• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > DVD > A lány és a farkas (DVD)
A lány és a farkas Red Riding Hood
- 69%
Szállítható: BIZONYTALAN
999 Ft
Eredeti ár: 3.190 Ft

  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Catherine Hardwicke, az Alkonyat rendezője igéző romantikus-misztikus thrillert alkotott a klasszikus meséből. Daggerhorn falu lakóit hosszú ideje nem háborgatja már a vérfarkas, ám ennek vége, amikor a bestia megöli a fiatal és bátor Valerie (Amanda Seyfried) nővérét. A véres teremtmény azonban másként is beleszól Valerie életébe, akit más férfihoz ígértek hozzá, mint akit szeret. Amikor egy vérfarkasvadász figyelmezteti a falusiakat, hogy a bestia nappal emberi alakot ölt, és közöttük él, pánik tör ki, az áldozatok száma pedig egyre nő. Valerie közben rájön, hogy különös kapcsolat fűzi a farkashoz, és ezzel egyszerre válik gyanússá, és lehet belőle a következő préda is... A filmben olyan nagyszerű színészeket láthatunk még, mint Gary Oldman, Billy Burke, Shiloh Fernandez, Max Irons, Virginia Madsen, Lukas Haas és Julie Christie.
Stúdió:
Játékidő:
96 perc
Gyártási év:
2011
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- cseh - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, arab, cseh, görög, héber, portugál, román
Képformátum:
2.40:1 (16:9)
Korhatár:


Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
 
Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2013. feb. 4. - 13:40
Alkonyat - Grimm-kiadás
Hazudnék, ha azt mondanám, nem voltak elvárásaim a filmmel kapcsolatosan. Részint megkaptam, amit szerettem volna, ugyanakkor hatalmas csalódással álltam fel a TV elől.
Nem igazán kaptam információt a filmről, gyakorlatilag a kiadvány külseje volt az, ami hatott rám, így hát megnéztem.

Az alapsztori, ugye a Piroska És A Farkas című történet volna. Na ez a film egy amolyan alternatív verziója, ami vélhetőleg Nagy Britannia területén játszódik szemben az "eredetivel", mely a német erdőkhöz köthető (legalább is a legtöbb változatában). Valerie (Amanda Seyfried) vígan tengeti életét egy Daggerhorn nevezetű faluban. Évek óta nyugodtan tudnak aludni, míg nem egy nap a halottnak hitt Gonosz ismét lecsapott. A lakók felbolydulnak és segítséget kérnek egy "Démonvadásztól" (Gary Oldman), aki szerint a Vérfarkas köztük él, majd megkezdődik a találgatás: ki az és hol lehet?
Eddig a pontig mondtam azt, hogy tetszik a film. Azonban kezdett "gyanússá" válni. Nos én nem láttam az Alkonyat című kasszasikert, csupán az első részből kb. 1 órát. De még az az 1 óra is maradandó nyomot hagyott bennem. Pont annyit, hogy felismerjem: A Lány És A Farkas ugyan az, mint az Alkonyat. Kis utánajárást követően pedig kuncogva konstatáltam, hogy a rendező (Catherine Hardwicke) is ugyan az. Persze nem emiatt mondtam azt, hogy ez egy rakás sz*r, hanem a szerelmi szál elnyújtása és a nyáltenger miatt. Pedig annyira ígéretesnek tűnt. Ám fontosnak érzem megjegyezni, hogy ez csak az én véleményem. Ha reálisan próbálom nézni a dolgokat, akkor ez a megfelelő célközönségnek (vagy inkább korosztálynak) kimondott kellemes pillanatokat szerezhet. Mert végül is fel van építve a történet, meg látványos is, de nekem ez túlságosan is szirupos lett.

Őszintén szólva egész szimpatikusak voltak a bevezető jelenetek és ízelítőt is kaptam a várható látványvilágból, ami egész ígéretessé tetté számomra a produkciót. Ekkor még nem gyanakodtam...
Elég közel állnak hozzám az ilyen jellegű filmek, többnyire azért, mert a díszletek, a környezet, a táj, mind-mind meseszerűek és legtöbbször nem is ebben rejlik a mozi sikere vagy bukása. A Grimm-testvérek mesegyűjteményét olvasva, jómagam is hasonló képen képzeltem volna el egy sötét erdő által körbezárt falut.
Ami mindenképp előny, hogy ugyan vérfarkasról van szó, ez nem mászkál két lábon. Persze így is akkora lett, mint egy ember, de így legalább kellő energiát sugall és tiszteletet parancsol. Mondjuk meg sem lepődök azon, hogy belekeverték a mesébe ezt a sztorit, tudván ki a rendező... Kicsit azért izgultam, hogy mikor jelenik meg egy vámpír is, de ennyire mélyre azért nem süllyedtek.

A fiatal színészgárda a film jellegéhez méltóan alakított. Szinte biztos, hogy a jövő nagy színészei ezekből kerülnek ki és ahogy annak idején lenéztük mondjuk Leo DiCaprio-t, ugyanúgy megvan az esélye, hogy a legnagyobbak között "végezzék". Jelenleg azonban elég messze állnak még ettől. Gary Oldman, kinek kezét ismét a sötétség vezérli, talán kicsit színpadias lett, de belefér. Mondjuk ez nem az a film, ami hozzá oly nagyon közel állna.

A látvány és a kép vitán felüli lett. A hang a közepestől egy kicsit jobb, pontosan ezeket várom egy ilyen filmnél. Extra alig van, megint a BD kapott nagyobb hangsúlyt (a változatosság kedvéért...). Ettől függetlenül egész elfogadható kiadvány.

Tini-film ízig vérig. Ha az ő szemszögükből nézem, akkor egész jó kis alkotás A Lány És A Farkas. Megvan benne minden, amit egy ilyen mozi megkövetel: szerelem és féltékenység, küzdelem, lovagiasság, árulás, Gonosz, vérfarkas, a 21. századi ifjúsági történet receptje.
Ám ez tőlem rohadt messze áll és köszönöm szépen, de jöttem, láttam, többet nem nézem meg. Vagy csak, ha nagyon muszáj. Így az értékelésem objektív. Nem magamból indulok ki.


TÖRTÉNET: 7
LÁTVÁNY: 8
KÉP, HANG: 7
KIADVÁNY: 4
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

3 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (3)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2018. Minden jog fenntartva.
T: T: