzed, ahogy Ani is mondta: utálom a homokot…

Geonosis: kb Föld méretű, gyűrűs bolygó, 15 holddal. Száraz világ, talán ha 5% vízfelszín van rajt. Rövidebb ideig kering (256 nap) az Ea nevű napja körül, viszont saját forgási ideje hosszabb: mintegy 30 óra. Lakói, ezek a rovarszerű lények kb. 100 milliárdan vannak, s mint láttuk, előszeretettel rendeznek gladiátor viadalokat – idegenekkel.
A kedvenc részem a filmből. Ennyi Jedit egyszerre harcolni eddig és azóta sem láttam. Emlékszem, mikor az első trailert néztem rég – betárcsázós neten!!!! – már akkor el voltam ájulva látványtól. Az arénás rész lélegzetelállító, kegyetlenül jól megkomponált, az utána lévő földi csatát pedig csak a Hoth rendszerihez lehet hasonlítani. A robotgyár sem piskóta, ott talán sikerült is a felesleges túlzások előtt megállni. Okos és aranyos poénok ( a két robot zseniális), s talán Jango halála volt kissé összecsapott. A végkifejlet meg: a nagy lézerkardpárbaj Dokuu és a többiek közt – nos, kisebb fenntartásokkal hibátlan. És nem, nekem nem Yoda-val van bajom. Ő úgy jó, ahogy van, elsőre kicsit mosolyogtató, de nála pont nem kell adni a látszatra – mint tudjuk. Bajom nekem Obi-Wan túl gyors vereségével illetve Ani kézlevágásával van. Mintha csak tartotta volna, hogy vágják le… No, persze, kellett a műkéz Vaderhez, de akkor is. Mindegy, Yoda kárpótolt mindenért….

A corusanti zárókép, a felemelkedő rombolókkal meg hatalmas tiszteletadás az EP V. felé…


A BD-ről ugyanazt tudom elmondani, mint az EP I-nél. Tökéletes kép és hang, falat rengető DTS ES, azt megközelítő magyar hang. Legnagyobb sajnálatomra azonban a szeizmikus töltet még most sem szól akkorát, mint anno a moziban. De ez csak a tér hiánya… A kép gyönyörű, bár egy kicsit itt már néha szembetűnőbb volt a CGI határa. Főleg az arénában. A tipikus BD betegség, amitől mindig is ódzkodtam – szerencsére bőven tűréshatáromon belül. De azért feltűnt.


Kosárba!


Folyt köv…
10 látogatóból 9 értett egyet ezzel a hozzászólással

Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (1)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: