• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Trónok harca - A tűz és jég dala ciklus első kötete (Könyvek)
George R. R. Martin
Trónok harca - A tűz és jég dala ciklus első kötete A GAME OF THRONES
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Kritikák
A Trónok harca lebilincselő fantasy, amely klasszikus lovagkirályságot tár az olvasó elé: Westeros fölött valaha a sárkánykirályok uralkodtak, ám a Targaryen-dinasztiát 15 évvel ezelőtt elűzték, és most Robert Baratheon uralkodik hű barátai, Jon Arryn, majd Eddard Stark segítségével. A konfliktus középpontjában Deres urai, a Starkok állnak. Olyanok, mint a föld, ahol születtek: makacs, kemény jellemű család. Szemünk előtt hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története elevenedik meg. Ám hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel. Martin legnagyobb erőssége hogy meg tudja újítani, élettel tölti fel azt a műfajt, amit a sok populáris Tolkien-imitáció évtizedeken át klisék sorozatába fojtva ismételgetett. A jég és tűz dalának első kötete egy világteremtő fantasy eposz nagyszabású felütése.
Kiadó:
Alexandra Kiadó
Oldalszám:
925 oldal
Gyártási év:
2014
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2012. okt. 9. - 17:04
A fantasyk csatája
Hehe. Vicces, hogy újságok, internetes portálok úgy számolnak be George R. R. Martin-ról, mint a modern kor Tolkien-jéről. Ne már! Miért kell mindig mindenkit valakihez hasonlítani? Megjegyzem, ha Martin korábban írtam volna A Tűz És Jég Dalát, mint Tolkien a Gyűrűk Urát, akkor most pont fordítva lenne. Na de ezen tényleg nem veszünk össze.
Természetesen én is hamarabb láttam a fantasztikusan sikerült HBO sorozatot, mint, hogy elkezdtem volna olvasni a könyvet. A probléma korrigálása folyamatban, az a tervem, hogy mire kezdődik a 3. évad végzek az első 3 kötettel. Mert azt azért lássuk be, hogy sokkal jobban megdolgoztatja az ember agyát az, ha előbb olvas és csak utána nézi meg a filmet/sorozatot. Hiszen fordított esetben "rá vagy kényszerítve", hogy úgy képzeld el a karaktereket, helyeket, ahogy az a filmben is van.
A könyv közel 900 oldal és nem egy egyszerű olvasmány. Ez köszönhető annak, hogy egy zsákra való szereplőnk van. Rengeteg uralkodó ház, kihalt dinasztiák, a főszereplők segítői, barátai, segítők segítői, ecetera... Néha rosszabb egy brazil szappanoperánál.
Ám, de az első és legszembetűnőbb dolog az az, hogy ez végre az a fantasy, aminek az ég adta egy világon semmi köze a Tolkien-könyvhöz. Végre! Tünde-elf-ork mentes az egész. Saját képzeletéből dolgozik, amit én nagyon-nagyon tisztelek.
Amiért egy kicsit nehéz olvasni, azok a meglehetősen hosszú mondatok. Nagyon szépen fogalmaz - itt jegyezném meg, hogy csodásan sikerült a magyar fordítás- de az ember néha egy kicsit belekeveredik, ha a mondat elkezdődik az első sorban és a lap közepéig tart. Mondjuk ez tényleg csak azt bizonyítja, hogy egy remek íróval van dolgunk.
A sorozatot mindenki dicsérte, hogy "végre egy sorozatot, ami olyan mint a könyv". Támogatom, ez tényleg így van. Persze történtek változások és néhány dolog kimaradt, de ez nem baj. Sőt! Így legalább nem teszi unalmassá az olvasást.
A sorozatnál Martin egy kicsit hagyta, hogy az alkotók úgy alakítsák a dolgokat, ahogy, azt egy film megköveteli, persze ésszerű kereteken belül.
Így tehát, azt kell mondjam, hogy kötelező olvasmány a Tűz És A Jég Dala és ha még nem láttad a sorozatot, akkor a könyvvel kezd és csak azután állj neki az HBO remekének.
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
KÖNYV
DVD
BLU-RAY
Könyvek
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

5 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (5)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: T2: