• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Blu-ray > A pap – Háború a vámpírok ellen (Blu-ray)
A pap – Háború a vámpírok ellen Priest
- 72%
Szállítható: AZONNAL
1.990 Ft
Eredeti ár: 6.990 Ft
Egyéni kedvezmény nem érvényesíthető ennél a terméknél!


  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
A világvége rég elmúlt. Évszázadok óta tart a kegyetlen háború emberek és vámpírok között. A legyőzhetetlen papi rend harcosa (Paul Bettany) újabb támadásról értesül, de ez most személyes ügy: a vérszívók az unokahúgát rabolták el. Hogy megmenthesse, meg kell szegnie békeesküjét. És egyenesen a vámpírok fészke felé tart. A véres akciójelenetekben és látványos közelharcokban bővelkedő keresztes hadjáratban egy új faj és egy régi méri össze az erejét.
Játékidő:
87 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - DTS-HD
- lengyel - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
- török - 5.1 (DD)
- ukrán - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, arab, bolgár, cseh, észt, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, litván, orosz, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén, török
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Movie IQ -
 
Audiókommentár - Scott Stewart rendező, Cory Goodman író valamint Paul Bettany és Maggie Q közreműködésével
 
Kimaradt jelenetek -
 
Kisfilm - Véres határok: A papok világának megalkotása
 
Kisfilm - a papok fegyvereiről és járműveiről
 
Kép a képben - Golyók és feszületek
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2011. okt. 24. - 1:19
Nna, most tényleg gondban vagyok. Az még csak hagyján, hogy nekem megint olyan tetszik, amit a nagyközönség elutasít, de ha őszintén leírnám, miket is gondolok a filmbéli viszonyokról, sok embert képes lennék megbántani. Úgyhogy ezt nem teszem…

Nagyon bejött. Rövid, pörgős, látványos, posztapokaliptikus, vámpíros-kaszabolós mozi. Már a város az elején is nagyon jó, de ahogy a Pap kilép a sivatagba, onnantól minden percét élveztem. A turbinás motor, a karakter megjelenítése, a négy szobor, amik közt elhajt – nagyon tetszettek.. Az egész világ, a pusztulás utáni világ nagyon bejött. Nekem tökmindegy, hogy mi pusztítja el a világot, alapból szeretem az ilyen mozikat. Nagyon jók a helyszínek, a rezervátum, a fészek, s Jericho is. Mindehhez kiváló zene társul. A vámpírok inkább hasonlítanak a Legenda vagyok mutánsaira, de nekem mindig is jobban bejöttek a brutális, gyorsan mozgó vámpírok/zombik, mint mozgássérült korábbi társaik. Egyébként, ha már filmcímek jönnek föl, valóban erős Equlibrium (egyik hatalmas kedvencem), Penge és Underworld érzés kísért. Semmi baj nincs ezekkel, mert a Pap inkább csak átemel bizonyos dolgokat, felhasznál hangulati elemeket, de a posztapokaliptikus környezetbe helyezve új értelmet kap az egész. Akkor is, ha néha bizony erősen eltúlzottak az akciójelenetek – ld. vonat a végén -, de hát az ilyen stílusú mozikban miért is ne lennének azok??

A karakterek nagyon tetszettek. Ez a tetkó a szemek közt, a Pap és a Papné :-) remek figura, nagyon jó fegyverekkel és képességekkel. A fiatal seriff kölyök is tetszett, de a kalapos főgonosz (mily későn jöttem rá, ki is ő) szintén telitalálat. Bár főgonosznak van más is a moziban…. A harcok koerogrifája kimondottan jó, semmivel több hülyeség nincs bennük, mint egy-egy manapság divatos akciófilmben. Azzal a különbséggel, hogy itt a környezet utopisztikus, ezáltal lényegesen nagyobb a tűréshatár látványilag.. Az érzelmi motiváció is működik, mindkét oldalról is: a család elvesztése és a lány megtalálása oldaláról is, de a korábbi munkaadóban történő csalódás oldaláról is. Ami számomra a tulajdonképp a legfontosabb, legmotiválóbb volt az egész filmben.
„ Ha szembeszegülsz az Egyházzal, akkor Istennel szegülsz szembe.
Akkor hát szembeszegülök Istennel” - Yesss!

A film már a moziban is qrva jól szólt – nos ezt most BD-n hazavihetjük. Eredetiben nagyon állat, mikor kell, s van is rá lehetősége bőven. A 3D egyáltalán nem hiányzik, a kép szerintem gyönyörű, pláne a sivatagos részeknél. Az extrákon sajna nincs magyar felirat, s még nem jöttem rá, a BD live meg a Movie IQ miért nem működik. De hamarosan úgyis rá fogok jönni. Ugyanis ez a film a rövidsége miatt pontosan azt a szerepet fogja nálam betölteni, mint az AVP 1: gyakran fogom betenni, ha este meló után valamit nézni akarok, amin nem kell gondolkodni, s még kajánul is mosolyoghatok néhány mondatán…

„Isten megvéd. Az Egyház megvéd” – hát persze.

2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással
Dark-san
értékelése:
2011. aug. 29. - 16:55
Sokat gondolkodtam rajta, hogy végülis ki adott pénzt erre a filmre. A története olyannyira egyszerű, és sablonos, hogy biztosan nem fogja a néző a fejét kapkodni értetlenségében. Előttem említették, hogy rövid film, és ez igaz is. Azonban itt inkább szerencse, mert ebből a minimális sztoriból tényleg csak ennyit lehetett kihozni. Aki látott legalább 10-15 filmet, az bizonyára mindent előre fog tudni. Tényleg nagyon-nagyon kevés ez már 2011-ben. Jó dolga lehet az amerikai forgatókönyvíróknak, ha egy kb. fél délután összelopkodott tökegyszerű történet után is ennyire kapkodnak a filmesek.
Gondolom a cselekmény iszonyatos hiányosságait a látvánnyal akarták volna palástolni a készítők. Nos, ez sem jött össze, ugyanis a film nagy részében egyáltalán nem látványos. A szereplő is kevés benne, a röhejesen gyenge dialógusoktól már tényleg csak a kiszámítható fordulatok a szánalmasabbak.
Viszont a high-tech, középkori sötétségbe ragadt város koncepciója tetszett, kár, hogy ezzel alig foglalkoztak a filmben. Gondolom ez már túl sok lett volna a történet szülőatyjának.
Végülis 5-ből 2-re értékelem, mert végig tudtam nézni, legalább azt a szívességet megtették nekem, hogy a semmit nem húzták a végtelenségig. Gondolom a kiadónak rosszul fog ez esni, de leírom: legfeljebb a mozijegy árát éri meg, de a lemezét semmiképpen.
2 látogatóból 2 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
BLU-RAY
DVD
KÖNYV
Blu-ray
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (1)
41-60%
 (0)
21-40%
 (1)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: